Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 08:15
- Nahlásit

Sízra Milanová
zajímalo by mě kolik chovatelů procentuálně venčí pravidelně a socializujou štěňata..
Procentuálně netuším, ale vzala bych si štěně jedině od takového, o kterém vím, že to dělá. Jasně že nebude tahat po lese osm štěníků, ono jich ale taky osm doma přes ten osmý týden nezůstane, jen třeba dva-tři, a to už se dá zvládnout. Například moje chovatelka ještě před tím osmým týdnem naložila štěnítka do auta a jeli se cachtat k vodě - a to jich měla sedm kousků, plný kufr.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 08:23
- Nahlásit

lamalucni

Tak to smekám před paní chovatelkou. Tak jako tak je ideální, když se štěník dostane k novému páníčkovi tak, jak má. U některých plemen, třeba ČSV, nebo západosibiřská lajka, by měl být u páníčka už po sedmém týdnu. Socializace u takovýchto polovlků je prevít.

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 08:25 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

lamalucni
moje chovatelka ještě před tím osmým týdnem naložila štěnítka do auta a jeli se cachtat k vodě
naše s nima taky chodila kde se dalo a druhá nám psa bezplatně hlídala asi měsíc, než se nám podařilo provést nečekanou rekonstrukci nemovitosti, vrátilo se nám krásně socializované štěně. edit. a ještě jsem si vzpomněla na štěně číňánka, které si brala známá taktéž výborně socializované ve 12ti týdnech.

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 08:45
- Nahlásit

jindra 22
domě se zahradou je to jednoduchý. Hafík vidí páníčka jen při krmení.
Opět paušalizujete, jak je vaším dobrým zvykem. Není to pravda.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:01
- Nahlásit

Baico

Opět paušalizujete, jak je vaším dobrým zvykem

Opět útočíte, jak je vaším dobrým zvykem...

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:08
- Nahlásit

jindra 22
Opět útočíte, jak je vaším dobrým zvykem...
Ne jen oponuji vašemu názoru, že pokud žije pes v domě se zahradou, tak svého páníčka vidí jen u žrádla. Protože to by podle vás byl případ i mých psů.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 09:15
- Nahlásit

Baico

Klidně oponujte, slečno "Baico". Nebráním se tomu. Ovšem, pokud možno, bez invektiv. A tohleto:jak je vaším dobrým zvykem je invektiva, jak vyšitá.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:13
- Nahlásit

jindra 22

Jindro to je fakt blbost s tim psem u baráku, neznám (naštěstí) osobně nikoho kdo by měl psa venku a jinak se mu vůbec nevěnoval...ale určitě takoví jsou,ale to je špatně samozřejmě, jinak ne každý kdo má dům má psa venku, spousta lidí ho má normálně v domě...

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:18
- Nahlásit

Ježiš tady se toho napindá za blbosti, s prominutím.
Pokud má štěně dost podnětů, "tvůrčí" prostředí (různé povrchy, tvary atd. ke zkoumání a pohybu), dostatečný fyzický kontakt s lidmi i psy (domácí smečkou, matkou, sourozenci apod.), tak je připraven na život dostatečně a klidně ať jde k novému majiteli později.
Neplatí to, že když do 3. měsíce nepojede v tramvaji, že bude mít problém s jízdou tramvají, nebo že když do 3. měsíce nepozná nového majitele, že s ním pak nenaváže dobrý vztah. To jsou nesmysly, kterým bohužel hodně lidí věří.
Pokud chovatel štěňata sem tam někam vyveze, vytáhne je venčit se svojí smečkou, věnuje se jim, dává jim obojky a vodítka, nechá je objevovat barák nebo zahradu, tak ať je tam má do toho třetího měsíce. Štěně dostane dobrý psychický základ, na kterém se pak skvěle staví dál, je připraveno vyrazit do světa a ještě si to bude užívat, narozdíl od 7 týdenního mimina, kterému chybí máma, sourozenci i známé prostředí a se vším se vyrovnává daleko hůř.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:30
- Nahlásit

Sízra Milanová

Jindro to je fakt blbost s tim psem u baráku,

Netvrdím, že to platí vždy. Tak jako netvrdím, že každý Rom krade a nepracuje. Ale zkus si někdy projet pár vesnic a uvidíš ty frustrované křížence německého ovčáka na řetězu u boudy... Jistě, sem tam se najde někdo movitější, kdo si hýčká akitu, ridgebaca, nebo jiný skvost, ale jinak?...

lamalucni
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:35
- Nahlásit

jindra 22
Rozdíl mezi psy zavřenými na zahradě a v bytě je jediný - ti na zahradě jsou vidět. Jinak bych řekla, že jich bude procentuálně zhruba stejně, jen skladba plemen je trošku jiná. Ale znám bohužel několik majitelů bytových psů, kteří jsou pevně přesvědčeni, že jejich miláčkovi úplně stačí procházka jednou za týden či čtrnáct dní, jedna z nich je přímo moje kolegyně

Baico
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 12:45
- Nahlásit

lamalucni
Když je člověk kretén, tak je naprosto jedno, jestli má psa v bytě nebo v domě se zahradou. Nedá se jednoznačně říct, že jedno je lepší než druhé.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 13:08
- Nahlásit

Baico

To je pravda, chtěl jsem jen naznačit, že když chce chovat někdo velké plemeno v bytě, musí si s ním dát víc práce. Aby s ním na takovém plácku vydržel. Pokud to "nedopadne" pes obvykle, jako "nezvladatelný" končí v útulku. Nebo u Desenského, jako "pes zabiják, kterej to má na doživotí", v horším případě.

Monty
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 13:21
- Nahlásit

jak píše baico, když je to kretén, je jedno jestli je pes venku nebo u domu se zahradou...
vídávala jsem kdysi skoro každý den huskyho, ten ležel znuděně na zahradě celé dny ani se nehnul (na procházce jsem ho nikdy neviděla), bylo mi toho psa fakt líto a pořád jsem otci mlela, vidíš, že i někteří psi žijící ve městě v panaláku se maji lépe než psi u zahrady? (on byl totiž pořád utvrzený v to, že pes patří jedině na zahradu)

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 13:57
- Nahlásit

Monty

Já jsem choval huskyho v paneláku. Co za řečí jsem se naposlouchal, že takový pes nepatří do bytu. Že jsem s ním běhal s pneumatikou po lesoparku, a každý víkend trávil v Beskydech nebo v jiných horách, to už vidět nebylo.Taky jsem jednou viděl huskyho na řetězu u boudy a babka, co ho měla si ještě stěžovala, že zlobí a nehlídá. No hrůza...

Monty
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:06
- Nahlásit

no mě je to jedno, kdo má co venku nbo doma, záleží podle toho jak se psům věnuje, mojí sousedce se strašně líbili mojí westíci, už to vypadala, že si chce i nějakého pořídit, podle jejího chování zvledu a všeho, jsem usoudila, že to nebude paní, která bude svému psovi věnovat procházky a výlety, tak jsem ji to rozmluvila, řekla, jsem ji, že ikdyý vypadají jak andílci, tak opak je pravdou a že vyžadují dost pohybu a celkově, starost o srst a pod. paní si totiž myslela, že jí wetíček bude ležet pouze na gauči a bude to en pes na mazlení

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:26
- Nahlásit

Monty

Já jsem si psa vždy pořizoval právě kvůli procházkám a dostatku pohybu. Možná huskymu vděčím za život. Za dobré zdraví určitě. Doufám, že i BŠO bude rád chodit se mnou po horách.

Monty
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 14:53
- Nahlásit

jindra 22
Doufám, že i BŠO bude rád chodit se mnou po horách.
myslím, že určitě, možná takový buldoček a podobní, by ti za velké túry nebyl vděčný, ale BŠO patří určo k super výletníkům

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 15:27
- Nahlásit

Monty

ale BŠO patří určo k super výletníkům

Dík. Super kámoš je z něj už teď.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 18:04
- Nahlásit

jindra 22

psa na řetězu už jsem kromě psycho fotek co furt někdo postuje neviděla teda několik let....spíš ve špinavym kotci nevalných kvalit....ale já se moc nepohybuju mimo civilizaci a když tak jen v obněném transportéru . Každopádně v bytě lze mít velkého psa uplně v pohodě,nic mi neničí protože je zeměstnán natolik,že doma jen spí...bohužel problém byl po operaci nohy to 3tí patro bez výtahu...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 18:18
- Nahlásit

Sízra Milanová

Tak je to správné, pejsek má doma jen spát, případně mazlit se s páníčkem. Dělat binec by neměl mít důvod. S tím třetím patrem bez výtahu to je pech... a nejen pro pejska. Člověk taky stárne a po takové operaci kyčle, nebo kolena si to nechci představovat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 18:26
- Nahlásit

jindra 22
Já jsem choval huskyho v paneláku
hele a vyl?páč tady chovaj v paneláku 3 čuby haskounky,taky se jim věnujou,jëzděj nějaký závody,rozhodně si nemyslim,že by byly chuděry,ale maj blbej zvyk,že takhle vodpoledne začnou hromadně vejt,nemyslim,že ze zoufalství,spíš to k nim tak nějak patří asi..ovšem v paneláku je to celkem maso,bydlim sice dost daleko,ale i tak se to dá zaslechnout,dost se divim,že je ještě nevystěhovali páč to je fakt hukot

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 19:33
- Nahlásit

davidkova renata

Můj měl taky takový tendence, ale postupně jsme to ke spokojenosti sousedů zvládli. O samotě byl co nejméně. A taky ho k vytí neměl kdo ponoukat. Tři haskouni, to může být z tohoto hlediska dost problém. Začne jeden, ostatní se automaticky přidají. Utužují smečku.

danajasa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 19:52
- Nahlásit

jindra 22Utužují smečku. Já dycky myslela,že se vytím jako pse vlci svolávají na velké dálky?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 20:19
- Nahlásit

danajasa

Jak to přesně je s tím vytím, Danajaso, vědí jenom vlci. Když ale vyjí a jsou přitom od sebe na dohled, nemusejí se svolávat. Prostě jen utužují smečku. První začne výt alfa. Ostaní se postupně přidávají. Zřejmě podle hierarchie.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 20:23
- Nahlásit

jindra 22
První začne výt alfa. Ostaní se postupně přidávají. Zřejmě podle hierarchie.
U nas tedy hierarchii urcuje vesnicky rozhlas a sousedovic alfa Ben.

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 20:29
- Nahlásit

Fifi
U nas tedy hierarchii urcuje vesnicky rozhlas a sousedovic alfa Ben.

joooo u nás cajti, hasiči a sanitky a taky děda hrající na flétnu

danajasa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 20:59
- Nahlásit

FifiAlexa U nás eště v tom případě Famili frost

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 22:10
- Nahlásit

Fifi
U nas tedy hierarchii urcuje vesnicky rozhlas
zřejmě superalfa, páč u nás je to stejný
danajasa
U nás eště v tom případě Famili frost
čoveče ti u nás vždycky prosvištěj, ani nezpomalujou. Musim Michala pověřit, aby zjistil, co jim tu provedli. Možná se na ně někdy v minulosti psi sběhli, family jim snědli.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 22:55
- Nahlásit

joooo u nás cajti, hasiči a sanitky a taky děda hrající na flétnu

u nás, když mi v přízemí zvoní mobil a jsem v patře. A někdy, když odejdu a najde se doma nějakej blbec, kterej tomu dělá publikum

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání