Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 19:16
- Nahlásit

Rybka305
Proč?Jsou snad fenky ještě větší dračice než psi??

nejsou ,ale NO jsou divoký štěňata podle mě všechny, podle popisů ostaních vlastníků a dle mé vladtní zkušenosti též.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 19:30
- Nahlásit

Aha Tak to abych se připravila na pěkný kousance

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 22:12
- Nahlásit

Rybka305
Proč?Jsou snad fenky ještě větší dračice než psi?? :-D
Momentálně mám doma 7. měsíční exemplář pracovního NO, dravá je od malinka velmi, kouše prakticky stále stejně jako, když byla mimino, jen to těmy trvalými zuby tolik nebolí
Kousání, dravost atd. je vyloženě individuální záležitost, pohlavím to určitě nebude

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2012 22:27
- Nahlásit

Rybka305
Tak to abych se připravila na pěkný kousance

tak to každopádně

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2012 15:33
- Nahlásit

Adiddaska
Já sem prošvihla prvních 5 měsíců socializace a nakonec sme s čoklama v naprostý pohodě, ačkoli sem uplná lajka a učim se v podstatě spolu s psama tak nějak za pochodu. Ale u příštího psa si ten "bonus" v podobě toho ympryntyngu teda určitě utýct nenechám

Britu jsem si brala z útulku zhruba ve stejném věku jako ty Šampóny a můžu srovnávat s mým prvním čoklem, co jsem do něho dostala ve štěněcím věku, to už nikdy Brita v hlavě mít nebude. To pouto se slovy popsat nedá a asi vím, co měla Petra K na mysli... Jestli budu mít někdy štěně "od štěněte", tak si právě hlavně v tom mimi věku nenechám ujít ani kousek.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 14:13
- Nahlásit

Tak ty kousance,to bude asi mazec! ....

Ještě by mě teda zajímala ta nezodpovězená otázka,jak s tím dávkováním krmiva u štěňete.....Krmí se teda opravdu 3x denně?A když se krmí 3x denně,tak po kolika gramových dávkách(200g,300g nebo 150g)vůbec nevím ??

Díky

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 14:30
- Nahlásit

Rybka305
U malýho štěněte by bylo dobrý krmit 4 krát, pokud to není možný, tak aspoň 3 krát.
Dávku ti nikdo neřekne, ta je u každých granulí jiná a především u každýho psa jiná. Doporučuju řídit se tím, jak štěně vypadá a kolik toho naráz sní. Některá štěňátka jsou jak bezedný, jiná snědí jen tolik, kolik musí. Uvidíš sama, jestli mrně prosperuje, nebo je hubenější, tlustší ...
Od půl roku zhruba stačí krmit 2 krát denně.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 14:31
- Nahlásit

Rybka305

Jak krmíte toho jorkšíra, co máte?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 14:35
- Nahlásit

Rybka305
http://www.happydog.cz/117-Maxi-Baby/
ale je to jen orientační, krmili jsme, co štěně sežralo, nenechávalijsme krmení běžně přes den.
Já teda krmila 4x denně stejnou dávku, ale asi je to věc názoru

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 14:36 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

Rybka305

http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_659_3.html
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_8192_0.html
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10821_0.html
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10213_0.html

Je toho docela hodně

Značku granclí můžu doporučit Canine Caviar, ale jinak klasickou stravu... Krmení psa není raketový inženýrství

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 15:18
- Nahlásit

Eldoguero : Moc díky,budu štěňátko často vážit,abych věděla,jak mi roste

Lucie Kratochvílová: Dlouho jsme našeho Jorkšíra krmili Royal Canin(tak se to myslím píše),krmil jí tak už chovatel....O této značcce krmiva jsem se dozvěděla tady,nebo na jiné diskkuzi samé negativa,na to,že to zrovna levné krmivo nebylo...Dneska to hodně střídáme,nic jí moc nechutná...Vždycky ale kupujeme vážený krmivo,nikdy supermarketový....

Kachna:Ta tabulka je úplně skvěla-strašně děkuju,něco takového jsem potřebovala

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 15:22
- Nahlásit

Rybka305
Ta tabulka je úplně skvěla-strašně děkuju,něco takového jsem potřebovala
no ale určitě jí nemůžeš brát jako bibli, každý štěně je jiný. Hele náš skoro osmiletej ovčák má stále dvojnásobný dávky krmení pro dospělý psy a podváhu.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 15:30
- Nahlásit

Aha,tak to je zajímavý Ale zase má asi hodně pohybu,ne?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 15:45
- Nahlásit

Rybka305

Ono pak stejně zjistíš, že nikdy není nic přesně podle tabulek... Jako základ dobrý, ale každej živej organismus je prostě jinej, ale k tomu se dopracuješ pravděpodobně časem

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2012 15:48
- Nahlásit

Jojo,taky doufám! Určitě příjdou s časem zkušenosti

Rybka305
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 18:34
- Nahlásit

Ještě se chci zeptat,jestli dáváte německým ovčákům nějakou výživu na klouby v podobě tablet či něčeho jiného..A jestli to dáváte preventivně,nebo až když klouby začnou zlobit.Případně ještě jaký přípravek na klouby doporučujete.. Díky

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2012 21:40
- Nahlásit

Rybka305
My dáváme Alavis občas a Sanal denně cca do půl roku, pak už jen občas a spokojenost

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 08:10
- Nahlásit

Rybka305
Ještě se chci zeptat,jestli dáváte německým ovčákům nějakou výživu na klouby v podobě tablet či něčeho jiného..A jestli to dáváte preventivně,nebo až když klouby začnou zlobit.Případně ještě jaký přípravek na klouby doporučujete.. Díky

Alavis pětku dávám třeba občas a ještě sypu do žrádla kolagen na klouby,taky příležitostně.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 19:42
- Nahlásit

Ok,takže nedáváte nic každý den,jenom do půl roku se dává každý den Na ten Alavis jsem taky koukala,příjde mi opravdu dobrý A můžu se teda zeptat,když jste spokojený,jak dlouho byl váš pes dobrý na nohy,při tomto dávkování,jestli teda máte zkušenost.

Díky

Rybka305
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2012 19:58
- Nahlásit

Jo a ještě mě napadlo,jestli tyto tablety nahrazujete nebo doplňujete také něčím přírodním(chrupavky,kůže,atd...)

Rybka305
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 14:42
- Nahlásit

Ahoj,
ještě se chci zeptat....Štěně si budeme brát neočkované ale odčervené,chci se zeptat kdy máme se štěňátkem zajet na veterinu a kolik za očkování zaplatíme,jestli máte někdo zkušenosti.Jo a ještě by mě zajímalo,proti čemu se v prvním očkování očkuje.Díky

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 14:55
- Nahlásit

Rybka305

neočkované

- jako že vůbec? ani ň? to nemáte strach, že štěně může mít samo problém a ten přinést domů? Proč majitel feny štěňata neočkuje ? Vystavuje je tím slušnému riziku a vás tomu riziku, že štěně může uhynout.

Já si bohužel schéma očkování nepamatuju, to vám nejlépe řekne veterinář.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 14:56
- Nahlásit

Rybka305

Normální je, že první očkování probíhá už u chovatele!

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 15:04 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová

prvně dvě, nebo ne? tetkon nevim vůbec, ale myslím, že jedno je málo??

Eeejch já si to zase asi pletla s odčervením, že jo?

Rybka305
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 21:58
- Nahlásit

Petra K:Jakože vůbec neočkované.Ano máme strach,ale chovatelka nás přesvědčuje,že o nic nepříjde...Koukala jsem a v 6-týdnu se má očkovat proti parvoviroze a psince,když chovatel neočkuje v 6-týdnu,očkuje se poprvé až v 8-9 týdnu...Vlastně jsem našla,co jsem chtěla..Chovatelka nám tvrdí,že za očkování zaplatíme 50Kč,mě se tomu ale nechce věřit,u našeho Jorkšíra to bylo nějak 300Kč nebo 500Kč...

Lucie Kratochvílová:Ano normálně by mělo probíhat,protože je štěně v 6-týdnu ještě u chovatele...

Jebloň
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 22:06
- Nahlásit

Rybka305
Proč?Jsou snad fenky ještě větší dračice než psi??
Takhle bych to neřekla,ale ze zkušenosti.......feny jsou víc samostatnější,lépe organizovanější ve smečce,celkově je s nima víc práce,než se psy.

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 22:08
- Nahlásit

Rybka305

Petra K:Jakože vůbec neočkované.Ano máme strach,ale chovatelka nás přesvědčuje,že o nic nepříjde..

Od takoveho cloveka bych si stene nevzala ani zadarmo.
.Chovatelka nám tvrdí,že za očkování zaplatíme 50Kč,
Pryc od ni. Nebrat od ni nic...

PetraK
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2012 22:12 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Rybka305

tohle je opravdu od majitelky feny nezodpovědný přístup a jak píše Fifi, nebrala bych od ní štěně. Vůbec nevíte co si domů můžete přinést a v jakém zdravotním stavu štěně bude. Může se vám taky stát, že si přinesete štěně domů a za pár dní na tu dovolenou nepojedete, protože štěně bude nemocné. Nechci být špatným prorokem, vůbec ne, ale přístup "chovatelky" nesvědčí o tom, že štěně je z dobrých podmínek. Navíc ho dává od matky brzo - je to proti zákonu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 09:57
- Nahlásit

Rybka305
Chovatelka nám tvrdí,že za očkování zaplatíme 50Kč,
hm..když je to tak levný,tak že je nenechá naočkovat sama..jistě bude bez PP
Vyhla bych se jí obloukem,stejně jako jiní

lamalucni
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2012 09:58 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Rybka305
Souhlas s ostatními - od takového chovatele bych si štěně nevzala, ani kdyby mi platili. Vím, že už jsi na feňuli natěšená, ale ještě to opravdu zvaž - pokud má štěndo špatný start do života, tak se dá později očekávat spousta problémů, to za to fakt nestojí...
Mimochodem, mají rodiče štěněte aspoň rentgen kyčlí a loktů? NO je v tomhle směru velice dědičně zatížené plemeno, tak aby ti fenka v půl roce nezačala kulhat, mít bolesti a abys nemusela vydávat desetitisíce za operace...
Jo a ještě by mě na tvém místě jako "zákazníka" taky zajímalo, čím chovatelka štěňata krmí, kde vyrůstají (v kotci nebo doma) a jak jsou socializovaná.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání