| Autor |
Zpráva |
lili grace
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 16:11
- Nahlásit
to je drobet z ruky no. Ale nevadí. Jako keeshové jsou takoví divní no. A prý i povahově jiní.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 19:29
- Nahlásit
lili grace
řekla bych, že keesové jsou oproti vlčím moc měký
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 19:30
- Nahlásit
Obojek jsem nesundavala a měli ho pořád až do tý doby, kdy se mi Tara na polostahováku chytila za paletu ...... Od tý doby sundavám
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 19:32
- Nahlásit
No řekla bych, že u nás jsou poslední čistí vlčí na světě
A to je velká škoda, že si Němci nechají takhle zprznit plemeno keesema
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 19:54
- Nahlásit
A to je velká škoda, že si Němci nechají takhle zprznit plemeno keesema
jj, svatá pravda, mám knížku z roku 1972 přeloženou z němčiny, je tam fotka vlčího a je to spíš mezityp, začali s tím už asi dávno
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 11:19
- Nahlásit
nefritt
Maya
tojo, je to škoda... ale dneska je to tak u všeho,hodně lidí zajímá hlavně vzhled a peníze a jsou v přesile, tudíž na zájmy menšiny se už nehledí...
Feri tuším má taky keese v rodokmenu, ale asi bych se úplně mezitypu nebála, není tak škaredá jak 100% kees ale záleží na preferencích.
Který chovky maj 100% vlčí?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 11:26
- Nahlásit
cernej caj
Maya
Ale ono to, co Maya označovala za mezityp se mně celkem líbí. Mě by spíš mrzelo, kdyby zmizela relativně ostřejší špičí povaha, což teda o keesech jsem četla, že jsou to spíš medvídci.
A v nějakém článku na špicech psali, že i v německu furt vlčí "vypadávají", tak snad.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 11:28
- Nahlásit
kachna_
kdyby to od sebe aspoň nějak oddělili jako 2 podtypy, nebo něco, aby si člověk ještě mohl vybrat, že...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 11:43
- Nahlásit
kachna_
Ale tak mě se mezityp taky líbí, bohužel nelze odchávat jen ten.
cernej caj
Jj, Ferina má keese v PP, ale to mají v podstatě i všichni naši čistí vlčí, mám dohledaný Kimův PP a má tam keesů požehnaně, akorát teda o hodně pár generací dál než Ferina, no.
Třeba tohle je Feriny děda a ten se mi líbil vždycky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 11:45
- Nahlásit
Který chovky maj 100% vlčí?
to se takhle asi nedá říct, spíš to je o jednotlivých spojeních, zatím ještě u nás narození keesové nezasáhli do chovu, takže se chová jen na importech, takže vlčí ještě sehnat jdou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 12:00
- Nahlásit
Maya
to spíš tak ze zvědavosti, mě ty mezitypy nevaděj.
A ten "náš" děda je kees nebo vlčí? já to třeba moc nepoznám, pokud ten pes fakt nevypadá jak medvěd bez ušisek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 12:42
- Nahlásit
cernej caj
A ten "náš" děda je kees nebo vlčí?
no on je podle mě vlčí mixnutý keesem typický mezityp asi ne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 15:25
- Nahlásit
koukam ted na film, a tam zminujou, ze je legalni mit pouze 3 mazlicky (je to nekde v americe, nevim kterej stat ale). Myslite, ze to tam fakt takhle maji? omezeni na pocet domacich zvirat?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 19:00
- Nahlásit
cernej caj
určitě mají, tam tyhle zákony vydávají města, takže se to liší město od města, četla jsem na netu od chovatelky pomeranianů, že jich měla 6 a město vydalo zákon, že v domácnosti smí být jen 4 psi, takže se musela rozhodnout jeslti dá dva pryč a nebo se odstěhuje, ve spoustě měst je na chov nutná licence a k tomu se taky vážou různá omezení, že např. bez licence nesmíš mít nekastrované psy a nebo můžeš mít jen počet psů stanovených podle rozlohy bytu/pozemku. Taky vím z keesho fora třeba o případu, kdy město vydalo zákon, že pes nesmí štěkat hlasitěji než 40 decibelů, to tam řešila jedna majitelka keese, soused si na ní stěžoval, hned jí pozvali na policii, soused si stěžoval znova, tak šla hned k soudu a ten jí dal měsíc na nápravu, jinak jí hrozilo půl roku vězení, tak ač nechtěla šla a nechala psovi přetnout hlasivky, se ani nedivím, že to tam dělají za takovýhle podmínek, nebo vím o případu, kdy město vydalo zákon, že pes nesmí běhat metr od plotu, za kterým vede chodník, takže lidi stavěli druhé ploty metr od toho prvního, no prostě máme to u nás ještě dobrý
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 20:48
- Nahlásit
určitě mají, tam tyhle zákony vydávají města, takže se to liší město od města, četla jsem na netu od chovatelky pomeranianů, že jich měla 6 a město vydalo zákon, že v domácnosti smí být jen 4 psi, takže se musela rozhodnout jeslti dá dva pryč a nebo se odstěhuje, ve spoustě měst je na chov nutná licence a k tomu se taky vážou různá omezení, že např. bez licence nesmíš mít nekastrované psy a nebo můžeš mít jen počet psů stanovených podle rozlohy bytu/pozemku. Taky vím z keesho fora třeba o případu, kdy město vydalo zákon, že pes nesmí štěkat hlasitěji než 40 decibelů, to tam řešila jedna majitelka keese, soused si na ní stěžoval, hned jí pozvali na policii, soused si stěžoval znova, tak šla hned k soudu a ten jí dal měsíc na nápravu, jinak jí hrozilo půl roku vězení, tak ač nechtěla šla a nechala psovi přetnout hlasivky, se ani nedivím, že to tam dělají za takovýhle podmínek, nebo vím o případu, kdy město vydalo zákon, že pes nesmí běhat metr od plotu, za kterým vede chodník, takže lidi stavěli druhé ploty metr od toho prvního, no prostě máme to u nás ještě dobrý
to si máme volnější pravidla,ale asi by to pro některé neuškodila i tady. Já bych byla pro jakýsi "zbroják" na psa.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 20:58
- Nahlásit
lili grace
problem je v tom, ze vzdycky ty pravidla nastaveny spolecnosti/statem budou pro nekoho dobry a pro nekoho spatny a vzdycky se najde nekdo, kdo se k psum bude chovat blbe pravidla, nepravidla a odnesou to stejne vetsinou akorat ti slusni - viz. stezovat si na stekot psa mi fakt prijde mega hodne moc uchylny a akorat ty jejich zakony treba nahravaj mrzaceni zvirat...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:08
- Nahlásit
Já bych byla tak akorát pro ty licence na chov, si myslím, že by to zredukovalo množárny, protože kdyby ty lidi museli na úřad pro licenci a pak platit daně, tak by se na to vykašlali, zbroják na psa je nesmysl, stejně by ho měl každej, stejně jako každej kdo chce dostane zbroják na pistoli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:33
- Nahlásit
Maya
ona by stejne spousta z nich ty psy mela i bez te licence, ja si myslim, ze to by stejne akorat omezilo slusny lidi, ale hajzlici si cestu najit umi dycky, to jen ty slusny se toho bojej, protoze maj strach ze zakonu atd.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:46
- Nahlásit
to je pak ale těžké no. Máte pravdu holky. To by se pak vždycky dalo zařídit tak,aby ten papír měli...
Je to ale smutné,jediný,kdo to pak odnese je ten pes...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:59
- Nahlásit
cernej caj
No v USA to mají tak, že bez tý licence nesmíš ani inzerovat, navíc by byla jednodušší kontrola, ale samo, že se vždycky najde někdo, kdo to umí obejít, jde jen o to, aby jich bylo co nejmíń
každopádně je to jedno, u nás je to utopie, že by se tím někdo zodpovědný zabýval
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 22:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Maya
Já bych byla tak akorát pro ty licence na chov, si myslím, že by to zredukovalo množárny, protože kdyby ty lidi museli na úřad pro licenci a pak platit daně, tak by se na to vykašlali
Teď si z fleku vzpomínám minimálně na tři, které ŽL mají a práskají bezpapíráky o 106. O jedné mám připravený malý příspěvek na web, jestli mi ho schválí Eninka, hodím ho na www.tyrana-zvirata.blogspot.com.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 22:06
- Nahlásit
No a jinak jsem sem přišla proto, že jsem viděla v Jimlíně v útulku x špice, tak jen jestli o něm kachna_ ví.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 23:09
- Nahlásit
Vlčáčková
myslíš Punťu?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2011 23:29
- Nahlásit
Jsem pako, byly to Hněvice:
http://zachrannychov-hnevice.wbs.cz/313695_1015040 5175869070_181130974069_7968914_431580942_n.jpg
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 20:32
- Nahlásit
Maya
Ty máš Dorina venku nebo doma? Ještě mě napadlo,že kdyby nebyly štěnda vlčích,vzala bych si i středního.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 21:46
- Nahlásit
lili grace
Venku, střeďák může být v pohodě venku, když má pořádnou zateplenou boudu. Ale teda rozhodně bude spíš k mání vlčí než střední, těch je fakt málo.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 22:14
- Nahlásit
To je fakt,že jsem na žádného nenarazila. No kdyby náhodou byl....
Mně se líbí i takoví menší psíci,ale zas ne každý může být venku. Zas když chci hlídače,tak přece jenom větší budí víc respektu.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2011 22:23
- Nahlásit
lili grace
chci hlídače
špicové budí respektu docela hodně (mě to až překvapuje). Batynka prakticky neštěká a přesto se jí bojej víc než našeho NO.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2011 00:14
- Nahlásit
lili grace
No, u nás se bojí lidi víc Dorina než Kima, on totiž strašně zuřivě štěká a pouští hrůzu ale popravdě štěká mnohem víc než vlčí, ale on je trochu bojínek, tak možná proto, nejspíš střeďák s vyrovnanější povahou takový štěkač nebude
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2011 09:32
- Nahlásit
lili grace
u nás se taky často psů "bojí", hlavně spousta lidí říká, jestli to není něco s vlkem a když začne ferina zuřivě štěkat tak to se klidí tak6e respekt stoprocentně u některých lidí budí
|