| Autor |
Zpráva |
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:50
- Nahlásit
Jandula
(jestli mě teda nějaký příspěvek nezvedne ze židle)
vstávej
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:50
- Nahlásit
dorfa
Lenze zapisom do tej plemennej knihy sa sleduje vsetko. Vzhlad, povaha, zdravotny stav. Pochybujem, ze trafis orieska do povahy, do vzhladu asi ano Presne tak, kupuje za 10 tis. macku vo vreci
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:52
- Nahlásit
Trotelchen
myslela jsem, pokud se ti současné registry zdají nedůvěryhodné a chceš s tím něco udělat, máš dvě možnosti: buď změnit existující registry nebo si založit vlastní, v každém případě musíš o svém názoru přesvědčit dostatečné množství lidí a to tak, aby ti to nejen odkývali, ale šli do toho s tebou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:52
- Nahlásit
Jandula
Jasne, dufam, ze aj ja budem mat viac stastia s DBK. Ale to riziko nikdy nevylucis ani pri PP ani pri bez PP
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:53
- Nahlásit
Orry dává 10.000,-Kč za štěně JRT a ne zadara. Ty jsi ochotná dát tisíce za psa jakéhokoliv vzhledu a asi i zdravotního stavu, jen když bude mít povahu podle tvého gusta. Někdo je ochoten dát 10.000,- za psa který vypadá jako JRT, ale už není ochoten za takového psa dát 30.000,- Kč jen proto že je někde evidovaný v plemenné knize.
dorfa dekuju...
a tim to taky uz koncim s timhle tematem
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:55
- Nahlásit
pigie
Nevyloučíš, ale myslím, že když budu pečlivě vybírat (resp. zatím mám velkého favorita na dalšího goldena z určité CHS) a budu vědět, že u předchozích vrhů se DKK objevilo minimálně a to ještě v těch nejnižších hodnotách, tak dám za goldena klidně 25 tisíc...
|
Trotelchen
Člen |
- Nahlásit
pigie
Lenze zapisom do tej plemennej knihy sa sleduje vsetko. Vzhlad, povaha, zdravotny stav. Pochybujem, ze trafis orieska do povahy, do vzhladu asi ano Presne tak, kupuje za 10 tis. macku vo vreci
Ale prdlacky!
Co mas z toho sledovani??? kdyz chovatelske povedomí nasich slavnych FCI chovatelu (ne vsech samozrejme) je tam, kde je?
No co?
Nejaky chovatelsky zamer? Kdo je na to schopen odpovedet? Myslim z tech, co maji registrovanou CHS a produkuji psy s PP?
Nejake zaklady genetiky? hm....atd atd atd
|
pigie
Člen |
- Nahlásit
Orry
Ja len chcem vediet, cim si je ista, ze tak bude vypadat
|
fromeli
Člen |
- Nahlásit
Orry
a tys takový znalec, že na dva měsíce starém štěňátku poznáš, že bude v dospělosti vypadat jako JRT?
|
zuzka
Člen |
- Nahlásit
Orry dává 10.000,-Kč za štěně JRT a ne zadara
pokud to teda byly cimrmanovy boty
tedy pokud to teda bude štěně JRT
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:56
- Nahlásit
zuzka
ano, v soucasnem stavu veci ano
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:56
- Nahlásit
pigie
ahojky pigie, právě že ničím, o tom to tady celé je a to stejně nepochopila. a ted už fakt končím
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:57
- Nahlásit
Jandula
Hm, ved preto mi to nejde do hlavy. Hugov otec 0/1, ostatni cisty, bratia cisty, len Hugo 4/4. Maju podozrenie, ze to co prekonal v troch mesiacoch bola borelioza alebo nejake ine infekcne ochorenie (padol do toho po ockovani). Ja som si myslim dobre vybrala, len osud mi zamiesal karty. Dalsie zatial nevyberam Az ked si kupim auto
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:58 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
monika
Ved ja to chapem, aj ked som si to cele neprecitala. Ja by som prisla za chovatelom, spytala sa, ci mi stena nepreda za 10000, ze budu spolumajitelia Par krat si skoci (ak bude chovny) a peniaze pojdu chovatelke a mam psa s PP za lacny peniaz
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
a tech 10tis dam za psa-kamarada, ne za psa s PP ci bez PP...nikdy jsem tohle neresila...nikdy jsem se nikoho nezaptala..a vas pes ma PP?...az tady na tehle diskuzi, jsem k tomu byla dotlacena...
a klidne vam reknu, ze priste si koupim treba psa i s PP ale treba i bez...kdyz se mi bude libit...a kdyz si ho vyberu
Jinak abysme presli na teda na to jine tema..muze mi nekdo poradit nejaky cvicak ci spis agility v blizkosti Prahy 10 diky
|
Trotelchen
Člen |
- Nahlásit
monika
pigie
Dali by se zde oslovit i další.
Co vám prosím přijde jako Váš prioritní chovatelský záměr krom PP od FCI. A díky čemu jste schopny věřit, že Vaše štěňata budou vypadat tak jak mají neboli a
>>>čím jste si vy jisté???<<<
že budou vypadat tak, jak by měly???
|
pigie
Člen |
- Nahlásit
Orry
Ja za psa kamarada dam to, co budu po mne chciet v utulku
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:00
- Nahlásit
pigie
já tím myslela, že to neochopila Orry. A možnost spolumajitelství tady nikoho nenapadla.To není špatný nápad.Vlk se nažral a koza zůstala celá.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:01
- Nahlásit
pigie
Tak to je možný, nechalas mu udělat rozbor krve? Borelioza se v krvi nebo mozkomíšním moku (alespoň u lidí) dá poznat i po několika letech (můj otec jí měl v r. 2003 a stále má ještě pozitivní nález)... A třeba i nějak špatně skočil, bůh ví, co se mu mohlo stát... Mně třeba Sára (měla asi 5 měsíců a hlídala jí kamarádka) skočila ze dvou a půl metru a zůstala ležet, pak se tedy zvedla, ale myslím, že to hodně pomohlo těm předním kloubům.
Já taky zatím psisko neplánuji, až Sára trošku zmoudří a já si budu v klidu užívat své rodiny, dětí, tak si další pořídím.
|
pigie
Člen |
- Nahlásit
Trotelchen
Ze vidim krycieho psa (moznost byt pri kryti), ze vidim fenu a ich rodokmene. A moznost vratenia penazi, ak mi z toho vzide "len" pes ako kamarat. Trebars, ja by som to nerobila, pes ako pes, o kazdeho sa chovatel starat musel.
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
monika a dalsi...
tak uz to prosim nereste ju?!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:02
- Nahlásit
fromeli
pigie
zuzka
Opravdu nelze ve vašich upřímných přáních Orry přehlédnout tu "upřímnost" s jakou jí to štěně JRT přejete. Člověk by řekl, že ta škodolibost na mě přímo z té obrazovky křičí. To bude v té správné povaze každého čecháčka.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:04
- Nahlásit
dorfa
neznáš mě, já neznám Tebe, takže o mojí povaze víš houby, zrovna tak jako já nesoudím Tebe, neber si do úst mě.
|
Orry
Člen |
- Nahlásit
pigie
vidis..a ja dam za nej 10tis!! neni to jedno?
PS: a kolik tech pejsku kamaradu z utulku mas?
|
pigie
Člen |
- Nahlásit
Jandula
Presne to mi navrhuje veterinar. Skocit, neskocil. Je len divne, a aj veterinarovi, ze ten pes chodi ako chodi, ze sa zdviha, ako sa zdviha na to, ze ma 4/4. On totiz neveri, ze to je genetika. A chce Huga "preverit", ze to moze mat dopad eset na nieco ine (odvtedy ma aj problemy so zaludkom). Mne sa vsak uz nechce (vrtalo mu to hlavou, dokonca mi volal vecer, ci by som nechcela prist na krv hned rano). Ale mne sa uz fakt nechce, co z toho?
|
monika
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
dorfa
Opravdu nelze ve vašich upřímných přáních Orry přehlédnout tu "upřímnost" s jakou jí to štěně JRT přejete. Člověk by řekl, že ta škodolibost na mě přímo z té obrazovky křičí. To bude v té správné povaze každého čecháčka.
myslím, že tohle si trochu přehnala.nikdo tady nepřeje nikomu nic zlého a všichni tady řeší psa a o toho tady jde především. aby byl zdravý, neměl žádné problémy a aby nebyla pak třeba orry zklamaná.přeje si přece JRT.
|
Trotelchen
Člen |
- Nahlásit
dorfa
|
Jandula
Člen |
- Nahlásit
dorfa
Nechci být sprostá, ale co ty o mně víš??? Já jsem chtěla varovat jednoho člověka, aby poté nelitoval svého rozhodnutí...
Nepovedlo se, ať si to užije, v životě jsem nikomu nepřála nic zlýho a už vůbec né zvířeti, takže mlč...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:06
- Nahlásit
monika
Myslim, ze to neprehnala, holt nekteri si to asi neuvedomuji....ale nektere veci jsou hodne evidentni.
Holt podvedomi a jeho bezdecne projevy jsou mnohdy neprijemne...co naplat...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 11:06
- Nahlásit
Orry
Nemam, lebo ja chcem psa, ktory ma isty typ povahy. To v utulku neutrafim. Aj ked rozmyslam, ze by som si jedneho vzala, ale bojim sa, ze pri temperamentnej povahe, ak by sa taka zadarila by ma slak trafil
Mne je to jedno, kolko das. Ved to som napisala ako prve. Ja len, ze mne by sa nechcelo dat tolko
|