Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:57
- Nahlásit

davidkova renata
Ta vypadá, chuděra
davidkova renata
stetisek123
Díky moc oběma, přidáno na špice v nouzi. Už se těšim a doufám, že dítě2 bude stejně hodný jako Lucka a bude zase síla na procházení útulků, páč teď na tom s výkonností rozhodně nejsem nejlépe

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:59 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
tak to je na kachně zda na špice v nouzi.
hele to už musí bejt něco mezi vlkodlakem a pekinézem, abych nevěřila útulku, že je to "špic"

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:04
- Nahlásit

Maya
ti nevím, jestli ti Vávra odpoví, on spíš po telefonu a jestli vůbec... Pes bude určo rychle pryč, u nás se nic neohřeje, to jsem jen myslela, kdyby si někdo chtěl pořídit papíráka zadara

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:04
- Nahlásit

kachna_
a no jo, já vím, že je to fuk, jen by mě někdy zajímalo, podle čeho pracovníci útulku takového psa mezi špice zařadí, jako chápu, že všichni nejsou znalci všech plemen, ale tak nějak jsem si myslela, že to základní povědomí o tom, že špic má uši i ocas nahoru, mají snad všichni

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:08
- Nahlásit

stetisek123
Ty tam pracuješ? Nemůžeš to jméno zjistit? Já chápu, že pes s PP bude z útulku brzy pryč, bohužel u těhle malých psů je pravděpodobnost, že to bude do množárny, dost veliká.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:32
- Nahlásit

Tak pejska s PP si prý vzala majitelka dnes zpátky, takže už se nemusí nabízet na špicech v nouzi a netřeba útulek jakkoliv kontaktovat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:43
- Nahlásit

Maya
nejideálnější řešení

stetisek123
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 17:17
- Nahlásit

Maya
no, nepracuju,ale dělám web. jinak bydlím 100 km vedle.

cernej caj
když myslíš,...

worick
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 08:17
- Nahlásit

Čau holky, blbnul mi monitor, tak jsem jen nakukovala...
Maya
Jak jste na tom, už byla nějaká kontrola?

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2011 17:37
- Nahlásit

worick
Na stehy jdeme v sobotu, má to už lepší, ale je chudák z toho tak nešťastnej, je mi ho fakt líto, ale nedá se nic dělat, musí to vydržet.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 14:11
- Nahlásit

Maya
tak co, už si zvyká trochu?

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 15:07
- Nahlásit

cernej caj
Nezvyká , vyrobil si tam límcem zánět, takže steh má sice venku, ale límec musí mít ještě asi týden, dostali jsme atb mastičku, tak mažem, zdá se že to pomáhá, už alespoň chodí s nohama u sebe, chudinka
už jsem ho včera viděla i štěkat u plotu, tak to už je úspěch a bude to snad už brzo dobrý

worick
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 23:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
Nezvyká , vyrobil si tam límcem zánět -
už alespoň chodí s nohama u sebe, chudinka -
No, to jsou teda zprávy chudáček A to píšou, jak je kastrování samců mnohem jednodušší....asi by mu to měl někdo říct U vás ale nešlo jen o obyč kastraci, tam byl asi větší zákrok, i s tou prostatou, že jo? Snad se chuďato brzo uzdraví....
Umřela mi babča poslední týden byl hororový, neměla jsem ani myšlenky moc na psaní. Už je to dobré, už se trápit nebude...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 07:48
- Nahlásit

Maya
tak hlavně, že se to zlepšuje, a když už štěká u plotu, tak to je dobré znamení

worick
To je mi líto, ale jestli byla nemocná, když píšeš že už se trápit nebude, tak je to často pro lidi lepší...

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 08:27
- Nahlásit

cernej caj
když už štěká u plotu, tak to je dobré znamení
myslíš, že kolemjdoucí mají stejnej názor?
Maya
Kim si chudák užívá
worick
poslední týden byl hororový
To je mi líto.
Jste dobří, že jste jí nenechali v nemocnici nebo nějaké LDN.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 08:38
- Nahlásit

worick
To je mi líto s babičkou
U Kima to byla obyč kastrace, jeden steh, prostata by se měla zmenšit sama časem. Všichni psi, co znám, už druhej den o tom ani nevěděli, jen my musíme mít něco extra.
kachna_
vzhledem k tomu, že u nás hlavně touhle zimní dobou jsou tak 2 kolemjdoucí za den, tak jejich názor je irelevantní

worick
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 22:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
kachna_
Maya
Dík holky, ono už to bylo jen dobře, pro všechny...
Jste dobří, že jste jí nenechali v nemocnici nebo nějaké LDN - to ne, to by u nás nikdo neudělal, muselo by se to nějak vyřešit. No, vyřešilo se to tak, že mamka mohla odejít do předčasného důchodu - naštěstí už měla nárok a vyšlo jí to jen o rok, tak že netratila moc peněz. Ona jako vdova bez taťkova důchodu, má i tak z penězma problém...
když už štěká u plotu, tak to je dobré znamení....

My nejsme v zástavbě, kolemjdoucích denně moc není, sem tam cyklista či auto a kluci u plotu řádí jak ,,černá ruka" hlavně Woriček z toho má sport Já ho dokonce někdy povzbuzuju: ,,Wori, jede ti tam auto" (aby se proběhnul ) protože od baráku k plotu to má 70m, kdy nasadí šílený trysk a pak těch cca 60m od plotu k plotu, když závodí s autem... Je zajímavé, jak už to umí rozlišovat Venku před bránou, ho sice radši vždycky přidržím, když něco jede, pro jistotu, ale to na auta, kola ani motorky nevybíhá. Na lidi to vůbec ne. Na ty jen za plotem řve a to i na kamarády Onehdá brblala teta:,,to je hrozné, přijela k nám návštěva, jdeme kolem vašeho, ukazuju jim vaši zahradu a Worka na nás řve za plotem Woričku, ahoj, to jsem já, teta, my jsme kamarádi....a on řve a řve. No ostuda Já pak vypadám jak blbec, že mně pes vůbec nezná!"
U Kima to byla obyč kastrace, jeden steh, prostata by se měla zmenšit sama časem - aha, tím líp
Všichni psi, co znám, už druhej den o tom ani nevěděli, jen my musíme mít něco extra - no právě, slyšela jsem, že je to bezproblémový zákrok, podobně jako u kocourů - tam se to ani nešije Asi z toho bude spíš ,,vyšinutý" Dost dobře si to u našich psů neumím představit..... když vemu v úvahu, jakový je to furt obřad - lízání kulek

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2011 08:13
- Nahlásit

worick
když vemu v úvahu, jakový je to furt obřad - lízání kulek
no on kulky pořád má já taky žila v domění, že bude hned bez kulek, ale měl steh mezi kulkama a pinďourem, si myslím, že přeřušili akorát přívod, ono taky řezat do kulek týhle velikosti by asi moc nešlo

worick
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2011 11:21
- Nahlásit

Maya
tak on je má?! Ježínku, to fakt nevím, co kolem toho dělá tyátr No chlap, no
A já, že je chudinka celý vyříznutý....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2011 13:54
- Nahlásit

no ale bezne se to dela, ne? ze se kulky odstrani?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2011 15:07
- Nahlásit

cernej caj
worick
No teda já to do detailu nezkoumala, ale našla jsem popis, tak se zdá, že pytlík zůstává, ale prázdný, no já mu to teda neprohmatávala, ale na pohled prostě kulky vypadají stejně jako předtím.
Vlastní zákrok spočívá v naříznutí kůže před šourkem (tzv. prescrotální přístup), poté tupou preparací uvolníme podkoží a vybavíme postupně obě varlata přes tuto jednu incizi do operační rány. Varlata zajistíme podvazem semenných provazců a přívodné cévy vstřebatelným materiálem a pak odstraníme. Zašijeme podkoží a kůži plastickým stehem, kdy je celé vlákno schováno. Ranka je velká dle plemene 1 - 4 cm. Šourek tak zůstává zachován a výsledný kosmetický efekt je dobrý. K prevenci otoku šourku standardně používáme předoperační aplikaci antiflogistik s účinky i proti vzniku otoku, která pacient dostává i v dalších dnech po operaci dle potřeby. Celý zákrok i s přípravou většinou nepřekročí 30 minut, pacienta však propouštíme do domácí péče za dobu o něco delší, cca 1-2 hodiny, aby byl již zcela probuzen.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 10:05
- Nahlásit

tak si me trochu uklidnila, sem se uz lekla ze kdyz timik po kastraci nema kulky, ze mame neco spesl

hele, jak myslite ze bude spic, kterej je pres den (cca 10 - 15 stupnu) venku, a v noci doma (15 - 17 stupnu), snaset 2dny nocovani v listopadu v prirode (+/- 0°C)? myslite, ze nejaka nepromokava podlozka pod psa + kus latky bude v poho? (za predpokladu, ze by si na to vubec lehl?)

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 10:44
- Nahlásit

cernej caj
Já myslím, že ty kulky se ztratí časem.
Jinak to nocování klidně daj v pohodě, však když jsou psi venku, tak je jeden den taky třeba +10 a druhý den mrzne. Tu nepromokavou podložku bych vzala, když budou chtít, aby mohli lehnout do sucha. Ten kus látky nevím na co?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 11:13
- Nahlásit

Maya
no aby si v nem mohli zavrtat pelech? nevim, to me tak napadlo ja bych si idealne vzala psa do spacaku aby me zahrival ale je mi jasny ze oni na to maj jinej nazor

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 11:59
- Nahlásit

cernej caj
jak myslite ze bude spic, kterej je pres den (cca 10 - 15 stupnu) venku, a v noci doma (15 - 17 stupnu), snaset 2dny nocovani v listopadu v prirode (+/- 0°C)?
Jak špic nevim, ale staford a šeltička to svýho času zvládli v pohodě .
Já doufám, že se nám příští rok nějaká dovolená taky vydaří.

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 12:00
- Nahlásit

cernej caj
Aha, no touhle dobou je hodně vlhko a rosa, bych se asi bála, že ten hadr namokřej ať už o sebe a nebo o trávu a budou ležet celou noc v mokrým, osobně bych jim to asi nedávala.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 13:19
- Nahlásit

kachna_
tak budu držet palce, aby se vám vydařilo, ale nebude na to dítě2 moc malé ještě?

Maya
ajo to mě vůbec nenapadlo... rosa a vlhko sou k ničemu, to je fakt

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 14:37
- Nahlásit

ale nebude na to dítě2 moc malé ještě?
Brácha byl v Chorvatsku s půlročním dítětem, to je lepší než s dvouletým, protože ti jen leží v kočáru a nikam neutíká
akorát je to náročnější na proviant
cernej caj
no já bych je uvázala tak, aby mohli až k vám a když se tak se zahřejou o vás ne?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 16:59
- Nahlásit

Maya
nejsem si jistá, jestli to co myslí kachna de absolvovat s kočárem

jojo, tak to máme dycky - jehličí, hlína a všechny věci z dosahu máme shrabaný a zkopaný do spacáku

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2011 19:13
- Nahlásit

cernej caj
nejsem si jistá, jestli to co myslí kachna de absolvovat s kočárem
no i tak lepší mimino, to hodíš na záda do nosítka, kdežto dvouletý dítě ti bude řvát, že chce chodit samo a ujde za hoďku tak sto metrů
jako podle mě na jakoukoliv dovču je lepší mimino a pak až starší dítě, tak 4 a víc, to mezi je nejhorší období

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání