| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:56
- Nahlásit
Eimy
to se totiž vzdáš práce, svojí rodiny a budeš žít u nich, tvůj manžel je povinen vás všechny živit.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:57
- Nahlásit
birma
Tyrani jste teď,když od vás babička utíká do domova. (Doufám,že to bereš s humorem).
mac1
Já mám velkou chuť je napadnout už teď.Až odejdou,bude hej.
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 22:59
- Nahlásit
birma
přesně tak.
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Endy
jo jasně
|
dorfa
Člen |
- Nahlásit
birma
tak potom nemůžeš říct, že všichni sourozenci z vrhu tu vadu mít MUSÍ, oni jí mít mohou, ale nemusí
No právě, takže pokud je to vada taková, která je vyřazující z chovu, tak pokud by skutečně šlo o čistotu chovu a hlavně jeho zdraví a o nic jiného, tak by se měli vyřadit všichni.
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:02
- Nahlásit
dorfa
jenze to je draha dorfo genetika a takova selekce,jakou ty myslis,ta se dela v jinych pripadech ,nez u zubu!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:03
- Nahlásit
dorfa
ale já nejsem tak moc "zblblá"jen nechci nikoho dráždit,prostě Trinča bude úžasná a já to tak beru..a je fakt,že oproti svým"bratrancům"má jen nevýhodu otcova chybějícího zubu...pokud by mi na mém vlastním otci vadil jen chybějící zub bylo by to príma..
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:06
- Nahlásit
Eimy
Eimy,neber se tak vážně
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:08
- Nahlásit
Renata
jenze to je draha dorfo genetika a takova selekce,jakou ty myslis,ta se dela v jinych pripadech ,nez u zubu
Takže nám jde jen o to prodat papírové štěňata a o nic jiného. Pak se nedivte, že obliba bezpapíráku pokvete. Vyřazujte, provádějte selekci, a oni vám pak zaplaví trh bezpapíráky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:08
- Nahlásit
birma
všeho se vzdám, i toho co nemám
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:10
- Nahlásit
Selekce musí být,to je jasné.Ale proč hned štěňata po feně vyřazené kvůli chybějícímu zubu nazývat vořechy.Je spousta jiných plemen,kde právě tento zub chybět může a psy jsou s PP.Jde o to,že některá plemena mají přísnější chovatelské podmínky a přitom vyřazení jedinci nemusí být zase až takové hajtry.Proč hned zatracovat po nich štěnda,i když nemají PP?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:11
- Nahlásit
hlavně třeba u AST můžou nějaký zuby chybět,ale jak chybí ten vedle je to špatně...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:11
- Nahlásit
birma
svojí rodiny bych se nevzdala ....ani práce ne
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:12
- Nahlásit
sarax
To je správná řeč.
Mě jsou názory těch druhých srdečně ukradený. Já mám svůj život a svá kritéria a chybějící zub to je fakt prkotina, kvůli které si může dělat vrásky jen…..????
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:13
- Nahlásit
dorfa
no vrásky si nedělám...štěně je krásný i tak..hele
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:15
- Nahlásit
Endy
Selekce musí být,to je jasné.Ale proč hned štěňata po feně vyřazené kvůli chybějícímu zubu nazývat vořechy.Je spousta jiných plemen,kde právě tento zub chybět může a psy jsou s PP
Že jsou rozdíly v plemenech to se dá ještě pochopit. Některá jsou třeba malopočetná a nemůžou si selekci kvůli blbostem vůbec dovolit. Ale je hrozný, když se někde udělají pravidla ještě přísnější než je stanoveno v samotném standardu plemene v zemi původu.
|
Renata
Člen |
- Nahlásit
Endy
ja jsem netvrdila ze to jsou voresi!jen mi proste neni jasny pojem chovu bez PP!chov s PP chapu!to je slechteni.ale chov bez pp pro me neni zadny chov!to je nakryti feny psem za ucelem prodeje/zisku/!
|
Endy
Člen |
- Nahlásit
sarax
Je krásné.Ale ošklivé štěně ani neznám.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:17
- Nahlásit
sarax
No prosím tě jak si mohla toho fešáka tak urazit. Vždyť je to nádherný AST, každý to musí poznat na první pohled.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:19
- Nahlásit
dorfa
tak to si dobrá, když to z tohodle poznáš. Já bych si nebyla jistá, jestli to neni třeba pitík...
(u nás v baráku maj krásnýho pita bez PP - má kolem 40 kilo, v necelym půl roce začal startovat na psy, vrčet na některý lidi, prostě nekup to)
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:21
- Nahlásit
Renata
Já chápu,co tím chceš říct.Bez PP se nešlechtí,to je fakt,ale ne všichni majitelé fen bez PP co mají štěnda jsou množitelé.I mezi nima jsou lidé,kterým jde o co nejlepší odchov.Na druhou stranu je plno chovatelů papírových fen,co udělají to nejnutnější k chovu a pak už jen sekají štěňata.O nějaké šlechtění tu taky nejde.Netroufnu si odhadnout,kolik procent chovatelů se podílí na šlechtění plemene.Ale určitě je to míň než padesát procent.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:22
- Nahlásit
ja jsem netvrdila ze to jsou voresi!jen mi proste neni jasny pojem chovu bez PP!chov s PP chapu!to je slechteni.ale chov bez pp pro me neni zadny chov!to je nakryti feny psem za ucelem prodeje/zisku/!Renata
Někdo může ten svůj jediný vrh štěňat odchovat s větší pečlivostí a láskou než kdejaký papírový vrh.Jistě chybí ti tam ty glejty na krev, na tu rasovou čistotu, no někdo ho nepotřebuje, a přesto to je chov, ale neregistrovaný. Plemeni jako takovému to neškodí ale ani ho to nikam neposouvá. Takže nechápu komu to pořád vadí.
|
Renata
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:22
- Nahlásit
birma
presne tak!s koupi psa s PP maji lide zaruku nejen ,ze jim vyroste jedinec toho plemene,ale taky ,ze povahove vlastnosti budou takove jake maji byt!!!ale to dorfa neresi,hlavne at je krasny
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:26
- Nahlásit
dorfa
mě to třeeba vadí, protože se pak o svém plemeni můžu dočíst dost ošklivých věcí. Nikoho nezajímá, že ti psi, co něco udělali bez PP - na to se nikdo nezeptá, ale na plemenou příslušnost ano. Takže kazí plemeni pověst a tím mu škodí
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:28
- Nahlásit
birma
u nás v baráku maj krásnýho pita bez PP - má kolem 40 kilo, v necelym půl roce začal startovat na psy, vrčet na některý lidi, prostě nekup to)
Všichni psi nejsou pro každého. Někdo prostě jejich výchovu nezvládne a je zase jedno jestli má PP nebo ne.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:30
- Nahlásit
dorfa
promiň, ale jestli si někdo přivetze štěně a to chodí se staženym ocasem a bojí se vlastního stínu, což časem začne řešit agresí není počáteční chyba na jeho straně (teda kromě toho od koho štěně koupil)
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:30
- Nahlásit
birma
ale nezáleží na PP ale na majiteli a tohle fakt není pit,stačí si to nastudovat...
dorfa
děkujeme za poklonu,slečně to vyřídím
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 23:31
- Nahlásit
Renata
presne tak!s koupi psa s PP maji lide zaruku nejen ,ze jim vyroste jedinec toho plemene,ale taky ,ze povahove vlastnosti budou takove jake maji byt!!!ale to dorfa neresi,hlavne at je krasny
No že si spolu s PP koupim i povahovou vlastnost tak tomu opravdu nevěřím. To mi určitě do kupní smlouvy chovatel nedá. Už vidím, jak mi dáte černé na bílém, že pes bude ostražitý, nebojácný a já nevím co ještě jenom proto že je to pro určité plemeno typické.
|
sarax
Člen |
- Nahlásit
birma
jj má vědět odkud ho kupuje a v jakejch bylo podmínkách..já teda nejezdím jednou za cca 10 dní skoro 200km tam a zpět,abych tohle nezjistila...takže zase chyba majitele nemyslíš???
|
Renata
Člen |
- Nahlásit
Endy
za tento tyden jsem mela 3 telefonaty ,kdy v jednom dokonce pani brecela,ze chteli usetrit a koupili si čistokrevneho pejska bez PP a po dvouch mesicich jim veterinar rekl,ze ta rasa kterou si koupili to je ,ale z 50% a zbytek mozna labrador .
|