Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 18:38 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

davidkova renata
no tak Psíček byl vždy v opozici vůči všem a všemu,na to si člověk časem zvykne..ale nikoho jinýho jsem v tý debatě skutečně nenašla.Tot vše.
Já to nehledám a fakt je to možný, co se týče Petry K tak jsme si to spolu vyřešily.

edit každopádně já jsem tenkrát z toho měla fakt hnusnej pocit, to je jediný, co ve mně zůstalo, že jsem so připadala jak nezodpovědná neschopná kráva. Možná právě proto jsem si nějak představila že to bylo víc lidí, protože se mi nechtělo věřit že to způsobil celý sám psíček

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 20:40
- Nahlásit

Tak já si taky myslim, že to neni žádná tragedie, nechat psa u babky a to i v tomhle důležitym období. Já sem prošvihla prvních 5 měsíců socializace a nakonec sme s čoklama v naprostý pohodě, ačkoli sem uplná lajka a učim se v podstatě spolu s psama tak nějak za pochodu. Ale u příštího psa si ten "bonus" v podobě toho ympryntyngu teda určitě utýct nenechám a na dovolenou bych se z vysoka vy... nemyslim si ani, že je to nějak nezodpovědný vůči psu, on si prožije šťastnej život i s tim tejdnem u babky, je to spíš výhoda paničky, o kterou se připraví..

jindra 22
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2012 23:21
- Nahlásit

Adiddaska

Nechat týden, nebo i dva u babky, to určitě není žádná tragedie. Ale prošvihnout prvních pět měsíců socializace? To bych tajil jako HIV pozitivitu...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 07:57
- Nahlásit

davidkova renata
pokud to nebylo případně na czpsu tak nechápu,proč je o tom řeč tady na czpsu

PROTOŽE SE MI CHCE

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 07:59
- Nahlásit

jindra 22
Nechat týden, nebo i dva u babky, to určitě není žádná tragedie. Ale prošvihnout prvních pět měsíců socializace? To bych tajil jako HIV pozitivitu

asi proto že si psy vzala až v jejich pozdějším věku ty chytrolíne

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:15 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Sízra Milanová
asi proto že si psy vzala až v jejich pozdějším věku ty chytrolíne

Sorry, to jsem nevěděl. Proč hned tak zhurta?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:18
- Nahlásit

jindra 22
A proč bys tajil HIV pozitivitu?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:21 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

lamalucni
A proč bys tajil HIV pozitivitu?

Si asi nerozumíme. Před nejbližšími samozřejmě ne, před cizími určitě. Nevím, kdo se veřejně s takovou věcí prezentuje...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Adiddaska

Tak já si taky myslim, že to neni žádná tragedie, nechat psa u babky a to i v tomhle důležitym období.

tak já znovu zopakuju, že šlo v první řadě o ten hotel, jo? to jednak a druhak - použiju tě teď jako příklad, možu jo?

Nevím přesně teď v kterém týdnu to je, kdy se začne probouzel lovecký pud. Je to tak, že jeden tejden nic - dáš ke štěňatům morče a oni ještě nic, o týden - jeden blbý týden později, už se ty štěňata pokoušejí to morče regulérně lovit (pochopitelně úměrně svým možnostem a dovednostem), ale ten skok je o pouhopouhých pár dní, jo? No a pokud by tohle třebas spadalo do doby, kdy je štěně odložený, ztratí páníček možnost zcela bez potíží tomu psovi zapsat na hadrdisk, že lovení ne-e-e. Zčehož potom následně může vycházet, až pes bude starší.

Takže teď použiju teda tebe - byla-li by bývala možnost v tý době tvý štěňata seznámit s kočkama, ukázat, že není třeba nic s nimi řešit, natož je honit, nemusila bys bývala řešit jejich fascinaci kočkama v době když už byli dospělí, měla bys to skorem zadarmo. Stačilo jen v tu správnou dobu podchytit určitý chování a nasměrovat ho tam, kam chci já, což by v tu dobu bylo bývalo velmi jednoduché, zatímco třeba o dva týdny už by to bylo jinak, protože určité věci už by se na ten hadrdisk zapsaly tak,jak příroda velí a podle podnětů, který štěně pochopitelně dostalo či nedostalo.

Takže ano jistě, trága těch deset dní u babičky není, ale ztráta velká - a ani ne tak pro tebe (když je to člověku fučik, že to prošvihne) , jako pro psa, neb následně pak musíš ty i ale bohužel i ten pes vyvinout při výchově zcela jiné úsilí, než, když by se ten čas neprošvihl a tys to štěně "nasměrovala" v určitých věcech k obrazu svému. Nevím, jestli jsem to vysvětlila dobře, znovu zopakuju, že vysvětlování není úplně moje parketa.

a jestli někdo napíše, že to je jedno a nedůležitý a o nic nejde, tak pak už opravdu nevím.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:30
- Nahlásit

jindra 22
Tak úplně cizím lidem pochopitelně nesděluju vůbec žádné osobní informace, včetně jména a velikosti bot. Ale nevidím důvod tajit HIV pozitivitu (nebo třeba chronickou hepatitidu, cokoliv) před přáteli a známými, proč taky? Nechápu...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:42
- Nahlásit

lamalucni
Ale nevidím důvod tajit HIV pozitivitu (nebo třeba chronickou hepatitidu, cokoliv) před přáteli a známými, proč taky? Nechápu...

Hmm... to je těžký. Přítel se může lehce změnit v nepřítele. Stačí mu půjčit peníze. Přátelé a známí jsou vlastně ti, kdož nám mohou ublížit nejvíc. Protože o nás mnohé znají.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:47
- Nahlásit

jindra 22

mě by zajímalo, proč máte neustále nějaké pnutí zasyflit každé -KYNOLOGICKÉ - (všiměte si, prosím, že KYNOLOGICKÉ, pokud vám to nedochází zopakuji to, KYNOLOGICKÉ ) téma svými rádobyfilozofickými úvahami?

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:47
- Nahlásit

PetraK
zcela bez potíží tomu psovi zapsat na hadrdisk

Já ti nevím, pesan měl harddisk v pořádku,ještě ve 2,5 letech jsem ho odvolala doslova srnám od zadku, a pak lup, změna, a srnky začaly být moooc zajímavé, asi nějaký error ve windowsech či co .

Osobnně si myslím, že je veledůležitá socializace do těch 12 týdnů u chovatele (max kontakt s lidmi a psy), na tom pak můžeš stavět prakticky cokoliv. Dál je to tedy taky důležité, ale podle mě se "vznik vazby na majitele" přeceňuje, pes není divoké zvíře které je třeba ochočovat (a kde tak konkrétní osoba hraje klíčovou roli). Když bude s babičkou, bude s babičkou. Pokud by šlo do hotelu, jen se zbytečně zatíží stresem s několikanásobné adaptacen a nové prostředí, ale pokud by se mu tam věnovali, jeho vývoj to podle mě nenaruší.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:48 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

LucieS

"vznik vazby na majitele" přeceňuje,

ale já nemluvím jen o vazbě na majitele přece.

pesan měl harddisk v pořádku,ještě ve 2,5 letec

no třebas jsi v ten správný čas nezapisovala na hadrdisk? třeba jsi zapisovala o ten fous později? a pes až dospěl doopravdy, jel si to co na tom hadrdisku měl? nevím.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:50
- Nahlásit

PetraK
Ty ne, ale většina lidí se tím ohání.
"Vezmu si štěně co nejdřív, aby si na mě co nejlíp zvyklo." (za mě: blbost)

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 09:51
- Nahlásit

LucieS
Ty ne, ale většina lidí se tím ohání.
"Vezmu si štěně co nejdřív, aby si na mě co nejlíp zvyklo." (za mě: blbost)

a tak, no ale jak říkám, jde o cosi víc.

Tony
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 10:22
- Nahlásit

PetraK
no ono je velmi pravděpodobné, že babička díky zkušenostem se psy mu to na ten harddisk napíše spíš než majitelka.

Já se teda svého psa snažila programovat, že se venku nic nežere už od začátku. A výsledek, žere se dál, ale tak abych to neviděla

Za mě, těch deset dní opravdu asi nebude žádná tragedie, a majitelka možná krátkým odpočinkem od piraně na ni získá novou energii. (tím neříkám, že by si lidi měli brát u štěněte dovolenou, ale stalo se stalo, tak je třeba se na to koukout z toho pozitivního).

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 10:40
- Nahlásit

PetraK
Nevím přesně teď v kterém týdnu to je, kdy se začne probouzel lovecký pud. Je to tak, že jeden tejden nic - dáš ke štěňatům morče a oni ještě nic, o týden - jeden blbý týden později, už se ty štěňata pokoušejí to morče regulérně lovit (pochopitelně úměrně svým možnostem a dovednostem), ale ten skok je o pouhopouhých pár dní, jo? No a pokud by tohle třebas spadalo do doby, kdy je štěně odložený, ztratí páníček možnost zcela bez potíží tomu psovi zapsat na hadrdisk, že lovení ne-e-e. Zčehož potom následně může vycházet, až pes bude starší
atd....

Ty pořád vycházíš z toho že jsou všichni jako ty, že vědecky řeší každý psův krok...já třeba byla se psem pořád(protože ho zbožňuju a jednoduše by se mi hrozně stýskalo a bylo by mi ho líto ), ale stejně jsem nevychytala určitý zlozvyky, protože jsem prostě lajdák a psa mám jako kámoše a nějak extrémně ho jinak neřešim....a myslim že lidí jako já neni málo...já kdybych malýho psa dala na týden třeba k rodičům,tak se absolutně nic nezmění pro mě ani pro něj...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:09
- Nahlásit

PetraK
mě by zajímalo, proč máte neustále nějaké pnutí zasyflit každé -KYNOLOGICKÉ - (všiměte si, prosím, že KYNOLOGICKÉ, pokud vám to nedochází zopakuji to, KYNOLOGICKÉ ) téma svými rádobyfilozofickými úvahami?

Mě by zase zajímalo, proč jste tak arogantní.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:14
- Nahlásit

Sízra Milanová

Ty pořád vycházíš z toho že jsou všichni jako ty, že vědecky

a to tak ani ne, jen jsem si říkala, že by to mohla být pro někoho zajímavá informace to jednak, druhak jsem to psala proto, abych zdůvodnila, proč si myslím, že to je tak důležitá věc (protože proč psovi neusnadnit to, jak ho vychováváme a co všechno moc po něm chceme, aby mohl fungovat v dnešní době, kdy nesmí támhleto, kdy nesmí tohleto, takže když už toho po něm tolik chceme, tak proč to po něm nechtít tou nejsnadnější cestou - když ho zbožňujeme? - páč asi mi to nebudeš věřit, ale já mám psa taktéž jako kámoše. A právě proto, že ho mám jako kámoše, chci aby mohl vždy všude a za všech okolností být navolno, bez koše a ovladatelný a svobodný, což obnáší ho vychovat, určitý body výchovy jdou v podstatě tak nějak ne úplně v souladu s psím životem, takže moje obíbená věta, když psa do něčeho šteluju, proč ho neštelovat tou nejschůdnější-pro psa- cestou.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:15
- Nahlásit

jindra 22
Mě by zase zajímalo, proč jste tak arogantní

KYNOLOGICKÉ TÉMA pane jindro, OPAKUJTE SI TO - JE TO KYNOLOGICKÉ TÉMA.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:21
- Nahlásit

PetraK

Neskutečné. Zajděte si k psychiatrovi, snad se s tím dá něco dělat...

danajasa
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:24
- Nahlásit

TonyJá se teda svého psa snažila programovat, že se venku nic nežere už od začátku. A výsledek, žere se dál, ale tak abych to neviděla Tak to máme taky,já mám zato,že tam bé hrát roli to plemeno,bo dyž koupím pračku tak vypadá z boku jak sporák a je to domácí spotřebič,ale prostě vařit nebude a nebude,max vodborník v ní uvaří špagety za1.5h na90c ale péct se vní prostě nedá i dybych ji nakrásně programovala kladivem.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:26
- Nahlásit

PetraK
Mě by zase zajímalo, proč jste tak arogantní

Že se do toho montuju, ale ono to nemá cenu, tohle, vypadá to, že mu ty léky asi moc nesedí nebo nedodržuje dávkování ...

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:33 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Eldoguero

nedodržuje dávkování ...

zde je jádro pudla, čili zakopaný pes abych se držela tématu.

jindra 22..

Neskutečné. Zajděte si k psychiatrovi, snad se s tím dá něco dělat..

danajasa

prostě nedá i dybych ji nakrásně programovala kladivem.

ono je právě třeba programovat určitý věci v určitý čas. Pravda, ze sporáku nikdy pračku neuděláš a naopak, tak jako ze psa neuděláš kočku a naopak, ale pes je prostě vždy pes s tím, že ty základy, ty úplné základy jsou pro všechny stejné. A liší se to až potom dál, takže ohař má naprogramovaný určitý modus lovení, stejně jako bordera má naprogrmovaný určitý modus lovení, který je pak v určitém momentu přerušen ( v rámci toho pasení) a pokud se štěně vede od mala nebývá problém s tím, že by honil zvěř (což některé dělají, právě proto, že to lovení je prostě v každém psovi, ten základ)

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:45
- Nahlásit

PetraK
naprogrmovaný
Jako že jsem podle tvýho pojetí šoltyji nastavila do nepřestavitelného módu kterej vyhovoval mýmu tehdejšímu psychickýmu stavu (ztráta blízké osoby) a byl diametrálně odlišnej od mýho normálního osobnostního projevu?
NO to by vysvětlovalo mnohé, vlastně všechno.

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:50
- Nahlásit

kachna_

Jako že jsem podle tvýho pojetí šoltyji nastavila do nepřestavitelného módu kterej vyhovoval mýmu tehdejšímu psychickýmu stavu (ztráta blízké osoby) a byl diametrálně odlišnej od mýho normálního osobnostního projevu?

počki tetkon nevim esli Ti úplně rozumim ,

jako jasně, že se rozpoložení člověka přenese do výchovy, ale když já mluvím o něčem jiným v tom smyslu "programování"

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:52
- Nahlásit

PetraK

Tak ja nevim, čoveče, ale nepsala jsem tu přesně, to co řikáš ty a tys to akorát květnatě rozvila??? dyk sem řikala, že se tim připraví o bonus, jako například to s těma kočkama. Mám pocit, že ty někdy příspěvky ostatních moc nečteš a ani tě v postatě nezajímá , co píšou....

PetraK
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Adiddaska

Tak já si taky myslim, že to neni žádná tragedie, nechat psa u babky a to i v tomhle důležitym období.

ale tak tohle jsi tam snad měla, ne? že to není tragédie. Na to jsem reagovala . tak nevím, jak je to s tím čtením

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:55
- Nahlásit

jindra 22

To bych tajil jako HIV pozitivitu

Uaaaaaa, ty seš ultraměšťák!!! To jsem ani nevěděla, že takový eště existujou, ale to bude asi tim, že se nevyskytuju na maloměstě

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání