| Autor |
Zpráva |
Gerda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:45
- Nahlásit
Sízra Milanová
Budeš jako Milan Sízr, s tolika čoklema.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 08:03
- Nahlásit
Tonka
tak jestli nebyli malí nebo střední. Ti velcí maji +/- 45+.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 08:11
- Nahlásit
cernej caj
Ti velcí maji +/- 45+.
Já myslela, že je to 49 +- 6cm?
Ti velcí maji +/- 45+.
Tak u nás je to okolo 50 i u Batynčinejch bráchů (ségry nevim)
Sízra Milanová
Batů je Z Břekové aleje http://spitz.mysteria.cz/z-brekove-aleje.htm
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 08:36
- Nahlásit
kachna_
Tak to jste docela narostli, to je super. Budeš taky něco odchovávat?
Tonka
Špicové mají od 20 cm do 50 cm podle rázu, záleží u jakého jsi byla kruhu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 10:02
- Nahlásit
kachna_
no co vim tak u vlciho je to tech 49 +/- 6cm (43 - 55). Ale nevim, jakou maji vysku bili a cerni, tak proto sem napsala to +/- 45 +, jakoze maj nad tech 40, jak si myslela Tonka.
tj, batynka narostla pekne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 10:13
- Nahlásit
cernej caj
Velcí taky nevím, jsem se musela podívat, je to 46 +/- 4 cm, tak ses trefila.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 10:28
- Nahlásit
Maya
46 +/- 4 cm
aha
Budeš taky něco odchovávat?
na jednu stranu, bych chtěla, myslim, že by to bylo ku prospěchu plemene, na druhou mám strach z toho, jak by se udala štěňata, z přetlaku nabídky atd. Asi zbonituju, zrentgenuju, vystavím a za dva roky uvidím podle situace
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 11:04
- Nahlásit
kachna_
myslim, ze stenata by se udala, problemy s udavanim vlcich stenat nejsou, ne?
A navic je idealni kdyz uz, mit asi stenda kdyz je clovek doma, nez kdyz chodi do prace a je treba 12h denne pryc, to si nedokazu predstavit jak je zodpovedne odchovat (nerikam, ze to nejde, jen si myslim, ze je lepsi kdyz muze byt clovek doma).
si rikam, ze jestli pojedeme na bonitaci v lete, ze by nebylo spatne se zucasnit ani vystavy, ale myslim, ze bysme neumeli ani chodit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 11:35
- Nahlásit
kachna_
Problémy s udáváním štěňat má ten, kdo veškerou inzerci omezí na jeden inzerát na klubovkách kdo inzeruje tak prodá, otázka spíš je, jestli za dva roky tu už nebudou vlčouny válcovet keesové, pak bys musela asi konkurovat i cenou.
cernej caj
Tak většina chovatelů chodí do práce, vezmou si dovolenou na první týden, dva, chce to jen flexibilitu, protože to nemůžeš nahlásit dopředu, jen musíš počítat s tím, že před odchodem do práci i po návratu budeš kmitat kolem štěňat jak fretka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 11:44
- Nahlásit
cernej caj
A navic je idealni kdyz uz, mit asi stenda kdyz je clovek doma, nez kdyz chodi do prace
Však jo, za dva roky bude druhýmu dítěti rok a půl. Švára má chovku boseronů a zrovna teď jsem jim překládala inzerát, že prodají dvě pětiměsíční štěňata
jestli pojedeme na bonitaci v lete, ze by nebylo spatne se zucasnit ani vystavy, ale myslim, ze bysme neumeli ani chodit
nevim, jestli se něco nezměnilo, ale neznám tolerantnější kruhy než u špiců. Nikdo neřešil naše barevné vodítko ani širokej obojek, vzpomínám si, že pes vedle nás, když posuzovatel poklepal na stůl, na něj vyskočil atd., nevim, jestli se to teda nezměnilo už.
Ale jinak jde i o peníze - krycí pes, poplatky, veterinární péče... Nerada bych se do toho pouštěla nezodpovědně.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 11:53
- Nahlásit
kachna_
Já teda byla na pár výstavách před pár lety a bylo to jak píšeš, já si akorát se psama oběhla zkušební kolečko doma na zahradě a to bylo všechno stačí když umí pes běhat u nohy, nechat se prošahat a ukázat zuby, z kruhu se vyhazuje snad jen za agresivitu, spíš je to předvedení otázka umístění, pokud budou v kruhu dva stejně kvalitní psi, tak jistě s titulem odejde ten líp předvedený.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 11:56
- Nahlásit
kachna_
Švára má chovku boseronů a zrovna teď jsem jim překládala inzerát, že prodají dvě pětiměsíční štěňata
Ono taky záleží na kvalitě spojení a fakt na těch inzerátech, známá měla koncem července 10 bosíků a má je už všechny pryč, ale krytí venku a mega inzerce všude po světě + fb
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 12:07 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
Ono taky záleží na kvalitě spojení a fakt na těch inzerátech
já myslim, že spojení maj kvalitní, bjůtová je klubovej šampion práce a táta import Francie. Oni spíš měli smůlu, páč měli objednaná štěňata z tohohle krytí a pak jim najednou pět lidí týden před odběrem odřeklo
Přesněji řečeno - Němci, co měli štěňata zamluvená najednou přestali reagovat na maily.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 13:49
- Nahlásit
kachna_
tak to budeme za pul roku prat k dalsimu rozsireni smecky, jo?
Maya
aha, tak chuze u nohy... to asi nic, ferina taha a u nohy rozhodne nechodi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 14:33
- Nahlásit
cernej caj
, ferina taha a u nohy rozhodne nechodi
Prosím tě, neříkej, že když jí dáš vodítkem k noze, že ti tam chvilku nepoťapká hlavně ti nesmí moc skákat jako koza, vzhledem k tomu, že by šla už do otevřený, tak nevím nevím každopádně věř tomu, že poprvý na výstavě je většina psů tak vyvalená z tolika psů a lidí, že si na nějaký blbiny ani nevzpomenou, navíc taky po několikahodinovém nudném čekání.... jako vlčí většinou choděj na konec
kachna_
Němci, co měli štěňata zamluvená najednou přestali reagovat na maily.
poučení pro příště, ihned po narození si brát nevratný zálohy, v dnešní době nechat štěňata zamluvený až do odběru a bez zálohy je fakt hazardérství
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 14:51
- Nahlásit
cernej caj
tak to budeme za pul roku prat k dalsimu rozsireni smecky, jo?
V prosinci
Maya
v dnešní době nechat štěňata zamluvený až do odběru a bez zálohy je fakt hazardérství
no jo no, byl to béčkovej vrh, to ještě zkušenosti nejsou
po několikahodinovém nudném čekání....
mě by zajímalo, proč tam člověk musí bejt do devíti, když ví, že půjde na řadu nejdřív ve dvanáct
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 15:02
- Nahlásit
kachna_
proč tam člověk musí bejt do devíti, když ví, že půjde na řadu nejdřív ve dvanáct
kvuli byrokracii...
idealni prijit na 9, pak se zdejchnout a ukazat se pak treba v 11... ale to nevim, jestli to de?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 15:22
- Nahlásit
kachna_
proč tam člověk musí bejt do devíti
taky nechápu, podle mě si tím jen ulehčujou práci že pak už nikdo nemusí být u přejímky, co jsem slyšela, tak snad v Polsku alespoň na některých výstavách se může přicházet celé dopoledne
cernej caj
pak se zdejchnout a ukazat se pak treba v 11...
jestli myslíš přímo z areálu, tak to netuším, když je to uzavřený areál a tys prošla přejímkou...
každopádně tak riskuješ, že ty plemena přehodí nebo to půjde rychleji než jsi myslela a zmeškáš předvedení svého psa
ono se to někdy těžko odhaduje, hodně záleží jak rychle pracuje rozhodčí, jsem zažila a pomalíka, co jsme přišli na řadu až ve 2
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 18:02
- Nahlásit
melo by me prekvapit,ze tim ukradl na zahrade hnusny kysely jabko a napul ho nastridacku s ferinou sezrali? a dneska mi prasak sezral z kose ohryzek od hrusky. Minule sem aj videla ferinku, jak olizuje rajce na kericku... jediny moje stesti je, ze zrovna ferina rajcata nezere a tim na to zrejme jeste neprisel
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 21:40
- Nahlásit
brý den je tu kachýnka?
evidenční číslo: 1985/2011
plemeno: špic
popis: fena, 10 let
srst: oranžová, ostříhaná
velikost: trpasličí
nalezen: 01.10.2011, 15:40
P-6,Ruzyně,Ciolkovského
charakteristika: Nalezena bez obojku.Karanténa do 8.10.2011.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 22:52
- Nahlásit
davidkova renata
díky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2011 23:14
- Nahlásit
cernej caj
To je normálka, Kim se na zahradě obsluhuje sám, ale teda nejradši má jahody, hrách a maliny, teda dlouho nám trvalo než jsme přišli na to, kde se tam furt berou slupky od hrachu, ty totiž většinou nechává, spadaný jablka nežere, Dorin se to ještě nenaučil, ten čeká co se mu podá a oba by se porvali o morčecí tyčinky na klacku, kdybych je nechala, by to sežrali i s tím dřevěným klackem co je uvnitř.
Ale co je nejhorší Kim žere skořápky od ořechů, od vlašáků i lískáčů, musíme na to dávat bacha a nikde to nenechávat ležet, hlavně děti mají utrum louskat venku ořechy, protože to jsou pak skořápky všude.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 07:58
- Nahlásit
ad výstavy
pokud chceš aby se ti pes naučil chodit tak jak má ve výstavním kruhu, stojí za to to trochu natrénovat. K mlaďochům a dorostencům jsou rozhodčí tolerantní, ale ve třídě otevřené už toho moc neodpustí a je dost trapas, pokud tam pes nebo fena hopsá jako koza. Takže pokud pesa má ráda pamlsky, stojí to za to držet jí ho těsně nad čumákem a běžet s ní těsně u nohy. Já mám naučený povel "klus". Musíš vypozorovat tempo, jaký jí bude vyhovovat, aby nezačala cválat a hopsat. Taky to učím na výstavním vodítku, aby to měl pes spojený právě s ním. Taruše je 11 měsíců a už mi dokáže stát vzorně jako socha i několik minut. Ale rozhodně bych se do kruhu se psem tohoto věku nehrnula bez jakéhokoli tréninku. Ono to zase tolik času nezabere a stojí to za to, když je pes pěkný a pěkně se předvede. Jde taky o to jestli chceš pár výstav odjezdit nebo to jenom zkusit. Mně výstavy baví, tak chci, aby to k něčemu vypadalo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 07:59
- Nahlásit
Maya
tak to u nás zas frčí skořápky od vajec, ořechama mě pohrdli oba... Právě vím, že si psala, že ti Kim sklízí zahrádku, tak sem si říkala že mám hodný pejsky, že mi nic na zahrádce neožíraj a už začínaj olizováním a příští rok skončí obsluhou
na tech morcecich tycinkach jsou hlavne seminka a tak, to jim fakt chutna?
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:02
- Nahlásit
....a že nám párkrát plemeno přehodili, takže místo odpoledne ve dvě jsme šli na řadu hnedle v půl desátý, to se mi taky stalo. A můj poznatek z výstav - většinou na těch krajských a nižších výstavách mi ti rozhodčí připadají přísnější, než na mezinárodkách a národkách. A bohužel hodně rozhodčích jsou ksichtaři.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 08:12
- Nahlásit
cernej caj
Jj, je to nějaký obilí, ovoce, zelenina, ořechy, semínka a bůhvíco nalepený na dřevěnou tyčku, no prostě ideál pro masožravce a chutná jim to převelice. Morče je vybíravý, to sežere jen nějaký, tak ty co zbydou dostávají psi.
nefritt
Pravda je, že pokud se chceš vystavování více věnovat, tak bez tréninku to nejde, ale já to teda moc nehrotila, ale teda mě už psi u nohy na vodítku chodit uměli, však jsme byli jen párkrát a většinou na klubovce, mi i přišlo, že na klubovce byly rozhodčí taky tak nějak tolerantnější, takže bych asi se psem co se neumí moc vystavovat vyrazila raději na klubovku. Je to i takový komornější a i člověk co se v tom moc neorientuje jako já to tam spíš zvládne.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 09:00
- Nahlásit
No tak já jsem z těch, co jedou na výstavu vyhrát, nikoli zúčastnit se , takže trénujem poctivě
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 09:19
- Nahlásit
nefritt
Tak teda tak vysoký ambice jako vyhrát jsem já teda nikdy neměla.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 10:07
- Nahlásit
nefritt
no prave proto potrebujes ty majitele, co to jedou zkusit, kdyby tam jel kazdej vyhrat, mela bys sance o dost mensi ale takovy jako ja je takovym jako ty zvysujou
me stacilo co sem byla 2x s rodicema se seltkama... jednou mi teda "dovolili" jit se psem do kruhu, ale seltie sou proste seltie... to umi u nohy chodit od narozeni ale nikdy sme ani nemeli sanci kvuli tomu, ze nase seltky na horni hranici spravne vejsky, dobre staveny nemeli sanci, protoze tam byla nejaka rozhodci ze severu a natvrdo preferovala ty na spodni hranici vyskovyho rozsahu co vypadali ze jestli nedostanou veceri tak pojdou hlady
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 10:23
- Nahlásit
Maya
Jj, je to nějaký obilí, ovoce, zelenina, ořechy, semínka a bůhvíco nalepený na dřevěnou tyčku, no prostě ideál pro masožravce a chutná jim to převelice. Morče je vybíravý, to sežere jen nějaký, tak ty co zbydou dostávají psi - a já si lámala hlavu, co je to za mlska ty,,morčecí tyčinky" já myslela, že je to něco z krůtího masa (u nás je krůta - morka )
|