| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2012 23:57
- Nahlásit
birma
rozumný člověk nespoléhá na inteligenci ostatních
Možná, jenže mě už nebaví vidět kolem sebe voly. Takový pohled deprimuje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:00
- Nahlásit
jindra 22
ad Rybka305 jestli jde o tělesný trest,který u nás platí nejvíc,používám proutek vrby
vidíš ty rozumné lidi??
Rybka305
co může takhle malinké štěně dělat tak hrozného, že ji musíš vůbec trestat, natož proutkem???
Pokud něco dělá špatně, je to protože neví, jak to dělat správně a to protože jsi ji to nenaučila. Stejně jako paní učitelka v první třídě nenaučí dětičky psát hezká písmenka rákoskou, tak nevychováš proutkem poslušného a vyrovnaného psa...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:05
- Nahlásit
birma
Stejně mám dojem, že Rybka si dělá srandu. S tím proutkem vrby to nemyslí vážně... Prostě hledá hranici toho, co jí ještě kdo zbaští. Já nevím, mlátit štěně vrbovým proutkem? Každý přece ví, že na to je nejvhodnější pořádná sukovice.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:07
- Nahlásit
jindra 22
S tím proutkem vrby to nemyslí vážně...
já teď, potom co vidím tu naší čubinku, už věřím tomu, že lidi jsou schopni mlátit cokoliv...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:09
- Nahlásit
birma
že lidi jsou schopni mlátit cokoliv...
Když se někteří mlátí mezi sebou, jaký maj potom vztah k němé tváři...
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:09
- Nahlásit
No například chození do bytu má přísně zakázáno,tak ze začátku jsem říkala NESMÍŠ,až pochopila,že když něco dělá špatně říkám NESMÍŠ a i když na ostatní nechtěné věci reaguje tím,že přestane,na chození do bytu ale ne.V tom bytě zkouší,co může a co jí za to hrozí,jak poznala,že prooutek,už do bytu nechodí a nijak trestat nemusím.Snažím se všechno řešit po dobrém,ale někdy to prostě nejde.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:15
- Nahlásit
Rybka305
No například chození do bytu má přísně zakázáno
A proč? Copak tam chodí kadit? Je nečistotná? Jinak nechápu... já jsem nejradši, když pesan v noci přijde a lehne si nám vedle postele. Naštěstí nechrápe.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:16
- Nahlásit
Rybka305
i když na ostatní nechtěné věci reaguje tím,že přestane,na chození do bytu ale ne
jestli to nebude tím, že chce být tam, kde jste vy.
Snažím se všechno řešit po dobrém,ale někdy to prostě nejde.
Co takhle 50 cm ohrádka? člověk překročí, štěně nepřeleze. Nebo dokonce (převratná to myšlenka) zavřené dveře?
ostatní nechtěné věci
moc mě jich u takového prcka nenapadá, snad jenom žraní hnusů a chození do silnice. Je ještě něco dalšího, co jí zakazuješ?
Měla bys jí naučit SPRÁVNÉMU chování, pokud jí budeš hlavně zakazovat to špatné, dospěješ pravděpodobně do stadia, kdy fena začne buď veškeré zákazy ignorovat, protože jich bude moc, nebo se začne bát a přestane zkoušet nové věci, protože bude očekávat rovnou zamítnutí a trest...
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:18
- Nahlásit
Ano chodí tam čůrat.Nám neběhá po bytě,jen je zavřená na chodbě,kde jinam nemůže,no a na chodbě je aspoň dlažba,ale jinde máme koberce.Nechápu když má přístup na zahradu na trávník,proč chodí do vnitř,kde to ani nemůže nějak skrýt zahrabat....
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:21
- Nahlásit
Rybka305
Nechápu když má přístup na zahradu na trávník,proč chodí do vnitř,kde to ani nemůže nějak skrýt zahrabat....
asi jsi jí nevysvětlila, že venku je to správně a že máš radost, že se tam venčí. Navíc pes nic nezahrabává, hrabe, aby označené místo zvýraznil, protože má na tlapkách pachové žlázy (alespoň jsem to četla a vypadalo to věrohodněji, než že jsou psi tak čistotní a ohleduplní, aby po sobě uklízeli)
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:24
- Nahlásit
Rybka305
Musíš ji naučit, že čúrá se venku. Za každej správnej čuranec pochvala, pamlsek. Mně taky štěník tři neděle čural i kadil víceméně doma. Častým venčením a pochvalami za správné čurání se to dá napravit. Bylo mu pět měsíců a udělat doma hromádku, nebo se vyčurat ho ani nenapadne. Vydrží celou noc. Pamlsky dostává pořád.
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:25
- Nahlásit
Ano zavírám dveře,ale v létě to chce větrat,navíc máme doma ještě jednoho psa,který chodí pořád z bytu ven.Nechtěné věci kousání nečeho cenného nebo mé ruky nebo nohy,strašně to od ní bolí a nemůžu si to přece nechat líbit,u toho ale stačí říct nesmíš...Když žere různé blbosti po zahradě.Když kouše kotě,ona je křehká a prostě se mu neubrání a ona je hrubá,kočku zmáčkne zubama...No a chození do bytu,to je vše co jí zakazuju.Správnému chování postupně učím,místo žvejkání mé ruky jí do huby strřím provaz na žvýkání,ale chce to čas
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:27
- Nahlásit
Tak to určitě skusím.Do rána máme na chodbě několik loužiček,horší jsou ale ty přímo v bytě na koberci.Zítra začnu s chválením za vyčůrání na trávu.Díky
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:29
- Nahlásit
Tys ho dodnes za vyčurání venku nechválila? Čemu se pak divíš? Ten pejsek neví, kde to má dělat, tak to dělá tam, kde ho to chytne. Držím palce.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:31
- Nahlásit
Rybka305
Nechtěné věci kousání nečeho cenného nebo mé ruky nebo nohy,strašně to od ní bolí a nemůžu si to přece nechat líbit,u toho ale stačí říct nesmíš...
Místo kousání rukou a nohou a jiných věcí jí cpi hračku a rovnou si s ní hraj a chval. Věř mi, že to může bolet i víc - máme doma roční holčičku (pravděpodobně ovčák) a díky předchozím majitelům si neumí hrát a tak dělá to samé. Mám ruce i nohy samou modřinu, ale zákaz nemá cenu - jak víš, že chápe přesně, co jí zakazuješ? Když budeš vytrvale nevhodné věci nahrazovat vhodnými, tak jí to dojde. S kotětem taky - chval za správné chování k němu, při špatném přesměruj pozornost a pak chval a chval a chval...
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 00:32
- Nahlásit
No nechvália,myslela jsem,že je pro ni pohodlnější a lepší to vykonat venku,většinou čůrala venku,ale někdy jí napadlo jít dovnitř do bytu a vyčůrat se tam....Tak zatím pořád chrápe,tak jdu spát taky
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 07:35 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Rybka305
No nechvália,myslela jsem,že je pro ni pohodlnější a lepší to vykonat venku,většinou čůrala venku,ale někdy jí napadlo jít dovnitř do bytu a vyčůrat se tam
Tak čemu se divíš? Chval, dávej pamlsky, uvidíš tu změnu v krátké době. Když to udělá doma, nebí ji ani nekřič, udělej třeba jen otrávený ksicht. NO je inteligentní pes, tomu to zapaluje rychle.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 07:56
- Nahlásit
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 08:40
- Nahlásit
Rybka305
používám proutek vrby,když jsem ho neměla a dala jí přes zadek rukou,chudák se mi počůrala,
To si děláš srandu? Mlátíš štěně tak,aby se počůralo? To je hnus!!!!!!!!!
Neni to fakt zas nějaká provokace, to už neni možný tohle...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 08:45
- Nahlásit
Rybka305
Ty svině!
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 08:46
- Nahlásit
Rybka305
takže vy máte ještě jednoho psa a ten dovnitř může? Štěně neučíš ani nevyměšovat se v bytě a jen ho trestáš když chce být s vámi uvnitř? Navíc ho biješ....gratulace, klobouk dole opravdu
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 08:47
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
To bylo moc hezký. Až mám kafe na monitoru.. Ale je to tak od srdce a trefně řečený.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 08:49
- Nahlásit
Gi a smečka
A jde snad napsat něco jinýho? Odjebávám sa...
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:01
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Nejde, proto už jsem dávala jen toho smajlíka. Na jednu stranu si říkám, že to rybičce nevěřím, na druhou stranu bych ji hrozně ráda dostala do rukou, abych jí ten vrbovej proutek vrazila do p*dele.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:05
- Nahlásit
Rybka305
No tak jestli jde o tělesný trest,který u nás platí nejvíc,používám proutek vrby,když jsem ho neměla a dala jí přes zadek rukou,chudák se mi počůrala,tak už jenom proutkem.
Doufám,že tato výchova nijak nevadí,
Vadí, Rybko. Malinký štěně se nebije, nebije se už vůbec za to, že dělá něco, co nemá, protože ono neví, co dělat má, jelikož jsi ho ještě nic nenaučila. Trestat můžeš tak leda něco, co pes už umí, ale odmítá odělat. A stejně tak ještě musíš myslet na to, proč to dělat nechce, jestli náhodou opět chyba není v tobě. V těch psech totiž chyba není, to jen člověk je neumí naučit, neumí jim vysvětlit, co chce, neumí je přesvědčit o tom, že mají spolupracovat, že je to oboustranně výhodné. Máš malý štěně nejlepšího plemene, šlechtěnýho ke spolupráci s člověkem, je to pes univerzální, chytrej, prostě ovčák. Naučí se všechno, je to snaživý zvíře a svou plemennou příslušností a ochotou ti spoustu věcí usnadní. Není důvod ho bít a používat tresty, uč ho, uč ho, co dělat má, ne co dělat nemá. Zákazem a trestem se ještě nikdo nic nenaučil. Uč ho na jméno, uč ho k sobě přicházet, odměňuj, ukaž mu, že s tebou se ten svět projde nejlíp, že jste parťáci, věnuj mu co nejvíc času, co do toho mrňouse v tomhle období vrazíš, tisíckrát se ti vrátí v dospělosti. Uč ho do kotce pozvolna, aby v něm samo chtělo být, aby se tam těšilo. Aby to bylo místo odpočinku, bezpečí, JEHO MÍSTO. Vyprdni se na příručky, sama musíš svýho psa poznat, abys věděla, jak ho vychovat. Vychovávej s citem, důsledností a spravedlivě. Hodně si se štěncem hraj, hlavně až tě bude kousat, ho netrestej, každý štěně kouše, každý štěně je piraňa, než vymění zuby, žádný malý štěně neni agresor, co chce získat nadvládu. To je kravina!!!! Prostě mu vrazíš do tlamky něco jinýho, halt prostě budeš pokousaná jehličkovýma zubama. Drzý a "všudezdejší" štěně je to nejlepší, co tě může potkat, nebojácnej malej smrad, co se ničeho nezalekne, všechno koume zubama, nohama čumákem, drzoun škodivý, ze kterýho ti budou vstávat vlasy hrůzou na hlavě )) Podpoříš nebojácnou povahu a výchovou omezíš škodivost. Hlavně takhle malý štěně nebij. Neni k tomu jedinej důvod. Smradi strašlivý jsou všechny štěnce )) (až nam ojí Maryji, která je strašně moudrá už odmlada)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:15
- Nahlásit
Gerda
Drzý a "všudezdejší" štěně je to nejlepší, co tě může potkat, nebojácnej malej smrad, co se ničeho nezalekne, všechno koume zubama, nohama čumákem, drzoun škodivý, ze kterýho ti budou vstávat vlasy hrůzou na hlavě
jenže ne každej má na to tohle ocenit případně ještě podpořit..opak bývá většinou pravdou a máme doma agresora,že
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Rybka305
Rybko, pokud jsi opravdovou reálnou osobou rybkou a ne jen čirou provokací, zkus se, prosím! hodně moc zamyslet nad tím, jak se k tomu štěněti chováš. Představ si sebe, když jsi byla malá - já nevím, tak třebas rok starý mrně, jo? Tak. Najednou by někdo přijel k vám domů, popadnul by tě do náruče, udělal by ťutimuti a šup s tebou pryč do neznáma. V tom neznámu by tě vyšoupli někam mimo ostatní a tam by tě nechali samotnou. Když by ses počůrala, řekli by ti "Nělzjááá!!!!" a švihli by tě proutkem. Věděla bys v tom roce co se po tobě tak asi chce a navíc slovům bys nerozumněla? Nebylo by ti samotný v tý chodbě smutno, když by ostatní včetně jiných dětí byli pohromadě? Co?
To štěně vůbec nemá tucha co po něm chceš. POkud po něm něco chceš musíš mu nejdřív ukázat co dané slovo znamená, ono to totiž neví a hlavně to nepochopí hned na poprvé. Ve třech letech jsi taky nezvládala psát diktáty z češtiny, že ne?
Nehledej v obrázkových knížkách o plemenech výchovné rady, zkus si najít knížky o pozitivní motivací, o výchovně pozitivními metodami
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:35
- Nahlásit
Rybka305Četla sem to zběžně dyž tak mě voprav,nemůžeš nechat otevřený dveře a dát tam nákou zábranu aby jako nemoch do bytu z tý chodby a zároven moch na zahradu třá toto(sušák maj snad skoro všicí nebo něco podobnýho) Bod dvě nemlátit lautr ničím,náš pitbul byl trestanej novinama a klacíkem(páč nebyl můj odmala a majitel byl debil!)načež dalších deset let když uviděl někoho z novinama nebo klacíkem tak ho šel prostě zabít páč nejlepší obrana je ůtok zvíře až dopěje má zafiksovaný bud mě tím zbije,ale když mu ukousnu ruku dřív tak se zachráním a bolest nebude SEŽERE VÁS AŽ VYROSTE
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:42
- Nahlásit
danajasa
ale když mu ukousnu ruku dřív tak se zachráním a bolest nebude SEŽERE VÁS AŽ VYROSTE
Ano, tohle hrozí. Pes bude sice poslušný... ze strachu. Bude ovšem taky čekat na příležitost. Stane se časovanou bombou.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:43
- Nahlásit
danajasa
nemusí to tak dopadnout, NO není pit a pokud má čuba dobrou povahu, tak tyhle černé konce nemusí nastat (to už by byla sežraná půlka republiky). Nic to ale nemění na tom, že trestat takhle malý štěně čímkoliv, natož proutkem je hovadina...
|