Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . >>
Autor Zpráva
Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:46
- Nahlásit

Gerda:Mooc díky! Moc mi toto pomohlo,je to můj první velký pes a jsem prostě začátečník,někdy začít musím.

S tím mlácením bych to tady nehrotila.Bylo to jednou a štěně se u toho počůralo,hned jsem toho taky nechala a už to neudělám,tak ze mě nedělejte nějakýho týrače zvířat prosím!S tím proutkem co sem tu přečetla si dám taky pozor.Náš první pes byl vychovávám na tomto principu a vyrostl z něj skvěle vychovanej a poslouchající pes,nijak mu to neuškodilo.

PetraK:Taky moc děkuju,být tím štěnětem,asi by se mi to taky nelíbilo.Už začínám se změnami,chválím za to,že se vyčůrala venku,jen to kousání pořád nějak nejde,pořád chce hrizat mojí ruku a když jí do huby dám provaz,vyflusne ho a dál ohryzává mojí ruku :-DJinak tuto noc na chodbě přečkala taky skvěle,probudila se až v 5,tak sme se byli v 5 proběhnout na zahradě,dala jsem jí najíst a znovu usla A tu kočku pořád strašně zlobí,jí vždycky tak hnusně stiskne,se vůbec necejtí Mimochodem už mám fotku,koho by to zajímalo http://www.facebook.com/photo.php?fbid=49905937677 7848&set=o.170881268215&type=3&theater

Jo a chtěla jsem se zeptat,jestli je normální,že už teď jí stojí obě uši?Četla jsem v knize,že se staví až v 6-7 měsící,jsou jí dva měsíce,né že by to nebylo super,měla jsem strach aby se jí postavili,ale příjde mi to nějak brzo

danajasa
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:48
- Nahlásit

birmanemusí to tak dopadnout, Tak von taky nikoho nesežral dožil se deseti let bez ztráty kitičky,ale kdybych o tom původním přístupu netušila bylo by na průer zaděláno,vosum let sem musela varovati všecky čtenáře novin v okolí aby ihned odložily čtivo jináč nebudou mít čím listovat hnedle (vynález košíku mi to malinko usnadnil)

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:50
- Nahlásit

Rybka305
Náš první pes byl vychovávám na tomto principu a vyrostl z něj skvěle vychovanej a poslouchající pes,nijak mu to neuškodilo.
to, že máš pocit, že mu to neuškodilo, neznamená, že to tak skutečně je. Navíc i kdyby to tak bylo, tak u štěníka už to tak být nemusí...
en to kousání pořád nějak nejde,pořád chce hrizat mojí ruku a když jí do huby dám provaz,vyflusne ho a dál ohryzává mojí ruku :-D
protože ta ruka se hýbe, něco dělá... Když se ti hryzne do ruky, tak s ní přestaň mlít, naopak když jí narveš do tlamky provaz, tak za něj tahej a stráááášně jí chval

(mě kouše do rukou a do nohou tohle, buď ráda za takový miminko

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 09:53
- Nahlásit

danajasa
jasný, já jen že tu naší čubinu (vím, že o ní furt melu, ale máme ji týden a já se do ní fakt zamilovala) mlátili klackem, lopatou a bůhví čím a strachové útočné reakce na ně naštěstí nemá, zato startuje preventivně po určitých typech chlapů a po dětech, ale věřím, že i to se brzy spraví

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:01
- Nahlásit

birma
startuje preventivně po určitých typech chlapů a po dětech
čoveče Májátko se chlapů bojí do dnes a děti musej bejt fakt opatrný a bere je jen proto, že máme vlastní.
Jako je to ve velmi únosných mezích, ale strach v ní zůstal.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:04
- Nahlásit

Rybka305

být tím štěnětem,asi by se mi to taky nelíbilo.
je vždycky dobrý se dívat na věci který dělám ze strany toho, komu to dělám a jestli bych chtěla být v jeho kůži

,jen to kousání pořád nějak nejde

no protože je to ještě štěně, je malý, máte ho chvilinku, nemůžeš chtít přeci všechno hned. však malý děti taky pořád do určitýho věku něco ohlodávají. štěně prostě svět zkoume i tím, že svět prostě ohlodává. Bude to ještě nějakou dobu trvat, než se to odnaučí.

,pořád chce hrizat mojí ruku a když jí do huby dám provaz,vyflusne ho a dál ohryzává mojí ruku

ruka se hýbe, provaz se nehýbe - co je zajímavější? Provaz se musí hodně hýbat, trhaně hýbat, o provaz se musíš přetahovat.

Náš první pes byl vychovávám na tomto principu a vyrostl z něj skvěle vychovanej a poslouchající pes,nijak mu to neuškodilo.

přesně jak píše birma

to, že máš pocit, že mu to neuškodilo, neznamená, že to tak skutečně je. Navíc i kdyby to tak bylo, tak u štěníka už to tak být nemusí

s ušima neporadím, mám jiné plemeno, ale vždyť na té fotce uši nestoji.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:06 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

kachna_
Jako je to ve velmi únosných mezích, ale strach v ní zůstal.
nečekám, že by se chodila mazlit s cizíma chlapama a dětma na potkání, ani že by si od nich nechala sahat na obojek (minulý majitel ji prý mimojiné škrtil na obojku ), nebo na zadek, ale už teď jsou vidět opravdu výrazné pokroky, zlepšuje se fakt ze dne na den. Počítám, že si ji vezmu na část léta do Prahy a že se tu ještě víc srovná. Obecně ale neznám jiného takhle veselého psa krom psů typu bul, je to takový věčně se smějící fanatik...

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:10
- Nahlásit

Rybka305
jen to kousání pořád nějak nejde,pořád chce hrizat mojí ruku a když jí do huby dám provaz,vyflusne ho a dál ohryzává mojí ruku
no to prostě dělaj, kup si tričko s dlouhym rukávem, ať ty škrábance nejsou tak vidět. Nabízej hračku, jednou se stejnak překousne do hračky a bude si hrát s hračkou, ruku žvejkat přestane. Stejně jako přestane čůrat doma. Všechna štěňata, i ta která to vůbec neučíš, přestanou čůrat doma. Je na tobě, jak to všechno vychytáš. Ber jí ven po každý hře, po každym probuzení, po každym delšim úseku bez čůrání, i když všechno tohle dodržíš, stejně sem tam doma nějaká louže ńebo bobek bude. Ale vydrž a přestane. Modli se, ať přezubí co nejdřív, potom už tě kousání nebude tak bolet.
Mě osobně nevadí do psa hrábnout, když mě štve, jen to neni za něco, co neumí, ale za něco, o čem se spolu prostě vůbec dohadovat nebudeme.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:11
- Nahlásit

birma
(vím, že o ní furt melu, ale máme ji týden a já se do ní fakt zamilovala)

no však, jen mel.
a která to je ?

mlátili klackem, lopatou a bůhví čím
s*********áči

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:14
- Nahlásit

birma
pro mě sobně je dobře, že je pes nedůvěřivej, myslim, že si to doučíš, psa situacema oboucháš tak, že preventivně vyjíždět nebude, ale bude si držet odstup a nebdue se chodit muckat ke každýmu, to je super právě! naučíš si čubu jen, že nemá řešit sama bez dovolení, naučíš jí, co má dělat, aby nemusela vyjíždět, necháš jí možnost ze situace odejít, aby jí nemusela řešit zubama, pochopí to a máš vyhráno.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:14
- Nahlásit

PetraK
a která to je ?
ta první - "ovčanda"
s*********áči
přesně, bylo to asi dost drsný, protože na ně prý několikrát vylítli sousedi, což je na vsi kvůli zvířeti podle mě už co říct...

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:18
- Nahlásit

birma

ta první - "ovčanda"

háská slečna psí, háská.
několikrát vylítli sousedi, což je na vsi kvůli zvířeti podle mě už co říct...

já tohle nenávidím. ani u toho nemusím být, mám bohužel hroznou představivost.
Nedávno jsme měla konflikt cestou z práce, šel tady cikán a vláčel ovčandu na stahováku, škubal s ní......, vypadalo to, že mi pak možná zmaluje držku. Zůstal ve mě ale blbej pocit, že jsem pořešila ten moment, nicméně celou tu věc jsem do budoucna pro psa pořešit nemohla.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:18
- Nahlásit

Gerda
Mě osobně nevadí do psa hrábnout
je rozdíl mezi psem a psím miminkem, do dospělého psa, který zná hranice hrábnu klidně taky a pokud je to v rozumné míře, tak do toho asi nikdo nikomu mluvit nebude...
mě sobně je dobře, že je pes nedůvěřivej, myslim, že si to doučíš, psa situacema oboucháš tak, že preventivně vyjíždět nebude, ale bude si držet odstup a nebdue se chodit muckat ke každýmu, to je super právě!
Jasný, Altar taky cizí nevyhledává a je to skvělé. Ona navíc bude žít většinu života na vsi, 90% lidí, které potká bude znát

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:20
- Nahlásit

Petra K:fotka je týden stará No a s tím přetahováním a hýbáním provazu se do přezubení docela bojím,abych jí nějakej zoubek nevyrvala

Birma:Oki,ale ono i to štěně má strašnou sílu v čelistech

Gerda:Tak když už se jí uši postavili brzo,snad i to přezubení nebude trvat

Díky všem

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:23
- Nahlásit

birma
je rozdíl mezi psem a psím miminkem

Na tohle není potřeba číst žádný knížky či diskuze na internetu, ani nemusí být člověk zvlášť inteligentní, nemusí ani nic vědět o psech, může to bejt naprostej začátečník kynolog, co nikdy žádnýho psa neměl....... Jenom kousek citu mít, nic víc.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:24
- Nahlásit

Rybka305
No a s tím přetahováním a hýbáním provazu se do přezubení docela bojím,abych jí nějakej zoubek nevyrval

no však se nemusíš se štěndem přetahovat jako s dospělcem. Udělej tu hru jen atraktivní, hodně s hračkou hýbej a pak se lehce přetahuj, ono když si budou hrát dvě štěňata spolu a budou se přetahovat o kus hadru, tak taky nebudou študovat, jestli se kvůlivá zubům můžou přetahovat, prostě to dělej s citem

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:28
- Nahlásit

PetraK : Ok díky za skvělé radyjdu tu skusit ještě před objedem,než ulehne do chládku a nikdo s ní nehne

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 10:59
- Nahlásit

Rybka305

nezapomeň na dvě důležitý věci:
všechno co jí učíš jí uč formou hry, žádný nátlak, psala jsi, že chceš potom se psem cvičit, buduj si tedy takhle dobrý vztah mezi vámi, nesmí se tě bát. Musí tě pak jednou respektovat, ale respekt si proutkem a nátlakem nevybuduješ. Navíc - jsi začátečník, takže natuty nasekáš habakůk chyb a tím, že budeš mít se psem dobrý vztah, budeš pak lépe ty chyby ve výchově a výcviku napravovat, když ti pes bude důvěřovat.

a druhá neméně důležitá věc, kterou si lidi hodně neuvědomují- že povel je jen slovo, aby pes věděl, co to slovo znamená, musíme mu to nejdřív ukázat, vysvětlit mu co po něm chceme ( a to rozhodně nepochopí za jeden, dva pokusy) , pak to s ním teprve můžeme pomalu cvičit v klidném prostředí a až ten povel bude zvládat v klidném prostředí, přidají se postupuně řušivé elementy (cizí lidé, auta, jiní psi, zvěř...) . Platí to pro všechno co psa učíš, ať ho učíš nosit obojek (tam to jde pochopitelně rychleji, než třeba povel sedni), nebo ho učíš na jméno (spojuj její jméno vždy s něčím příjemným, se žrádlem, s hrou , pomazelním, aby měla vždy důvod přijít) , nebo sedni, lehni, až po to nejdůležitější - přivolání.

danajasa
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 11:16
- Nahlásit

PetraK Tydle sou pro tebe všecky-bronz máš za psani,stříbro za rady a zlatou za svatou tpělivost a nebo si to zamýchej jak chceš nos je všecky naráz

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 11:26
- Nahlásit

danajasa

nosim ze zásady enem stříbro (zbytek nechám v šupliku)

za svatou tpělivost

no ono, pokud je to opravdu reál (a někdo se za bukem neřehtá jako kůň, páč .... nevim, občas mi to zcela stihamansky stylem někoho připomene ), tak je lepší pro to štěně tu trpělivost s tím vysvětlováním si dát. protože pokud tazatel zapne mozek a bere to, co se mu poradí, je to pak pro štěně výhra.

Včera jsem se po delší době potkala s pánem u nás, co má kokřici. Kokr s klasickou povahou kokra lovečáka, fenka od štěněte v podstatě nic neučená, protože od první fenky co měli, byli zvyklí, že..... šlo všechno tak nějak samo a dobře, fenka se jich držela, lovecké vlohy nulové, pán velmi mírné povahy, stále doufající a stále dokola opakující dokola své nedůslednosti a chyby. Ten pán je vždycky nadšený z toho, že Ešus je navolno (fenka na dlouhé šňůře-zaplaťnadbůch), že poslouchá, že, že, že..blablabla.... a že už se tentokrát rozhodl že do tý életriky půjde . Tak jsem mu postopadesáté vysvětlila, že v jeho případě életrika nevyřeší vůbec nic, že si akorát s největší pravděpodobností pošle fenu do pekel. Když už by si na tom trval, ať to cvičí s někým, kdo s tím dělá a umí to, jenže to prostě stejně nikdy k ničemu nebude. Já jsem se mu párkrát "věnovala", když se ptal, ale je to marný, marný. ale příště to prostě zkusím zas.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 12:53
- Nahlásit

danajasa:Ano to by šlo,chodba je jen taková průchozí,takže by šlo zatarasit vchod do bytu a vchod na zahradu by mohl být otevřený,ne ale v noci....

PetraK:Ano povely učím zábavně,fenku to baví,na jméno slyší skvěle na přivolání metelí přes celou zahradu,jen nesmí být ničím silně zaujatá,třeba kočkou a přiběhne taky vždycky,sedá si výborně,jen lehnout ji zatím nejde,pokaždý lehne jenom když dám ruku na zem Jo a ještě pac učím a ta už jí docela jde Jinak děkuju za tu trpělivost a všechny ty rady

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 13:05
- Nahlásit

Rybka305
Klikneš-li na nick, u kterého je nickův příspěvek, naskočí ti do okýnka, kam píšeš, onen nick tučně a tím oslovuješ konkrétní nick, jako to děláme všichni.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 13:11
- Nahlásit

Rybka305
edá si výborně,jen lehnout ji zatím nejde,pokaždý lehne jenom když dám ruku na zem Jo a ještě pac učím a ta už jí docela jde
nespěcháš na ni trochu? takových povelů na tak malé štěně

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 13:47
- Nahlásit

Rybka305

hele, jestli můžu ještě - stejně jako birma si myslím, že jí toho v krátké době učíš moc najednou. je to mrnítko mrňavoučký, nepřepískni to moc.
Já vím, ono to hodně svádí . navíc - ber to tak- že tohle jsou teprve základy pro to-co se budete učit, nemůžeš to po ní chtít v suprdupr provedení a na sto procent (viz to "lehni")

Jinak děkuju

to není zač. nejsou to žádný obr rady.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 15:51
- Nahlásit

Rybka305
jenom abys neměla pocit, že tě tu hrozně prudíme, představ si, co všechno po tom štěňátku chceš aby se naučilo
- zvyklo si na nový domov
- zvyklo si na vaši rodinu, jako novou smečku
- naučilo se chovat ke kočce
- naučilo se čurat venku
- odnaučilo se chodit do bytu
- naučilo se hrát si s hračkami místo s tvýma rukama a nohama
- naučilo se být bez smutnění občas samo
- naučilo se přestat s činností na zákazový povel
- naučilo se chodit na zavolání
- naučilo se sednout si na povel
- naučilo se lehnout si na povel
- naučilo se dávat pac si na povel
to máme 12 věcí (a pravděpodobně to není všechno, nejspíš ji ještě učíš chodit na vodítku a další věci) a jestli ji máš doma týden, tak je to strašné množství informací, pro tu malou hlavičku. Nové cviky přidávej až ve chvíli, kdy rozumí těm starým, určitě bych neučila více než 1 novou věc za týden, spíš bych postupovala i pomaleji. To, co se teď učí jsou základy, na ty bude celý život navazovat a nabalovat další a další nové cviky a odvozovat od nich své chování, proto potřebuješ, aby je zvládala perfektně a to nejde přes noc, musí mít čas, aby jí to v hlavičce uzrálo a správně se usadilo...

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 15:55
- Nahlásit

určitě bych neučila více než 1 novou věc za týden,
tím myslím cvik, samozřejmě ne třeba chování ke kočce, čurání venku, zvykání si na tebe coby páníčka, to jsou věci, které se potřebuje učit už od začátku, zatímco pokud se naučí sedni až třeba v půl roce, tak o nic nepřijde

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 15:58
- Nahlásit

birma
pěkně vypsáno

Meta
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:52
- Nahlásit

Já vás obdivuji. Ještě že už sem skoro nechodím. Já bych Rybce seřezala zadek tím vrbovým prutem, až by si týden nesedla a to jsem zapřísáhlým odpůrcem tělesných trstů. To moje dvouletá dcera se umí ke zvířatům chovat líp.

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 19:58
- Nahlásit

Meta
To moje dvouletá dcera se umí ke zvířatům chovat líp.
jenže svoji dvouletou dceru jsi to naučila. Rybku její rodina naučila, že pes se vychovává proutkem, pokud nemá v okolí jiné vzory, není se co divit, že kopíruje ten jediný co má. A pokud hledá nějaké info tady a v knížkách, tak patří ještě k té lepší části majitelů psů vychovávajících tělesnými tresty. A pokud s ní nikdo nebude mít trpělivost a všichni jí akorát pošlou do řiti a napíšou, jak je blbá, že se ke psovi chová tak jak se chová, tak se s největší pravděpodobností akorát utvrdí ve své pravdě a třeba už nikdy nikde po jiných možnostech pátrat nebude...

Meta
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:10
- Nahlásit

Je mi to jasné. Proto vás fakt obdivuji. Kéž byste uspěli.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání