Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výběr štěněte
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Autor Zpráva
jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:48
- Nahlásit

danajasa
Hele to je blbost jak vrata zánět žaludku je z něčeho ůpa jiného,prostě chovatel je množitel psa nenaočkoval neodčervil,takže sisi mohla domů klidánko dotáhnout škrkavky parvu a milion dalších sraček(dal vám očkovací průkaz?co v něm je?

Tak s tímhle bohužel souhlas. Když se štěně přežere, tak se maximálně tak vyblije. To je všechno. To bude něco horšího, mám obavy.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:51
- Nahlásit

danajasa
teda,ale ze zajícem souhlasím,tady zajísi běžně honí pse i velký

Z nasranýho zajíce jde hrůza. A ty jeho hlodáky. Ti sekne žílu na zápěstí, ani nevíš jak.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 12:55
- Nahlásit

Rybka305
Protože si štěně vychovám a vycvičím podle sebe,nehledě na to,že mnoho psů z utlku má dost pocukaný nervy

To jo, jenže proč sis radši nekoupila štěně s PP? Vždyť chovek NO je tolik, že se dají pořídit, proti jiným psům, za pár šušní. A máš aspoň jakous takous záruku zdravotního stavu.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:01
- Nahlásit

jindra 22:Protože se mě nechtělo dávat 7 tisíc a víc za psa.Navíc jsem studující a ne vydělávací člověk,takže to záleželo hodně na rodičích.Jo záruka tam malinká je,hlavně s těma kloubama,ale mě příjdou ovčáci z některých chovných stanic strašně přešlechtěný.Jak jim od malička rvou zadky dolů se mi nelíbí....

Na stránce 5 mi toto psal uživatel Eldoguero,tak sem to podle jeho rady udělala.

Nemyslím si, že je nutné spát se psem první noc v boudě, za prvé se do ní asi moc nevejdeš a za druhé štěně bude tvou přítomnost vyžadovat i nadále. Otázka je, jestli má být venkovní nebo domácí. Pokud venkovní, máš v podstatě dvě možnosti - buďto vydržet jednu, dvě ... noci možného pláče a opravdu důsledně ho neřešit - ono ho to přejde. Nebo si ho vzít na pár dní (týdnů) domů a učit pobyt v kotci postupně.

Hele, já bych ji na noc a klidně i na dobu tvojí nepřítomnosti nechávala zavřenou raději i z bezpečnostních důvodů. Nemusí to být zrovna kotec, klidně může mít svůj výběh, ať má prostor a na zahradě může být ve zbytku času, kdy nebudete třeba někde venku.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:03
- Nahlásit

Adiddaska
Pes na hlídání? Fakt tomu věříte? Psa je celkem lehký zlikvidovat, rozhodně lehčí, než třeba kvalitní alarm, ten vám nikdo neotráví....

Tak s tím nesouhlas. Pes má docela slušný odstrašující potenciál. Divila by ses, kolik i protřelých a nebezpečných kriminálníků má panickou hrůzu ze psa. Víš, lotři jsou vesměs zbabělí, něco ukrást, někoho přepadnout? To jo, ale nechat se porafat psem? Německým ovčákem? To by bolelo, aúú. Jasně, mafie ti psa zlikviduje. Ovšem do zorného pole organizovaného zločinu se dostane málokdo.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:07
- Nahlásit

jindra 22:Tak s tím taky souhlasím.Už jenom vyvěsit cedulku na vrata s obrázkem ovčáka a nápisem TADY HLÍDÁM JÁ je celkově upozornění minimálně na to,aby lidi zvonili a nechodili k nám jak se jim zachce.Jinak strejdovi kradli trpaslíky za plotem a jejich chodský pes(fena)zloděje chytla a držela než vyšli z baráku a zavolali policii.Statečná holka,pak dostala velkou kost

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:07
- Nahlásit

Rybka305
Protože se mě nechtělo dávat 7 tisíc a víc za psa

Já jsem viděl nejlevnější NO s PP v inzerátu za tři tisíce. Ale nevím, co to bylo zač. Kolem pěti by se ale měl dát koupit. Pokud ti nejde o nějaké velké výstavní úspěchy. NO-ček je na trhu jak nasr... S běloušema je to horší.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:12
- Nahlásit

Rybka305
Jinak strejdovi kradli trpaslíky za plotem a jejich chodský pes(fena)zloděje chytla a držela než vyšli z baráku a zavolali policii.Statečná holka,pak dostala velkou kost

Statečná fenečka. Přitom choďák není nijak zvlášť velké plemeno. Oproti NO. No já mám zkušenost takovou, že "hnědočeši" měli panickou hrůzu z mého huskyho. Vypadal nebezpěčně a já jsem je v tom utvrzoval. Přitom by ve skutečnosti pokousal spíš mě, než cizího.

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:13
- Nahlásit

No takhle levný jsou většinou štěňata s nějakou vadou nebo poslední z vrhu,kterým už jsou třeba 3 měsíce.No za 5 tisíc sem právě sháněla a nesehnala jsem ani za 6.O výstavu mi nejde vůbec,radši s ní budu cvičit agility než jí vodit na výstavy a pozovat tam pro rozhodčí Ale i ty nevýstavní kousky jsou na můj vkus drahé,to je ale jedno psa už mám je taková jaká je a mě se líbí a mám jí ráda

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:14
- Nahlásit

jindra 22

Prosimtě, pujdu kolem a hodim mu otrávenej kus masa členem mafie nejsem..zatim...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:17
- Nahlásit

Rybka305

Aha, tak pokud vám jde o trpaslíky, spoďáry na šňůře nebo jabka, tak ty vám pes před děckama nebo pobudou asi ohlídá no

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:17
- Nahlásit

Rybka305
Jo záruka tam malinká je,hlavně s těma kloubama,ale mě příjdou ovčáci z některých chovných stanic strašně přešlechtěný.Jak jim od malička rvou zadky dolů se mi nelíbí....

No tak hlavně že máš teda bez PP super zdravýho jedince co musel první dny strávit na kapačkách... samozřejmě doufám že už bude v pohodě...

Na stránce 5 mi toto psal uživatel Eldoguero,tak sem to podle jeho rady udělala.

aha

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:36
- Nahlásit

Rybka305
:A po třech nocích si ho nechala úplně samotného celou noc?Jak reagovalo?
Byl tam jakože už zvyklej,tak čekal do rána kdy dojdu s tím spacákem a dyž nic byl děsně nasranej,on je totiž moc samostatnej fakt je v tom,že po dalším měsíci cválal eště poprvní do práce mezi ostatní pse do dalšího kotce a tam si zas pokecel s těma okolo a nakecaly mu děsný kraviny,ale tam už řval s něma jako spolek zabijáků,takže do ted nevím esli hlídá od přírody tak dobře a nebo mu stařešinové předali letité moudra,včetně těch jak prečůrat jakýhokoliv páníka a že mu poradily výborně parchanti

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:40
- Nahlásit

Rybka305
Štěňata NO jsou opravdu k dostání už někde od 4 - 5 tis. korun. Pokud ti nejde o výstavy, ale jen o aktivity se psem, hlídání a mít psa jako společníky, klidně jsi mohla volit mezi tzv. "pracáky", kteří jsou cenově právě v té nižší kategorii a vzhledově nemají ten "zadek dolů" jak píšeš. Ale teď už je to opravdu jedno, psa máš a s ním teď musíš nějak fungovat.
Každý pes je jiný a to, že deset štěňat bude kňourat v případě, že jde ihned do kotce jednu noc, možná ani to ne (pokud bude najedené, unavené, v klidu a zdravé) ještě neznamená, že jedenácté se zachová stejně. U tvého štěněte je zásadní problém v tom, že jsis ho nepřinesla zdravé. Možná bude tvoje fenka trošku víc citlivka a závyslačka, ale stále je to jen štěně, které není zvyklé být samo a i když třeba mohlo být zvyklé v kotci - boudě neznamená to, že bude v novém domově v klidu. Uvědom si, že je poprvé v životě o samotě a samota není pro psa normální, té se musí postupně učit.
To co jsem ti napsala, na tom trvám, prostě máš dvě možnosti z nichž jsi zvolila jednu, ale ne úplně šťastným způsobem a taky u ne úplně zdravého mrněte.
Teď to chce hodně trpělivosti a pevných nervů. Vzhledem k součastné situaci si myslím, že by bylo lepší mít momentálně štěně doma a učit ho na pobyt venku o samotě postupně, v řádu několika týdnů, možná i měsíců.
Adiddaska
Hele, já musím za sebe říct, že většina vesnických a městských zlodějíčků (barevných kovů, jakéhokoliv kovového šrotu, slepic a v podstatě čehokoliv co se dá zpeněžit a přitom to není nic extra velkého, se psů fakt bojí. Obzvlášť těch, kteří hodně štěkají. Jasný je, že zlikvidovat psa je relativně snadná záležitost, ale pořád ještě má dost velkej odstrašující efekt.
Osobně si myslím, že psa - hlídače, aby měl ten správný efekt je dobrý doplnit s dalším aspektem, alarmem, kamerovým systémem a hlavně s člověkem.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 13:44
- Nahlásit

Eldoguero

Dyť píšu, no proti pobudům a děckám, co kradou jabka nebo slepice, tak to jo no jinak hlídač pes s člověkem je věc jiná, to je dost účinný si myslim.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 14:22
- Nahlásit

Adiddaska
Už to vidím, nedočítala jsem nějak.
proti pobudům a děckám, co kradou jabka nebo slepice,
Právě proti těm myslím primárně je pes ideální a je v podstatě jedno co je to za psa, hlavně, že hodně štěká, když jde někdo okolo, aspoň tak to říkají právě ti zlodějíčci.
hlídač pes s člověkem je věc jiná, to je dost účinný si myslim.
Ve spojení s nějakou technikou, takřka ideální stav.
Ale už jsme trochu OT, tak radši jdu

danajasa
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 14:32
- Nahlásit

Eldogueropodstatě jedno co je to za psa, hlavně, že hodně štěká, když jde někdo okolo, aspoň tak to říkají právě ti zlodějíčci.Dyž to nevýjde je dobré ho nějak označit aby se jako vědělo,že je hlídací,třá tak

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 14:44
- Nahlásit

danajasa
co je psáno, to je dáno
(platí zejména na cz-psu )

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 15:36
- Nahlásit

Rybka305
Protože se mě nechtělo dávat 7 tisíc a víc za psa

Můžu mít jen malinkou otázečku? Kolik jste zaplatili za tu noc na veterině? Já jen jestli se ti to i tak vyplatilo, koupit si za lacino nenaočkované, neodčervené, nemocné a nejspíš i špatně živené štěně... Teď už je to fuk, úplně chápu, že jste si štěndo zamilovali a nevrátíte ho, ale třeba si to tu přečte někdo další, kdo zrovna uvažuje o koupi štěněte...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 17:43
- Nahlásit

Adiddaska
Prosimtě, pujdu kolem a hodim mu otrávenej kus masa

To moc akční neni. Leda bys použila nějaký sakra prudký jed. Že by pes okamžitě a bezhlučně uhynul. Cyankáli v drogerce asi mít nebudou.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 17:44
- Nahlásit

lamalucni
Můžu mít jen malinkou otázečku? Kolik jste zaplatili za tu noc na veterině? Já jen jestli se ti to i tak vyplatilo, koupit si za lacino nenaočkované, neodčervené, nemocné a nejspíš i špatně živené štěně... Teď už je to fuk, úplně chápu, že jste si štěndo zamilovali a nevrátíte ho, ale třeba si to tu přečte někdo další, kdo zrovna uvažuje o koupi štěněte...

To podepisuju.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 18:39
- Nahlásit

jindra 22

Proč by měl umírat hned? Zloděj počká až umře, psk pujde vykrást barák. Asi nebudou mít hned novýho druhej den po smrti... Nikdy bych nenechala psa přes noc na zahradě. Nenechávám je tam teda samotný ani přez den skoro nikdy. Mám kamarádku, kterà má 3 NO a dělá to stejně, na noc a pokud odchází vždycky zavírá do domu, ze stejnýho důvodu.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 19:20
- Nahlásit

Adiddaska

Každopádně ale majitel otráveného psa zbystří pozornost. Je určitě lepší nechávat psa doma. Když zloděj vleze do bytu a narazí na NO, už ho asi nestihne otrávit. Ale podívej, pokud má někdo doma něco, co stojí za krádež, tak správný zloděj nezná překážky.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 20:06
- Nahlásit

Nám tedy pes v noci na zahradě spí (pokud není doma, což je většinu času), takže nehlídá. Zloděj ho neotráví, odstrašující efekt, pokud je zloděj náhodný a nezná nás tudíž nemá (pokud nás zná, tak stejně ví, že ho pes nesežere). A proč by ho měl zloděj trávit - stačí, když počká, až se půjdem projít a pak nás může vykrást klidně za bílého dne...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 20:12
- Nahlásit

birma

počkej, ty máš vycvičenýho psa tak, že sám na zahradě nic, co najde, nesežere? tak to klobouk dolu teda!

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 20:15
- Nahlásit

birma

jo HO neseřere, já četla TO nesežere, soráč

birma
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 20:16
- Nahlásit

Adiddaska
to rozhodně nemám, ale v noci chrní, takže nepochoduje po zahradě a nehledá, co by sežral. I když teda jediný, kdo občas spává na zahradě je fenečka, kterou máme teprv týden, ale žádné zuky, žádné štěkání... je utahaná z celého dne, tak spí

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 22:04
- Nahlásit

lamalucni : Za veterinu jsme dali 2 tisíce,takže celkově vyšla na 4 tisíce,což přiznávám,to už by nějaký poslední kousek z chovu papíráků šel sehnat,nicměně toto nemohl nikdo vědět a toto by se mohlo stát i u psa s PP,ale u psa s PP by se to dalo řešit reklamací,nebo vrácením peněz apod...Náš chovatel nám nechtěl uvěřit ,že štěně bylo nemocné i přesto,že jsme mu poslali kopii vyúčtování za veterinu,takže jsme se nakonec nijaké náhrady nedočkali.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 22:08
- Nahlásit

Rybka305

oni jsou štěňata, který se narodí poslední nějak levnější?

Rybka305
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2012 22:17
- Nahlásit

Ne ,které se narodí poslední,ale které se neprodají a při odběru jsou jim třeba 3 nebo 4 měsíce,už jsou poslední.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 20 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání