Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 11:43
- Nahlásit

cernej caj
Vyhodnocení DKK dělá u špiců Ekr, ten je myslím z Hradce. Pokud byste nechtěli jet tam, tak si najdi v Brně ortopeda, co je taky akreditovaný na vyhodnocování DKK, třeba jak radí koblizenka, udělá ti dobrý rentgeny, špatný rtg může i ovlivnit výsledek, což by byla škoda,protože se to už nedá udělat znova. Vyšetření na DKK je doživotní, u dospělého psa se už nemění, naopak je lepší ho dělat u mladšího psa, starší už mívají artrozu. A nezapomeň si sebou na rtg vzít PP!! Skleróza je častý důvod opakované návštěvy.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:30
- Nahlásit

Maya
takže u dobrého ortopeda se udělá rtg a to se pak posílá na vyhodnoceni Ekrovi, jestli to chápu správně?

Na toho co psala Koblíženka jsem právě koukala, i ordinační hodiny sme schopný stihnout, takže to by mohlo vyjít. Otázka je spíš teda ten ideální věk Feri? koncem listopadu bude mít 2...

jinak jsem nasla "18. 9. 2011 - po skončení posuzování v kruzích, při NVP Moravskoslezká, Brno" nevím, to je to co jsi myslela? koukam na spic.cz

koblizenka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:36
- Nahlásit

cernej caj
Po roce věku můžeš kdykoliv , i u větších plemen psů je to po roce a půl už definitivní stav.
Jinak s tím vyhodnocením a následním posláním Ekrovi to máme u chodů stejné, na dobírku ti pak od něj přijdou výsledky (v případě choda kyčle i lokty cca 900)

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:43
- Nahlásit

koblizenka

ahojky, už máme vybraný to Falco, chceš se teda přidat, nebo mám objednat zatím bez tebe?

koblizenka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:45
- Nahlásit

Eninka
Ahoj, já ti objednávku posílala v pátek večer. A dneska jsem ti psala znova, zda to platí. Tak koukni do jestli to nespadlo třeba do spamu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 12:59
- Nahlásit

koblizenka
takže máme i celkem akorát věk, za ty 3t cca celkem teda žádná sláva, ještě že furt chodím o víkendu do práce

koblizenka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 13:08
- Nahlásit

cernej caj
Ferinka je menší, tak to budeš mít o něco levnější. Jen já mám choda mamuta V srpnu jedem na bonitaci, tak jsem zvědavá, kolik nám naměří...

Eninka
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 13:50
- Nahlásit

koblizenka

tak už jsem objednávku našla

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 15:11
- Nahlásit

cernej caj
Koblizenka ti to říká správně, 2 roky to je věk akorát, v Brně si necháš udělat rtg u nějakého veta akreditovaného na posuzování DKK u jiného plemene, třeba zrovna ten Snášil, bude mít kolíbku a řekne ti jak kroutit nožkama, na tom dost záleží, no a řekneš tam, že ti to vyhodnocovat musí Ekr, oni ti zhotovení rtg zapíšou do PP, abys nemohla podvádět a pak ti to přijde za prachy domů.
18. 9. 2011 - po skončení posuzování v kruzích, při NVP Moravskoslezká, Brno
jj, to je termín bonitace, ale musíš být přihlášená, nejlíp už teď, nejpozději 14 dní předem, akorát když ještě nebudeš mít protokol o vyšetření DKK sebou, tak nedostaneš slevu a budeš ho pak muset naskenovat a poslat meilem. Nebo bys bonitaci musela odložit na příští rok.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 15:41
- Nahlásit

Maya
tak my uvidíme podle financí, navíc mám hlavně pocit, že tenhle termín zrovna máme dovolenou... nicméně na do vyšetření už se pomalu na ten podzim domlouvat můžeme.

Věk na bonitaci je taky teda +/- ty 2 roky už ideální, že

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 15:50
- Nahlásit

cernej caj
Nejlepší rentgen v Brně je prý na Palackého na fakultě veteriny. Digitální. My tam byly s Bekynečkou a výsledek sice na prd, nicméně rentgen OK.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2011 16:10
- Nahlásit

cernej caj
Věk na bonitaci je taky teda +/- ty 2 roky už ideální, že
Jj, stejně na bonitaci s vlčím špicem smíš až od 15 měsíců a lepší je trochu později kvůli srsti. O rok později vůbec nevadí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 08:58
- Nahlásit

Maya
epší je trochu později kvůli srsti naše bezesrstka teda asi ještě čas má i když já su s osrstěním spokojena

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 09:57
- Nahlásit

cernej caj
Ty jí pomlouváš chudinku, vždyť podle tý fotky má normální letní kožich.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 11:28
- Nahlásit

Maya
nepomlouvám, pro mě je krásná, ale proti Baty má chlupů tak půlku a chovatelka říkala, že taky ještě není dosrstěná,že Toran dosrstil až ve 3 letech, takže to spíš beru tak, že teď mám krásnýho psa a bojím se, co z něj bude za rok

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 11:30
- Nahlásit

cernej caj
proti Baty má chlupů tak půlku a
proti baty v květnu. Proti baty v červnu má chlupů zhruba stejně. Jsem se jeden tejden smála mamče, že má krátkosrstku. Druhej tejden už se mamča smála mně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 11:34
- Nahlásit

kachna_
květnová ferinka byla ferinka se zimní srstí koupila sem jim taky řasu, se mi zdá že timík má takovou "drsnou" srst, tak jsem zvědavá.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 12:16
- Nahlásit

cernej caj
Tak jako prostě u všech špiců tak i u vlčích jsou jedinci, co mají hodně srsti a i ti, co mají míň nebo kratší, osobně preferuju taky míň, ta lepší údržba to vyvažuje.
No ale aby sis nemyslela...
Baty maminka

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 12:17
- Nahlásit

Ale abysme jí nekřivdili, tak opět Baty maminka
prostě jsou to takový chameleonci aneb více psů v jednom

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 12:19
- Nahlásit

cernej caj
Ale jinak má chovatelka Feri asi pravdu, Kim měl taky nejvíc srsti kolem 3.roku a od tý doby už to jde jen z kopce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 12:48
- Nahlásit

Maya
týjo, nevěřila bych, že to je stejný pes

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2011 13:18
- Nahlásit

cernej caj
To je asi po štěńatech, to feny hodně vylínají, ale v podstatě spousta vlčích špiců takhle podobně vypadá v létě.
Tady máš fotky z výstav vlčích špiců, je tam krásně vidět, jak jsou někteří chlupatí a někteří holata.
http://kppodkt.rajce.idnes.cz/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 07:48
- Nahlásit

tak dneska bude premiera zavrtnejch koliku na psy. Mam brutalni hruzu z toho, ze rano budem bez psu

i kdyz byli privazany v hostynkach ke stromu, tak sem se pri kazdym steknuti budila hruzou, ze uz pes neni u stromu privazanej, co teprv malinkaty kolicek zapichnuty v zemi... drze palce, at se vyspim

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 08:09
- Nahlásit

cernej caj
Kolíky drží když ho zavrtáš až na doraz, brácha ho používá na borderáka už léta, teď co byl po operaci tak denně. Spíš bych se bála překousání vodítka, doufám, že používáte řetěz. Kim když byl uvázanej po operaci překousal vodítko snad za vteřinu a to přitom nikdy do vodítka nekousal, nepomohlo ani řetízkový, protože dole byl kousíček látkovej, hned jsem mazala do železářství pro řetěz a stejně se mu ho povedlo jednou přetrhnout taky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 09:35
- Nahlásit

Maya
no teď mě děsíš, řetěz? Nikdy vodítko nekousali a v noci v lese minule si taky nekousli... celkem v klidu nám na vodítku vydrželi. takže z práce mažu do železářství pro jistotu, k tomu karabinky a doufat, ze se to nerozpoji... no ted sem teda klidnejsi

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 09:55 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
tak dneska bude premiera zavrtnejch koliku na psy.
Já vám závidim!!! , jenom mě ještě napadlo, jak jsem měla ty placatý karabinky, tak se fakt z nich pes může vytočit, klasika je lepší.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:16
- Nahlásit

kachna_
ted si nejsu jista, co myslis placatyma karabinama?
ja bych brala asi neco jako jsou ty dve zprava, popripade ta pvni zleva...

proste kde jsou stromy, tam jsem jistejsi. A taky vyzkousim novej bagl, na to se tesim hafo, za ty nechutny penize co stal

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:25
- Nahlásit

cernej caj
No je fakt, že je asi rozdíl uvázat psa na noc a nebo jako já mít psa uvázaného celý dny dva měsíce, ale pravda je, že mě to tenkrát taky vůbec nenapadlo že by se odkousal, protože nikdy v životě do vodítka ani nekousl, ani jako štěně, pak to bylo pár dní v pohodě, no a pak se prostě rozhodl, že už toho má dost nebo co, udělal kousy kousy a šel jako ne že by se nejdřív snažil ohlodávat, prostě bez jakýchkoliv předchozích zkušeností a pokusů přesně věděl kam kousnout

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:30
- Nahlásit

Já měla tenkrát karabinky tato, ale pravda je, že nemají ten otáčecí šroub, ale zase stačilo to jen kdekoliv provlíknout, zkrátit tím řetěz, dát ho dvojitě atd., prostě cokoliv a nemuselo se to nikam složitě přidělávat

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2011 10:33 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
ted si nejsu jista, co myslis placatyma karabinama?
jiný než jsi sem dala , ta první zleva, by neměla bejt barevná hliníková, s tou máme špatný zkušenosti.
Maya
Já měla tenkrát karabinky tato,
jo, ty jsou naprosto skvělý

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání