Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:17
- Nahlásit

jandula

ver, ze je mi to lito...ja teka u moniky nemluvila o zdravotni strane pejska ale o vzhledu..ne vsichni jsou naprosto dokonali podle nakeho standardu...
zdravotni problemy by tvoje fenecka mohla mit i s PP...zdravi si nikdy nekoupis...bohuzel...

me muj JRT staci jednou...a taky ze ho mit budu

jinak k tomu Orry a stenatko...
stentku by nikdy neublizil...doma mame hafo jinych zvirat a stemi vychazi v pohode...(osmaky, piskomilky, gekony, agamu....) i s brachovym kocourkem, kteryho ho i dost otravuje...vleze mu i do zradla (ovsem kdyz uz tam orry neni, jinak je hlidam...nikdy nevis!!) ostatni kocky i prozene, ale nase respektuje...
cizi psy...no...neni vylozene rvac..nekteri mu vadi jini ne...na voditku trochu machruje a v cizim prostredi vychazi se vsemi ok...rvacku neprovokuje, ale kdyz na nej nekdo zautoci, tak se asi nepodridi...
ja se nebojim vlastne o Orryho a stene..ale nekdo mi tu napsal, ze JRT bude delat problemy Orrymu...a to nevim proc..kdyz bude na nej zvykly od malicka...

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:17
- Nahlásit

dorfa
mám děti tři (17 let,15 let a 4 roky), vždycky jsem měla psa a nikdy jsem ho nijak nešidila.Navíc pokud dítě vyrůstá se psem, myslím si, že má i jiný vztah o ostatním zvířatům jako takovým.Nikdy mi pes nebyl na obtíž a vždy se všechno podřizovalo tomu aby mohl pes s náma všude jezdit.Alergie se dá v dnešní době tlumit léky, přímo k tomu určené, takže pes z domu jít nemusí.Já jsem alergik a žiju se psy.A co se týká toho tvého určení věku do kdy ho nedáš do téhle rodiny? V 6-7 letech jde dítě do školy a to teprve začíná ten správný kolotoč, při kterém je nedostatek času.
Orry
pejska jsem chtěla s PP, paní mi neřekla, že papíry nemá. vezla jsem sebou peníze na PP.psa jsem si vzala s tím, že byl ve strašně zuboženém stavu a chtěla jsem ho zachránit.v tu chvíli mi to bylo jedno.byla jsem smířená i s tím, že nebude žít dlouho a já vyhodila prachy z okna.máš pravdu, že je mi to dneska jedno jaká je její velikost nebo jak vypadá celkově.miluju ji a dala bych jí vše co bude potřebovat.
Trotelchen
Kvalitní spojení u německých dog je poslední dobou celkem dost.Myslím, že se to lepší.Já sama čekám už rok na fenku, která bude ze spojení, které v republice zatím moc není a je po importovaném psovi.Nemám žádnou záruku, co se týká zdraví nebo vizáže, ale mám daleko větší předpoklad, že to spojení bude dobré a hlavně nepříbuzné.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:19
- Nahlásit

Renata
No jestli pracuješ v útulku, tak tam můžeš zmonitorovat akorát tak velký kulový.Do útulku se dostane zlomek psí populace ať už s PP nebo bez PP, a ještě většinou jen samé pohnuté psí osudy.Co chceš na tomto referenčním vzorku psů monitorovat?

Renata
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:19
- Nahlásit

Orry
ze doga je mensi nez ostatni vystavni? usetrila jsi nekolik tisic...zrovna tak ti nemusel pejsek narust za plnou cenu
takze timto vlastne davas za pravdu ze chov bez PP ,muze byt takovy a ze je to v poradku!!!usetris par tisic a hotovo!promin,ale mas mylnou predstavu!to ze si koupis psa s pp ,tak to te k vystavam nezavazuje!jen mas jistotu nejake smlouvy a toho ,ze ti ze psa vyroste TA RASA KTEROU SI KUPUJES!!!!a dat 4.500 za psa ktery se te rase co kupuju,jen mozna vzdalene podoba,to se mi zda jako podvod!!!!

Renata
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:20
- Nahlásit

dorfa
v utulku rozhodne nepracuju!

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:22
- Nahlásit

Jandula
Na nic to nesvádím, já sama bych se ale nejradši propleskla za to, že jsem sice zachránila štěně z mizerných podmínek, ale kdyby ten množitel neměl dost takových blbců jako jsem já, tak by rozhodně nechoval na svých papírových zvířatech psy bez papírů.

tohle si říkám dnes a denně, vždycky když se na Dorku podívám.Navíc vím, že stejně jako já dopadli i majitelé ostatních štěnat.taky byli zklamaní, ale berou to jako zkušenost a své psy milují.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:23 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

když to tak čtu

zajímalo by mě, když je podle vás tedy chov bez PP vlastně v pořádku,
kolik chovatelů bez PP by bylo ochotno vám dát písemnou kupní smlouvu, kde by bylo výslovně napsáno o jaké plemeno se jedná?

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:24
- Nahlásit

Jandula
Znám dva mladé boxéry s těžkou srdeční vadou. Jsou z kvalitní chov. stanice a přesto jsou těžce nemocní a odkázaný celý život žít na práškách. To svědčí asi o čem.? Že jejich majitelé naletěli chovatelům? Podle tebe asi jo.

Renata
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:24
- Nahlásit

monika
jasne,jenze tim ,ze mnozitel stenata prodal vsechny a dobre,tak co by fenu nenakryl hned druhe harani znovu!!!!tim ,ze vam je stenatek lito,prave tyhle lidi podporujete,protoze koupite!!!!

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:26
- Nahlásit

Renata

kazdy chov muze byt takovy...s PP i bez!!

ja nerikam ze te PP zavazuje na vystavy, ale kdyz si nekdo koupi psa bez PP tak je jasne ze na ty vystavy chodit nechce...tak jako ja

Jandula
Člen
- Nahlásit

zuzka
Já ti řeknu, tak možná jeden z 50 tis...

Renata
Člen
- Nahlásit

zuzka
tak v tom s tebou plne souhlasim!!!ja mam ve smlouve,ze pokud by se u psa vyskytla vada dedicna...../coz se stat muze,protoze genetika je mocna carodejka/tak lidi dostanou stenatko dalsi a bezplatne!ma nekdo u psu bezz PP nejakou takovou smlouvu?nemaji zadnou!

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:28
- Nahlásit

dorfa
taky si myslim ze pes si ve smecce poradek udela sam...a mladoch by se mel podridit ne?!
dekuju
PS: jen me tu nekteri proste strasi...ze psa bez PP mi vyroste troska...budu mit orecha za deset tisic a navic se mi ani nesnese s mym psem...nekdo tu ma asi vesteckou kouli hehe

Renata
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:29
- Nahlásit

Orry
bez komentare!nebude stale psat ze PP te nezavazuje k vystavam,ale cistote rasy!to je porad dokola,kdyz to nechces slyset a chapat,tak to nema cenu!

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:30
- Nahlásit

zuzka
Renata
o smlouvě při prodeji nepadlo ani slovo. byla jsem tam asi 15 minut a vypadla jsem odtamtud.ve snu mě to strašilo ještě pěkně dlouho.už bych to neudělala a prodej psů bez PP už prostě podporovat nijak nemíním.mělo by to být trestné!!!Baba fenu při další hárání nakryla znova.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:30
- Nahlásit

zuzka
Já klidně.Nemá-li se takový chovatel za co stydět tak to klidně udělá. Nevidím v tom žádný problém. Ono kolik chovatelů psů s PP dává kupní smlouvy?Taky jich není většina.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:31
- Nahlásit

Renata
Trotelchen
tak tohle je opravdu kvalitni nazor ,promin,ale prave ,ze psi bez PP viditelni nejsou,tak si vubec nemuzeme zjistit jake maji problemy!pracuji se zviraty a tam se da docela bobre zmonitorovat jake plemena maji jake problemy a ci jsou s PP nebo bez.

Renata
Trotelchen
tak tohle je opravdu kvalitni nazor ,promin,ale prave ,ze psi bez PP viditelni nejsou,tak si vubec nemuzeme zjistit jake maji problemy!pracuji se zviraty a tam se da docela bobre zmonitorovat jake plemena maji jake problemy a ci jsou s PP nebo bez.

Ale ty jsi holt pletes PP a nejaky registr. To je holt docela rozdil. Kdyb byly dobrovolne registry, kazdeho normalniho chovatele by to primelo sva zvirata tam registrovat a poskytovat o nich co mozna nejvice rozhodujicich faktu.
A ze psi bez PP viditelni nejsou? No a? Snad zijeme ve svobodne demokraticke spolecnosti (pry) a kazdy mame pravo volby. Takze nikdo nikomu psa bez PP nenuti. A ze ho nekdo chce, je jeho volby, za kterou by mel byt pripraven nest odpovednost jako u cehokoliv jineho.
Pokud se snazime lidi stale vodit za rucicku a ukazovat jim kudy jit a nejlip jim dopredu vyslapat cesticku, tak spejeme krasne a neomylne k vlade uzke skupinky, ktera bude tomu nasemu stadecku ukazovat presne, co a jak?
Nebo kde vidis problem u psu bez PP? Nekdo je nekomu nuti? Ja myslim, ze ne! Proste dokud se nezmeni spolecnost, bude to zde takove, jake je, at uz na poli politiky ci chovu a drzeni psu, principy jsou tam i tam velice podobne.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:32
- Nahlásit

jojo i formuace:
... by bylo ochotno vám dát písemnou smlouvu ...
by byla dostatečně vyřazující

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:34
- Nahlásit

Renata

aha a toho nemocneho pejska asi utratim nebo co a vezmu si od tebe nove stenatko zadara...myslim, ze s nakladama co ten clovek vynalozi za nemocneho psika na veterine si tezko bude moc dovolit jeste dalsi stenatko...

