Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:00
- Nahlásit

žofka
Tykám tady všem a tedy i tobě. A za tím, že s tou podsadou píšeš blbosti, si stojím. Doporučuju ti alespoň si přečti standard pomíka, než něco takového napíšeš. Abych ti ušetřila práci, máš ho tady http://www.akc.org/breeds/pomeranian/
Články si fakt číst nemusím, sama jsem jich napsala dost.
Ale jistě myslíš ty články od velmi dobré chovatelky pomíků, která píše třeba ve svém článku o popisu pomíků toto:
Pesíky se vyznačují hrubší strukturou - mají tendenci trčet (srst je matnější) a mezi pesíky se nachází bohatá jemná podsada. Po sestřihu hrubší pesíky spolu s bohatou podsadu drží srst v trčícím postavení. Pomeranian se správnou strukturou srsti téměř nikdy nevylíná jako německý špic, u kterého jsou velmi zřetelné jarní a podzimní periody.

Popravdě je to tak, že nikdo nikdy neviděl jakéhokoliv špice napříč celou 5. skupinou bez podsady, to jen asi ty ho máš doma.

žofka
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 20:09
- Nahlásit

Maya
Ani jsem jinou reakci od vás nečekala,jen se mi znovu potvrdilo to,co už o vás a vám podobných dávno vím.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:27
- Nahlásit

žofka
A jakou jinou reakci jsi čekala než argumenty na podporu toho co říkám? Celkem by mě to zajímalo.
Co takhle spíš přiznat, žes neměla pravdu?

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:29
- Nahlásit

cernej caj
No doufám, že bude fit, má to koleno zatím volnější, tak se čeká co bude, jestli nemá natržený vazy, protože na to by ho museli uspat a zatím to vypadá, že to bude dobrý. Tak doufám, že jo. Jsem fakt ráda, že má vyšetřený pately, takže vím jistě, že ty volnější vazy předtím neměl.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:40
- Nahlásit

Maya
žofka
vůbec nebudu vás dvě tady rozsuzovat, neboť o tom vážně nic nevím, jenom než vypuknul tenhle spor jsem si pomyslela, že to je trochu divný špic, když je bez podsady...

Jinak Dorina včera napadl bulteriér - no, ještě, že to dopadlo jen takhle Při těch jejich silných zubatých tlamách je to ještě dobrý, upřímě mám z těchto psů dost obavy

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 21:53
- Nahlásit

worick
No vet když to slyšel taky říkal, že můžeme být rádi, že tu nohu vůbec má, taky mě to napadlo.
Jedno foto, trochu vidět ta noha, ale horší kousanec má z druhý strany

žofka
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:01
- Nahlásit

Maya
Ano,přiznávám,že jsem to napsala blbě,měla jsem napsat,že nemá línací podsadu a ne,že jí nemá. Ale o to tu už vůbec přeci nejde,jde o to,co jsem tu napsala už výše,opakovat to už nebudu. A k těm článkům,myslela jsem ty od odborníků,tedy ne od vás,že.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:29
- Nahlásit

žofka
Citace nebyla z článku ode mě, ale od odborníků B., jistě víš o koho jde a lze to nalézt přímo na jejich stránkách, asi je moc prostudované nemáš, což se divím když jsi sama psala, že ses u nich zajímala o štěně, protože oni tam toho mají o pomících u nás nejvíc a každý kdo se zajímá o pomiky by je měl mít přečtený od začátku do konce.
Ale ono je to fuk, myslím stejně, že nejvíce odborný je ten mnou odkazovaný americký standard pomíka. Každý si to tam může přečíst, jak to s tou srstí je.
Ale jsem ráda, že jsme se shodli, že pomík má podsadu, i když s tím že není línací bych mohla taky polemizovat, ale radši už ne. Pravda je, že línají míň nebo spíš dá se říct ne tolik najednou, ale víc průběžně.

žofka
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:43
- Nahlásit

Maya
Kvůli tomu,že jsem se špatně vyjádřila,to ještě neznamená,že zmíněné stránky neznám a nečtu, včetně amerického standartu. Znám taky arogantní chování některých chovatelů u nás(mimochodem perfektně mezi ně zapadáte).A tím už fakt končím,nebo jste si myslela,že se nechám urážet donekonečna ?Ach jo,je mi smutno z takových lidí jako jste vy.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:44
- Nahlásit

Maya
Jedno foto - chúďato malé vypadá jako by se vrátil z Vietnamu Jak Woricka před nějakým měsícem napadl ten kavkazák (naštěstí takový nedomrd ) tak jsme většinu kousanců asi ani nenašli...v té jeho srsti je to problém. Asi až za týden jsem našla strup pod přední pažečkou a včera češu a vypadne mi chomáč chlupů na strupu, zpoza krku naštěstí se všechno odhojilo bez problémů...a i bez nás

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:52
- Nahlásit

žofka
Ani já se nenechám urážet donekonečna, takže tvojí větu k těm článkům,myslela jsem ty od odborníků,tedy ne od vás,že. jsem nemohla nechat bez komentáře, jako sorry, ale nemůžu vědět, že ty zmíněné stránky čteš a přitom tvrdíš toto.
A jo jo, taky končím, tohle fakt nemá smysl, ale zjevné nepravdy teda bez komentáře nenechám.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 22:54
- Nahlásit

worick
JJ, to je přesný, on naštěstí tolik chlupů nemá a skoro žádnou podsadu takhle v létě, s Kimem by to bylo horší, to by dopadlo asi jako s Woričkem, ale že má něco s nohou, to bylo jasný, jak měl vykloubený koleno, tak na ní nemohl ani stopnout.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 23:07
- Nahlásit

Maya
vykloubený koleno - fuj, vykloubené koleno, brrr, to mi ani neříkej převrací mi to žaludek Alfík se v jedenácti letech pohnal za zajícem a urval si kolenní vaz - má teďka umělý. Ale už ho bohužel ty zadní nožky vůbec neposlouchají, motá se jak motovidlo, pořád padá na strany.... ještě, že je takový krátkonohý - takhle on skoro ani nepozná, že spadne

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2011 00:50
- Nahlásit

worick
Chudák Alfík, no jo, stáří je nic moc i u psů, ale oni to naštěstí tak nevnímají.

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 09:51
- Nahlásit

O tom, co udělá ostříhání srsti u vlčího bych teda něco věděla S následky jsme se potýkali dva roky. Že ho bývalý majitel ostříhal když mu bylo tak cca 10 měsíců jsem tu už psala kdysi. Teď je mu 3,5 roku a teprve teď můžu říct, že se Charliemu srst vrací do normálu.

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 09:55 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

[Ta lapina co se dávala Worick je moc pěkná - mně se líbí tyhle typy psů - mohutný, chlupatý ale už bych dalšího takhle chlupatýho jako je Charlie nechtěla

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

nefritt
no hlavně, že se vrátila, bych se celkem bávala i vážnějšího poškození srsti a měla bych strach, jestli někdy doroste.

edit: rentgen na klouby se musi delat v narkoze? vcera rikala neco takoveho segra... jinak teda premyslime, ze se zkusime na ten rijen/listopad domluvit u toho co psala koblizenka, tusim mvdr. snasil.

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:19
- Nahlásit

cernej caj
jj, v narkoze

no zpočátku to vypadalo, že bude mít srst jako ovce, teď už to jde
URL

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:33
- Nahlásit

nefritt
je moc peknej

akorat me fascinuje, ze vetsina spicu ma ocas tak jakoze polozenej pres hrbet, jen ferina ho ma fakt zakroucenej a zamotanej

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 10:40
- Nahlásit

cernej caj
ale on ho má taky zakroucenej Má na zádech úplně vyleželý chlupy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 11:05
- Nahlásit

nefritt
nerikam, ze nejsou zakrouceny, ale ze nejsou jak sneci ulita ale je fakt, ze z tech fotek to neni tak moc poznat, jak presne ma ocasek zakroucenej, z te prvni fotky vypadal, ze ho ma zakroucenej jakoze bokem ale teda sem se ted koukla poradne a poznat se to moc neda.

Jináč by mě taky zajímalo, jak se dají přidat údaje do toho genealogickýho stromu, psala jsem jim v průběhu minulěho roku a půl asi 3x že by mě tam přidali jako majitele, ale nikdy ani neodepsali, že to musi třeba chovatel žádat, nebo jak...

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:09
- Nahlásit

cernej caj
myslíš na klubových stránkách? Tam si údaje zadávám sama. Dostala jsem heslo od správce a něco (teda ne všechno) si tam můžu dávat i fotky vkládat

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 14:39
- Nahlásit

nefritt
jj myslim (http://www.spic.cz/genealogie) ja prave psala se zadosti o zaslani toho hesla (to tam nekde pisou) nebo aspon o zmenu tech udaju, ale proste ani neodepsali zpet. tak nevim...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:56
- Nahlásit

cernej caj
Ocas mají špicové různě, někteří zakroucenej i 2x, někteří položenej na hřbetě, někteří bokem, Dorin ho má položenej na zádech a Kim ho má do oblouku na zádama

S tím heslem je to divný, ale napiš tam znovu na ten mail uvedený v informacích, možná jsi psala zrovna v době, kdy se měnil webmaster a řešila se databáze, tak to zapadlo.
Každopádně jestli máš zájem, můžu ti to tam doplnit i já, ale samo do budoucna bys měla lepší mít vlastní heslo.

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 18:58
- Nahlásit

A s tím ostříháním co píše nefritt, to můžu potvrdit, Kim měl vlastně 2x oholenou tu samou nohu a ta srst je tam jiná, je to už pár let, takže vidět to není, ale na omak je to znát, že za srst je taková drsnější a krepatější.

nefritt
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 19:53
- Nahlásit

jo, to je opravdu drsnější a krepatá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 20:06
- Nahlásit

Maya
tak ja to zkusim tam napsat znova.

JJ, takovej jak Kim mel i spicloun, co sem videla posledne Tim ho má jak vlčák, tak mám doma jen šneka pro porovnání

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2011 22:08
- Nahlásit

cernej caj
S tím ocasem je to jedno, hlavně ho musí mít nahoru a raději výše nasazený. Jak je zakroucený je jedno.

Tonka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:21
- Nahlásit

Dneska jsem na výstavě koukala na německé špice a zdáli se mi hrozně malí??? Měla jsem představu že německý špic je kolem 40 centimetrů v kohoutku, ale jinak byli velmi pěkní

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2011 20:41
- Nahlásit

Tonka

Mně se děsně líbí ty velký špicové,jednou si toho šedáka pořídim!

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání