Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
lili grace
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 17:50
- Nahlásit

Tak je jasné,že když bude 30 ve stínu,nebude se chtít ani mně :-D

Teď mně ještě napadlo-máte podšité nebo nepodšité postroje? Já tak zevrubně zkoumám různé postroje a vidím to tak na vodící od Polaru. Za takovou cenu postroj na míru-krása

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 18:40
- Nahlásit

lili grace
Já mám kšíry podšitý, ale nosej špicové i nepodšitý, podle mě je to jedno, ty podšitý jsou důležitý na tahání, špic ti nijak extra tahat nebude. Velikost budeš muset až podle svého konktrétního psa, vlčí špicové mají velký rozptyl ve výšce i kostře, takže dopředu ti velikost nikdo neřekne.

lili grace
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 18:43
- Nahlásit

Maya
Tak velikost zatím neřeším. Spíš ať mám tak zhruba přehled.

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:36
- Nahlásit

lili grace
Měli jsme nepodšitej na Dáju, Batynka má podšitej a dáma v něm co? netahá (nemá tahat na obojku, v postroji naopak ano). Rodičů Mili odmítala v postroji vycházet ven . Ten kulatej koženej obojek dávala známá své kolii. Já ho nezkoušela, ale je fakt, že Batynka má celkem tenkej koženej (páč tahá) a moc se necucká, ani, když má obojek přes víkend při nějaké akci.
Polar Pešek se mi taky moc líbí, dokonce myslím, že ho máme v konfekční verzi (je ofiko od Askina, ale je tam i cedulka Polarpešek) a spokojenost, ale už bych klasickej konfekční postroj nechtěla.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 19:55
- Nahlásit

Postroj pro Worku máme Sled od Manmatu. A áno, Woriček tahá zpočátku natěšený, že může, pak zjistí, že je to dřina a vys...by se na to a jde vedle mne jak kozenka na vodítku ho tak jít nedonutím...

lili grace
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 21:44
- Nahlásit

worick

já chci jenom ten guard=short. Chci ho hlavně pro pohodlí psa na nějaké výšlapy. Ne všude můžu psa pustit,tak at neťape na obojku.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 08:37 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

takn jsem zpet po "dovolene" a "uzivam" si doma. jako sem do beskyd jela s rymou a bolesti hlavy, vratila sem se s pridavkem kasle a rezavych oci a to sem vetsinu casu prolezela jeste k tomu

a) jsou to čuchači v trávě a vypustit energii nepotřebují. nase Feri teda rozhodne potrebuje energii vypouštět celkem dost ale je fakt, 6e tim je jasnej cuchac.

U kola behat muzou, ale problem je v tom, ze nikdo nejezdi na kole cca 5-6km/h, ale tak 10-15 treba, navic samozrejme s tim, ze nejsou staveny na nejaky extra dalky. to uz je dle me lepsi kolobezka, kterou planuju poridit, protoze nebudes tak rychla pro psa, ale zaroven muzes zvladnout za stejny cas delsi vzdalenost, nez pesky.

Obojky - sundavame, kdyz nezapomenem meli sme kozenej, nylonovej a latkovej, vsechno ale ty klasicky "pasky", nic kulatyho a kdyz sme venku chvilu, tak dobry ale kdyz sme na dovoleny treba a maj obojek tyden v kuse, tak uz je to na ty srsti dost znat.

vcera sme se sli projit ven, behal v dali nejakej prudnej pes a najednou, ferinka bezi za psem, voditko se vali na zemi, zenska na nas jeci neco dost neslusnyho (ten pes se tam toulal po okoli ze sve zahrady na volno cely vikend a porad obtezoval moje psy na voditku, ale kdyz se ferinka utrhla, hned sme museli dostat slovni nakladacku), ale ferina jen dobehla k psovi a u neho se zastavila, asi si jen chtela hrat, psa se ani nedotkla, tak nevim proc. Nicmene - praskl nam krajni zub v plastovem trojzubci, obojek mela feri 2roky, dostali sme se stenenem od chovatelky, a protoze s ni "rostlo" a velikostne bylo dobry tak sme ho nechali... tak me prekvapila unava materialu po tak kratke dobe a nevim, jestli mam tem plastovym prezkam teda verit, ale je fakt ze ten klasickej obojek kozenej zapnout v tech chlupech je neco nepredstavitelnyho.

postroj - mame polstrovanej, puvodne sme ho meli jen do auta, ted uz sme jeden ztratili... davam ho psovi kdyz nekam dem na vylet nekdy, protoze kdyz si dam vodidko kolem pasu, tak a) mu neslapu na paty b) obcas decentne taha, ale moc se mu nechce

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 09:30
- Nahlásit

cernej caj
Tak to ještě že se nic nestalo, taky jí mohl napadnout ten pes.
Neměla jsi ten obojek moc úzký když byl původně na štěně? Čím užší, tím slabší ta spona. Kup širší obojek velikostně na dospělou Ferinu a mělo by to vydržet, mají pak i mohutnější ty spony, mě prasknul ten zub jen jednou při zapínání, jinak vydržela ta spona i když byl Kim po operaci uvázanej na řetězu a vyrazil za psem co šel kolem, přetrhnul se řetěz, ale obojek vydržel.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 10:08
- Nahlásit

Maya
prave byl spis sirokej na stene, ted uz tak akorat. vetsinou, co jsem videla ty obojky, tak pokud sou sirsi, nez sme meli, tak sou i hrozne dlouhy tim ma sirsi, ale i na tu nejmensi velikost je mu celkem volnejsi a to je ferina jeste o neco mensi, tak to bude boj sehnat neco sirokeho a kratkeho

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 10:17
- Nahlásit

cernej caj
No v případě nouze jde přešít, já jednou koupila super obojek, ale taky byl Kimovi velkej, tak jsem ho přestřihla, kus ustřihla a znova sešila a mám obojek akorát.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 10:42
- Nahlásit

Maya
to mě nenapadlo, ale docela elegantní řešení

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 10:52
- Nahlásit

cernej caj
No mě to taky někdo poradil.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:11
- Nahlásit

Nam se stalo na Lopeníku, respective pod - když se jde po značce od chata Lopeník, tak se míjí jedna, maximálně dvě chaty a pak už nikde nic. Berry šel s Darčou na volno, Dara odběhla k té poslední chatě, protože tam uslyšela někde psa a vyběhnuli za ní nějací dva vořeši (cosi chundelatého a nějaký kříženec bordery) no a Berry je musel hned letět omrknout taky a když tam doběhnul (asi 30m od nás) tak mu z druhé strany vyběhnuli naproti ještě další dva a z nich to asi jeden pejsan šéfoval, protože na Berču vrknul a Berry čuměl jen koutkem oka, aby ho nechytnul za prdel a couval odtud pomalu pryč A u mně dostal ještě vynadáno, že nemá lozit komusi k domečku potažmo, když tam hlídají pejsci Takže: mají tam u turistické trasy 4 čoklíky střední velikosti na volno, nám to bylo šumák, nějak agresivní nebyli, ale páníčci ani nevystrčili rypák, když tam spustili povyk a 7 psů po kopě...

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:25
- Nahlásit

cernej caj
Existujou i kovový přesky, ale prý zapínat to v zimě nic moc
Jinak mně prasknul i koženej - ten půlměsíček, na kterej se dává vodítko
Docela si lidi pochvalujou drahýho rogze nebo redněco. Kupovaly se i na bull psy.

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:35
- Nahlásit

kachna_
Rogz i Red dingo mám, ale jedno má takový forovější ozdobný přezky, k těm nemám moc důvěry, nevím ale který a jedno má míň velikostí, objednáno z netu podle cm a nesedne ani Dorinovi ani Kimovi, mám ty obojky doma v podstatě nepoužitý.

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:40
- Nahlásit

Maya
Red dingo
jo, dingo - tak já mám už tak tři roky dingo s přezkou ve tvaru kosti a je úplně skvělá. Fakt je, že jsem to nekupovala přes internet.
cernej caj
Jestli si chceš něco ušít sama, tak ti můžu poslat materiál, mám pásek, přezku na 2,5 cm a svařovaný kroužky. Ušít ti to bohužel nemůžu, protože mi nefunguje šicí stroj

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:43
- Nahlásit

my to napred ocihnem v nejakym lepsim zverimexu, nez budem objednavat neco z netu, ono kdyz se k celkem levnymu obojku pripocte jeste posta, tak uz to neni zadna slava

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Lis 2011 12:50
- Nahlásit

kachna_
tak já to proberu s mužem, my doma stroj nemáme, chtěla bych starou veritasku jako má máma, to přežije všecko, ale zatím... takže dám vědět. Nicméně aspon k tomu má člověk důvěru, když ví jak a kde si co udělal a ne že kupuje zajíce v pytli

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 09:54
- Nahlásit

kachna_
tak se nam nepodarilo sehnat sici stroj tak zkusime neco koupit. na ty bull plemena maj peknou nabidku, siroky a kratky, ale vetsinou s klasickou sponou

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 09:56
- Nahlásit

cernej caj
Já teda obvykle kupuju obojky ve zveráčích a zatím se mi nestalo, že by neměli takovou délku co potřebuju.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 12:51
- Nahlásit

Maya
to jo, taky sme nemeli problem, ale ja bych chltela nejakej sirokej pasek na malej krk a u tech obojku spis preferujou primou umernost mezi delkou a sirkou tak jak budu zdrava tak se zajedu podivat do naseho oblibeneho obchodu, tam maj vyber super a ceny taky dobre.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 13:02
- Nahlásit

cernej caj
No to je asi fakt s tou šířkou a délkou, to já nijak neřeším, akorát kouknu na délku a na sponu, jestli vypadá bytelně

lili grace
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 19:51
- Nahlásit

ty rogz jsou udajně kvalitní,ale nevím. Já jsem na psu nikdy nylonový nepoužívala. Máme kožený, a proto mám tak blbé dotazy na obojek pro špiclíka.

ale můžu říct,že jsem měla postroj na tahací velšanku na spony a držel

lili grace
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 20:52
- Nahlásit

vím,že jste se tady bavili o lapinkoiře. Pán pořád nemůže prodat jedno štěně,jak jsem viděla na inzerci. To je asi "drahá sranda",co?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 21:13
- Nahlásit

no nerikal nekdo ze za to stendo kolem 20ti? ono asi to neni zas tak netypicka cena na stene, urcite ne teda ojedinela, problem bude hlavne v tom, ze to u nas neni znamy, nikdo o tom nikdy neslysel a bude nejakou dobu trvat, nez se lapinkoira dostane do podvedomi lidi. tzn. nikdo si nekoupi psa v cene 1-2 vyplat kdyz kupuje zajice v pytli...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 22:02
- Nahlásit

cernej caj
No možná teď už to štěndo bude levnější, když je starší, taky jsem slyšela něco kolem 20, ale je to první vrh u nás, takže mi ta cena připadá odpovídající. I když na druhou stranu jsou ta štěňata u nás do chovu nepoužitelná, když tu jiní nejsou a za tu cenu na zahradu si psa jen tak někdo nekoupí. Ale taky si myslím, že je to neznalostí lidí, i když teď každý říká, že se štěňata blbě prodávají, asi spíš jdou na odbyt menší psi.
Já bych lapinu brala hned, doufám, že s chovem neskončí a nebo že ti co si koupili feny taky nakryjí, i když budou muset do zahraničí, takže až budu kupovat dalšího psa, tak doufám, že tu pořád budou.

lili grace
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 22:33
- Nahlásit

a nemáte někdo představu kolik stojí import?

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 08:03
- Nahlásit

lili grace
Import? Cena za štěně cca 1000 euro + doprava.

lili grace
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 10:39
- Nahlásit

ty kráso,ale tak s tím musí člověk počítat. A u vlčích nevíte? Třeba jenom z Rakouska nebo Polska.

Mně se totiž moc nelíbí keeshové a čistých vlčích už tu je jak máku.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2011 11:03
- Nahlásit

lili grace
No řekla bych, že u nás jsou poslední čistí vlčí na světě všude jinde už je keesové a nebo mezitypy. Jestli chceš čistého vlčího, tak máš poslední šanci teď u nás, za pár let už nebudou moc ani tady.
Ceny za štěňata jsou bych řekla všude přibližně stejný. V Polsku kupovat vlčího nemá cenu, tam je to všechno po našich psech kromě dovezených keesů, v Rakousku se moc nechovají, ani o žádný chovce tam nevím, tak jedině snad v Německu by se něco sehnalo.

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání