Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 12:07
- Nahlásit

Maya
no on napadá ze strachu, jak jsem pochopila. Navíc možná to, že je na jedno oko slepej ho trochu omezuje v ideálním přehledu o okolí.

kachna_
jojo, to by bylo super. Problém asi v tom, jak najít tu vhodnou osobu, která působí důvěryhodně a má přijatelné metody.

šikovná baty

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 12:43
- Nahlásit

A tento není od Brna? http://www.psi-tabor.info/ivo-eichler/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 12:55
- Nahlásit

Maya
a to je nějakej dobrej, duveryhodnej clovek? vim ze sem cetla tak clanek, dva v nejakym psim casaku, ale jinak neznam.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 13:01
- Nahlásit

cernej caj
Nenám osobně, ale poměrně dlouho měl poradnu v PPĆ, jsem to četla a mám jeho knížky a zase až tak od věci mi jeho rady nepřipadají. Zkus si vygúglovat jeho jméno, určitě se propírá ve spoustě diskuzí, jistě se najdou lidi, co na něj nadávájí, tak jako na každého, asi jde spíš o tu převahu názorů a spíš tvůj pocit z něho.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 13:33
- Nahlásit

Maya
Jenže není to ono u těch výcvikářů spíš tím, že psi držej od štěněte v kotci?
Čoveče ani u jednoho, Hessina vůbec kotec nemá a socializaci dělali v paneláku ještě. Nevim, spíš celá jejich rodina nevědomky podporuje nějak tuhletu psonenávist, páč vlastně Grejsina jejich syna se už začíná chovat podobně, o dceřině Hurtovi ani nemluvě (a ten dokonce vyrůstal s našim Cirem, do roka).
A jak k tomu přišla ta moc ozkouškovaná fenka nevim, jen se prostě na cvičáku střídali tak, aby nepřišli do kontaktu.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 13:37
- Nahlásit

kachna_
No tak jestli ono to nebude spíš vrozený, ale jinak jistě to psi taky odkoukají od sebe. A nebo je někde chybka v lidech jak píšeš. Jako ale na vrozenost už věřím 100% od té doby, co má brácha borderáka agresora a vím, co si s ním zažili a zažívaj a všechno je prt platný.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 13:50
- Nahlásit

Maya
Tak Eichler je snad docela normální. Ale to moll, co se černýmu čajovi ozvala je možná lepší, páč má myslim středoaiaty, který jsou podle mě myšlením špiců bližší než ovčáci.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 14:14
- Nahlásit

no my uvidime. Ono realne to zas takovej problem neni, kdyz malokdy potkame psa, ze... ale i tak to cloveka omezuje

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 14:41
- Nahlásit

cernej caj
No jestli máš čas, tak to můžeš zkusit vylepšit, za to nic nedáš, jen si ohlídat aby ti někdo psa ještě víc nezkazil a pak když nic, tak to maximálně zůstane stejný a vy se s tím naučíte žít.
Dorin se bojí velkech psů, ale on naštěstí jen zdrhá, nevím jak by dal 15 pobíhajících kolosů, ale na výstavách byl na vodítku, tak musel, tak to i přežil.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 15:04
- Nahlásit

Maya
prave proto neco fakt osvedcenyho, dobryho, aby se to nezhorsilo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 19:13
- Nahlásit

kachna_
ps: mas email, kdyz budes mit cas, tak mrkni.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 22:38
- Nahlásit

cernej caj
odesláno a snad ti to pomůže

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 09:55
- Nahlásit

tak a uz jsme domacnost bez chtenych hlodavcu. Skoda, ze morceci domecek sme ani nestihli vyuzit.

Premyslim, ze Tima vemem na ten krevni obraz, porad olizuje podlahu tak si rikam, co mu tak muze chybet? mate s tim zkusenosti? a pozna z toho vet, jestli mu chybi neco konkretniho?

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 20:39
- Nahlásit

cernej caj
Umřelo vám i druhý morče?
S tím,ž e by pes něco pořádl olizoval jsem se teda nesetkala, podle krve by teoreticky poznat něco měl, vím, že někdo nechává dělat rozbory třeba na vápník a fosfor a tak. Spíš jsem teda slyšela o psech, co olizují zdi, asi kvůli vápníku, ale o podlaze jsem nikdy neslyšela. Z čeho jí máte? A nemůže to být spíš nějaký jeho zlozvyk? Třeba mu dávali jídlo na podlahu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 21:24
- Nahlásit

Maya
jj, aji druhy.

No driv to nedelal, dela to tak posledniho pul roku, predtim teda ho podlaha nelakala. Je drevena, nenapustena nicim, takze se tam hodne drzi prach a cokoli, co na podlahu spadne. Ale blize ji i kdyz se ji snazim umyt, tak nevim. a jinou nez tu drevenou nechce

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 21:27
- Nahlásit

cernej caj
To je mi líto morčouna.
Tohle teda fakt netuším, co by mohl chtít dostat do sebe ze dřeva. Můžeš jí zkusti umýt octovou vodou, to by ho mohlo odradit, ale nevím, ten krevní obraz by se mu asi udělat měl.

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2011 21:34
- Nahlásit

cernej caj
co cvičák, zkoušeli jste něco?
Maya
S tím,ž e by pes něco pořádl olizoval jsem se teda nesetkala,
Mája jednou, když jí bylo špatně, byla schopná sežrat úplně všechno a blízala i podlahu. Co zkusit po dohodě s veterinářkou granule na močové problémy - dietu, nebo napsat Štouračovi o radu, čeho se v té diete vyvarovat?
Já bych se klonila spíš k tomu fyzickému problému, i s tím, jak je hubenej.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 00:25
- Nahlásit

Vyhublost může způsobovat štítná žláza a nebo slinivka, na to by měly jít udělat testy z krve.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 07:54
- Nahlásit

kachna_Maya
právě sme to našemu vetovi říkali, ale moc tomu nevěnoval pozornost a pak měl přes měsíc ty ATB tak sme si říkali, že to má spojitost, ale teď už je zdravej a pořád nepřestal, tak právě sem si říkala spíš už jít za vetem s něčím konkrétním, co po něm chceme, protože jemu to olizování moc nevadilo...

na cvičáku jsme ještě nebyli, v sobotu nebyl čas na moll, to asi až příští víkend a z toho druhého co jsem vybrala paní je pryč, tak se ozve jak bude, takže zatím ještě nic.

Jinak veterinář nám stoprocentně šoupne granule, což se teda extrémně nebráním, ale zkusím napsat šťouračovi jak k tomu krmení masem. Ještě si pořádně poslechnu ty jeho rozhovory, jestli to tam neříká, ale právě už mi to přijde jako extrém, že pořád a pořád...

právě, tim je docela hubenej, na to že by zluxoval cokoli...

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 20:38
- Nahlásit

cernej caj
Veterinární granule jsou super, mě by bez nich už nežil kocour, ale jako ty ceny za ně děsný, nevím jak psí, ale kočičí stojí 5kg tisícovku. Pokud ti to půjde nahradit něčím jiným, tak určitě ušetříš.
S tím Timem fakt neporadím, nevím, možná zkusit nějakého odborníka internistu? Nebo nezkoušeli jste mu dávat zátěžový granule? Nebo třeba mě psi dost přibrali po Kronchu, ale rybinu zase každý pes nežere. Prostě jestli jen jako nemá nějaký rychlejší spalování, stejně jako někteří lidi můžou sníst cokoliv a jsou pořád jak tyčka.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2011 21:46
- Nahlásit

Maya
Ja tu tloustku myslela jako v kombinaci s tim, ze olizuje moc tu podlahu, postavou jinak na tom extremne spatne neni a zezral by taky cokoli. spis prave sem si rikala, ze je lepsi prijit a rict treba, ze chci ty krevni testy jestli je v poradku, nebo napr. to vysetreni na stitnou zlazu nebo tak, proste neco hmatatelneho co po nem chtit, protoze sam asi koukne do oka, prohmata a rekne ze vypada dobre... ale uz tu podlahu olizuje moc dlouho, i kdyz v tom treba nic neni, tak prece jen neceho nedostatek to byt muze.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2011 21:08
- Nahlásit

cernej caj
Nejepší by asi bylo si vyžádat kompletní rozbor krve - poměr minerálů, hormonů a tak. Něco takového se dělá u lidí, tak si myslím, že u psů určitě taky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2011 22:13
- Nahlásit

cernej caj
Maya
Nejepší by asi bylo si vyžádat kompletní rozbor krve - poměr minerálů, hormonů a tak. Něco takového se dělá u lidí, tak si myslím, že u psů určitě taky.
Jak jsem na Tima tenkrát šahala, tak by to klidně nějakej problém se vstřebáváním tuku mohl bejt, je hodně hubenej a proč by to s sebou neneslo zvrácený chutě. Štítná nevim, na to myslim, že má moc dobrou srst?

Jinak jsme potkali nádherný vlkošpiče. Bezpapírový, dvouměsíční.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2011 08:42
- Nahlásit

zkusim se v tydnu k tomu vetovi dostat, a uvidime.

jé, štěniska tomusely být suprové kuličky, koukali už pokoutně?

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2011 10:30
- Nahlásit

cernej caj
Můžeš nechat třeba pro jistotu otestovat i toto, co vím, tak i hubenost bývá příznakem http://assil.sweb.cz/vlcispic-phpt.html

moll
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 16:24
- Nahlásit

cernej caj
ahoj - jestli chceš v sobotu dojet, můžeš i na 8.30 - pro začátek tam bude jen naše juiorka sao (7,5 měsíce), další začnou chodit tak kolem 9.00. to užb ymohl být ten tvůj špiclík okouknutej \ aspoň trochu. dej vědět

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 11:52
- Nahlásit

V útulku Troja je špic, ale píšou, že je čipovaný a hledají majitele, tak to asi nemá moc smysl dávat ho na špic v nouzi

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 12:51 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
V útulku Troja je špic, ale píšou, že je čipovaný a hledají majitele,
to je většinou pár hodinek, než ho najdou, brouček, kolikpak mu asi je?
Mrknu a jestli tam bude ještě večer, přihodim ho.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 14:08
- Nahlásit

kachna_
Tak koukám, že tam mají přímo datum narození, podle toho mu jsou 4, tak nejspíš kontaktovali chovatele, podle databáze se zdá, že to je Damián Strážní andělé, když tam bude ještě zítra, zkusím napsat do tý chovky.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 14:14
- Nahlásit

Tak jsem poslala mejlík špicí paní, co bydlí kousek od Skalky kde ho našli, jestli ho nezná, náhoda je blbec.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání