Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< 1 ... 18 . 19 . 20 .
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 20:13
- Nahlásit

Rybka305
Netrestej. Odměňuj, odměňuj a odměňuj. Kdykoliv štěndo dělá něco, co se ti líbí (třeba i jen klidně sedí v předsíni a nejde do pokoje, čůrá venku, projde bez chňapnutí kolem kočky - prostě cokoliv, co ti vyhovuje a chceš, aby to udělalo i příště), tak ho odměň. Pamlskem, pochvalou, hrou, pozorností... Lidi mají sklon štěně, které je zrovna "hodné", v podstatě ignorovat, protože mají pocit, že když nezlobí, tak není potřeba nic řešit. Ale jak má štěně vědět, že zrovna dělá to, co se od něj očekává, když si ho přitom člověk nevšímá?

Rybka305
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:07
- Nahlásit

Gi a smečka
ahá to je vychytaný Já si říkala,že se vám chce s každým jménem tučnit
birma
Noo říkala jsem si,když jí to baví a už si umí krásně sednout,že začnu s něčím dalším...
PetraK
Tak ok,budu pilovat to sedni,aby si sedla i na dálku třeba
birma
No ono se to nezdá,ale je toho fakt moc
lamalucni
Už jsem s pozitivní výchovou začal dneska Sice mě docházejí pamlsky,tak to střídám s granulema Sice nejsou granulky tak dobrý jako pamlsky,ale ona to udělá i za granulku a pomazlení
No s tím chválením i za věci,co lidem příjdou samozřejmí,máš pravdu.Bohužel jsem to dělala taky

birma
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2012 21:48
- Nahlásit

Rybka305
Už jsem s pozitivní výchovou začal dneska
tak to je super

PetraK
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 12:08
- Nahlásit

Rybka305

Tak ok,budu pilovat to sedni,aby si sedla i na dálku třeba

nooo to po ní taky ještě budeš chtít moc, nedokáže to ještě, je malá. Pořád si to připodobňuj k malému dítěti a k nárokům, které můžeš mít na něj. nemyslím psa polidšťovat, ale prostě si představit co můžu a nemůžu požadovat po miminu - protože to štěně je na tom stejně

Rybka305
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 20:36
- Nahlásit

PetraK
Dobrá,jenom zatím trénovat sedni a vychovávat

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 20:41
- Nahlásit

Rybka305
spíš přivolání, aby ti na jméno přišla, to je stejnak to nejdůležitější, aby pes, když ho zavoláš, přišel. Vždy, když ti přijde, dej jí za to něco, co je úplně nejvíc - pořádnou divokou hru, pořádnej pamlsek, pořádný pomazlení, to, co je pro to štěně úplně nejvíc. Aby si dobře spojila, že přijít k tobě se vyplatí a je to vždy ta nejlepší varianta.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 21:04
- Nahlásit

Tak přijít na jméno umí skvěle,dokonce má i nějako zafixováno,že když příjde, tak si přede mě i sedne

Továrnanastenata
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2015 10:59
- Nahlásit

Poradila bych - pro kohokoliv dalšího, kdo by také chtěl vybrat štěně bez jakýchkoliv informací, očkování či řádného odčervení, aby se nad výběrem nového člena rodiny přinejmenším trochu zamyslel. Bohužel spadám mezi ty lidi, kteří si koupili štěně pouze podle fotky a okamžitě jsem se pro něho rozjela, aniž bych věděla, že třeba mini čivava absolutně neexistuje. Zaplatila jsem částku ve výši několika tisíc a domů si odvážela štěně, které se třáslo, neustále mi cucalo prst a chtělo mléko a bylo tak maličké, že se mi hravě vešlo do obou dlaní. Bohužel až studená sprcha od veterináře mi trochu ukázala, co jsem vlastně koupila. Má malá fenečka byla stará jen několik týdnů a ještě měla sací refex... Prodána byla tak brzy proto, aby se dokázal její mini vzrůst a očkovací průkaz byl falešný. Po několika dnech mi má malá umřela a já se dívala na to, jak mohl někdo zmařit štěněčí život... Pro několik tisíc.
Od té doby pracuji jako poradce při výberu štěnátka a jezdím společně s klienty, často za doprovodu veterináře přímo k prodeji štěněte, abych zkontrolovala, zda má veškeré potřebné náležitosti, zda je již ve věku vhodném k prodeji anemá žádné skryté a často zatajované vady.
Mimo jiné knihou Továrna na štěňata, aneb ŠMEJDI v psím světě ukazují všechny techniky, které tito podvodní prodejci používají a na příbězích od lidí ukazuji, že se opravdu jedná o velmi bolestný byznys... V případě jakékoliv rady o pomoc či obyčejného dotazu mne neváhejte kontaktovat, čím méně množíren a množitelů bude, tím více šancí na šťastný a zdravý život vašeho mazlíčka. Simona Smith

zbrnd
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2015 17:12
- Nahlásit

Továrnanastenata
Jasny, nejdulezitejsi jsou PP, ockovani a odcerveni a pan pravidelne navstevy vetpointu, no to da rozum!
Asi napisi knihu "Smejdi o smejdech v psim svete"

<< 1 ... 18 . 19 . 20 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání