Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
laguna
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 17:26
- Nahlásit

Sízra Milanová
Tobě (tvojí feně) místo čipu stačí tetování a to ona má.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 17:30
- Nahlásit

laguna
Tobě (tvojí feně) místo čipu stačí tetování a to ona má.

No jasně že má, tak já čip urgentně nepotřebuju to máš pravdu jsem se psem prakticky nonstop, já píšu že ten čip po mně nikdo nechtěl nikdy, že Maya psala že už u psů s PP je to standard. Ikdyž teda to tetování už moc vidět není, asi jí ten čip dám..pro jistotu, ikdyž teda neplánuju jí odkládat do útulku

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2012 22:59
- Nahlásit

Sízra Milanová
Tak jako já nemám žádnou statistiku o tom, kolik PP psů je čipovaných a kolik tetovaných, ale tak něj žiju v domění, že většina se už čipuje. Ono je to stejně fuk, do toho nikdo nepůjde, protože povinnost čipovat by znameno zřídit a hlavně financovat jednu databázi, na což nikdo prachy nedá.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 06:36
- Nahlásit

Ahoj,
tak se štěnětem přichází velký problém,tak se tedy znovu obracím na vás,zkušené kynology.

Fenku jsme si přivezli v úterý a první noc strávila u nás na chodbičce,protože byla den předtím celou noc a půlu dne na veterině s kapačkou,a měli jsme jí hlídat,první noc jsme tam chodila snad každý dvě hodiny se s ní pomazlit a vyvenčit na zahradu.Druhou noc jsem šla jen dvakrát venčit.Třetí noc už jsem nešla vůbec.Za celé tři noci nijak zvláště někňučela nebo neštěkala,všechno byla jakžtakž dobré.Poté jsme konečně postavili boudu a ohrádku,do které jsme ji zavírali i na chvilku přes den,aby si zvykla.4 noc byla celkem v klidu,na to jak jsme mysleli,že bude vystresovaná z boudy.5 noc ale začala strašně křičet,štěkat a naříkat,tak jí moje mamka vzala zpátky na chodbu,pak byl klid.Po této poloklidné noci už si přišla sousedka ztěžovat,že nemohla spát celou noc,že doufá že tu další noc to bude dobré.A ejhle tuto noc naříkala od té doby ,co se probudila až do rána bez přestávky,někdy kňučela potišeji jindy řvala,že to muselo zbudit i sousedy o 4 baráky dál.Prosím o radu co s tím.Četla jsem,že štěně naříká tak první dvě noci a pak se to zlepšuje až je to dobré,ale nám se to spíše zhoršuje.Každou noc jí jdu uspat aby spala,ale ona se hnedka probudí.Jestli to takhle půjde i příští noc,už mě sousedi zastřelí,jsme tu nově přistěhovaní a takhle si děláme dobré vztahy!Bojím se s čím příjdou sousedi teď,v noci jsem se bála ,aby nám někdo přes plot do ohrádky nehodil nějaký jed,to kňučení byla fakt k nevydržení.

Prosím o radu

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 07:54
- Nahlásit

Rybka305
Jsem z toho nějak nepochopila essi to štěně brečí když je v chodbě, nebo když je venku v boudě.
V každém případě zasloužíš na budku Vem to mimino domů, do společnosti a přestaň z něho dělat asociála

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 08:47
- Nahlásit

No daleko více brečí když je v boudě.No fenku budeme mít jako venkovního psa.Na této diskuzi mi přímo doporučili nebát se jí dát hnedka první noc do boudy a nechat jí tam samotnou.Žádného asociála z ní nedělám,jen tu popisuji náš problém a prosím o radu nic víc!

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 08:56
- Nahlásit

Rybka305

Pes má být součástí lidské smečky, žít s ní ve dne v noci. Já vím, to je ideální stav... ale u štěníka bych se to snažil dodržet. Ten náš žije s námi v bytě od začátku, když občas zůstane sám, žádný problém, celou tu dobu prospí, proleží. Ví, že se vrátíme a bude zase sranda.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 08:59
- Nahlásit

Rybka305
byla den předtím celou noc a půlu dne na veterině s kapačkou,

ona je nemocná? Neměli byste s ní být když je nemocná co jí je? Proč jí neberete vůbec domů..je to miminko

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:00
- Nahlásit

No ono ani na té chodbě nás nevidí a je tam sama a přímo dovnitř bytu jí pustit nemůžeme,už teď rozkouše vše na co příjde.Celý den se jí maximálně věnuju,nenechám ji ani chvilku samotnou utahám ji aby spala,ale pořád to nepomáhá.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:04
- Nahlásit

Rybka305
přímo dovnitř bytu jí pustit nemůžeme,už teď rozkouše vše na co příjde

nezlobte se,ale to zrovna nevypadá že je extrémně utahaná když všechno ničí...jak myslíte že to dělají ostatní lidi co mají psa třeba jen v bytě? ....

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:29
- Nahlásit

To opravdu nevím,jak to dělají,když to vidím.Pokáždý když se zbudí,maximálně se jí věnuju,ale je pravda,že přes den spí docela často.Jenomže měla do neděle antibiotika,tak žádnou velkou fyzickou zátěž mít neměla...Dobrá,když jí teda vezmu domů,jak jí pak navyknu na boudu venku?Nechce být ani přes den chviličku sama,natož celou noc.V knížkách jsem četla,že máme kňučení štěněte ignorovat,jenomže když budí všechny sousedy okolo,moc to nejde...

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:31
- Nahlásit

Rybka305
nenechám ji ani chvilku samotnou
to bych zase nepřeháněla. Nemůže být třeba přetažená? Necháváš jí dost času na odpočinek?
Já osobně bych jí přes den učila být v klidu venku a večer jí zatím brala do chodby, když se jí tam líbí a venku jí učila až od nějakých čtyřech měsíců. No, kecám, brala bych jí do chodby a doufala, že mamča "vyměkne" a nechá jí tam na trvalo
Ještě se zeptám, nebylo by fakt všestranně přijatelným řešením i do budoucnosti, nechávat jí spát na chodbě a udělat tam dvířka na zahradu?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:33 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit

Sízra Milanová
jak myslíte že to dělají ostatní lidi co mají psa třeba jen v bytě?

Jo, já jsem měl v bytě štěně haskouna, to bylo tóčo. S případnými škodami na majetku musí člověk dopředu počítat, snažit se je minimalizovat. Ale ne tak, že vystrčí psa z bytu. Jinak ať si koupí třeba akvarijní rybičky.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:33
- Nahlásit

Rybka305

už to tady bylo psáno...pomalu jí zvykat, třeba pobytem na chvíli v oddělené místnosti, začít kratším časem a prodlužovat, můžete jí třeba někam kde jí zavřete dát kousací hračku nebo něco....možná na ten odpočinek když se unaví jí pomalu dávat pryč/oddělovat od vás...aby si zafixovala, že bez vás má odpočívat.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:35
- Nahlásit

ona je nemocná? Neměli byste s ní být když je nemocná co jí je? Proč jí neberete vůbec domů..je to miminko

Když sme si jí přivezli od chovatele,byla strašně nafouklá a po hodině začala řvát bolestí,ppočůrávala se ,tak sme rychle večer scháněli nějakou pohotovostní kliniku.Dělali ji rentgen a ultrazvuk a v žaludku jí něco našli,pořád nevěděli co to je,tak nakonec řekli,že skusí jestli to něco půjde ven přirozenou cestou,tak jí nasadili kapačku,dali jí nějaké injekce proti bolesti a nechali si jí tam přes noc a ještě skoro celý den.Dali nám antibiotika a dietní konzervy...Nakonec to prý byl velký zánět žaludku.Chovatel jí moc přežral,nebo jí dal něco,co nemůže a ta stresující cesta domů,tomu ještě napomohla...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:36
- Nahlásit

jindra 22
S případnými škodami na majetku musí člověk dopředu počítat. Jinak ať si koupí třeba akvarijní rybičky.

to je taky pravda, já mám v bytě NO,ikdyž část týdne jsme na zahradě a víkendy na chatě....ale musim říct že mi doma vůbec nic nezničila až na obřího plyšovýho psa co jsem jí dala

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:38
- Nahlásit

Rybka305
Když sme si jí přivezli od chovatele,byla strašně nafouklá a po hodině začala řvát bolestí,ppočůrávala se ,tak sme rychle večer scháněli nějakou pohotovostní kliniku.Dělali ji rentgen a ultrazvuk a v žaludku jí něco našli,pořád nevěděli co to je,tak nakonec řekli,že skusí jestli to něco půjde ven přirozenou cestou,tak jí nasadili kapačku,dali jí nějaké injekce proti bolesti a nechali si jí tam přes noc a ještě skoro celý den.Dali nám antibiotika a dietní konzervy...Nakonec to prý byl velký zánět žaludku.Chovatel jí moc přežral,nebo jí dal něco,co nemůže a ta stresující cesta domů,tomu ještě napomohla

no to je teda příjemný překvapení hned na úvod to je teda radost přivést si nemocný štěňátko rovnou ... tak hlavně že už je jí líp.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 09:43
- Nahlásit

kachna_ : No dvířka na zahradu,to je nepřijatelné řešení.Koupili jsme německého ovčáka na hlidání zahrady a jako společníka,takže zavřený doma v bytě by toho asi moc neuhlídal,navíc si myslím,že až si na boudu a ohrádku zvykne,bude se tam mít daleko líp než v bytě.

jindra 22 : Dříve či později jí stejně dáme ven do boudy aby hlídala,od toho jsme koupili německého ovčáka,aby hlídala zahradu.Je ale fakt,že teď toho stejně moc nenahlídá,tak by mohla být ještě nějakou dobu na chodbě.

Sízra Milanová:Ok s tím postupným oddalováním na odpočinek to dneska zkusím.Když je ale unavená a ulehá a donesu jí do boudy,hned oživne a chce si hrát,jakoby v tý boudě být nechtěla.No s tím nepříjemným překvapením jsme si to taky říkali.Měla stres z nového domova a ještě k tomustrávila noc v kleci na veterině,chudák si dost prožila...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:05
- Nahlásit

Rybka305
No s tím nepříjemným překvapením jsme si to taky říkali.Měla stres z nového domova a ještě k tomustrávila noc v kleci na veterině,chudák si dost prožila...

neni to náhodou to štěně bez PP, co bylo i bez očkování atd?

No dvířka na zahradu,to je nepřijatelné řešení.Koupili jsme německého ovčáka na hlidání zahrady a jako společníka,takže zavřený doma v bytě by toho asi moc neuhlídal

dvířka si sám otevírá ten pes,takže by i uhlídal...

navíc si myslím,že až si na boudu a ohrádku zvykne,bude se tam mít daleko líp než v bytě.

proč myslíš? Nejlíp je psovi ve společnosti jeho pána,ať v bytě nebo na zahradě...oběma stejně musíš dopřávat dostatečný vycházky atd....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:11
- Nahlásit

Rybka305
Když sme si jí přivezli od chovatele,byla strašně nafouklá a po hodině začala řvát bolestí,ppočůrávala se ,tak sme rychle večer scháněli nějakou pohotovostní kliniku.Dělali ji rentgen a ultrazvuk a v žaludku jí něco našli,pořád nevěděli co to je,tak nakonec řekli,že skusí jestli to něco půjde ven přirozenou cestou,tak jí nasadili kapačku,dali jí nějaké injekce proti bolesti a nechali si jí tam přes noc a ještě skoro celý den.Dali nám antibiotika a dietní konzervy...Nakonec to prý byl velký zánět žaludku.Chovatel jí moc přežral,nebo jí dal něco,co nemůže a ta stresující cesta domů,tomu ještě napomohla

hm..to je ta neočkovaná fenečka což nevadí páč "chovatelka" řikala,že to stojí 50Kč?? Tak ta má blbě rozdaný karty už odmala,proč mě to nepřekvapuje..
Koupili jsme německého ovčáka na hlidání zahrady
prosim tě a uvědomuješ si,že je to úplně malý štěně???že fakt hlídat ve 2 měsících nebude páč na to jaxi nemá??Pes musí napřed dospět aby byl schopen takové činnosti.Řve protože nechce bejt sama,nerozumí tomu,,bojí se asi ,je jí smutno páč je opuštěná a samaa dost možná je jí navíc blbě .to malý štěně fakt nezvládne..asi bych dělala něco jako kachna(pokud teda vůbec),dát první noc štěně do boudy,navíc nemocný, je celkem brutál,zkusim pohledat kdo tady ti to radil,páč to je fakt rada

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:17
- Nahlásit

Malé štěně první noc v boudě může klidně zakousnout liška. Nebo kuna. Taky tchoř, lasička... nasranej zajíc...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:19
- Nahlásit

Rybka305

Proč jste si vlastně nevzali psa z útulku už dospělýho, co byl zvyklý na kotec/boudu a byl by rád, že by vás měl? Malý štěňátko by mělo být s vámi...už jsem psala,že je to miminko.

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:42
- Nahlásit

jindra 22 Taky tchoř, lasička... nasranej zajíc...nevím esli u nás náký tchoři žijou výjma souseda teda,ale ze zajícem souhlasím,tady zajísi běžně honí pse i velký Rybka305.Nakonec to prý byl velký zánět žaludku.Chovatel jí moc přežral,nebo jí dal něco,co nemůže a ta stresující cesta domů,tomu ještě napomohlaHele to je blbost jak vrata zánět žaludku je z něčeho ůpa jiného,prostě chovatel je množitel psa nenaočkoval neodčervil,takže sisi mohla domů klidánko dotáhnout škrkavky parvu a milion dalších sraček(dal vám očkovací průkaz?co v něm je? každopádně je to miminko,měj ho doma užívej si každou chvilku,páč to rychle uteče a už nikdy to štěnátkovské období nepůjde vrátit,prostě nikdy.Hele a dyž sousedům vadí pláč štěněte ted ,jak budou reagovat až bude hlídat a štěkat dospělý pes,jehož hlas bude slyšet přes půl dědiny budeš ho pak zas odnaučovat hlídat,krz sousedy? To je dost nedomyšlené

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 10:58
- Nahlásit

danajasa
dyž sousedům vadí pláč štěněte ted ,jak budou reagovat až bude hlídat
ale třeba sousedce jenom bylo líto štěněte

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:05
- Nahlásit

kachna_
,jenomže když budí všechny sousedy okolo,moc to nejde.
třeba sousedce jenom bylo líto štěněteNo moc bych tomu nevěřila,ale dyž myslíš.Já sem psa taky dala po tejdnu do kotce,ale první tři noci sem si prostě vzala spacák a šla sem si tam lehnout taky s ním,byl naprosto v pohodě páč sem tam prostě byla zbytek neřešil nacpal se na mě a blaženě chrápal

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:27
- Nahlásit

Sízra Milanová :Ano je to to štěně bez PP a bez očkování,ale na očkování jdeme už v pátek.Myslím si,že na zahradě může vykonat potřebu kde chce,v bytě ho budu učit na noviny nebo na písek,já nevím no...Bejt psem,radši bych byla na zahradě :-D Proč sme si nevzali psa z útulku?Protože si štěně vychovám a vycvičím podle sebe,nehledě na to,že mnoho psů z utlku má dost pocukaný nervy.Že by bylo zvyklé na boudu?No jako štěně si předsi taky muselo zvyknout na boudu,stejně tak,jako si zvykne naše fenku,budeme na tom pracovat,aby tam nakonec spala ráda...

davidkova renata :Jasně,že si uvědomuji,že takhle malá hlídat nebude,dokonce jsem to tu i psala,že bychom jí mohli dat na chodbu než povyroste,že teď stejně hlídat nebude.Štěně nebylo hned první noc v boudě,byla to asi 5 nebo 4 noc a štěně už nemocné není.

jindra 22 : Tak to sem opravdu netušila,no je sice v ohradě ale taková kuna by se tam asi dostala no Ale zase tak malá už není....

danajasa:No blbost,to nám řekl veterinář,z mojí hlavy to není.No škrkavky si domů opravdu dotáhla ,hned jak sme jí přivezli z veteriny a začala mít tuhou stolici,vykadila jich snad 50,a to jenom díky tomu,že jí odčervil veterinář.Chovatel nám ale tvrdil,že jsou štěňata odčervená...Teď už vím,že jsem si štěně vzala od špatného chovatele,ale do popelnice jí kvůli tomu nehodím,už jsme si na ní zvykli a máme jí rádi .Očkovací průkaz nedostala,protože očkovaná nebyla,na očkování jdeme v pátek.Ano s miminkem si užívám každou chviličku,ale ne v noci.Tak snad nebude štěkat celou noc,až bude dospělá,sousedům vadilo,že kňučela celou noc a to vážně kňučela.

kachna_ : No jedna sousedku štěndo opravdu litovala,si myslela,jestli tady někdo nějaký nevyhodil...

danajasa:A po třech nocích si ho nechala úplně samotného celou noc?Jak reagovalo?Já si tam k němu klidně lehnu se spacákem,ale aby to nebylo jenom horší,aby si nezvyklo,že spí se mnou a pak abych neodešla a ona znovu nekňučela...

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:41
- Nahlásit

Rybka305
Fakt nevím kdo ti poradil takovou kravinu, že máš dát mimino do kotce. Nečetla jsem to tady a dočítat už to nebudu. Třeba to najde Renata a poví mi to . Každopádně je to kravina nejkravinovatější a uděláš dobře když na to okamžitě zapomeneš.

Malé štěně je v tomto směru stejné jako malé mimino. Potřebuje společnost a péči. Pokud jsi ve dne skutečně nonstop s ní a nenecháš ji ani chviličku o samotě jak píšeš (což si teda myslím, že kecáš) a večer ji prostě vrazíš do boudy a najednou je sama tak je to pro ni hrozný šok. Zkus se vžít do její kůže. Malá, nemocná a sama. Chuděra. Cítí se vyhozená ze smečky, bere to jako trest a neví za co. Tak protestuje. Pokud v tomto budeš pokračovat zaděláváš si na parádní problém.
Vem ji normálně domů, nejlíp k sobě. V krajním případě snad postačí ta chodba a pootevřené dveře. Časem, až povyroste ji můžeš pomalu zvykat na tu boudu a na její budoucí zaměstnání - hlídače. Ale určitě ne teď, ve dvou měsících, nebo kolik jí je.

Jinak zcela souhlasím s Renatou - ta chuděra má blbě rozdaný karty už od mala

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 11:44
- Nahlásit

Rybka305
Myslím si,že na zahradě může vykonat potřebu kde chce,v bytě ho budu učit na noviny nebo na písek,já nevím no...Bejt psem,radši bych byla na zahradě

aha, já myslela že potřeba se koná na procházce a vyjímečně když není zbytí na zahradě,ale každej má jinou představu...

v bytě ho budu učit na noviny nebo na písek

to neznám teda tuto metodu, ovšem pokud se ti nechce psa učit hygieně pravidelným venčením opravdu si neumím představit jak se ti bude chtít ho vycvičit... no nic,tvoje věc.

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:06
- Nahlásit

Rybka305
aby si nezvyklo,že spí se mnou a pak abych neodešla a ona znovu nekňučela...
no ona je otázka, co je teď nejlepší, určitě s nim nešíbovat sem tam, aby si nezvyklo, když bude kničet, že ho dáte domů. Z toho důvodu, bych ho nejdřív naučila spát samo v tý chodbě, kde jí to jde a pak ho, až bude větší, třeba na konci prázdnin dala ven. Ať ty změny jsou co nejpostupnější.
mnoho psů z utlku má dost pocukaný nervy
to vono mnoho psů od "chovatele" taky

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:27
- Nahlásit

Rybka305

Pes na hlídání? Fakt tomu věříte? Psa je celkem lehký zlikvidovat, rozhodně lehčí, než třeba kvalitní alarm, ten vám nikdo neotráví....

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání