| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2011 08:09
- Nahlásit
worick
A ještě budou mít štěňátka ne a tak kavkazáků pak hejno.
U nás právě toho čuvače maj taky lidi, co jako se psama nic moc, i když teda jsou mladí a co je nejhorší, nemají ani plot. Paní když s ním jde a někoho potká, tak omotává vodítko kolem sloupů nebo stromů, no prostě fakt paráda. Jako nevím, ale takový pes je spíš k vzteku než k radosti.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:29
- Nahlásit
Tak velký a navíc nevychovaný pes nekynologům do ruky nepatří-toť můj názor. Proto si lidé mají vybírat podle svých možností a ti bez zkušeností raději malé psy. Pořád zastávám ten názor,že malý nevychovaný pes napáchá míň škody než velký. Sama vím,jaké to je,když se velký pes nekamarádí se psy-náš výmar je dominantní a to má jenom 30kilo. Kavkaz třeba 65.
teď ke špiclíkům-jak snáší horké léta? Já když vidím to kvantum chlupů,omlévám horkem za ně.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:52
- Nahlásit
lili grace
No tak oni na léto hodně vylínají, takže těch chlupů mají daleko míň, ale samozřejmě když jsou velký vedra, tak jen leží ve stínu nejlíp když se můžou namočit, klidně je i polejvám a procházky ve vedrech jen ráno a večer. Ale do těch 30 stupňů to zvládají v pohodě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:55
- Nahlásit
lili grace
asi jak vetsina psu, radi sou v chladku a slunko nevyhledavaji, ale nejaky bezny aktivity - prochazky, vylety treba moji snasi dobre, jen musime byt treba v lese a tak, ne cely den na primym slunku.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2011 19:58
- Nahlásit
Je fakt,že v létě odpadává každý pes. Jestli zvládají normálně fungovat,tak je to fajn. Já jsem se bála přehřívání nebo tak.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 07:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
lili grace
Srst chrání psy jak proti chladu, tak proti přehřívání. U přehřívání je problém spíš v konstituci psa: velká těžká (molosoidní) plemena, mají s přehříváním mnohem větší problém (i ta hladká)....asi stejně jako tlustí lidé Nevím, jestli je to i barvou srsti (že berňák je černý) ale horko snáší mnohem hůř než samojed Na prochajdy se chodí brzo ráno a k večeru (během dne maximálně lesem, či k vodě )...platí i o výcviku...
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2011 21:05
- Nahlásit
To mě potěšilo. Našim se sice špic moc nezamlouvá(už jsem to tu zmiňovala) kvůli srsti,ale o to se postarám sama. Uvažovala jsem i o jiných plemenech(LR,GR...) Ovšem ti nikomu vzhledem strach nenaženou-jsou to přece psy "z reklamy na rodinnou pohodu". Pak se mi líbil caník(jsem na ty bull psy a molossy ujetá),ale bylo mi řečeno: "Kdo by to živil?"
O aplíka taky upouštím,protože j to dost specifický pes na výchovu. Takže asi to bude špiclík. Našim je vlastně "jedno" co to bude za psa. Seženu všechno potřebné,psa i zaplatím a až uvidí roztomilé malé špicle,tak se stejně rozplynou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 01:10
- Nahlásit
lili grace
No fakt je, že špicí štěńata jsou fakt tak roztomilá, že odolá málokdo. Kdy plánuješ štěníka? Teď se každým dnem mají narodit v chovce, odkud má černej čaj Ferinku.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 07:48
- Nahlásit
Maya
Teď se každým dnem mají narodit v chovce, odkud má černej čaj Ferinku.
a příští rok na jaře v chovce odkud mám já Batynku http://spitz.mysteria.cz/bessy_odchovy.htm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 10:07
- Nahlásit
Maya
Fakt? tak to ani nevím, občas nakukuju na web ale dlouho už tam nemají žádnou aktualizaci, tak jestli nemají nový, nebo to není čas aktualizovat?
Jinak špiclík aspoň u nás s údržbou nejsou problémy - nemusí se koupat, a občas trochu pročesat, když máš dobrej hřeben tak i česání v době línání je v pohodě a našim to navíc jde v "chomáčích". Akorát ty chlupy sou všude, no
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 10:51
- Nahlásit
lili grace
A co choďák? Pro mně momentálně VIP plemeno
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 12:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
lili grace
mě napadá jedinej problém u vlčího špice, je třeba důslednosti při výchově.
nefritt
VIP plemeno
Já o něm všude čtu strašně rozporuplný informace (ti dva, co jsem znala, byli prostě takoví jaké si je páníčci přáli), co se zdraví a povah týká.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 18:18
- Nahlásit
cernej caj
Asi spíš není čas na aktualizace, taky jsem koukala, že to tam není.
kachna_
Jj, důslednost odmalinka a hlavně nenechat se přečůrat od psa nevím jak feny, ale psi to zkoušej na páníka furt
Choďák určitě není špatný, jen bych řekla trošku akčnější než špic, spíš jde asi o preference, mě se třeba nijak moc neoslovují vzhledem, asi že mi moc připomínají NO a ty taky nemusím.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2011 23:48
- Nahlásit
tak i o choďákovi jsem uvažovala,ale i to je na naše poměry dost akční pes.
O přečůranosti vím svoje,máme výmara a tam je to taky celoživotní boj. Je mu 13 a špiclíka si chceme pořídit až po něm.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:02
- Nahlásit
lili grace
Aha, tak to máš ještě čas vybírat. Alespoň se můžeš pořádně porozhlídnout a rozmyslet.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2011 19:16
- Nahlásit
O to mi jde. Pořádně se rozmyslet. Výmar byl docela unáhlený výběr a ne uplně nejlepší. Jako Amon je úžasný,ale nejsem si jistá,že jsme mu poskytli jenom to nejlepší,co se týká pohybu,vyžití a tak.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2011 09:41
- Nahlásit
lili grace
no se špicem bys byla v pohodě. Sice má pohyb taky rád, ale když se týden nedostane ven (nemyslím ani na venčení, jako spíš dlouhou orocházku, vyběhání, atd), tak si toho pravděpodobně ani moc nevšimne. a když pak na dovče chodíme týden každý den na 15-20 km,tak chodí spokojeně celou dobu a pak doma zas klidně týden leží teda takhle to je u nás, zase sou dobře "akční" a srandisti doma, takže nemám problém když su nemocná a nemám vycházky s nima doma vydržet.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2011 19:47
- Nahlásit
cernej caj
Jj, to je přesný, prostě nenáročný pes pro normální lidi
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2011 22:54
- Nahlásit
takže pro nás ideál
PS: proč mi to nechce citovat? Vyhodí to prázdné okno,jakože chybu,ale nic tam nepíšou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2011 23:28
- Nahlásit
lili grace
proč mi to nechce citovat?
mě to teda cituje, já to dělám tak, že zamodřím co chci citovat a kliknu na I a to funguje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2011 23:57
- Nahlásit
lili grace
My už máme v rodině třetího špice a i partner je naprosto nadšenej.
Kromě toho mám šeltii, hodňoučkýho ale moc klidnýho pejska, kterej prostě neni parťák pro každou špatnost, křížence lovečáka, kterej sice je pro každou špatnost, ale ty lovecký pudy, kdy jí prostě nemůžu plně věřit... (no, to asi znáš). Ještě máme německýho ovčáka, pracáka a mně NO moc neseděj povahou celkově.
Zato špic neni moula ani mouchy sněztě si mě (docela hodně lidí se toho našeho bojí, ač štěká nejmíň ze všech, ale je fakt, že přehled o tom, co se děje má), neloví, hlídá a ta moje je navíc úplně zlatá k dětem. Učenlivá.
Tady jedna fotka od Mathey ze společnýho svátečního venčení
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 08:08
- Nahlásit
kachna_
Super fotka, co je to hnědobílý vepředu?
Moje psiska jsou taky k dětem super, i když vlčí svým nadšeným poskakováním ty menší jedno-dvouletý může sejmout, taky se nám stalo a teď co jsou větší, tak mají radši Dorina, že ho můžou sami vodit na vodítku, vlčího děti vodit nemůžou.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 08:50 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
Super fotka, co je to hnědobílý vepředu?
To je moje Mája. Kříženec hodně podobnej bretaňskýmu ohařovi nebo kooikerhondje.
teď co jsou větší, tak mají radši Dorina
Lucka má teď taky ráda šeltičku, Batynku spíš na házení aportků.
Teď mi samojed ze sousední vesnice naštval ovčáka. Jde si tak kolem plotu, navolno, Cir se může pominout, samojed jde, jde pomaličku, s nezájmem. No ve výsledku Cir otráveně odešel, že tohle nemá žádnou úroveň, když parťák na druhý straně plotu nespolupracuje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 09:35
- Nahlásit
kachna_
Tak to jsem Máju vůbec nepoznala, mě na fotce to připadá jako dost velký pes, tak mě zajímalo, co to může být, asi teda tam klame tělem.
No ve výsledku Cir otráveně odešel
tohle znám ze sousedovic labradorem, on už je postarší, tak už tak nelítá jako dřív a hlavně Dorina to dost irituje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 10:32
- Nahlásit
kachna_
tak Baty a Maju sem poznala hned, asi tam mas i seltii (se mi zda takova takova soudkovitejsi ale jinak uz nepoznam. ale fotka super
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 11:12
- Nahlásit
mě to teda cituje, já to dělám tak, že zamodřím co chci citovat a kliknu na I a to funguje
díky,už to jde
Ohledně toho lovení-musím říct,že náš výmar neloví. zezačátku byla potřeba ho uřvat,ale teď po zajícovi nebo srnce nejde a když se rozběhne,tak zavolám a vrátí se. A to přivolání nemá nijak úžasné. Na druhou stranu-pozorovat morče přes klec je tabu,protože by to nepřežila ani klec,ani morče.
malinko OT: Náš výmarák je na staré kolena zamilovaný a je to s ním těžké Jako objekt své touhy si vyhlédl štěně pitbulky,kterou má kamarádka. Je z ní uplně hotový,když jsou spolu venku,tak jí olizuje uši,hrajou si a ona mu může dělat cokoliv a jemu to nevadí. A teď slečna začla hárat,takže je to o to veselejší. Včera jsem ho od jejich baráku táhla na smyka domu. Včera stál u brány a vyl. Na staré kolena se mu zapalujou lejtka Ani vyhrožování,že mu ufikneme koule nepomohl
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 11:33
- Nahlásit
lili grace
No jsou špicové co si žijou s morčatama v symbioze, ale ti moji teda nevím nevím, špicové jsou myšilovci a teda když vyndám morče na jaře ven, tak hlavně Dorin lítá a štěká kolem králíkárny 14 dní než si zvykne, přímo ke Kimovi bych ho nedala, když jsem viděla, co umí s myší, tak toho bych neuhlídala, k Dorinovi jsem ho vyndala, ten k němu čuchal, ale věděl že nic nesmí, tak se akorát nervozně olizoval a koukal na mě jako Nech mě s ním chvíli o samotě a jakej byl Pustit morče na zem před psama jsem fakt odvahu ještě neměla jako to chytit a zatřepáním zabít v nich fakt je.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:31
- Nahlásit
cernej caj
se mi zda takova takova soudkovitejsi
to je setrvalej stav , spíš jak tolik nechodíme, tak je míň osvalená
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 12:43
- Nahlásit
Maya
Nech mě s ním chvíli o samotě přesně tak se tvářívala i Ferina
kachna_
spíš jen podle toho sem poznala, že by to mohla být ta tvoje
zato já sem přivykrmila špice, sice granulema, ale řekla bych, že už sou jen štíhlí, ne štíhlí se znatelnejma žebrama
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 14:22
- Nahlásit
cernej caj
já sem přivykrmila špice
I Tima? Tý jo, ale to je docela úspěch, to je jedinej pes, co znám, kterej je hubenější, než Cir
|