| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 13:59
- Nahlásit
Kajry
A chceš vůbec německýho ovčáka? To je totiž dost aktivní plemeno jako celek... Jako jak si představuješ, že bude jedno štěně míň aktivní než druhý? To jako že jedno bude vyžadovat míň výcviku nebo se bude cvičit líp než druhý? Já totiž moc nechápu co vlastně řešíš...
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 13:59
- Nahlásit
A jeste bych se chtela zeptat kolik hodin denne se venujete svemu psu?A kde ho mate nez prijdete ze skoly/prace?Muj bude v kotci a tak bych se chtela zeptat na jak dlouho bych s nim mela chodit na prochazky a kolikrat za den?
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:02
- Nahlásit
A ano chci nemeckeho ovcka,nez sem si chtela poridit stene tak sem si o nem sehnala co nejvice informaci a nejen o tomto plemeni,ale vseobecne o psech.Nehodlam to uz menit.A ano,bojim se ze bude jedno vice aktivnejsi nez druhe.Jak uz jsem rikala..nechci takovyho blazna jako je ten to maly stendo,ale spise klidnejsiho psa.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:06
- Nahlásit
Kajry
Kolik ti je let?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:09
- Nahlásit
Kajry
Na co toho psa vlastně chceš?
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:10
- Nahlásit
16,ale za pul roku se sem pristehuje pritel a ja k nemu.Takze my s nim pomuze,hlavne on mi splnil muj sen mit psa a jemu je 21.A doufam,ze me ted odsoudite jen kvuli veku..
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:16
- Nahlásit
Kolikrat denne bych ho teda mela vencit?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:20
- Nahlásit
Kajry
A ano chci nemeckeho ovcka,nez sem si chtela poridit stene tak sem si o nem sehnala co nejvice informaci a nejen o tomto plemeni,ale vseobecne o psec
tyto dvě věty se od sebe docela dost liší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:20
- Nahlásit
Kajry
kolikrát si tak teda tipuješ
teď budu trochu ironická, ale píšeš, že sis o psech nastudovala a nevíš, kolikrát s ním jít ven? čili nevíš nejzákladnější věc?
pokud to tedy není provokace, jak se tady občas stává, a ptáš se doopravdy vážně, tak si, prosím, ještě štěně nepořizuj, protože to toho moc nastudováno asi nemáš dost.
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:26
- Nahlásit
Tak 5x denne,ale nekdo chodi jen 3x denne,protoze se pes vybeha na zahrade.Jen sem se zeptala.... :/ Chtela jsem jen vedet jak to delaji ostatni kdyz treba musi chodit do prace nebo do skoly?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:33
- Nahlásit
Kajry
Tak 5x denne,ale nekdo chodi jen 3x denne,protoze se pes vybeha na zahrade.Jen sem se zeptala..
aha, vyznělo to divně, no
No u nás je režim následující: ráno jsou dvě kratší prochajdy (jedna s páníkem, jedna před odchodem se mnou), opravdu čistě venčicí (jasně, když pes potká kámoše, tak si tak pohrajou. Když je časová nouze, je ta druhá procházka, před odchodem do práce je jen čistě na vyčůrání a obratem domů, v ten moment mi jde o to, aby se pes ještě rychle vyčůral a minimalizovala se tak doba, kdy se vyvenčit nemůže. Odpoledne se jde na dlouhou, obvykle tak dvouhodinovou procházku, kdy se plně psu věnuju, hrajeme si, cvičíme, plus má prostor jen pro sebe - neboli nemusí nic. Večer jde třeba jen na krátkou chváli za barák vyčůrat a pak před spaním se jde ještě jednou projít. Když potkáme jiný pesany, zablbne si, když ne, jen tak pokorzujem a jde se spát. O víkendech venku pořád. Buď na chalupě, nebo na výletech.
Když byl štěně, byl ten režim trošku jiný, teď je to přeci jen o něco volnější.
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:45
- Nahlásit
Dobre mockrat dekuju.Asi tu nebude moc lidi co chodi jeste do skoly,ale pokud ano nebo kdo driv chodil do skoly a mel psa tak jak jste to delali?Hlavne kdyz jste se po navratu domu museli ucit?Ja bych s nim chodila rano nez bych odjela,pak hned po navratu ze skoly na delsi prochazku a vyblbuti a az bychom se vratili tak bych se kdyztak ucila i venku a on by mohl byt na zahrade (nemuze byt bez dozoru,protoze jeste s jednou rodinou mame bohuzel spolecnou zahradu a ti maji yorka a jeste nejakeho maleho psa a nerada bych aby ten muj jim neco udelal nebo bych se toho nemusela bat?moc dobre s nimi nevychazime..).A podle toho jak bych stihala uceni tak bych si s nim jeste hrala,cvicila a k veceru s nim sla jeste na prochazku.Jinak o vikendu budem chodit na cvicak a budu s nim moct byt cely den.Tak snad to pro NO bude stacit .Ale myslim,ze ano,protoze jeste se nestalo,ze bych nejakeho psa neutahala kdyz jsme si hrali .
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 14:49
- Nahlásit
Gi a smečka
Ale mini štěndo má zase pak ten správnej drajf, páč se k té misce musí prorvat.
Mini štěndo může být "mini" právě proto, že mu ten drajf chybí. A navíc může mít problémy se "spalováním". Prostá logika.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:02
- Nahlásit
Kajry
Prvního opravdicky svého psa jsem si pořídila v 16... Koupila jsem si ho se ségrou na půl a živily jsme ho taky od začátku samy. Nakonec byl a dodnes (je mu skoro 10) je jen můj.
Chodila jsem ráno na vyčůrání po probuzení, pak ještě jednou před odchodem do školy, po příchodu domů jsem ho zase hned vyvenčila, a pak jsme šli na procházku. V té době jsem na něj měla spoustu času, tak jsme byli venku denně klidně i 6 hodin. Trávila jsem čas na procházkách a na cvičáku. Učila jsem se buď venku se psem nebo jsem vstávala velmi brzo ráno a učila se před odchodem do školy...
Musíš ale myslet na to, co bude pak. Já jsem například po maturitě musela řešit, co se psem. Bohužel mám docela psychopatického psa, se kterým je dost problémů, takže jsem tomu musela přizpůsobit i školu...
O několik let později jsem se od rodičů odstěhovala a pes šel se mnou. Samozřejmě. Prostě je to můj pes, a tak bych ani neuvažovala o tom, že bych ho někde nechala...
A když můžu srovnat dobu, kdy jsem chodila do školy s dobou, kdy chodím do práce a žiju si na vlastní pěst s přítelem, tak musím říct, že mnohem víc času na psy bylo při škole. Učila jsem se vždycky se psama na procházkách, a tak jsem jim věnovala vždycky moře času.
Dnes musím uklízet, prát, vařit, nakupovat.... A to nemám děti.
Co se týká výběru štěněte - z jedné návštěvy se nedá soudit. To zdánlivě klidné štěně mohlo být prostě jen nejvíc unavené, a tak spalo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:13
- Nahlásit
Kajry
chodil do skoly a mel psa tak jak jste to delali
ráno ven, po škole ven, kdy prostě byl se mnou, večer ven. Ale já se přiznám, že jsem učení moc nemusela řešit, jela jsem si zlatej střed, takže to tak nějak šlo samo. Psa jsem měla od třeťáku. Po škole jsem se stěhovala z domova, pes šel pochopitelně se mnou a já do práce.
Ještě bych ale zvážila, co třeba bude, když půjdeš třeba na vysokou. necháš ho doma? bude se mít o něj kdo starat?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:14
- Nahlásit
jindra 22
Se zakrslým, ustrašeným mrzáčkem, který má furt průjmy, nežere a když, tak bleje, neuděláš nic...
Já si vybrala větší fenku a v dospělosti je sice vysoká,ale docela subtilní. Podle mě to nemusí být pravda že větší štěně bude velký,mohutnější...navíc, když si vybereš z 6ti štěňat, můžeš nakonec dostat i jiný než si vybereš...nemáš šanci to poznat, proto bude nejdůležitější důvěryhodná chovka.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:21
- Nahlásit
PetraK
pokud to tedy není provokace, jak se tady občas stává
Ne, není to provokace a myslí to naprosto vážně. Už jsem ji potkala jinde.
A já si myslím, že super krok je už to, že se rozhodla pro štěně s PP, protože si uvědomuje, že bezPP by dostala bůh ví co. Ruku na srdce, kdo z nás u prvního štěněte vůbec přemýšlel dopředu nad tím, kolikrát se má štěně venčit, nedejbože se na to ptal na netu... Já teda rozhodně ne. A přesto už mám kolikátýho psa.
Podle mě netřeba se toliko děsit..
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:26
- Nahlásit
Kajry
Píšeš že sousedi mají 2malé psy a vy s nima nevycházíte a máte společnou zahradu? Cejtim problémy do budoucna . Navíc píšeš že se psem budeš venku,tzn. pes bude jen venkovní? Oukej,ale i venkovnímu psovi natož štěňátku se musíš věnovat a nejen ho venčit a cvičit, tvořit si s ním vztah atd..ale to snad víš.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Gi a smečka
Ruku na srdce, kdo z nás u prvního štěněte vůbec přemýšlel dopředu nad tím, kolikrát se má štěně venčit, nedejbože se na to ptal na netu..
jo jasně. Jen to blbě vyznělo. A člověk je tady občas kapánek ostražitej, to víš
Já teda rozhodně ne.
já taky ne, ale tehdá to jednak bylo za krále klacka a internet nebyl a za druhý to bylo dost nečekaný, protože jsem ho doma neplánovaně vydupala ze země, protože to byl klasický nevhodný dárek pro bratrance mé kamarádky, kterého i se psem vyrazili z domu.
Podle mě netřeba se toliko děsit
jo f poho, šak už jsme si to osvětlily .
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:30
- Nahlásit
Kajry
a on by mohl byt na zahrade (nemuze byt bez dozoru,protoze jeste s jednou rodinou mame bohuzel spolecnou zahradu a ti maji yorka a jeste nejakeho maleho psa a nerada bych aby ten muj jim neco udelal nebo bych se toho nemusela bat?moc dobre s nimi nevychazime..)
no pobyt na zahradě - když tam budou všichni tři pohromadě moc nepůjde dohromady s učením, protože to bude chtít abys měla štěndo pod dozorem, nebude znát míru a ve hře by mohlo pidipsům nechtíc ublížit a na průser by bylo zaděláno. Pesany seznámit po dohodě se sousedy venku a pod bedlivým dozorem - nevím jak jsou pidipsi vychování, tak aby štěně nevyděsili ve snaze si bránit "svoje" území a on si to pak blbě nenesl sebou.
Sízra Milanová
Navíc píšeš že se psem budeš venku,tzn. pes bude jen venkovní?
ne. pes bude bydlet v domě, jen s ním bude venku, když se bude učit.
Píšeš že sousedi mají 2malé psy a vy s nima nevycházíte a máte společnou zahradu? Cejtim problémy do budoucna
nemusí nutně být, pokud si ona psa vychová a jako štěndo torpédovitý ho bude mít pod dozorem.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:31
- Nahlásit
Gi a smečka
já si myslím, že super krok je už to, že se rozhodla pro štěně s PP, protože si uvědomuje, že bezPP by dostala bůh ví co. Ruku na srdce, kdo z nás u prvního štěněte vůbec přemýšlel dopředu nad tím, kolikrát se má štěně venčit, nedejbože se na to ptal na netu... Já teda rozhodně ne. A přesto už mám kolikátýho psa.
je fakt,že už to že sem napíše a zajímá se aby udělala všechno dobře je kladný znamení...jenže tady nikdy nikdo neví že jo
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:32
- Nahlásit
PetraK
ne. pes bude bydlet v domě, jen s ním bude venku, když se bude učit
aha,aha,to jsem nepostřehla
nemusí nutně být, pokud si ona psa vychová a jako štěndo torpédovitý ho bude mít pod dozorem.
nemusí určitě,ale kde lidi nevycházejí,tak se problémy objevují ikdyž by tam nemusely být...ale já jsem pesimista,třeba bude vše uplně v klidu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:48
- Nahlásit
Sízra Milanová
PetraK
Pes bude venku, protože psala:
Muj bude v kotci
http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_12596_1.html#2
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:50
- Nahlásit
Gi a smečka
Dekuju za podporu a kdyz mluvis o PP tak zrovna vcera mi segra zase vynadala,ze si porizuju stene s PP kdyz stejnak nebudu chodit na vystavy.I pres dlouhe vysvetlovani,ze to chci abych vedela,ze to je opravdu citokrevny NO to nepochopila .
pawLINka
2x rano? No to ja bych asi nemohla,protoze vztavam v 5 rano.Ale az ho budu mit tak to nejspis vyresim tak,ze me bude vozit segra autem a to bych mohla vztavat kolem 6.
PetraK
Na vysokou ani nepomyslim .Jinak v budoucnu nevidim problem,protoze pes je muj a meho pritele a az se k nemu prestehuju tak kdyz nahodou ja nekdy s nim nebudu moct jit ven tak pujde on.A s temi ostatnimi psi to takovy problem nebude.Protoze ona je venci jen kdyz si jde dat cigaretu.Tu vykouri tak za 2minuty a tim konci i venceni psu a opet je zavola dovnitr.Sice to jsou mala plemena,ale mohla by je vencit dele.A o prochazkach ani nemluvim.Vidim ji vzdycky tak 1x za rok,ze jde s nimi na prochazku,ale ujit s nimi par metru a vratit se,to se ani prochazkou nazvat neda.
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:52
- Nahlásit
Sízra Milanová
Nebude jen venkovni a prave kvuli tomu casu,kteremu musim venovat stenatku si ho chci vzit az zacatkem prazdnin.Nebudu mit zadne povinnosti a tak s nim budu moc byt cely den.Jak venku tak uvnitr.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:55
- Nahlásit
Kajry
Pokud jde o venčení, štěníka venči co nejčastěji. Klidně co hodinu a půl. Ze začátku. Je to náročné, ale vyplatí se. Čím častější venčení, tím dřív se pejsek naučí čistotnosti. Ověřeno. Měl jsem katastrofálního fekála. Po měsíci kadí už jen venku, čurne jednou za čas při hře. Po sedmi hodinách, kdy občas zůstane sám, je doma čisto. Zlatý hafík, dobrý páníček.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:57
- Nahlásit
Sízra Milanová
ale kde lidi nevycházejí,tak se problémy objevují ikdyž by tam nemusely být
no jasný, proto jsem jí i psala, že si to musí ošéfovat hlavně ona, jde o velkýho psa a bez ohledu na to, jak by to bylo, kdyby se něco semlelo, šli by po ní
|
Kajry
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 15:57
- Nahlásit
jindra 22
Taky duvod proc ho chci na prazdniny.Kdybych chodila do skoly tak bych ho nemohla vencit tak casto,kdyz bych byla ve skole a nemohla ho to naucit.Mimochodem uz vyrazime ke stendum.Drzte mi palecky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 16:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Kajry
Na vysokou ani nepomyslim
to byla jen taková praktická poznámka.
.A s temi ostatnimi psi to takovy problem nebude.Protoze ona je venci jen kdyz si jde dat cigaretu.
nechci ti brát iluze, ale i za jedno cígo dokážou psi vyrobit průser , štěndo se bude chtít družit třeba, její psi můžou být hysteričtí /právě proto, že nikdy v kontaktu s jinými psy nebyli se dá očekávat, že hysteričtí asi spíš budou/ a už to jede.
Drzte mi palecky
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2012 16:40
- Nahlásit
PetraK
že si to musí ošéfovat hlavně ona, jde o velkýho psa a bez ohledu na to, jak by to bylo, kdyby se něco semlelo, šli by po ní
přesně...bohužel
|