| Autor |
Zpráva |
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 10:55
- Nahlásit
PetraK
Mě prostě tady ten přístup přijde zbytečně přecitlivělý.
Ale to máš nějak fuk hele. Na tom se neshodneme, tak to asi nemá cenu mlít stále dokola.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 11:11 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Gi a smečka
Mě prostě tady ten přístup přijde zbytečně přecitlivělý
no mně zas ohledupný. záleží na úhlu pohledu
me, tak to asi nemá cenu mlít stále dokola.
jo, přesně
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 12:30
- Nahlásit
Rybka305
Já bych ho strčila k bábi, tejden ho nezabije a i když to se štěnětem NO nenní jednoduchý a pro babču to bude náročný, tak pro to štěno to bude dovolená, pochybuju že s nim bude babka cvičit a buhví jak ho socializovat, dá mu najíst, pohraje si, bude se s nim mazlit, jak to tak babičky dělaj... a to mi teda jako týrání nebo nějaká nezodpovědnost nepřipadá. Můj otec si pořídil s manželkou štěně, na dva týdny ho měli doma a pak jeli na tři týdny do thajska, o štěně se starala chovatelka, (štěně s PP z velmi dobré chovky) která měla dalších 8 psů (ne všechny stejného plemene a ne všechny chovné, aby tady zas někdo neremcal) a štěňouch byl akorát pěkně rozjívenej a rozmazlenej, když se vrátili, jinak byl úplně v normálu. Nedělala bych z toho vědu.
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 15:41
- Nahlásit
Jo babička bude jentak hlídací babička nakrmit pohrát a dobrý
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 15:43
- Nahlásit
Rybka305
Jo babička bude jentak hlídací babička nakrmit pohrát a dobrý
nic jinýho to štěně stejně v takhle mladým věku nepotřebuje k životu, jasně že musí mít socializaci a výcvik, aspoň základní, ale to se za ten tejden fakt nepos....
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 15:49
- Nahlásit
Taky si myslím no Všem díky za radu!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:02
- Nahlásit
Grin
a to mi teda jako týrání nebo nějaká nezodpovědnost nepřipadá.
o týrání tady myslím nikdo nikde nepsal, že ne?
a původní dotaz byl na hotel s tím, že babička asi hlídat chtít nebude.
výcvik, aspoň základní, ale to se za ten tejden fakt nepos..
a o výcviku tady myslím taky nikdo nepsal, jen o tom, že tyhle první týdny - a to je neoddiskutovatelný fakt, jsou pro život štěněte nejdůležitější, stejně jako pro vybudování vztahu s novým majitelem.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:12
- Nahlásit
Grin
to se za ten tejden fakt nepos...
Já si tu začínám připadat jako ouchyl - když jsme si brali štěndo, tak jsme ten rok s mým polovičkou prostě nejeli nikam. Maximálně na víkend ke kamarádům na chatu. Ale celá naše dovolená v práci padla na štěně, byli jsme s ním doma skoro měsíc. Jsem divná?
Neříkám, že se celý náš život točí kolem psů, to rozhodně ne, ale zrovna to nejdůležitější období budování vztahu bych opravdu nerada strávila bez štěnda grilujíc se dohněda na Makarské...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:18
- Nahlásit
lamalucni
Já si tu začínám připadat jako ouchyl - když jsme si brali štěndo, tak jsme ten rok s mým polovičkou prostě nejeli nikam. Maximálně na víkend ke kamarádům na chatu. Ale celá naše dovolená v práci padla na štěně, byli jsme s ním doma skoro měsíc. Jsem divná?
asi jo, asi jsi divná. Já si tak připadám. A nebo jsou kynolózi, kteří tak nějak nevědí, o čem tahle doba je.
Neříkám, že se celý náš život točí kolem psů
přesně,
ale tohle je - krom toho, že je to ta neujúžasnější doba, kterou bych si nenechala nikdy utéct, sama kvůli sobě /ale to je každýho pochopitelně věc/ tak ale prostě - to nikdo nikdy popřít nemůže u žádného živého tvora - je to ta nejvíc nejdůležitější doba, od který se potom následně odvíjí naprosto všechno. Já neříkám, že pes se z toho zhroutí, ale že se prošvihnou určitý momenty. A to bych tedy od zdejších diskutujících čekala, že vědět budou. Ale možná to nikomu nepřijde jako úplně potřebná informace, to je možný.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:34
- Nahlásit
PetraK
lamalucni
No tak ale jako už se stalo, holka prostě dovolenou rušit nebude, tak pro mě je to hotová věc! Chce poradit, tak jsem jí poradila! Já jsem taky nikam nejela, dokud nebylo psoj asi 10 měsíců, nechtěla jsem, ale nechápu, že z toho děláte buhví jakej průšvih a nezodpovědnost, to je přece každýho věc, dokud psa fakt netýrá.
Jenže prostě se nemá smysl na tohle téma bavit, protože má každej jinej názor. Já jsem chtěla poradit tý holce, o zbytku tu nehodlám polemizovat.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 16:43
- Nahlásit
Grin
No tak ale jako už se stalo, holka prostě dovolenou rušit nebude, tak pro mě je to hotová věc! Chce poradit, tak jsem jí poradila! Já jsem taky nikam nejela, dokud nebylo psoj asi 10 měsíců, nechtěla jsem, ale nechápu, že z toho děláte buhví jakej průšvih a nezodpovědnost, to je přece každýho věc, dokud psa fakt netýrá.
přesně,já kvůli psovi změnila i práci,abych mohla být s ním skoro pořád a jsem doteď, musim teda říct že mě dospělý zvíře baví mnohonásobně víc než štěně...ale to je OT asi, hlavní je, že ta dotyčná uvažuje tak,že chce pro psa to nejlepší, nechce se vzdát dovči no a? To je její věc a psovi tim neublíží...tak co už víc?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:04
- Nahlásit
Sízra Milanová
já jsem kvůli Grinovi taky pustila jednu práci a byla jsem s ním doma měsíc, pak jsem teprve zase začala chodit do práce. Ale to přece není podstatný, já si taky myslim, že to štěně a majitel by měli být v těhlech prvních chvíolích spolu, ale to taky neni podstatný, podstatný je, že prostě ta dovolená je už dohodlá, je to jen tejden, a nejlepší řešení je nechat štěně u babky, hotovo dvacet... jenže se tady ze všeho musí dělat příšerná aféra. Si pamatuju kolik lidí se na mě sesypalo pokaždý, když jsem chtěla pomoct s nějakým problémem v těch začátcích, taky, že jsem nezodpovědná kráva.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:08
- Nahlásit
Grin
Si pamatuju kolik lidí se na mě sesypalo pokaždý, když jsem chtěla pomoct s nějakým problémem v těch začátcích, taky, že jsem nezodpovědná kráva.
Tady totiž když chodíš za chvíli pochopíš že nesmíš žádnej svůj problém co řešíš říct nahlas, jinak ti tu každej vynadá...nejlepší je potichu mít elektriku nebo ostnáč a sem si chodit jentak občas trochu zabosnit
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:16
- Nahlásit
Grin
Si pamatuju kolik lidí se na mě sesypalo
A co na mě?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:18
- Nahlásit
Sízra Milanová
za chvíli pochopíš že nesmíš žádnej svůj problém co řešíš říct nahlas
Tak tak, problémy mají jen slabí jedinci, a vlci se hned seběhnou za lehkou kořistí.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:42
- Nahlásit
jindra 22
Tak tak, problémy mají jen slabí jedinci, a vlci se hned seběhnou za lehkou kořistí
..... já se žádnou kořistí nesbíhám....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:43
- Nahlásit
vlk
já se žádnou kořistí nesbíhám....
však ty jsi taky vyjímečnej vlk, žádnej obyčejnej
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:44
- Nahlásit
jindra 22
A co na mě
ty se moc neptáš, spíš odpovídáš, většinou z mého pohledu zcestné věci. Takže tak.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:49
- Nahlásit
Eninka
však ty jsi taky vyjímečnej vlk, žádnej obyčejnej
no jo, ale Jindra tady všecko zlé hází na vlky.... začínám mít nějaký mindrák už....
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:51
- Nahlásit
vlk
hází na vlky.... začínám mít nějaký mindrák
neměj, furt lepší bejt vlk, než jeho obět
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:52 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Grin
většinou z mého pohledu zcestné věci
To je věc názoru. Ani medicína nezná tu jedinou správnou cestu. Natož kynologie. Každý pes je jiný, na každého platí něco jiného, každý máme jiné zkušenosti. Asi tak.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:52
- Nahlásit
Eninka
neměj, furt lepší bejt vlk, než jeho obět
...no jo...ale v reálným životě jsem vice méně spíš ta oběť....
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:55
- Nahlásit
vlk
no jo, ale Jindra tady všecko zlé hází na vlky.
Já mám vlky náhodou rád. To, že likvidují slabé, nemocné jedince není nic špatného, spíš naopak. Taková přírodní eutanazie. Chudáci v hospicích mohou jen závidět lesní zvěři...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 17:55
- Nahlásit
vlk
v reálným životě jsem vice méně spíš ta oběť
to jo, ale naposledy jsi nejdřív byla obětí a pak se z tebe stal ten vlk, aspoň podle arzenálu cos se s ním vyzbrojila na prochajdy
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2012 20:23
- Nahlásit
Sízra Milanová
Někdy si přečíst knihu nebo noviny místo pobytu na cvičáku není úplně k zahození
neblbni, vole, NIC není poučnější, než pobyt na cvičáku.
Jinak já bych byla pro, aby se Ryba rozhodla sama za sebe, protože ona pak s tím psem bude žít a navazovat vztah znova a myslím, že je stejně úplně jedno, co tady kdo napíše, protože v reálu je asi milion různejch aspektů, který to ovlivní a který se po netu nedají řešit. Jediný, co se tady stane, je bulvarizace čehokoliv. Takže asi tak.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 08:42
- Nahlásit
Grin
že z toho děláte buhví jakej průšvih a nezodpovědnost,
nedělám z toho průšvih a myslím, že lama taky ne. A znovu zopakuji, že první podání bylo štěne dát do hotelu , krátce poté co si přijde domů. to ti opravdu přijde jako supr nápad? V tomhle věku? A promiň, pro mě je nezodpovědnost, nesrovnat si , kdy si vezmu domů štěně a kdy jedu na dovolenou. To jsou takový základní věci.
když jsem chtěla pomoct s nějakým problémem v těch začátcích, taky, že jsem nezodpovědná kráva.
jo? opravdu? Já si pamatuju, celkem opak- šel do tebe Psíček a třeba konkrétně já jsem se tě zastávala, nepamatuješ? a na reference na Petera taky ne? Psíček do tebe šil, to ano, ale ostatní ne. Asi výpadek dlouhodobé paměti teda.
jindra 22
A co na mě?
asi taky výpadek dlouhodobé paměti?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 08:51 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
PetraK
Já si pamatuju, celkem opak- šel do tebe Psíček a třeba konkrétně já jsem se tě zastávala, nepamatuješ? a na reference na Petera taky ne? Psíček do tebe šil, to ano, ale ostatní ne
já si pamatuju jak byli někteří lidi dost namachrovaní vzhledem ke grinovi a to vůbec nemyslim tebe,ale jinší experty například co maj malopsy co by zvládl i mongoloid a nemaj ani odložení, ale dovolujou si tu být odborníkem na všechno a kritizovat Grinovku za její upřímný dotazy....ale to už jinde jsme je to jiná vesnice
edit...možná to nebylo přímo na czku,to nevim,ale účastníci vědět budou
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 08:51
- Nahlásit
Sízra Milanovájbat
Někdy si přečíst knihu nebo noviny místo pobytu na cvičáku není úplně k zahození
jbat
neblbni, vole, NIC není poučnější, než pobyt na cvičáku.
tak nevím, jak tohle mám pochápnout , cvičák není mým domovem, psa mám jako partnera, knížku, film, přátele , dovolené a pod. v pohodě stíhám. nicméně život jsem - zcela pochopitelně, neb se jedná o toho živýho tvora - prostě přizpůsobila životu s ním. Tzn. když byl štěně nebyl třeba halt hory, protože byl tehdy malý na to abych ho vzala do hotelu ( a nemohla jsem v té době garantovat, že tam něco nezničí a nebude ječet), letní dovolená se neodehrála v horách, protože ještě na to neměl fyzicky, ale byli jsme prostě ten rok na chatě s výlety do okolí a jiný drobnosti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 08:54
- Nahlásit
Sízra Milanová.
kritizovat Grinovku za její upřímný dotazy....ale to už jinde jsme je to jiná vesnice
no právě, tak moc nechápu souvislost,proč to sem zatáhnout do debaty
Zadavatelce se taky taky normálně radilo, jen jsme si dovolili napsat, že to že chystá dát štěně do hotelu není ani ideální (a to není) a ani zodpovědné (a to není). Nelze mít tenhle názor a napsat ho, aniž by se napsalo, že se z toho dělá aféra???
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2012 08:55
- Nahlásit
PetraK
tak nevím, jak tohle mám pochápnout
tak že to není určený vůbec tobě
zcela pochopitelně, neb se jedná o toho živýho tvora - prostě přizpůsobila životu s ním.
asi takhle...pes u babičky..naprostá pohoda, pes v hotelu..ne to se mi nelíbí(v kostce)
|