Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 16:30
- Nahlásit

Rybka305

promiňte, ale to jste nevěděli, že jedete na dovolenou, když jste se rozhodli pro štěně? Nebo obráceně, když jste se rozhodli pro štěně, tak jste nevěděli, že pojedete na dovolenou?? Tohle opravdu není dobré řešení. To štěně nejdřív vezmete od mámy, musí si zvyknout na nové prostředí a pak ho hned obratem šoupnete zase do neznámého prostředí? To pro něj není teda úplně v tak malém věku nejlepší zážitek. a pak, jak říkám, připravujete se o ten nejvzácnější a nejdůležitější čas, který vám pak bude chybět.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 16:46 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

No.. Já teď budu tejden hlídat 12ti týdenní štěně raslíka a rozhodně z toho nemám žádnou paniku. Bude chodit s ostatníma čůrat ven neustále (jak jsem ostatně zvyklá od bezprizoráků), bude ve smečce, hrát si a trochu si prodlouží dětství. Nevidím to zase tak tragicky.

Ale možná je to tím, že vím, že bude u mě.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 17:45
- Nahlásit

Ano věděli jsme a vím,že jsme tomu měli věnovat větší pozornost,udělali jsme chybu uznávám,ale teď chci radu,co mám dělat.Nepotřebuji vědět,že jsme si to měli rozmyslet dřív.

danajasa
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 17:55
- Nahlásit

Rybka305Tak chovatel nevím nevím jestli výjde,protože je štěně bez PP Tak tam bych to viděla nadějně přihodíš mu nákou korunu navíc a určitě se dohodněte dyt to dělá pro prachy přeci,a nebo holt ukecat známé co pojedou na chalupu že jich teda pojede víc bé mít drobek prázdniny u táboráku taky

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 18:25
- Nahlásit

Jojo zkusíme ukecat babičku,aby v našem baráčku těch 10 dní přenocovala společně se dvěma psy

lamalucni
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 18:43
- Nahlásit

Rybka305
Není to tak docela špatné řešení, jen se obávám jednoho - jestli je babička zvyklá na jorkšíra, tak aby pro ni štěndo NO nebylo moc velký šok. V tomhle věku jsou to vesměs děsně akční piraně s opravdu ostrýma zubama, které s oblibou testují na každém pohyblivém cíli v dosahu. Nevím, kolik je tvojí babičce, jen si tak představuju nějakou sedmdesátiletou seschlou stařenku, jak se chudák snaží zkrotit divokou psovitou šelmu zakouslou do kotníku...

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 18:52
- Nahlásit

Nene babičce je kolem 50 a je ve velmi dobré kondici.Sami mají na zahradě chodskýho psa,což bych řekla je dost podobné...Myslím,že by to zvládne.Jenom jí nějak přemluvit.Příští rok už s dovolenou nevidím problém...

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 19:18
- Nahlásit

Rybka305
ale teď chci radu,c
teď chci - hm, to zní pěkně - nevím jak to říct. Prostě já, já člověk chci, já chci psa, já chci dovolenou, já chci radu, já chci úplně všechno

Víte, podle mě patří k pořízení psa a jakéhokoliv živého tvora velká dávka zodpovědnosti, to zvíře nemá možnost volby, vždy rozhodujete za něj VY. A teď jste rozhodli takhle, pro malého tvora ne ideálně. Dovolená se dá vždy zopakovat. Ale prvních pár týdnů - nejdůležitějších týdnů v životě každého tvora, týdnů, které se mu zapíšou do jeho chování - ty už rozhhodně nezopakujete. Nechcete to ještě promyslet a ten z vás, kdo si štěně pořizuje, by si prostě tu dovolenou odřekl? Někdy v životě nejde mít úplně všechno. Tedy teď v podstatě ano, ale na úkor zabydlení se štěněte.

Gi a smečka
12ti týdenní štěně raslíka a rozhodně z toho nemám žádnou paniku

no ty ne, ale já mluvím o tom, co tyhle týdny v životě štěněte a následného společného života s páníkem znamenají. A to víš přece, že znamenají úplně moc.

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 19:34
- Nahlásit

PetraK
Víte, podle mě patří k pořízení psa a jakéhokoliv živého tvora velká dávka zodpovědnosti, to zvíře nemá možnost volby, vždy rozhodujete za něj VY. A teď jste rozhodli takhle, pro malého tvora ne ideálně. Dovolená se dá vždy zopakovat. Ale prvních pár týdnů - nejdůležitějších týdnů v životě každého tvora, týdnů, které se mu zapíšou do jeho chování - ty už rozhhodně nezopakujete. Nechcete to ještě promyslet a ten z vás, kdo si štěně pořizuje, by si prostě tu dovolenou odřekl? Někdy v životě nejde mít úplně všechno. Tedy teď v podstatě ano, ale na úkor zabydlení se štěněte.

moc pěkně napsáno
já se zase nedávno pozastavila nad jednou paní, kterou zná moje sousedka, byla s námi na louce a má dvě nebo tři krysařice a něco jsem zaslechla, jak říkala, že poslední dobou (pár měsíců) nemá na psy vůbec čas a že s nima chodí jen kolem baráku no hned jsem se řekla, hlavně, že máš děcko a na toho taky nemáš čas? chtěla jsi psy, tak se snad o ně postarám!!! Já vím, že je teď hodně uspěchaná doba a lidi nemají čas, ale vždy to jde nějak udělat, jen se musí chtít

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 20:10
- Nahlásit

PetraK
Hele já si fakt nemyslím, že by za ten týden štěník něco promeškal. Mám třeba fenu, co prošvihla pět let a jak to dohání. Stran socializace u mne neprošvihne nic a týdne bez páníka si ani nevšimne.. Jsem asi divná, ale fakt nevěřím tomu, že se na něm těch pár dní podepíše.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 20:22
- Nahlásit

Gi a smečka
Jsem asi divná, ale fakt nevěřím tomu, že se na něm těch pár dní podepíše

Mně to taky nepřijde tak hrozný,ikdyž já bych to asi neudělala, ale nijak to neodsuzuju.

Nepřijde mi ani tak strašlivý, když člověk nemá čas vyvenčit psa na kratší procházku, nemyslim že člověk co si pořídí psa mu musí všechno obětovat, aby ho netýral...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 20:32
- Nahlásit

Sízra Milanová
nemyslim že člověk co si pořídí psa mu musí všechno obětovat, aby ho netýral...

Moje řeč. Chalupu bych na něj nepřepisoval, i když ho mám rád.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 20:33
- Nahlásit

Gi a smečka:také si myslím,že by to ten týden bez nás nepřežil.Navíc babička je moc hodná a se psama to umí...

PetraK: Vystříhávaté věci z kontextu jako bulvární televize NOVA!Pouze tu žádám o radu,nepotřebuji tu poučovat o zodpovědnosti.Uznala,jsem,že jsem udělala chybu a měla jsem si to předtím více rozmyslet.Teď tu ale píšu o radu ,abych neudělala další chybu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 20:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Sízra Milanová

co si pořídí psa mu musí všechno obětovat,

o ničem takovým jsem myslím nepsala, jen o zodpovědném přístupu k pořízení si jakéhokoliv živého tvora. A to že jaksi nevím, že si pořizuji štěně v době kdy mám dovolenou?? no nevím, každý jsme nějaký, to je jasný.

Rybka305
Pouze tu žádám o radu,nepotřebuji tu poučovat o zodpovědnosti

žádat a chtít je trochu rozdíl, že jo? Ale já tě nepoučuju, já jsem jen slušně napsala svůj názor, ne? To že tobě to někde hapruje, protože víš, že děláš chybku, páč to co jsem napsala je pravda, tak za to já, ale nemůžu

Vystříhávaté věci

co jsem prosím vystřihla z kontextu? děkuji.
Gi a smečka
.. Jsem asi divná, ale fakt nevěřím tomu, že se na něm těch pár dní podepíše

já ti to neberu, ale myslím, že spíš budu věřit těm, který se tímhle zabývali dlouhodobě a pak tomu, co si sama můžu porovnat. Jistě, že ten pes si kvůli tomu nehodí mašli, ale o dost důležitýho přijde vztah majitel/pes. a taky v hotelu myslím, nemusí proběhnout plná socializace /pochopitelně záleží na kvalitě hotelu /

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:05
- Nahlásit

Ano rozdíl to je!Vytrhla jste celý můj příspěvek,ale to tu nechci řešit a už vůbec se nechci se hádat!

Takže prosím o radu.Vzít si štěně do Chorvatska?Dát ho do psího hotelu?Nebo ke známím?

Děkuji za RADY!

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:08
- Nahlásit

PetraK
o ničem takovým jsem myslím nepsala

já jsem nereagovala konkrétně na tebe

A to že jaksi nevím, že si pořizuji štěně v době kdy mám dovolenou??

psala jsem že já bych to taky nedala, protože mě to štěňátko fascinovalo , ale dát ho k babičce neni žádná tragédie myslim.

Rybka305
Dát ho do psího hotelu

to bych nedělala, dala bych ho k babičce jak si psala předtím

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:10
- Nahlásit

Ok díky za radu,zkusíme to s babičkou domluvit

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:11
- Nahlásit

Sízra Milanová
já jsem nereagovala konkrétně na tebe

aha

jindra 22
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:13 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Rybka305
Vzít si štěně do Chorvatska?

To raději ne. A vůbec, žádného hafíka do Chorvatska. Řádí tam jakýsi smrtelný virus (na celém Balkáně), proti kterému naši pejsci nejsou imunní. Takže když do Chorvatska, tak každopádně nechat proti tomu svinstvu očkovat... Jak je to u štěníka, to nevím, nezkoušel bych to radši.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:15
- Nahlásit

Rybka305
už vůbec se nechci se hádat

to je dobře, já se taky nehádala, jen jsem napsala, svůj názor. Nenutím vám ho. To co si uděláte je přece vaše věc.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:16
- Nahlásit

Jojo taky bych to do toho Chorvatska neriskovala... Díky

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:20
- Nahlásit

Rybka305
Moznosti:
- Nechat stene doma, nebo tedy u babicky, pribuznych, znamych. I nejaky soukromy hotel muze byt v poradku, zalezi na lokalite a sehnat dukladne informace.
- Oslovit domoviste stenete ("chovatel" mi tezko leze pres klabosnici) a zjistit moznosti za uplatu tam stene nechat - pokud neni duvera v takovy servis a moznost, ani bych si odtama stene nebrala.
- Nechat stene nacipovat a vystavit Europass, muze se vam hodit i do budoucna pro cestovani a stene vzit s sebou. Zalezi na ubytovani, zda muze jet s vami. Zjistit vsechny mozne rizikove nakazy (srdecni cervy, babesiosa) co hrozi v jiznich statech, stene osetrit spoty atd, a tradaa.
Rady:
Nesoudit lidi, kteri maji psa opravdu jako partaka a kamose, kteri s nim travi cas, podrizuji mu svou dovolenou, hledaji i v zahranici dog-friendly apartments. Nemusi pak chapat, ze zaroven s porizenim stenete resite hned problem s jeho hlidanim o dovolene.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 21:44
- Nahlásit

Ok děkuju za radu

Lusahu
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 22:04
- Nahlásit

Rybka305
Já sem štěndo po 14 dnech u mě nechala doma 4 dny,nastěhovala jsem k sobě bráchu s přítelkyní -aby byla v domácím prostředí, sepsala obří manuál,jak se o takové štěně stará a jela na fesťák No,strašně se mi stejskalo a po návratu mi připadala strašně obrovská,ale myslim,že jí to určitě neublížilo a to brácha neni žádnej pejskař Od tý doby je to její nejoblíbenější strýček..Myslim,že tvoje babča to zvládne

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 22:37
- Nahlásit

PetraK
já ti to neberu, ale myslím, že spíš budu věřit těm, který se tímhle zabývali dlouhodobě a pak tomu, co si sama můžu porovnat.
Já zase věřím svým zkušenostem. Třeba osobní zkušenosti s dáváním dokupy psůch, kteří promeškali pět let života v chlívě a kteří pádí o sto šest, aby to dohnali. V tomhle kontextu je tejdenní tábor mezi kámošema pro štěndo fakt jen tábor.

Ovšem za předpokladu, že hlídač není debil, co ho zavře na 24/7 do kotce.

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 22:48
- Nahlásit

Fifi
Nesoudit lidi, kteri maji psa opravdu jako partaka a kamose, kteri s nim travi cas, podrizuji mu svou dovolenou, hledaji i v zahranici dog-friendly apartments. Nemusi pak chapat, ze zaroven s porizenim stenete resite hned problem s jeho hlidanim o dovolene.

děkuji páč já to třeba nechápu, já jsem z těch co svůj život podřizujou psovy

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2012 23:08
- Nahlásit

AkkyHákky
To sme na tom stejne. Ale okavidne to maji lidi i jinak.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2012 06:41
- Nahlásit

Fifi
Jsem chtěla říct, že rozhodně nejsem z těch, co psům podřizujou celej život a pak jsem si uvědomila, že moje jediná každoroční dovolená je celorepublikovej psí sraz.

PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2012 10:18
- Nahlásit

Gi a smečka

promeškali pět let života v chlívě a kteří pádí o sto šest, aby to dohnali

no jistě že to doženou - pokud to tedy člověk umí, což je ovšem právě otázka. zda to každý, kdo takhle prcka odloží umí s ním potom zase dohnat. Ale jde taky o pár "drobností" v životě štěněte. To že malýho tvora vezmeme z jistoty jeho domova a ledva se krapítek rozkouká v tom novým, šupneme ho zase na chvíli jinam. Proč se ohlížet na to, jestli to je, nebo není pro prcka zátěž,zda mu to je, nebo není příjemné. že je to malý stvoření? a šak je to jen pes.To, že by to měl být páník (pro základ dobrýho vztahu) , který ho bude seznamovat s novým životem, aby v něm pak pes mohl mít jistotu a oporu..... a dalších pár drobností.Ale co už, proč nebrat toho psa jako spotřební zboží, jak se tak dneska stává zvykem, proč brát ohledy na živého tvora.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2012 10:33
- Nahlásit

AkkyHákky
já jsem z těch co svůj život podřizujou psovy

no jo,ale pak se to podepisuje na tvojí češtině Někdy si přečíst knihu nebo noviny místo pobytu na cvičáku není úplně k zahození

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 19 . 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání