Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / jack russell terier -štěnátko s PP či bez...
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Autor Zpráva
dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:11
- Nahlásit

monika
Ještě horší by bylo, kdyby si naletěla chovateli a stálo tě to 20.000,-Kč a i to se stát může.Záruku ti žádný chovatel nedá.Prostě si si koupila živého tvora a musíš ho mít ráda takého jaký je.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:14
- Nahlásit

birma

a jak vysvetlis ze feny maji falesnou brezost? asi proto ze nechteji stenata vid priroda je priroda ...takze milujte se a mnozte se

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:19
- Nahlásit

Orry
faleška je způsobená hormony, nikoli psychikou!!!

monika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:19
- Nahlásit

4) zásadně nedávám psa do rodiny s malým dítětem atd

a to jako proč? tihle lidé se o psa nemůžou starat? já mám taky malé dítě a nikde se mi nestalo že by mě takhle diskriminovali.O své psy se starám myslím víc než dobře.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:26
- Nahlásit

monika
Myslím malé dítě 0-7let No vidíš a já bych ti štěně neprodala.Je to jen a jen moje věc.Je to moje zásada a té se řídím.
1) V rodně s tak malým dítětem je pes jen na obtíž, přinejmenším na druhém až dalším místě.
2) Nikdo neví zda se u dítěte neprojeví alergie,a co pak se psem.
3) Nikdy nemůže takový majitel věnovat psovi tolik času a energie, jako když tam dítě není a nebo už je školou povinné.

Pro mě to je dost důvodů proč tam štěně neprodat.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:27
- Nahlásit

dorfa
To je hezký, že se snažíš, aby hafi šli do dobrých podmínek!!!

Ale bohužel tím pomůžeš jen těm svým štěňatům, ale kdyby to tak dělal každý, kdo produkuje štěňata, bylo by super...jenže to je právě to jenže!

Mi totiž přijde celé PP jako blbost. Auta ani zmiňované televize také nemají PP...musí jen vyhovět určitým požadavkům nebo nemusí a splnění těch požadavků je dobrovolné, ale neexistuje v dnešní době nějaká organizace která by třeba ty televize či auta klasifikovala na ta pravá a nepravá.

V očích veřejnosti to pak vzhledem k stavu společnosti vzbuzuje pocit dělení psů na ty kvalitní a nekvalitní, což v důsledku vede hlavně k čachrům, fíglům a různým jiným nechutnostem v oblasti člověkem řízené reprodukce psů.

Jsou země, kde není rádoby chov ovlivňován tak silně jako u nás pomocí ČMKU a funguje to tam a produkují dobré, milé a skvělé psy a jsou i plemena, která nejsou slavnou FCI uznána a taky jsou a průměrem jsou jejich zástupci mnohdy kvalitnější než u FCI uznaných plemen. Je to totiž prosté, ti, kteří je chovají a chtějí udat musí mít co nabídnout...a to nejen plagiat od FCI, ktery v mnohych pripadech v podstate vybehaji.

Nevim, ale mnohdy mi prijde, ze ziskani PP a chovnosti pro psy(tedy neco, co se povazuje za zaklad chovu) je otazkou napr.:

kadereni a samponovani psu dle normy
ucast na vystavach
zrentgenovani psa
dobre vztahy s PCH a cleny a papalasi daneho klubu-hlavne je nezlobit!!
vyhoveni veskerym urednickym simlum
prodej stenat
atd

ale chybi mi tam neco jako:
zakladni znalosti genetiky
pojem o tom, co to chov znamena
myslenka, proc tedy chov provozovat, co ma byti cilem meho snazeni
apod

No prijde mi to nejak naruby.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:27
- Nahlásit

daliva

dekuju za nazor..kazdy mame nejaky svuj...ja jsem videla co jsem videla..slysela co jsem slysela...stenata a pejsci byli spokojeni a zdravi...

a to ze jacky prodava bez pp ikdyz ma chovnou stanici je jeji vec..nechapu proc by prodava nejaky opravdu vorisky a riskovala povest sveho jmena?? je to asi stejne jako kdyz zednik pujde o vikendu pracovat na cerno a svou praci by odflaknul...kdo by si ho potom zval dal? kdo by mu dal platil? a kdo by si jeho oficialni firmu potom najimal? Seda ekonomika je vsude...a co pani podnikatele kteri si davaji do nakladu benzin kdyz jedou na chaty? dela to 90% z nich....ja nevim....vsichni chteji vydelavat...a tahle pani neni jedina ktera stenata jacka prodava za tuto cenu..jsou tu i vsichni ostatni!!!!!! vazne nebudu podporovat chov za 30tis...kdyz jasne je videt ze jde o modni cenu a dokud to lidi budou platit tak ta cena pujde vys...jen je skoda, ze kdyz chovatele vidi, ze je o jejich plemeno zajem tak ze schvalne nasazuji ceny ktere jaksi znemoznuji aby tyhle pejsky melo vic lidi

