| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 08:21
- Nahlásit
cernej caj
Jj, tohle já mám s Dorinem, rozmazlovanej ze všech stran, takže něco ho naučit je skoro nemožný, Kim se zase vnucuje na drbání a to můžu opakovat furt dokola, jak se vnucuje nedrbat, je to stejně houby platný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 08:36
- Nahlásit
Maya
jojo, u nás to samé, ferina se rozpleskne na metr od tebe, vyvalí pupek a loupe po tobě očima a muž prej "no jo, už du drbat" a pak se během drbání zarazí a "vlastně já tě drbat nemůžu, jen když si tě zavolám"
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 09:43
- Nahlásit
cernej caj
No to Kim se jen tak nerozvaluje, ten si sedne vedle nohy když někdo sedí a dloube čumákem do ruky a packou škrábe do stehna, fakt na zabití, ale co by to nedělal, když mu to skoro pokaždý vyjde, protože každý ho po takovém útoku automaticky začne drbat na hlavě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 10:13
- Nahlásit
Maya
jj, tim dela to samy, az na to ze jen drape tlapou nejlepsi sou seltie... ty 5 let neco nejak delaj, pak se rozhodnes ze dne na den zmenit pristup a oni to proste delaj nove takze myslim, ze u nas je budouci kombinace jasna: spic (na rozcilovani a srandu) a selticku (na uklidneni nervu
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 10:48
- Nahlásit
S tím chození si pro drbání to máme stejné. Bohužel se to náš pes naučil a to je občas hrůza. On má něco kolem 30 kilo a nejradši si vleze při drbání až na páníka. Takže ležím zavalená pod psem a on spokojeně mručí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 10:54
- Nahlásit
lili grace
tak u nás pes drží jednu polohu a když přestanu, tak se začne vrtět a naznačovat
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 11:04
- Nahlásit
to Amon zas ne,nejdřív přijde,nahodí významný pohled a já vím,že je zle Pak začně dávat packu. Toho začnu škrabkat a on sebou buchne vedle mě na zem,at se u toho škrábání může natáhnout nebo se na mě nacpe. Ale to natěstí nikdy nevydrží dlouho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 11:27
- Nahlásit
Tak u Worička je to tak že za a) vyvylí pupek opodál, mručí a poštěkává, aby si ho někdo všimnul a ví, že 100% někdo drbat přiskočí a za b) sedne, škrábe packou, šťouchá čumákem a ví, že ho minimálně pohladíme-poškrabkáme.
Možná, že to není ani mazel, ale jak předpokládáte: vynucuje si tím pozornost. Ale mi mu ji klidně dáme, ani děcko bych přece neodmítnula, kdyby se přišlo pomazlit (teda já nejspíš jo myslím tím ,,normální matka") Ale jak u psa rozliším ,,chci se pomazlit" nebo vynucování pozornosti? Já jsem strašně mazlivá a tak mám mazlivé i psy a podporuju je v tom, protože lepší mazlivý, než zlý A taky se mi zdá trošku nefér: budem se mazlit, jen když panička chce.....to se třeba zrovna nemá náladu mazlit zase pes U mě je to jasné - já chci vždycky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 11:35
- Nahlásit
worick
Ono podle mě jde spíš o praktičnost než o to kdo se kdy chce mazlit, protože když máš psa takhle naučenýho, že si o mazlení říká tímto způsobem a je jedno jeslti si ho vynucuje nebo jen chce, tak prostě dřív nebo později ti rozerve nebo zablátí kalhoty když to nejmíń potřebuješ a co hůř, často se přeorientuje i na návštěvy, Kim už to taky občas zkouší i na cizí a to je teda děs a nakonec to klidně může dospět do situace že ten pes není schopný normálně existovat vedle sedícího člověka, u nás už to k tomu asi spěje
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 13:51
- Nahlásit
Maya
Kim už to taky občas zkouší i na cizí a to je teda děs a nakonec to klidně může dospět do situace že ten pes není schopný normálně existovat vedle sedícího člověka, u nás už to k tomu asi spěje - tak tam my už jsme dospěli dávno - Woriček si vyhlédne někoho, ke komu se posadí a podává pac a podává, až je dotyčný (zpravidla mamka či teta ) celý špinavý a podrápaný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2011 14:48
- Nahlásit
worick
U nás je to horší ještě s tím jak Kim neslyší, tak ho nemůžeš ani okřiknout, dřív jsem na něj zařvala Mazej pryč a šel, dneska bych si mohla vyřvat plíce a nic, dál by si spokojeně packoval musíš už jít, šáhnout na něj a ukázat mu, je to někdy fakt vopruz
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2011 22:08
- Nahlásit
Holky,víte co jsem se chtěla zeptat: Jaké používáte obojky? Všichni mi tvrdí,že pes má obojek jenom na vycházku,což je u nás nezvyklé. Ale chápu,že na takovou srst je to něco jiného.
Já mám pár favoritů,ale nejdřív počkám na vaše zkušenosti.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 00:17
- Nahlásit
lili grace
my máme tyhle: http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/nylon ove/20149/123891
Berry oranžový, Worka modrý, 3 roky. Obojky dáváme jenom na ven, v zahradě je nemají. Třeba mamčina Mandy, Alfík - ti mají obojek pořád. Workovi se pod ním hnusně muchlala srst, tak jsme přešli na metodu - jen na prochajdu.
Na zítra jsem plánovala ten Buchlov - Tvou trasu a byla jsem natěšená. Kdyby to klaplo, dala bych Ti předem vědět. Bohužel ráno jsme to museli změnit celé - nejedeme jako obvykle v sobotu, ale zase nás jen Tom vyhodí a pak nabere...a to v neděli. Jdeme Strání - Lopeník - Březová. Doufám, že se zlepší počasí....dnes bylo superhnusně - z větrem -5st
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 00:32
- Nahlásit
lili grace
Já mám obojky podobný jako worick, jen ne značkový, prostě látkový s plastovou sponou, nejlíp se mi to v těch chlupech zapíná. Taky je mají jen na procházky, doma ne. I když někdo je nechává pořád, ale chce to nějaký co neničí srst a asi dost volný, ale nevím, Kim ho měl dva měsíce po operaci a měl pod ním srst celou zlámanou, moc tomu nevěřím, že je nějaký, co srst nezničí. Stejně v tý srsti není vidět, tak mi to připadá i na doma zbytečný, v případě nouze se dá pes chytit za chlupy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 00:51
- Nahlásit
lili grace
cernej caj má snad obojky na psech na stálo, tak snad poradí.
Já je na stálo nedávám a mám látkový s plastovou sponou, ale Batynka má vlastně koženej. No přesněji má takovej, jakej zrovna najdu
Ale na stálo bych asi zkusila koženej kulatej stahovák a doufala, že se ta srst kolem něj nebude obtáčet.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 14:01
- Nahlásit
kachna_
Ale na stálo bych asi zkusila koženej kulatej stahovák a doufala, že se ta srst kolem něj nebude obtáčet.
Nad ním jsem taky uvažovala,vlastně mě napadl jako jeden z prvních. A další favorit byl ten látkový polostahovák. Má ho třeba manmat.
worick
Na zítra jsem plánovala ten Buchlov - Tvou trasu a byla jsem natěšená. Kdyby to klaplo, dala bych Ti předem vědět. Bohužel ráno jsme to museli změnit celé - nejedeme jako obvykle v sobotu, ale zase nás jen Tom vyhodí a pak nabere...a to v neděli. Jdeme Strání - Lopeník - Březová. Doufám, že se zlepší počasí....dnes bylo superhnusně - z větrem -5st
škoda,ale stejně je jednak hnusně a druhak jsem nemocná,takže bych stejně nemohla jet.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 18:55
- Nahlásit
lili grace
Hlavně nějaký u kterého jde upravovat velikost a nebo dva, protože letní a zimní se můžou lišit až o několik cm.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 19:30
- Nahlásit
myslela jsem tento:
a nebo:
A pro štěně klasický nylonový na přezku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 19:58
- Nahlásit
lili grace
Ty vypadají dobře, osobně bych asi volila spíš ty látkový, přijdou mi takový lehčí na tu srst, ale to už je asi spíš otázka vkusu, možná fakt ten kulatý je lepší, ale nevím a ani od nikoho nemám info, hodně lidí vodí i vlčí na kšírách a obojek vůbec nepoužívají.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 20:16
- Nahlásit
Tak postrojek mně taktéž napadl. Ale to stejně až u dospělce. Ale kdo ho do toho bude "mašlit"? :-D Jak znám rodiče,obojek bude mít přednost.
Ten nyloňák je typický pro saňové psy,takže by srst moc cuchat neměl. ale špic má delší srst než husky nebo malamut.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 07:38
- Nahlásit
lili grace
Ten nyloňák je typický pro saňové psy - no jasně, my máme taky tahací postroj nylonový A samojed má stejnou srst jako špic. Muchlat ho to bude asi vždycky - hlavně obojek na krku - i když ho má úpně na volno, stejně tam tu srst má horší zajímala by mně, jak chodí na prochajdy s těma výstavníma psama? Teda, na čem je vodí?
Na berňáky jsem hodila fotky z výletu na Lopeník, ale fotila jsem já, tak je tam jen sestřenka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 08:08
- Nahlásit
worick
Tak mi nosíme obojek jen na vycházky a to ta srst zničená není a jak jsem psala, hodně špiců chodí na kšírách, výstavní špic asi nemůže mít obojek trvale.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 08:18
- Nahlásit
Maya
Tak mi nosíme obojek jen na vycházky - no my taky a jak jsem psala - vůbec ho nemá utažený, normoš by ho stáhnul přes hlavu, ale ta srst pod ním zmuchlaná a zdá se mi i ulámaná, je. Když má několik hodin postroj, vypadá jako ,,sležená deka", ale to se vyčesáním napraví
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 09:50
- Nahlásit
worick
A nemůže to být tím, že Worick tahá? Já ty obojky teda dávám taky dost volně a srst fakt zničená není, ale mě netahají, takže ten obojek jim víceméně jen tak leží na krku. Sleženou deku načechráš koupáním a vyčesáním případně načechrávacím sprejem, ale od nikoho jsem neslyšela, že by se srst ničila kšírama, i když pravda podle mě na kšírách chodí spíš menší špicové, vlčí asi většinou s obojkama, i když jsem na kšírách na výstavě viděla taky.
Já mám na Kima kšíry taky, ale nosil je jen v pubertě, když jsem mu nechtěla stopovačkou cukat za krk, ale to navlíkání mě fakt silně nebavilo, takže jak to šlo, vrátila jsem se zpátky k obojkům a kšíry mi někdě ležej doma.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 10:42
- Nahlásit
Maya
A nemůže to být tím, že Worick tahá? - určitě může, pravda, tahá blbec ne moc, nehrabe předníma, ale asto se zapomíná a tahá, hlavně cuká až se mnou škubne, tak se zastaví
Koupáním by se to sležení spravilo, jenže my koupem max. 3x do roka a to od jara do brzkého podzimu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 10:53
- Nahlásit
worick
No já koupu normálně jednou za rok v létě, ale před výstavou jsem koupala extra, použila i balzám a načechrávací sprej a pravda ti psi pak chvíli vypadají o 100% líp
fotky z výletu jsou moc pěkný, akorát ten sníh je teda fuj, ještě že tady je spíš jaro
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 12:37
- Nahlásit
worick
Taky musím pochválit fotečky
Jinak četla jsem,že špicové nejsou na běhání ke kolu,říkali jste mi to myslím i vy. Takže během u kola ho moc nepotěším,ale nějaké výlety by se mu líbit mohli ne? Máme tady okolo spoustu míst,kam se dá jít-třeba půldenní výlet. Do kolika stupňů jsou schopní fungovat?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 13:54
- Nahlásit
lili grace
No špicové jsou původem hlídaci psi určení k běhání po dvoře, tedy na krátké vzdálenosti, oproti ovčáckým a loveckým psům, tedy těm, kteří běhali na delší vzdálenosti, špicové mají strmější postavení zadních nohou, které jim umožňuje rychlé odpichy na místě, např. u plotu lítat sem a tam, ale na delší rychlý pravidelný pohyb to není, takže ke kolu fakt ne, ostatně ani by je to nebavilo, jsou to čuchači v trávě a vypustit energii nepotřebují. Výlety pěšmo určitě, délka závisí spíš na trénovanosti, my chodili tak 3 hoďky běžně se zahradním povalečem.
Do kolika stupňů těžko říct, spíš záleží na trase, když je to v lese ve stínu a nebo je pod mrakem, tak dají podle mě tak do těch 30-35, ideál pokud je po cestě voda, ale na sluníčku ani omylem, to je beru jen na chvilku, delší výlet bych řekla tak do těch 25.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 14:35
- Nahlásit
lili grace
No jen ale ještě dodám, nejlepší jsou vycházky a výlety na jaře a na podzim, když třeba svítí sluníčko, ale není teplo a pro psa samozřejmě i v zimě, když teda není sníh, je na nich fakt super vidět jak ožijou když je mráz, jako ten původ v severním Německu je fakt znát.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2011 16:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
lili grace
no kluci byli ze sněhu nadšení - paradoxně spíš berňák - válel se a šmolil o sníh ksichtem
Jinak...on to klasický sníh nebyl, byla to námraza z mlhy (inverze) To počasí, co je teďka už od léta je ideální a to pro psy, není jim horko, i pro paničku - není jí zima Taky chodíme hlavně podzim, zima, jaro. Totiž v létě, když je horko psům, jsem já nepoužitelná taktéž - nad 27st jenom funím
|