| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:05
- Nahlásit
lili grace
Holky,jestli někam pojedete třeba na den (tak jak ten Bzenec) hlastě se.
Znám parádní okruh Břestek-Chabaně-Břestecká skála- Barborka-Buchlov a zpět. Neni to extra dálka,malinko těžší terén,ale bez problémů. Kdyby někdo chtěl,průvodcovsky posloužím
hlavně se ráda seznámím se špiclouny - už jsem na to koukala, proměřila to, mrkla na letecké snímky ...a vypadá to dobře Kdyby bylo v sobotu jen trochu lepší počasí, než ta příšerná zima, co byla dnes (po dnešní večerní prochajdě mám strach, že Toma už letos nikam nevytáhnu ) mohla bych to zkusit nadhodit Jenomže Tě nepotěším....se špicema by jsi se neseznámila ...jenom s tou sestavou, co je na fotce výše
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:14
- Nahlásit
To mně nevadí,uvítám jakoukoliv společnost. Dá se tam dojet autem a nebo busem
A ohledně počasí-má být o víkendu tuším teplo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:37
- Nahlásit
lili grace
no my planujem z jara do bilych karpat, tak bysme tam byli kousek, tak se klidne muzem domluvit, na jednodenni takovy kratky vyrazime spis tesne kolem Brna a tak, nicmene moji nevychovani spiclouni mozna nejsou idealni vzorek ale radi to tam nekdy omrknem a ukazem, jak to muze vypadat v negativnim slova smyslu
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:53
- Nahlásit
cernej cajno my planujem z jara do bilych karpat, tak bysme tam byli kousek, tak se klidne muzem domluvit, na jednodenni takovy kratky vyrazime spis tesne kolem Brna a tak,
Tak já jsem v Brně pořád. Vy jste přesně odkud? Třeba bych přijela na návštěvu "jenom tak"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 20:56
- Nahlásit
lili grace
ajo vlastně, to jsi psala s tím brnem obec Těšany, ale kdybys přišla na návštěvu, tak tě klepne jak tu bydlíme jak cigáni ale kdybys byla o víkendu v Brně, tak se můžem domluvit na nějakou procházku nebo "předváděčku" někde vycházkově
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:10
- Nahlásit
cernej caj
jaký nevychovaný? určitě se rádi mazlínkujou, tak alespoň lili grace ukážou jak dokážou člověka oskákat, oblízat a zachlupatit
jako oproti výmarovi to bude pro ní změna, na výmara když sáhneš, to je pro nás zvyklý na chlupatce jak když sáhneš na hada bez chlupů
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 22:24
- Nahlásit
cernej caj
ale kdybys byla o víkendu v Brně, tak se můžem domluvit na nějakou procházku nebo "předváděčku" někde vycházkově
Moc často v Brně na víkend nebývám,ale až budu,ozvu se dopředu. Máme tady v Brně za panelákem nádherné prostředí pro pejsky Ale přijedu i k vám.
Maya
jako oproti výmarovi to bude pro ní změna, na výmara když sáhneš, to je pro nás zvyklý na chlupatce jak když sáhneš na hada bez chlupů
My sice máme dlouhosrstého,ale ani tak těch chlupů moc neni. Tady je foto: http://liligrace.rajce.idnes.cz/amonek/#PA070087.J PG
Na gauč normálně nesmí,ale byly Vánoce
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 23:19
- Nahlásit
lili grace
Amonek je krásný (výmaři jsou krásní i dlouho, i krátkosrstí ) K nám na cvičák teď chodí výmarské štěndo Krátkosrstý pejsek. Sluší vám to moc, moc Ale....když pejsa na gauč nesmí...nesmí nikdy! Vánoce nevánoce.
On má (měl) něco s levým okem?
A ještě dotaz: a na koho je agresivní, když chodí s košíkem? Možná už si psala, jen jsem nesledovala pozorně....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 23:23
- Nahlásit
Maya
jako oproti výmarovi to bude pro ní změna, na výmara když sáhneš, to je pro nás zvyklý na chlupatce jak když sáhneš na hada bez chlupů - to jsi napsala výstižně Já když hladím sestřenky Daru (ta na fotce s našima klukama) nebo mamčinu Mandy - tak je to jako poplácat pašíka Oproti muchlování chlupatého psa, je to nezvyk
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 00:17
- Nahlásit
worick
Nene,s očičkama nikdy problém neměl,on když spí a pak se probudí,vypadá trošku jak Zeman-má stejně inteligentní výraz a jakoby pytle pod očima.
My náhubek nosíme kvůli vylášce-je totiž snadné obout se do náctileté holky,proč nemá pes náhubek. Jednu dobu jsme chodili na haltině a to bylo keců,že nemá náhubek.
On neni vysloveně agresivní na nikoho,ale má tendence dělat ramena na jiné velké psy-samce. Nikdy by nešel natvrdo do rvačky,ale ne každý pes toleruje projevy dominance jiného psa. S fenečkama je naprosto v pohodě. Jak už jsem psala,jeho nejlepší kámoška je pitbulka.
My ten košík už asi posledních 14dní nenosíme. Přestala jsem ho pouštět z vodítka,takže už vlastně neni potřeba. Amonek začal trošku stařecky dementnět a má o dost pomalejší reakce a hůř mě vnímá. Nechci riskovat,že mi ho něco přejede.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 07:46
- Nahlásit
lili grace
moc pěknej pes
tak když bys někdy na víkend zůstala, dej vědět. U nás se stejně dá jít akorát po asfaltce mezi pole, což je nic moc a navíc kolem těch 17,30 co bych mohla být doma už je stejně tma tak nevím, zda by pro tebe mělo smysl se jet podívat?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 07:50
- Nahlásit
lili grace
Amonek začal trošku stařecky dementnět a má o dost pomalejší reakce a hůř mě vnímá. Nechci riskovat,že mi ho něco přejede - to vypadá, že možná jen špatně slyší, což je u starších psů velice časté - já to zažila snad u všech, co jsme měli v rodině.
My náhubek nosíme kvůli vylášce - no jo, vy jste už vlastně město Jezdíš někdy i směrem k nám, do Velké? (Filipov?)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 08:25
- Nahlásit
lili grace
Teda moc pěkný pejsek, dlouhosrstého výmara jsem nikdy naživo neviděla, u nás právě mají krátkosrstou výmaračku a se přiznám že tu kombinaci skoro nechlupů a žlutých očích fakt nemusím.
Jestli na tebe Amonek nereaguje, tak to fakt neslyší, mám taky hluchého psa, pouštím jen tam, kde vím, že se mu nic nestane, jinak chodí na flexi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 09:06 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
worick
my sme prdel o 2000 obyvatelich a musime mit voditko i nahubek... (vetsinou ignorujem nahubek), ale driv sem byla celkem zvykla ferinku na volno poustet a ted se bojim i tohodle. chudak pes se nikde ani neprobehne navolno. nastesti i na voditku mame pohybu snad dost
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 10:20
- Nahlásit
Tak já dlouhosrstého výmara viděla jen v knížce plemen a to někdy před měsícem - vůbec jsem nevěděla, že to existuje - setkávala jsem se jen s krátkosrstýma a vždycky jsem obdivovala tu nádhernou barvu toho psa Ale jelikož mám doma lovce, typicky lovecké plemeno bych s nikdy nepořídila - tohle mi stačí až, až
cernej caj
my sme prdel o 2000 obyvatelich a musime mit voditko i nahubek... - to sice jste ale moc městská-kousek od Brna Tady běhá po ulicích plno vořechů, je to tak zavedené nevím, jestli to někomu vadí (mě ne) a těžko by běhali s náhubkama Když je nějaký pejsek bezprizorní, tak se ho někdo ujme. Poslední dobou se množí případy, kdy právě do blízké rekreační oblasti Filipov, jezdí asi lidi z měst vyhazovat nechtěné pejsky Bohužel, sousední obec to řeší s myslivci - odstřelem Teta tam takhle zachránila těhotnou feňuli na konci prázdnin....a milá fenka už je těhule podruhé Teďka bude teta muset řešit co s štěňatama. Ta první ještě porodila u školy, v hromadě dřeva a lidi si je rozebrali, tyhle už jí porodí doma, nejspíš už tento týden
Když tady ten kavkazák z Pálenice začal zdrhat a napadat lidi i psy (jak skočil i na Worku) tak to Obec řešila a ozývali se hlasy, udělat vyhlášku ke psům, protože se zvedá počet velkých psů a i ,,bojových" plemen. Jenomže na Obci jsou celkem inteligentní lidi a ví, že by si na sebe upletli bič, jelikož když přijmou vyhlášku, budou muset řešit i následky a to i odchyt psů a depozity. Radši se problémy řeší s každým majitelem individuálně což vítám, jelikož kdybych musela i Berryho tahat na vodítku a s náhubkama, tak by mně asi kleplo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 10:40
- Nahlásit
worick
tj, ono asi dost zalezi. My ste taky hlavne vesnice kolem hlavniho tahu na hodonin, takze tady by taky asi volne pobihajici psi udelali peknou melu. Ale v noci tu behaj nejaky bezprizorni cokli a ferina se muze dycky ustekat, kdyz nam curaj pod okno
jinak i vidam lidi bez voditka a nahubku, ale je my jasny, ze pro mistni a pro naplavy plati ruzny pravidla...
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 11:25
- Nahlásit
cernej caj
kolem těch 17,30 co bych mohla být doma už je stejně tma tak nevím, zda by pro tebe mělo smysl se jet podívat?
Tak to asi ne,ale nějaký víkend se domluvíme.
worick
to vypadá, že možná jen špatně slyší, což je u starších psů velice Tak slyšet ještě slyší,to už jsme zkoušeli,ale jde o to,jak moc... Ale na svých 13 let je pořád jak Jura
Jezdíš někdy i směrem k nám, do Velké? (Filipov?)
Na Filipov jezdíme jednak na lyže,běžky,ale občas i na výlet. Je tam krásně a naše rodina tam kdysi mívala i chatu.
Maya
pouštím jen tam, kde vím, že se mu nic nestane, jinak chodí na flexi. Taky my máme chatu-velký oplocený pozemek,kde se může vylítat,ale samotného ho tam nebaví. Myslím bez pitbulí kámošky. O té flexi jsem taky uvažovala,ale on dost táhne,to bych ju asi brzo odrovnala i kdyby byla na 50-ti kilového psa.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 11:25
- Nahlásit
lili grace
Tak jo, to opravdu choďák akčnější než vlčí špic je. Mám je doma oba a můžu porovnávat. Ale mně ta ztřeštěnost chodů právě vyhovuje. V sobotu se jedu podívat na tu druhou dračici, kterou si přivezu těsně před vánoci.
Jinak co se týče krmení - moje leonbergří fena měla operaci na střeva a pořád jsem hledala čím jí krmit. Kupovala jsem drahé granule a věčně byly nějaké problémy. Nakonec jsem s ní skončila na obyčejným Sportmixu pro velký plemena a jsem teda maximálně spokojená. Ona musí mít granule s dostatkem vlákniny, jinak jí ty střeva stávkujou. Takže za mně ohromná spokojenost. Taky jí celkem vyhovovalo Ontario, ale to mi přestala žrát, takže jsem pak hledala další a kápla jsem na ten Sportmix LB. Jinak já jsem zastánce Acany.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 11:49
- Nahlásit
cernej caj
No my jsme ještě mnohem větší prdel světa a pro většinu psů tu platí vodítko A náhubek, pro špice naštěstí jen vodítko, protože minulý starosta byl debil a všichni mu to odkejvali. Ta vyhláška je paskvil, zřejmě neplatný kdyby po tom někdo šel, ale tady to nikdo nedodržuje a psiska si pobíhají, takže šťourat do toho asi nemá cenu, i když současná starostka už je příčetnější.
Každopádně i tak se nechaj psi vyběhat za obcí, tam už vyhlášky neplatí.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 12:25
- Nahlásit
Já už se o vyhlášce ani nezmiňuju. Nedávno jsem řešila tohle:
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/11391 71/co-muzu-delat
Já jsem přímo zadavetelka. Už mě to tady fakt štve. Lidi tu mají psy a vůbec je neumí ovládat,nechají je dělat co chcou. Co můžu dělat já,když mám psa na vodítku,s náhubkem a proti nám lejí jiný pes bez náhubku,bez vodítka a bez pána.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 13:07
- Nahlásit
přidala jsem Amonovi nové fotky,kdyby se chtěl někdo podívat.
http://liligrace.rajce.net/amonek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 13:22
- Nahlásit
lili grace
Na Filipov jezdíme jednak na lyže,běžky,ale občas i na výlet. Je tam krásně a naše rodina tam kdysi mívala i chatu. - no vidíš A na kole nejezdíte? Kdyby jste to vzali zadem po cyklotrase - to je ta naše ,,alkoholka" tady tak jedete kolem našeho a stačí jen zazvonit
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 13:26
- Nahlásit
tak ted už je kolo zazimované,ale někdy na jaro bych vyrazit mohla. Kolo hodím do vlaku a bude
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 17:05
- Nahlásit
lili grace
tak ted už je kolo zazimované,ale někdy na jaro bych vyrazit mohla. Kolo hodím do vlaku a bude - od vás k nám to na kole není až tak daleko, to bys dojela, teda pokud jsi cyklistka. Já radím ale já nejsem, ani kolo nemám tedea mám, zůstalo mi po taťkovi, ale je zaprášené v zahradním domku, potřebovalo by nové gumy a celkovou revizi...to si slibuju každý rok
Tak pojedete po,,alkoholce" lyžovat a stavíš se
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 18:44
- Nahlásit
lili grace
Fotky pěkný. S tím gaučem o vánocích, no nevím jak s výmarem, ale se špicem by ti to neprošlo tak lehce, to je právě ta zmiňovaná důslednost u nich, špice pustíš na gauč jednou, i třeba jako štěně a poleze ti tam celý život i když mu to pak tisíckrát zakážeš, protože to vidí tak, že když jednou mohl, tak proč by nemohl zase
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 20:15
- Nahlásit
Maya
špice pustíš na gauč jednou, i třeba jako štěně a poleze ti tam celý život i když mu to pak tisíckrát zakážeš, protože to vidí tak, že když jednou mohl, tak proč by nemohl zase
jj, to je uplne presny...
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 20:57
- Nahlásit
Maya
špice pustíš na gauč jednou, i třeba jako štěně a poleze ti tam celý život i když mu to pak tisíckrát zakážeš, protože to vidí tak, že když jednou mohl, tak proč by nemohl zase
Ten nebude do domu chodit vůbec. To Amon má výsadu na stáří,jinak tam taky nesměl. Myslím do domu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2011 22:40
- Nahlásit
lili grace
Tak samozřejmě ten gauč byl jen příklad, to platí pro všechny situace, prostě co nechceš aby dělal, nesmíš mu dovolit od prvního dne co ho přineseš domů. Na druhou stranu to má i výhody, co ho naučíš, to si pamatuje a když to jinak nezná, tak to respektuje.
Já třeba Kima odmalička učila, že ven za plot a do baráku smí jen na povel, pak přišel Dorin, ten je rozmazlenej, takže takovouhle drezůru nemá, takže to vypadá tak, že otevřu dveře od baráku, Dorin vlítne dovnitř a Kim stojí za prahem a kouká upřeně na mě a čeká až mu dám povel že smí jako taky. I když viděl Dorina běhat tam xkrát bez povelu, tak on je tak naučený na povel, že to tak prostě dělat bude a bez povelu nepůjde. Přeučit ho by byla věc nemožná.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 00:29
- Nahlásit
Tak počítám s důsledností,tu potřebuje každý pes. Psa budu cvičit hlavně já a rodiče dostanou spíš ty instrukce co jak dělat,co může,co rozhodně ne a podobně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 07:41
- Nahlásit
u nas je to tak ze ja mam nejakou predstavu, kterou muz "respektuje", pak se rozhodne ze to je kravina a dela si to po svym... takze u nas fakt nemozny neco naucit, ja chci at nezebraj u stolu a muz je zase uci "zebrat" ze maj sedet a kdyz sedej tak dycky dostanou... jakoze na stul aspon pri jidle neskacou, to sme zvladli, ale pokazdy na me cumi protoze sou na to nauceny uz. Ale muzi se to jednou vymstilo, pekne si tak sedi kazdej z jedny strany, muz se otoci na ferinku a tim mu ukousne kus chleba z ruky
|