Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 09:59
- Nahlásit

kachna_
Sebral děti a šel jim ukázat, že pejsek neni zlej a jenom k nim přiběhl,
vidíš, aspoň sis u toho ověřila že takový lidé kteří hned neječí na psa a pána existujou

Batuše se doufám brzo polepší, nám Ferina začala něco těsně pod rok vlčet a mám pocit že už tak chce zůstat

jinak na žrádlo už děsně nekvičí, jak skončilo hárání. ale zdá se mi že je to fakt cholerickej štír (jako pár cholerických štírů vím o čem mluvím a je snadno napružitelná čímkoli.

V sobotu mě hryzla (ne chtěně, seděli sme u babi, já jedla, pode mě padali drobky a 16ti letej 5kg jezevčík o 4zubech, napůl slepej si přišel čuchnout a varovný zavrčení ignoroval, tak po něm vygřafla. v rámci zachování zdraví babičky i stoletýho psa sem jí tam rychle strčila nohu tak mám nad kotníkem 8x8 cm modřinu. od zubů jen malinkato sedrenou kuzi, takze bych rekla ze kousnout nechtela, spis se jen proste ohnala ze varovne cvakne.

a vecer vrcela na stene, ktery na ni porad dorazelo, tak sem ji radksi ani nepoustela u nasich z voditka.

Mohlo byt to chovani (jak vygrafnuti tak vrceni) zpusobeny "pretazenim" psa? stravili sme 2h ve vlaku, dalsich 14 km vyletem na palave mezi lidma a tunou cyklistu, kde sme trenovali aby po nich nevyjizdela - no aspon tak ze si sedla a dostala mlsku nebo pohlazeni kdyz nevrcela a v klidu sedela.

protoze nevim, jestli mam ted mit strach, ze zvalchuje segre borderu (asi by me zavrazdila) nebo pri bezny navsteve po klidnem dni bude normalne hrava

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 10:44
- Nahlásit

cernej caj
No tak podle mě jsou všichni špicové více či méně cholerici a hysterici, jsou jak čertíci v krabičce, stačí nadzdvihnout víko a už to letí.
Přetažení určitě může způsobit neadekvátní reakce, asi stejně jako u lidí, možná toho na ní fakt už bylo hodně.
To rafnutí do tvý nohy určitě bylo podle popisu omylem, stejně se nechal rafnout brácha od svýho borderáka, ale ten měl prokouslý stehno do krve. Každopádně já bych jí za to dala i tak po papuli.
Co se týká vrčení na štěně, tam to záleží na situaci, jeslti jak píšeš jí štěně opravdu hodně otravovalo a nikdo s tím nic neudělal, tak bych se ani nedivila, že ho chtěla odkázat do patřičných mezí a klidně bych jí i nechala, teoreticky by štěněti nic udělat neměla, jen by si zjednala klid.
A nebo prostě pro příště až uvidíš, že už má štěněte dost, tak je oddělit.
Ono někteří psi jsou takoví vrčivější a není vrčení jako vrčení, kdybys slyšela jak na sebe vrčí ti moji dva a jak se rvou a je to všechno jenom hra, ale pro cizí to vypadá, že se perou na život a na smrt. Dorin zuřivě vrčí i když se přetahujeme, taky to bere vážně.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 11:02
- Nahlásit

Maya
to jo, u stenete je problem ze muze vsude, maji ho pod dohledem zatimco kdyz ja jsem milostive na navsteve, tak nemam kam ferinu zavrit, a oni stene nezavrou, to je doma. ale zase po tom celym dnu a jezevcikovi se ji nedivim, ze uz vrcela. (to jo, tu nohu sem ji prakticky strcila do papuli misto jezevcika proto rikam ze vlastne si za to muzu sama, jinak by se me urcite nedotkla

prave se mi zda, ze Tim je flegmatik na ntou. jemu je vsechno relativne jedno, az na ty psi ale po chvili kdyz si zvykne tak je celkem flegmous taky. ferina vyleti presne jak ten certik z krabicky pri jakymkoli poodkryti vicka

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 11:20
- Nahlásit

cernej caj
No tak špic flegmouš je fakt výjimka, asi co potvrzuje pravidlo. Ono je to logický, že mají tu nervovou soustavu nastavenou tak, že při sebemenším vzruchu vylítnou, však přesně tohle se po nich chtělo po staletí při hlídání, rychlá reakce na podněty z okolí a pak zase rychlý útlum, aby se zbytečně neunavili, jako někdy je to fakt na zabití a když nás na klinice v Brodu vítal vet slovy Tak tu máme zase našeho cholerika, to budeme zase uspávat tak jako taky nic moc.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 11:57
- Nahlásit

Maya
Tak tu máme zase našeho cholerika
o vikendu jedem na druhe kolo vycvikoveho vikendu do heroltic, tak sem zvedava, jestli ze skoro flegmouse privezem plne flegmatickyho psa, at aspon jednoho mame hodnouckyho

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 13:52
- Nahlásit

Maya
No tak podle mě jsou všichni špicové více či méně cholerici a hysterici, jsou jak čertíci v krabičce, stačí nadzdvihnout víko a už to letí.
no to jo.
Ten můj blbeček vlkošedej naznal, že česání = smrtelné nebezpečí . Takže jí vždycky musim ulovit pod křeslem, vyčesat a ona potom naštvaně odkvačí. Fakt nevim, kde na to přišla, hřebeny mám kvalitní, zkušenosti taky ňáký, nikdo jinej jí nečeše, češu energicky, ale snažim se netahat, tiše mluvim, hladim, často se i tváří spokojeně, příště je to stejný. Pitomeček

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 13:54
- Nahlásit

Ale já bych špicí povahu neměnila

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 14:13
- Nahlásit

Ale já bych špicí povahu neměnila
No to já taky ne.
S tím česáním.. jestli spíš to není česání = smrtelná nuda.
U nás je obojí, Kima to smrtelně nebaví, tak po 10 minutách sebou začne šít a musím ho dost umravňovat.
Dorin to pojal ze začátku taky jako smrtelné nebezpečí, dodneška když ho trochu zatáhnu, tak ječí jak na lesy, ale oba se svorně na česání těší a aby se nepředbíhali, mají daný pořadí ve frontě, jim na konci když dočešu totiž dávám mlsku, což jsem musela zavést právě kvůli Dorinovi, na toho se ani nedala sáhnout kartáčem aby neomdlíval děsem a celkem se mi mlska osvědčila.

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 14:23 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
jim na konci když dočešu totiž dávám mlsku, což jsem musela zavést právě kvůli Dorinovi, na toho se ani nedala sáhnout kartáčem aby neomdlíval děsem a celkem se mi mlska osvědčila.
Právě že ne, vona z toho má normální fobii. Když vezmu hřeben do ruky, zdrhne. Sama nevyleze ani na špek (salám....). Nejdýl jsem vydržela jí lákat ven deset minut. A samozřejmě ta alergie to ještě podpořila.
Jo česat s pamlskama jsem zkoušela, vždycky jsem s tím měla dobré zkušenosti, ale u ní to prostě nefunguje.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 14:43
- Nahlásit

Čau holky nestíhám Zrovna jsem na téma ,,otravné štěně" psala k berňákům....

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:06
- Nahlásit

kachna_
No ona má blbý zkušenosti jak jste se jí hrabali na těch zádech, já být tebou bych vydržela s těma mlskama, ono se to nakonec zlomí, i když to může trvat dlouho.
Dorin taky takhle zdrhal před hřebenem a před vodítkem, já si to dávala vždycky pod triko, aby to neviděl a až po odchycení vytáhla. Jako to je mi jasný, že jí nevylákáš ani na zlatý prase když nechce.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2011 15:36
- Nahlásit

worick
To je teda blecha, se mi zdá nějaká mrňavá proti tvejm psům, jsem si jí představovala větší když je po labradorovi.

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 08:47
- Nahlásit

hele holky, vidíte v tom ovčákovi nějaká aspoň žďabet špice?
http://ywwka.rajce.idnes.cz/Baz_a_Majda#P1100294.j pg
Je to z tohohle tématu http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_12050_0.html

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 09:13
- Nahlásit

kachna_
Já v ní nevidím teda špice ani kousek, mě spíš přijde jako klasika několikagenerační vesnický NO.
Tys myslela asi na špice v nouzi? Nevím, je to blbý, ale tam by byla asi jako pěst na oko.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 09:16
- Nahlásit

Ale jinak koukám v Troji je špic

http://zvirata.identifikace.cz/cms/SSMP_psi

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 10:27
- Nahlásit

Maya
Ale jinak koukám v Troji je špic
No jo a to zrovna Troju jsem projížděla o víkendu. Už je vložen, snad bude dítě stále tak hodné a nechá mě pracovat na aktualizaci.
A ta krasavice z Vyškova už je pryč. Ale je tam další špicoid

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 10:30
- Nahlásit

Maya
ys myslela asi na špice v nouzi? Nevím, je to blbý, ale tam by byla asi jako pěst na oko.
no právě, já se snažím respektovat názory útulků (a že někdy docela zavírám obě oči), ale tohle mi fakt taky přijde jako ovčák

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 11:35
- Nahlásit

kachna_
Špicoid má krásný nožky do O
Tak já už taky viděla označovaný za špice všechno možný, ale myslím u tý ovčačky je to fakt mimo mísu. Ta nemá ze špice nic. Nevím, jak na to přišli v útulku, možná uši nahoru?

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 15:34
- Nahlásit

i když to není špic, tak sem musím dát co jsem náhodou našla :-.)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Čen 2011 12:35
- Nahlásit

kachna_
ze špice má špičatý uši

Hanca
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 18:13
- Nahlásit

Ahoj, já jen, že by to asi chtělo trochu aktualizovat nouzařské stránky špiců - je tam několik psů, kteří už v útulkách nejsou a třeba v Hradci jsou pak 2 noví. Díky,

Hanca
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 18:21
- Nahlásit

kříženec špice ve Vendolí : nové stránky: http://utulekpsivendoli.webnode.cz/nabidkapsu/

útulek Krajková už nefunguje.. Psi byli dovezeni do útulku Pavlínčina fauna, ale tam není pořádná nabídka psů

štěnda v Hněvicích nejsou...

Gin z útulku VOříšek má nový domov

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 19:14
- Nahlásit

Hanca
štěnda v Hněvicích nejsou...
a proč tam teda měli psaný 2 štěňata volný

Hanca
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 20:31
- Nahlásit

http://www.zachrannychov-hnevice.wbs.cz/Psi-k-adop ci.html tyhle mrňata? tak to se omlouvám, přehlédla jsem to..

Hanca
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 23:01
- Nahlásit

http://www.upice.cz/nalezeni-psi/d-3935/query=n%C3 %A1lez v Úpici by taky měl být špic?

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2011 22:02
- Nahlásit

Hanca
tyhle mrňata? tak to se omlouvám, přehlédla jsem to..
to spíš já si je spojila s těma minulýma , protože se mi nenačetly prve fotky
v Úpici by taky měl být špic?
krasavec

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 10:18
- Nahlásit

tak sme absolvovali v herolticich druhy kurz, pro problemove psy. dobry je, ze zbyna si poslech od duveryhodne osoby to co me treba neveril, takze v tomto +. jinak se moc nelisil od tech zacatecniku, tak sme si zopakli co sme znali plus zbyna to zkusil pod dohledem... nicmene s timem jako takovym... no akorat nam rekli, ze to je na zaklade strachu to jeho chovani, ale koncentrace psu na nej obrovska, takze porad jancil a prakticky sme s nim nemohli ani ven. zatimco vime ze jednoho psa celkem zvlada tak tech 15 co tam bylo muzskeho pohlavi na hromade pro nej byl dost zahul a fakt sme s nim nemohli ani vylezt z chatky

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 10:48
- Nahlásit

cernej caj
No jo, s Timem nevíš co s tím bylo, nejspíš ho nějakej pes vopral nebo žil v nějaký smečce co si ho podávala, nevím, to už asi nezměníš, prostě útulkový pes, nikdy nevíš, co zažil. Co konkrétně dělá? Napadá a nebo se bojí?

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 11:09
- Nahlásit

cernej caj
a co čoveče spíš individuálky? Najít si v Brně někoho na doporučení, pak chodit korzovat ke cvičáku (po domluvě) atd. Ale spoooousta lidí tohle nemá zvládnutý, vč. třeba výcvikáře z Mělníka, s fenkou co má ZM, ZVV1, ZVV2, ZVV3, ZPO1, ZPS1, IPOV, IPO1, IPO2, IPO3 , FPr1, FPr2, SchHA, SchH1, SchH2, SchH3, ZOP, ZPU1, ZPU (já to zkopírovala z jeho stránek), IPO3 fenky kamarádovy maminky... A to ti mají psa od malička.
dobry je, ze zbyna si poslech od duveryhodne osoby to co me treba neveril

Batynka byla s Michalem (já mám kliku, že Michal je pejskař) a dítětem a byla chválená, že teda sice na ní člověk musí občas zhurta, ale pak poslouchá moc pěkně

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2011 11:49
- Nahlásit

kachna_
Jenže není to ono u těch výcvikářů spíš tím, že psi držej od štěněte v kotci?

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání