| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:55 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Adiddaska
Petra se chce JENOM hádat. To nikdo z vás ještě nepochopil? Nejsem ultraměšťák. Jen vím, jak to v životě chodí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:57
- Nahlásit
jindra 22
Petra se chce JENOM hádat.
jo? diskuze kde uvádím určitá fakta vám přijde jako hádání? Jen proto, že vám opakuji, ŽE JSTE NA KYNOLOGICKÉM TÉMATU? zvláštní.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 11:59
- Nahlásit
PetraK
Nejde o mě. Vy se hádáte se všemi. Je to vaše hobby, jak jsem pochopil.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:01
- Nahlásit
jindra 22
Vy se hádáte se všemi.
protože jm odpovídám, tak se hádám? máte opravdu zvláštní náhled na svět, těžkej život. ale vraťmež se k tématu,jo? ale k tomu vy asi nic nemáte, to jsem pochopila zase já.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:02
- Nahlásit
PetraK
No jasně že to neni tragedie, protože existovat čokla s kočkama mužu i pozdějc, moji čokle kočky nehoněj, nelověj vůbec nic. Ale v tom kritickym období to jde naučit samože snáz a je potřeba mnohem míň práce. Je to jako když mám manžela angličana a on bude mluvit na dítě anglicky- bonus, dítě se přirozeně naučí anglicky, bez práce. Když ho nemám, dítě se naučí ve škole, může vyjet na vzdělávací pobyt, pořád se může naučit anglicky perfektně, jen pro to bude muset trochu víc udělat, ale furt to neni absolutně žádná tragedie prostě
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:20 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Adiddaska
hele já jsem tu už několikrát psala a naposled tuším tobě, že to není tragédie, ale ztráta-proč to jsem taky vysvětlila a za tím si stojím. tož tak, nevím proč tu dokola psát, že to není tragédie
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:39
- Nahlásit
jindra 22
Hele a tajil bys taky, že tvůj syn je gay třeba? Nebo že dcera má dítě za svobodna? Nebo to se tam u vás už smí? Nejsem zběhlá v maloměstsý morálce moc
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:45
- Nahlásit
PetraK
Tak já mám psa navolno, ale s košem no...nobodys perfect,navíc jí to sluší
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:53
- Nahlásit
Adiddaska
PetraK
Ale v tom kritickym období to jde naučit samože snáz a je potřeba mnohem míň práce. Je to jako když mám manžela angličana a on bude mluvit na dítě anglicky- bonus, dítě se přirozeně naučí anglicky, bez práce. Když ho nemám, dítě se naučí ve škole, může vyjet na vzdělávací pobyt, pořád se může naučit anglicky perfektně, jen pro to bude muset trochu víc udělat
No, ale hele když to tak vezmete může být hlídání další osobou i bonus
Odbočím od tématu:
Mimochodem, četla jsem část knížky Rok kohouta (na celou jsem jaksi neměla sílu) a utkvělo mi v paměti, že u osvojeného většího dítěte do rodiny přišlého, si to dítě v rodině vlastně tak nějak zrychleně odžívá ten svůj vývoj po etapách, přijde mi to i u psa osvojeného v pozdějším věku, že tam částečná možnost "přepisu harddisku" existuje.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:55
- Nahlásit
Adiddaska
Hele a tajil bys taky, že tvůj syn je gay třeba
a co teprve tvůj pes..dělej oba dva jsou gejové,přiznej barvu
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 12:57
- Nahlásit
kachna_
Tak ten Rok kohouta byl spíš o tom, že tam má obrovskej vliv genetika a výchovou moc nezmůžeš. Myslim, že je to dost pravda, ale taky myslim, že ta spisovatelka je dost kráva a přistupovala k těm dětem uplně blbě.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:01
- Nahlásit
Sízra Milanová
Tak samozřejmě, šamponi jsou prowd to be gays! Ale maj teda obě koule, oba
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:02
- Nahlásit
Adiddaska
hele fakt cíleně vytrhuju tuhle jednu pasáž
(četla jsem i recenze odborné veřejnosti na tu knížku)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Sízra Milanová
Tak já mám psa navolno, ale s košem no...nobodys perfect,navíc jí to sluší
ale tak to je každýho věc, já píšu svůj názor a svoje požadavky na společný život se psem (proto třeba nemám pita, který se mi líbí, ale nemyslím, si, že bych stačila na to vychovat ho tak, jak chci)
kachna_
že tam částečná možnost "přepisu harddisku" existuje.
však jo. já taky neříkám že ne a že nic není neměnné /navíc pochopitelně vždy záleží na jedinci samotném a taky na tom, kdo je tím přepisovatelem/ niiicméně, nicméně - myslím, že se mnou budete souhlasit, že je to těžší. To bezpochyby bude. A těžší to bude i pro toho psa, že jo? Tak proč mu kurnik to nelehký soužití s člověkem neusnadnit (a potažmo i sobě), když mu to ulehčit můžu tím, že píšu na čistej hadrdisk.
No, ale hele když to tak vezmete může být hlídání další osobou i bonus
no to bezpochyby, pokoud ten kdo hlídá ví a zná, pak není o čem pochybovat a pokud ten co hlídá ví a zná a koná víc než majitel, je to jen ku prospěchu věci
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:20
- Nahlásit
PetraK
ale tak to je každýho věc, já píšu svůj názor a svoje požadavky na společný život se psem
to je v pořádku samozřejmě,každej má jiný prostě
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 13:32 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
to spíš bylo ve smyslu, že v do určité míry máš tu šanci k zápisu i krátce po osvojení.
Spíš mě zajímalo, jestli tam ten rozdíl nějak vnímají Sízra s Adiddaskou u Nyxy vs. Rocky a Rambo?
Třeba ve schopnosti spolupracovat s pánem apod.? Ha, tak jsem to snad konečně napsala, jak jsem chtěla.
(spíš se to snažím porovnávat se svýma zkušenostma edit. než že bych to přímo vztahovala k danýmu tématu)
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 14:56 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
kachna_
Spíš mě zajímalo, jestli tam ten rozdíl nějak vnímají Sízra s Adiddaskou u Nyxy vs. Rocky a Rambo
No vzhledem k tomu, že já se psem (ve smyslu sportu)nedělám, tak ikdyž jsem se psem byla od malička neustále, mám jí teda hodně na sebe navázanou, ale spolupráci "při práci" má Adydas nesrovnatelně lepší, jelikož se psy sport dělá a pravidelně je cvičí a učí je nový věci, navíc teda je to jiný plemeno, takže se to srovnává hůř. Takže podle mě jde o to, jak se ten páník snaží, když hodně moc jako adydas a je to jeho hobby ten výcvik, tak dosáhne jistě lepších výsledků, ikdyž má psy skoro od 5ho měsíce.
edit...teda doufám,že ses ptala na tohle
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 16:22
- Nahlásit
Sízra Milanová
.teda doufám,že ses ptala na tohle
jo, přesně na to, díky.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 20:15
- Nahlásit
zcela OT, soráč
Adiddaska
taky myslim, že ta spisovatelka je dost kráva a přistupovala k těm dětem uplně blbě.
četla jsem tu knížku taky, jako předzvěst naší "růžové" budoucnosti a tohle prohlášení mi dost vadí. Taky jsem dřív ráda vynášela soudy... ale vychovávat dítě který není tvým genetickým obrazem, je ... jak to říct...nepředstavitelný pro každýho kdo nezažívá každodenní srážky s "jinym genetickym kódem"
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 23:26
- Nahlásit
bonc
je mi celkem jedno, co ti vadí. S cizím genetickým kódem se nesetkávám a ani nikdy setkávat nebudu. To nemění nic na tom, že mi ta ženská přišla jako kráva, strašlivě a nezvratně poznamenaná (ne)vztahem s otcem, nesrovnaná sama se sebou, takže naprosto nepřipravená na tak strašně těžkou věc, jakou si vzala na triko a navíc plná nereálnejch očekávání.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2012 23:50
- Nahlásit
bonc
tohle prohlášení mi dost vadí
Buhehehe to máš v životě dost těžký když ti vadí jinej názor než máš ty čoveče Tak vyhoď zase někoho z tajný třeba tě to uklidní...
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 20:40
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat na krmení,chovatel bude krmit krmivem happy dog,ale zajímalo by mě kolik gramů se dáva,tak malému štěněti...Četla jsem,že se krmí tříkrát denně,ale nikde jsem se nedočetla,kolik gramů se mu má dávat...
A zadruhé by mě zajímalo,jak moc ste svému štěněti tolerovali kousání.Nechci ho za každý kus do mě při hře trestat,ale ani nechci,aby z něj vyrostl nějkej trhač ,co bude kousat kdykoli se mu zachce....Díky za odpovědi
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 20:52
- Nahlásit
Rybka305
jak moc ste svému štěněti tolerovali kousání
vlastní štěně nemám, ale v práci jich máme dost, jsou tam s námi celej den, pořád si s nima někdo hraje, já osobně kousání do člověka nezakazuju vůbec, ani hru neukončuju, ale mám po ruce vždycky hračku, do který ho můžu překousnout a rvem se o hračku. Nevadí mi, když do mě štěně hryže, i když mám modřiny, jsem radši, když se to štěně zakousnout nebojí a bojuje, je už pak jenom na mě, s čím ho nechám rvát. Když mi vadí, že hlodá mě, narvu mu do tlamy něco jiného, ideálně jiné štěně, aby se hlodali spolu a naučili se, že to bolí, ale naučili se to spolu, navzájem. Krz tuhle hru si představuju, že se štěně naučí bejt nebojácný, pořádně se zakousnout a bojovat, a to pro účely budoucího sportu a zvedání sebevědomí zvířete. Ten zábavnej boj si může štěně tak oblíbit, že to pro něj ve věku puberty pořád může bejt motivace k návratu, nebo odměna za správný chování. Takže já naše štěnce nechávám, ať mě klidně hlodaj a nechávám je překusovat do hračky, kterou si pak hrdě vybojujou a vítězně odnesou Ovšem nutno dodat, že s bulíkem je to celkem bolestivá hra )))
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 21:06
- Nahlásit
Ok,u mě ale bude problém,že nebude mít druhý štěně na kousání... Akorát budeme mít kotě,třeba si pohrajou spolu...Moc díky za radu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 21:34
- Nahlásit
Rybka305
Když mě štěně moc kousne, udělám vysokým hlasem "au". A pustí prakticky pokaždé. Nic složitého řešit nemusím, rychle pochopí, že tohle bolí a tak nějak se to nehodí dělat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2012 22:09
- Nahlásit
Rybka305
u těch koťat možná pozor na to, že kotě je proti štěněti děsně křehounký, pes to ani nemusí myslet špatně a může kotěti ublížit, zkus na ně ze začátku dohlížet, aby se kotěti nic nestalo - vidim to právě na tom bulíkovi, on má úplně jinej styl hry než ostatní štěňata, má v hubě velikou sílu a chce se žvejkat stejně jako zbytek štěňat, jenže jim strašně snadno může přežvejknout nohu, je na ně prostě moc surovej, přestož to nemyslí zle. Tak dostává na hraní většího parťáka, kterej už si ho usměrní a nebude, byť nechtěně, zraněn.
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 18:29
- Nahlásit
Jojo budu na ně dohlížet,tak já budu mít fenku,takže by měla být klidnější a mírnější než pes Snad to půjde
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 18:33
- Nahlásit
Rybka305
tak já budu mít fenku,takže by měla být klidnější a mírnější než pes
Mám fenku NO, kousala jako blázen, když byla malinká a to furt...ruce pokousaný nejvíc, ale samo jí to přešlo až povyrostla, ale prostě tohle plemeno neni uplně klidnej a mírnej pejsek no...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 18:53
- Nahlásit
Rybka305
takže by měla být klidnější a mírnější než pes
nooo tak to bych ti sice přála, ale spíš se na to vůbec nespoléhej ))
|
Rybka305
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2012 19:07
- Nahlásit
Proč?Jsou snad fenky ještě větší dračice než psi?? :-D
|