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:29
- Nahlásit

zuzka
faleška je způsobená hormony, nikoli psychikou!!!
Tusim, ze tak psychika ale muze nekdy ovlivnit produkci hormonu...ovsem je vubec otazka, co by to mela psi psychika byt a jestli to je zrovna stastne pojmenovani.
Pro me je totiz psychika neco ryze lidskeho zrcadliciho typicky lidske mentalni projevy osobnosti...tedy v prumeru hnuj...takze bych to na psiky neprevadel

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:32
- Nahlásit

Orry
reakce na púosledni Tvuj prispevek..
jasne, je to jeji vec, jake psy dela, aspon ja to tak beru, dulezite je, aby to melo nejaky smysl, aby jen nepraskala stenata za ucelem co nejvetsiho prijmu, to je dulezite!!! Jinak totiž z Jacků bude za "pár" to, co je třeba z dog, labíků, kokříků či jiných zevastovaných plemen.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:34
- Nahlásit

Trotelchen
No k tomu nemám co dodat.Bravo. Takže vlastně PP = snobárna.Vždyť jsem to už psala včera.A k tomu FCI taky nemá co dodat, já na jejich předpisy kašlu a kašlat asi budu. Škoda, jen že mi nějak nesedí to tvé jméno, ale s názory souhlasím.

Garfield
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:36
- Nahlásit

Trotelchen
Ahoj, včera mi mailem bylo omylem zasláno tvé přihlašovací jméno a heslo, když tak si heslo změň, aby bylo skutečně zcela soukromé.
Stačí si v preferencích zadat 2x po sobě nové heslo a přístě už se hlásit pod tím změněným.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:37
- Nahlásit

Trotelchen
nějak jsem nepochopila, jestli mi oponuješ nebo se mnou souhlasíš

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:37
- Nahlásit

Trotelchen

Jacků bude za "pár" to, co je třeba z dog, labíků, kokříků či jiných zevastovaných plemen.

Prosím vysvětli mě co je s těmito plemeny? Za to kam papírový chov spěje přeci mohou jen a jen chovatelé.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:40
- Nahlásit

Garfield
mi to nefa)
ale pokud na tom trvas, klidne si ho zmenim :-D
To je ale chodne zajimave, takovy omyl )))))))))))))))))
Myslim jako z technickeho hlediska. ))))
Ale jak poudám, vůbec mi to nevadí!

dorfa
PP=snobárna ... to přesně nemyslím, spíše mi PP přijde jako něco, co bylo kdysi myšleno dobře, ale v rukou novodobé lidské populace se z toho stává kontraproduktivní faktor chovu zvířat (aspoň tedy u psů)

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:42
- Nahlásit

Trotelchen

Ahoj, včera mi mailem bylo omylem zasláno tvé přihlašovací jméno a heslo, když tak si heslo změň, aby bylo skutečně zcela soukromé.
Stačí si v preferencích zadat 2x po sobě nové heslo a přístě už se hlásit pod tím změněným.

Cha, cha, já to věděla anonymita prozrazena, škoda že se za své názory stydíš pod svými známým jménem. Ale ty si se sem vlastně přišla jen škádlit. No nevadí doufám, že mi odpovíš.

Garfield
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:42
- Nahlásit

Trotelchen
Mi to taky fůpec nefadí. Já určitě tvoie heslo zneušívat nebudu, ale povašuju za slušnost Tě o tom informovat, jako abys fjeděl, že fím

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:43
- Nahlásit

Trotelchen

PP=snobárna ... to přesně nemyslím, spíše mi PP přijde jako něco, co bylo kdysi myšleno dobře, ale v rukou novodobé lidské populace se z toho stává kontraproduktivní faktor chovu zvířat (aspoň tedy u psů)
Naprosto souhlasím.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:45
- Nahlásit

dorfa
Prosím vysvětli mě co je s těmito plemeny? Za to kam papírový chov spěje přeci mohou jen a jen chovatelé.

Co je s těmito plemeny?
Tak povím to jinak...otázkou:

Kolik bylo v naši vlasti za poslední třeba 2 roky kvalitních spojení u Německé dogy? Nechci to pitvat....přes net bychom se asi k ničemu nedobrali.
Labradoři jsou zase obětí módní vlny a množitelů....takže jsou jistě i kvalitní, ale je také spoustaaaaaaa těch eeeeeefujtajxlovych.

Jasne, ze za to mohgou chovatele, ale spolecnost jim dela nejakou atmosferu a nejake podminky a spolecnost jsme my vsichni!

Rozumis mi? Ono je to tezke vyjadrit, kdyz nechci psat romany.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:46
- Nahlásit

dorfa

Co je s těmito plemeny?
Tak povím to jinak...otázkou:

Kolik bylo v naši vlasti za poslední třeba 2 roky kvalitních spojení u Německé dogy? Nechci to pitvat....přes net bychom se asi k ničemu nedobrali.
Labradoři jsou zase obětí módní vlny a množitelů....takže jsou jistě i kvalitní, ale je také spoustaaaaaaa těch eeeeeefujtajxlovych.

Jasne, ze za to mohgou chovatele, ale spolecnost jim dela nejakou atmosferu a nejake podminky a spolecnost jsme my vsichni!

Rozumis mi? Ono je to tezke vyjadrit, kdyz nechci psat romany.

Trotelchen
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:47
- Nahlásit

Garfield
A tak to jo, tak díky ))

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:53
- Nahlásit

Trotelchen
Tak kolik bylo kvalitních spojení německé dogy skutečně nevím, ale tím spíš může být Monika ráda, že má psa bez PP za 4.500,- Kč a ne odpad s PP za 20.000,-Kč. Labradory pamatuji, ještě když jich tady bylo na počty, které by se dali počítat na prstech jedné ruky a štěně s PP stálo pár tisíc.
Jo všichni žijeme v této společnosti.S tím nikdo nic nenaděláme.Tím chceš říct, že nejlépe bude když budeme společnost bez psů a bude to vyřešeno. Jo to bychom museli mít jiné starosti, než tyhle žabomyší války.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:56
- Nahlásit

Trotelchen
Nezlob se na mě ale já opravdu pamatuji, když v této republice byl labrador téměř neznámé plemeno.Mělo ho jen pár myslivců a celníci na drogy.To kde to plemeno dneska je za to můžou jen a jen jejich chovatelé a ne společnost.

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 08:59
- Nahlásit

monika

mrzi me ze ti pejsek nenarostl do tve vysnene podoby, ale jestli se dobre domnivam kupovala sis ho jako kamarada a psiho spolecnika, nemela jsi zajem o vystavy ci souteze (to bys jinak kupovala s PP ne?!) tak jen nechapu proc resis to, ze doga je mensi nez ostatni vystavni? usetrila jsi nekolik tisic...zrovna tak ti nemusel pejsek narust za plnou cenu...(viz zkusenosti s moji setrenkou!)...Pejska mas rada takovyho jaky je ne? Nechtela jsi zadnyho sampiona...tak mu odpust ze neodpovida nejakemu blbemu standardu...jiste je to i tak krasny hafan a nemusis nikam chodit kdo by ti ho posuzoval...

Orry
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:05
- Nahlásit

dorfa

myslis, ze Orry bude mit problem prijmout stenika? Vsichni mi rikali, ze to bude ok..ze pochopi, ze je dalsi clen smecky a prijme ho normalne, ze se zkamaradi...samozrejme vim, ze musism zachovat orryho vysadni postaveni (tedy prvni zradlo atd...) dekuju

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:06
- Nahlásit

Orry
Sice nejsem monika a už jsem něchtěla přispívat do téhle diskuze, ale nedá mi to:
moje retrieverka mi taky nenarostla do jak ty říkáš vysněné podoby, také jsem si ji kupovala jako kamaráda a společníka, vůbec mi nevadí, že není výstavní, ale co mi vadí (či spíše mě mrzí a probrečela jsem kvůli tomu už tolik nocí) je to, že kdyby byla alespoň o trošku zdravější, tak bych byla nejšťastnější majitel na světě...
Jinak co jsem za rok "vrazila" do veterináře, za to bys měla svého teriéra už téměř dvakrát...

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:08
- Nahlásit

Orry
Když si nejseš jistá, jak tvůj současný pes přijme štěně, tak proč si ho pořizuješ???
Snáší se se štěňaty a vůbec se psy? Nechává si od nich všechno líbit? Jestli ano, tak proč ne...
Jestli ne, tak budeš mít velký problém...

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:11
- Nahlásit

Orry
No to máš těžké.Co je Orry za plemeno a jakou má povahu to bude hrát svojí roli. Ale zkušenosti, mě naučili, že pes je smečkové zvíře a ve smečce je vždy většinou klid a pořádek protože to tak psi mají rádi.Jsou to společenská zvířata ne samotáři, takže soužití ve větším společenství jim nedělá žádné problémy.Ty problémy tam vždycky vnese až člověk nějakou chybou ve svém chování a přístupu k nim.V příchodu štěněte do smečky bych neviděla žádný problém.

dorfa
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:13
- Nahlásit

Jandula
A brečela bys si snad méně kdyby tvůj pes ještě ke všem svým problémům měl ten doklad čistoty rasy PP.Já si myslím, že určitě ne.Tak proč to svádíš na to.

Renata
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:14
- Nahlásit

Trotelchen
tak tohle je opravdu kvalitni nazor ,promin,ale prave ,ze psi bez PP viditelni nejsou,tak si vubec nemuzeme zjistit jake maji problemy!pracuji se zviraty a tam se da docela bobre zmonitorovat jake plemena maji jake problemy a ci jsou s PP nebo bez.

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 09:16
- Nahlásit

dorfa
Možná nemám tolik zkušeností jako ty, ale žádný pes (a že se jich v mém okolí pohybuje spousty), kterého já znám a je z prověřené CHS nemá takové problémy a není téměř každý týden na veterině, jako my...

Na nic to nesvádím, já sama bych se ale nejradši propleskla za to, že jsem sice zachránila štěně z mizerných podmínek, ale kdyby ten množitel neměl dost takových blbců jako jsem já, tak by rozhodně nechoval na svých papírových zvířatech psy bez papírů.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 30 . 31 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání