| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 22:32
- Nahlásit
kachna_
Takových tam běhá, fotek jsem viděla hafo, lidi je stříhaj, aby je nemuseli udržovat, taky je to všechno kastrovaný a to pak u některých ta srst je na údržbu fakt strašná, a takový lví střih je ještě horší
No u nás to bude za chvíli taky, však ten trend čím víc chlupů tím víc adidas je už tady taky a na výstavě neostříhaného špice už pomalu ani nepotkáš
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2011 23:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
A tohle je co???
Psíček....Nějak jsem mimo mísu...nechápu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 08:06
- Nahlásit
worick
To Psíček je mimo mísu, toho si nevšímej, on snad zase zmizne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 08:28
- Nahlásit
kachna_
Maya
náhodou holky, mě se ten ,,medvídek" líbí vypadá úplně jak předloha pro ,,Míšu Kuličku"
Chápu, že jako chovatelky špiců máte výhrady...asi bych jako majitelka samojeda neměla pro podobné ,,úpravy" taky pochopení Ale když to vemu, že si někdo chce pořídit jen,,roztomilého pejska" jako třeba bišona, jorka a apod. - tak bych do tohohle šla
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 08:43
- Nahlásit
worick
No mě to taky nijak zvlášť nevadí, protože psovi to nijak neubližuje a osobně mi spíš vadí ta tendence k nutnosti střihové úpravy na výstavy u plemene tradičně bezúdržbového jako špic a to jen proto, že se našlechtí dlouhá srst a pak se ostříhá do žádoucího tvaru, místo aby se našlechtila srst a tvar takový jaký mají být, ale na druhou stranu zase tak nějak nechápu když někdo nechce dlouhosrstého psa, že si rovnou něpořídí nějaké krátkosrsťáka, však na výběr je toho dost.
A tady jeden lví střih pro inspiraci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 08:52
- Nahlásit
worick
Ale abys nepřišla zkrátka
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:06
- Nahlásit
worick
no mně na tom všem vadí spíš propagace toho, že je důležitej jenom vzhled. Neni důležitý, k čemu to zvíře je staletím určený, jeho povaha, ale to, jak vypadá. Je to všechno takový plytký (sakra, by mě nikdy nenapadlo, že to slovo použiju )
Ale když to vemu, že si někdo chce pořídit jen,,roztomilého pejska"
pomeranien je přeci roztomilej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:21
- Nahlásit
ja myslim, ze pokud chce clovek strihat psa, ma si primarne poridit zvire, ktere ma k tomu urcenou srst, jako pudla nebo tyhle rasy, ktery se upravovat "musi". jinak me to takhle moc neva, i kdyz se mi to nelibi, ale jak ste tu psali. Problem bude ze zacnou slechtit jinej typ srsti a bude...
ps, vlci spic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:27
- Nahlásit
cernej caj
Dobrý, to doufám není Ferinka nebo Timík
JInak jiný typ srsti už je, mají ho právě výstavní keesové a pomíci a musí se stříhat, u nás už je taky, jen ne zatím v takové míře, ale to je jen otázka času
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:32
- Nahlásit
Maya
ne
no blby je, ze casem to asi prejde vsude a takovou srst uz bude mit kazdej spic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 09:58
- Nahlásit
cernej caj
No jo, představa, že psa musím učesat každých pár dní, jinak z něj budu mít jeden velkej cucek je jako nic moc.
Naštěstí je na výběr i jinde, kde snad toto nehrozí.
lapiny už tu byly, tak další moji oblíbenci, který sem snad někdo taky časem dotáhne
islandský pes
a norský buhund
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
Ale abys nepřišla zkrátka - ježíšmarjá, tohle fakt může udělat jen debil, co je mu za těžko jednou za týden vyčesat psa Vypadá jak nějaký mrzák. A lví střih - asi je to prostě i věc vkusu, ale tohle mi připadne jako ,,dělat ze psa blbce"....nevím proč, když třeba u pudlů je to normální...asi už to máme hodně zakořeněné - jak má který pes vypadat No jo, já jsem ,,býk" a ten nemá změny rád
jééé, islandského jsem neznala, ten je taky krásný
kachna_
pomeranien je přeci roztomilej - šak to je taky tuším ten ,,Míša Kulička"
Přesně jak jste holky psaly: když si chce někdo psa stříhat, ať si pořídí stříhací plemeno, když nechce česat, ať si veme hladkosrstého....je to divné, ale když chci nějaké plemeno, tak se vším všudy. Ne že: já bych hrozně chtěla samojeda, ale aby nebyl chlupatý, tahací, běhací, lovící, byl hlídací a ostrý......
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:48
- Nahlásit
worick
Maya
Hele, jak se pozná bílej špic od samojeda, pokud se nezeptám majitele?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:52
- Nahlásit
kachna_
No pokud myslíš velkého, tak bych řekla, že špic je menší, má míň chlupů, slabší kostru a úplně jinou hlavu
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:52
- Nahlásit
worick
: já bych hrozně chtěla samojeda, ale aby nebyl chlupatý, tahací, běhací, lovící, byl hlídací a ostrý......
i když, chápala bych vytvoření nepracovní "pet formy" borderek, bíglů a zlatých retrieverů a labradůr. Myslim, že by to těm plemenům docela prospělo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:53
- Nahlásit
worick
já bych hrozně chtěla samojeda, ale aby nebyl chlupatý, tahací, běhací, lovící, byl hlídací a ostrý......
Joo, to je japonský špic, akorát je kapku menší, však se japonci dohadujou, jestli je to zakrslý samojed a nebo ne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:55
- Nahlásit
kachna_
Taky si myslím, v dnešní době ty pracovní potřeby spousty plemen jsou už trochu kontrapruduktivní a těm psům spíš škodí.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:56
- Nahlásit
Maya
tak bych řekla, že špic je menší, má míň chlupů, slabší kostru a úplně jinou hlavu
Tak to asi bude starší samojed (ono u Milči těch devět let prozradí taky jen klidná chůze), co u nás chodí.
Chodí na volno , potkala jsem ho jednou s paní, asi dcerou majitele, na ní celkem z vysoka kašlal a teď nedávno s pánem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 10:58
- Nahlásit
Maya
islandsky pes je taky celkem krasavec
i kdyz vcera sem musela vzit na ferinu nuzky, nevim jak se to stalo a kde k tomu prisla, ale na brise mela rozlehlou zvykackovou placku vlepenou mezi chlupy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 11:01
- Nahlásit
kachna_
Cestou z práce u paneláku taky vídám pána se samojedem, taky samík na volno, ale je vidět, že je fakt hodně starý a už se jen tak plouží, takže worick se taky dočká, že bude chodit s Woričkem na volno, jen to chvilku potrvá
Jo ještě mě napadlo, bych řekla,ž e špic má mnohem větší a špičatější a míň zarostlý uši, samíci mají takový kulatější a masitější
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2011 11:03
- Nahlásit
cernej caj
Tak žvejkačka, to ještě jde.
Já stříhám Dorinovi břicho každý léto, má tam dlouhý chlupy a věčně pochcaný. Vlčouni takový dlouhý na břiše nemívají.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 08:05
- Nahlásit
Maya
Já stříhám Dorinovi břicho každý léto, má tam dlouhý chlupy a věčně pochcaný -
Včera u báby:
Mandy s Berrym na dvorku(foceno už skoro za tmy )
s Woričkem tamtéž
A u báby v kuchyni: Workovo nadšení z toho, jak mu Mandy pořád skáče po čumáku i když...nic moc, on umí cenit mnohem líp
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 08:24
- Nahlásit
Není pravda,že pomík se musí stříhat,to se zas opičíme po amících,ostatně,jak už léta ve všem. Pro mně je laicky řečeno pomík "vylepšený" špic a stříhání jen hyzdí jeho nádnernou srst.A nechápu,proč někteří chovatelé toto stříhání tolik u nás propagují,když na výstavách pak nemají šanci. Chválím jejich snahy o oddělení pomíků od klasického špice,ale přijít na výstavu s ostříhaným pomíkem,dokud tu platí stará,ale zažitá pravidla,to mi přijde jak provokace. By mně teda zajímalo,kolik porotců u nás ví,že hlavní rozdíl mezi pomíkem a špicem je,že pomík nemá podsadu. S dnešním přístupem jak u nás,tak v Německu hrozí,že tu za chvíli budou převažovat ostříhaní "gremlini" a klasický špic pomalu vymizí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 08:32
- Nahlásit
žofka
díky za info - já vůbec nevěděla, že pomeranien nemá podsadu Ne, že bych to k něčemu potřebovala ale zase jsem chytřejší
že tu za chvíli budou převažovat ostříhaní "gremlini" -
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 08:47
- Nahlásit
worick
Ano,tohle byl první výraz,který mně napadl,když jsem kdysi uviděla takové ostříhané cosi na fotkách,protože jsem o pomíka mněla velký zájem. U nás,pokud já vím,možná už je to jinak,už to tak nesleduju,jsou 2 chovky,které se celkem úspěšně snaží o chov čistokrevných pomíků.Jenže ouha,v první se chovají psi kdesi ve stodole a zvláštní je,že nůžky vidí akorát před výstavou,jinak jsou to krásní dlouhosrstí "špicové".Navíc v této chovce se absolutně nehledí příbuzný nepříbuzný,pately nepately,všecko je jedno,kryje se tam s čímkoli. A v druhé,když je kontaktuješ mluví s tebou jak s blbcem a jestlipak teda víš,co vlastně chceš,že teda oni chovají pomíky a ne špice,no připadala jsem si,jakože musím teda nejdřív někam na školení,protože jsem blbka a nevím co chci. No a pak jsou tady různé chovky,které teda své štěňata vydávají za pomíky,jenom proto,že buď jeden s rodičů pomík je a nebo někde daleko v rodokmenu se nějakej najde. Tak,takhle to vidím já,jak je to u nás s těma "gremlinama ".
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:51
- Nahlásit
žofka
No teda nevím jestli ty víš co chceš, ale větou hlavní rozdíl mezi pomíkem a špicem je,že pomík nemá podsadu jsi mě fakt dost pobavila, větší blbost jsem už dlouho neslyšela.
A se stříháním se neopičíme po amících, pomíci se stříhají všude, musí, jinak vypadají jak dikobraz jak jim dlouhá krycí srst trčí z podsady na všechny strany. Doporučuju ti zajít na nějakou mezinárodní výstavu a podívat se na pomíky zahraničních vystavovatelů jak jsou ošmikaní a třeba tě nechají i šáhnout, podsadu od krycí srsti snad poznáš. Fakt věř, že ty rozdíly mezi pomíky a němci jsou úúúplně někde jinde.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:52
- Nahlásit
worick
Super fotky, to je to štěndo, jak si brali co? Vypadá jak český strakáč.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 18:53
- Nahlásit
Jinak Dorina včera napadl bulteriér, jsem u toho nebyla, ale mamka s dětma, vláčel ho za zadní nohu, takže má nohu pokousanou a měl vykloubený koleno, to mu naštěstí spravili a teď tu trpí s límcem. Ale snad bude dobrej, už na tu nohu normálka chodí, jdeme na kontrolu ještě ve středu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:14
- Nahlásit
Maya
no hlavne, ze to odnesla jen noha a zda se, ze bude dobra, taky to asi mohlo zkoncit mnohem hur tak drzime palce, at si nesunda limec a nebude si nohu jeste oblizovat a tak... Kdyz na ni chodi tak bude za par dni fit
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:20
- Nahlásit
Maya
Kdysi jsem se vámi nechala nadzvihnout,ale dneska už určitě ne,vy mně teda urazit nemůžete,snad jen to tykání bych si vyprosila. Vaše neohrabanost,arogance a nedotknutelnost z pozice majitele dvou,mimochodem krásných,špiců je přesně to,co vlastní téměř všichni rádoby chovatelé a členové vašeho klubu. A co se týče pomíků,už dávno nemusím chodit na žádné výstavy,to už mně přestalo dávno bavit,sledovat ten bordel u nás. Co se týče jejich srsti,stačí si šáhnou na srst toho našeho,já nikam totiž chodit nemusím,abych viděla jak pomík vypadá,narozdíl od vás. Možná by vám pomohlo přečíst si pár článků o pomících od jedné velmi dobré chovatelky pomíků,už jsem tu o ní psala,jméno samozřejmně psát nebudu,ale věřím,že vy jste natolik znalá poměrů v českém chovatelstvím,že určitě víte,o kom mluvím.Fakt vám doporučuji číst její články,když už chcete rozdávat tady ty svá moudra a urážet někoho,kdo s vámi nesouhlasí. Prostě se holt někdy neudržím,když vidím,jak tu kážete bludy.Hau
|