| Autor |
Zpráva |
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 17:27
- Nahlásit
Takze bych se s ni mela domluvit,ze je seznamime?Nebo bych ho proste k nim nepoustela a ty 2 minutky by pockal u me.Byla bych za to radsi.. .Jinak ted sem prijela a uz jsem se lip divala na to jak se stenda chovaji.Nebyli nakrmeni a tak byli docela hravy.Vybrala jsem si toho klidnejsiho,protoze me dneska radostne privital a hral si.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 20:30
- Nahlásit
Kajry
Vybrala jsem si toho klidnejsiho,protoze me dneska radostne privital a hral si.
no vida, tak výběr je hotov.
Takze bych se s ni mela domluvit,ze je seznamime?
já bych to zkusila. POkusila bych se jí vysvětlit, že je dobrý, aby se psi co jsou na jednom prostoru seznámili, aby spolu dobře vycházeli a poprosila bych (preventivně) o určitou shovívavost než se štěně dostane do nějakého stavu poslušnosti, protože se Ti může stát, že nastane situace, kdy to nevychytáš a prcek prostě neposlechne, protože se půjde družit.
Byla bych za to radsi..
jasně, chápu, neznám je, ale v rámci psího chování by bylo lepší, kdyby se poseznámili (třebas to nečekaně aji ledy prolomí)
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 21:13
- Nahlásit
Kajry
Hlavně nového štěníka socializuj. Všechno mu ukaž, nevyhýbej se ruchu města, nevyhýbej se pejskům, lidem. Štěník nasává nové vjemy jako houba. Když se vyčurá venku, chval ho, odměň, když se vykaká, chval dvakrát tolik. Určitě to půjde, pesani jsou inteligentnější, než si myslíme.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2012 07:55
- Nahlásit
jindra 22
pesani jsou inteligentnější, než si myslíme
mně někdy připadaj pěkně vyndaný
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 17:38
- Nahlásit
PetraK
Asi to tak bude lepsi no .Dekuju za radu
jindra 22
Sice jsem si ho vybrala,ale uz jsem tu asi psala,ze jeste u chovatele zustane.Kvuli skole a vezmu si ho kolem 20.cervna abych na nej mela co nejvic casu.Sice uz bude trcohu starsi (ted mu je 8 tydnu) ale urcite si i tak zvykne a ja jsem za to i radsi,ze uz bude starsi,protoze si myslim,ze to nebude tak narocne.A ruch mesta?Bydlim na vesnici vim,ze by bylo dobre ho s tim seznamit,ale nemuzu jezdit do mesta kazdy den.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 18:32
- Nahlásit
Kajry
vezmu si ho kolem 20.cervna abych na nej mela co nejvic casu.Sice uz bude trcohu starsi (ted mu je 8 tydnu
tak pokud nemáš jinou možnost..jinak bych rozhodně nečekala
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 18:37
- Nahlásit
davidkova renata
Ale stene musim casto vencit a casto mu davat krmeni.Kdy bych to delala,kdyz prijizdim az ve 3?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 18:41
- Nahlásit
Kajry
Kdy bych to delala,kdyz prijizdim az ve 3?
to nevim..jen řikám svůj názor,že psa bych brala tak brzo jak je to možný ..mám k tomu svý důvody
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:00
- Nahlásit
Taky bych si ho nejradsi vzala driv,ale prave nevim kdo by se o nej staral.Pokud mi nedko poradi tak budu rada
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:05
- Nahlásit
Kajry
prave nevim kdo by se o nej staral.Pokud mi nedko poradi tak budu rada
jako v čem ti má poradit? kdo by se ti o něj staral nebo nechápu..
páč přesně to socializační období nestráví ten pes u tebe ,ale někde jinde..je to věk kdy štěně je jak houba..nasává všechno kolem sebe a co do něj v tu dobu vložíš,to se ti vrátí..osobně vkládám co to dá..a výsledky se dostavujou
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:10
- Nahlásit
Myslela jsem poradit s tim kde ho meli ostatni kdyz meli psa jako stene.Kdo se jim o nej staral nebo kde pripadne pockal nez prisli domu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:21
- Nahlásit
Kajry
Myslela jsem poradit s tim kde ho meli ostatni kdyz meli psa jako stene.Kdo se jim o nej staral nebo kde pripadne pockal nez prisli domu.
tak to ti asi neporadí nikdo,za sebe řikám,že to předem pořešim tak,abych se o svýho psa mohla starat sama ,maximálně s přičiněním rodičů kdysi a svýho syna v současný době
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:26
- Nahlásit
Proc by mi s tim nikdo neporadil?Nebylo by tezky rict jak to delali oni kdyz meli stene a chodili do skoly nebo do prace.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:31
- Nahlásit
Kajry
Proc by mi s tim nikdo neporadil
páč asi nikdo neví jak to máš doma,s kým bydlíš či nebydlíš,atd..kapišto?
Nebylo by tezky rict jak to delali oni kdyz meli stene a chodili do skoly nebo do prace.
ráno já,v poledne babička(v druhým případě máma) a pak už zas jen já..je ti to k něčemu??
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:35
- Nahlásit
Jo bylo by mi to k necemu.Takze steneti nebude nijak moc vadit,kdyz jednou s nim pujdu ja a pak zase nekdo jiny?Vim,ze to asi nijak moc neovlivnim,ale chtela bych aby bral me jako svou panicku.Ale zase ho musim chodit pry vencit po kazde kdyz se vyspi nebo naji a to by bylo asi dost casto.Snad kazdy 2 hodiny..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 19:45
- Nahlásit
Kajry
Ale zase ho musim chodit pry vencit po kazde kdyz se vyspi nebo naji a to by bylo asi dost casto.Snad kazdy 2 hodiny..
tak nemusíš,ale udělá ti to doma což mi přijde zbytečný..pokud ho někdo z rodiny vezme vyčůrat,jistě mu to vadit nebude,i žrádlo mu může dát ..paničkou se pro něj staneš kvůli něčemu jinýmu pokud se mu budeš správně věnovat..jestli si to můžeš zařídit aby ti ho někdo venčil do toho 20.června,určitě si ho vem už ted,je škoda pro*rat zbytečně jedno z nejdůležitějších období pro výchovu a socilaizaci psa
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2012 22:44
- Nahlásit
Kajry
Nenech se zviklat, je lepší si vzít starší štěně a pak se mu věnovat naplno, než malinké mimino a pak to nějak flikovat. Starší štěně je psychicky vyspělejší, zralé vyrazit do světa, čistotnější, žere méně často, vydrží líp samo, ty jako začátečník toho tolik nezkazíš jako u prcka... samá pozitiva .
Jediná důležitá věc je to, aby chovatel byl opravdu dobrý, tj. aby se štěněti věnoval a socializoval on. Pokud by ho měl nonstop zavřené v kotci, pak by to bylo dost špatně, ale od takového chovatele bych štěně stejně nebrala.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 12:10
- Nahlásit
LucieS
tak to je věc názoru...
pokud by ho měla zkazit případně,zkazí ho ve 3 mměsících úplně stejně jako ve dvou
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 13:11
- Nahlásit
pokud by ho měla zkazit případně,zkazí ho ve 3 mměsících úplně stejně jako ve dvou
Nemyslím, přijde mi, že ten první měsíc lidi nasekají spoustu chyb, které se pak dost těžko napravují, ve vzájemném vztahu.
Bijou psa za loužičky a za reakci na samotu, nechají ho samotného někde odstrčeného v pelechu nebo kotci, nechodí ven kvůli očkování... na tříměsíčním se toho zdaleka tolik nezkazí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 13:26
- Nahlásit
LucieS
přijde mi, že ten první měsíc lidi nasekají spoustu chyb, které se pak dost těžko napravují, ve vzájemném vztahu.
no já na to koukám trošku jinak holt..právě v tomhle měsíci si můžeš založit dobrej základ pro budoucí vztah a vazbu,za předpokladu že nejsi totál vypatlanec samosebou..já patřím k těm,který zrovna tohle "kritické období" využijou ved svůj prospěch a prospěch toho psa.JaK to majj vostatní nevim a je mi to popravdě fuk,psala jsem už vejš,že to řikám za sebe.A trvám na tom,že psa můžeš dojebat v jakýmkoli věku pokud k tomu máš předpoklady.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 20:51
- Nahlásit
právě v tomhle měsíci si můžeš založit dobrej základ pro budoucí vztah a vazbu
Hele fakt nemyslím... já štěně v tomhle věku ještě vůbec nepotřebuju, pokud je u kvalitního chovatele. Klidně začnu budovat vztah až v těch 12 týdnech, o nic nepřijdu.
Je to věc názoru.
Jen jsem chtěla říct zadavatelce, že její rozhodnutí vzít si štěně později není špatné.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2012 23:41
- Nahlásit
jsem taky za si ho vzít radši dřív, z vlastní zkušenosti, kdy jsem toho musela spoustu dohánět...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 09:08
- Nahlásit
Já bych se vůbec nebála vzít si štěndo později, ale jedině od dobrého chovatele, který s ním bude chodit ven, socializovat, učit čistotnosti a prvním povelům, prostě chovat se k němu jako ke vlastnímu. Kdyby mělo štěndo ten měsíc-dva hnít zavřené někde v kotci bez podnětů, tak by asi opravdu bylo lepší vzít si ho co nejdřív - ale od takového chovatele bych si štěndo nevzala vůbec.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 12:39
- Nahlásit
Adiddaska
jsem taky za si ho vzít radši dřív, z vlastní zkušenosti, kdy jsem toho musela spoustu dohánět...
Jenže ty máš psy od debila, co je měl nonstop v kotci.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2012 23:26 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Kajry
Ono to máš tak. Štěník má být minimálně do osmého, maximálně však do desátého týdne u své psí maminky. Aby dostal psí výchovu. Jenže pak se už musí socializovat u nového páníčka. Je jak nepopsaný list papíru a dost záleží na tom, kdo jej popíše. Takže v žádném případě nenechávat u chovatele déle, než je nutno. Pokud jej bude venčit víc lidí, nevadí. Spíš naopak, je to vítané. Důležité je samo venčení. Fakt co nejčastěji, vřele doporučuju. Štěník má malý měchýřek, hodně bumbá, každou chvíli čurá. Není v silách chovatele učit řeba sedm štěníků čistotnosti, to už bude na tobě. Ze začátku budeš zírat, jako já. Štěník bude čurat i kakat po bytě kdy to na něj přijde. Takže první měsíc pěkný záhul, ale nastane zlom, štěndo pochopí, co se od něj chce a začne ti dělat radost. Chválit, odměňovat, být trpělivý s miminkem. Jó, teď se mi to kecá, ale taky jsem byl poněkud nesvůj.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 00:11
- Nahlásit
zajímalo by mě kolik chovatelů procentuálně venčí pravidelně a socializujou štěňata..moc to mu nevěřim, ale kdyby joo,taky bych brala štěně klidně pozděhí..ale protože tomu nevěřim,tak radši co nejdřív!..Měla jsem 8mi týdení a naučila se čůrat atd pouze nevku tak za 2týdny..max 3.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 00:32
- Nahlásit
Sízra Milanová
Souhlas. Dva až tři týdny a měl by nastat ve venčení zlom k lepšímu. Po měsíci by mohl vykonávat potřebu venku bez větších problémů. Ovšem, můžou existovat individuální rozdíly. Blbý pes... blbý páníček, blbí oba dva.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 00:39
- Nahlásit
jindra 22
Blbý pes... blbý páníček, blbí oba dva.
já jsem dost blbý páníček,ale psa jsem to naučila a to jsem ve třetím patře bez výtahu...v domě se zahradou mi to přijde absolutně jednoduchý , to zvládne každej...teda aspon doufám
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 00:51
- Nahlásit
Sízra Milanová
to jsem ve třetím patře bez výtahu
No, slušné kondiční cvičení. V domě se zahradou je to jednoduchý. Hafík vidí páníčka jen při krmení. A pak že byťáci jsou týráni. Prdlajs. Byťáka si musí každý vypiplat. Jinak s ním nebude k žití. Hlavně velká plemena.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 01:15
- Nahlásit
jindra 22
Byťáka si musí každý vypiplat. Jinak s ním nebude k žití. Hlavně velká plemena.
souhlas
|