Vanda
Člen
- Nahlásit

Orry
souhlasím s tím, co tu někdo psal několik stránek zpět. ty prostě slyšíš jen co chceš a co se ti hodí, na ostatní (třeba na tu "hodnou" paní, co prodává bezpapíráky za 10 tis) nereaguješ
Vanda

Trotelchen
Člen
- Nahlásit

zuzka
zajímalo by mě, když je podle vás tedy chov bez PP vlastně v pořádku,
kolik chovatelů bez PP by bylo ochotno vám dát písemnou kupní smlouvu, kde by bylo výslovně napsáno o jaké plemeno se jedná?

Chov je v pořádku tehdy, pokud se jedná o soustavnou cílenou činnost na základě základních chovatelských kritérií, jako třeba zohlednění genetiky, chovatelské etiky apod.
Pak je dle mne takrka jedno, jestli se jedna o chov s či bez PP.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:35
- Nahlásit

Renata
pokud by se u psa vyskytla vada dedicna...../coz se stat muze,protoze genetika je mocna carodejka/tak lidi dostanou stenatko dalsi
To je slušné a velmi korektní jednání od chovatele. A taky v tom lze spatřovat i takovou malou domů.Kolik normálních lidí, si ke svému nemocnému psu pořídí pak ještě dalšího? Dalšího psa si pořizuje zase jen a jen chovatel a za úplně jiným účelem než jako mazlíka gaučáka. Takž je není moc velká pravděpodobnost, že by tuto klauzuli ve smlouvě někdo někdy využil.
Daleko serioznější by od chovatele bylo vrácení půlky kupní ceny štěněte než slib, že druhé štěně bude zadarmo a možná už zdravé.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:36
- Nahlásit

dorfa
ale kolik jich skutečně je!!!
nemyslím ty, co neuhlídali fenku a "pordávají" za očkování, myslím ty kteří na chovu bez PP "rejžují" jako Orrina chovatelka za štěně 10tis.

Orry
schválně se zeptej "své" chovatelky, jestli ti dá písemně, že je to JRT?

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:37
- Nahlásit

Renata
zuzka
tak v tom s tebou plne souhlasim!!!ja mam ve smlouve,ze pokud by se u psa vyskytla vada dedicna...../coz se stat muze,protoze genetika je mocna carodejka/tak lidi dostanou stenatko dalsi a bezplatne!ma nekdo u psu bezz PP nejakou takovou smlouvu?nemaji zadnou!

No a kolik lidi chova s PP, smlouvu maji a pak ji stejne nedodrzi. Copak ta smlouva je zarukou neceho? Obzvlaste zarukou kvalitniho chovu neni vubec).

Renata
Člen
- Nahlásit

dorfa
jenze s takovou smlouvou si pak majitel muze klido....protoze chov psu bez pp podle zakona JE VLASTNE U NAS NELEGALNI!

dorfa
Člen
- Nahlásit

Trotelchen

Chov je v pořádku tehdy, pokud se jedná o soustavnou cílenou činnost na základě základních chovatelských kritérií, jako třeba zohlednění genetiky, chovatelské etiky apod.
Pak je dle mne takrka jedno, jestli se jedna o chov s či bez PP.

S tím naprosto souhlasím. Nechala bych to na plné odpovědnosti chovatelů, bez ČMKU, ČKS a FCI atd. Stejně kdo chce tak ty předpisy vždycky obejde.

Orry
Člen
- Nahlásit

renata

asi si vubec nerozumime...

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:39
- Nahlásit

Vanda
uz jsem reagovala..cti pozorne...proc prodava za 10tis jsem uz rikala....

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:40
- Nahlásit

Renata

chov psu bez pp podle zakona JE VLASTNE U NAS NELEGALNI![

Nelegální je akorát pro tebe, protože ty jsi členem nějaké organizace, která si to dala do svých stanov. Ukaž mi zákon, který mi zakazuje vypěstovat si brambory, pokud nejsem členem zahrádkářů. Ha,ha, ha, fakt se tady dneska bavím.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:40
- Nahlásit

Renata
jenze s takovou smlouvou si pak majitel muze klido....protoze chov psu bez pp podle zakona JE VLASTNE U NAS NELEGALNI!
Chov bez PP že je nelegalni?????
A podle jakeho zakona?

Nebo ten příspěvek špatně chápu?

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání