| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2011 19:20
- Nahlásit
Maya
i kdyz treba ferinka rada spi na me. kdyz lezim na zadech, tak si lehne na me a funi mi do ksichtu a kdyz jsem na boku, tak si na me aspon poklada hlavu, aby mi mohla funet do ksichtu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 08:25
- Nahlásit
cernej caj
No mě by asi Kim s těma svejma kilama zalehl.
Dorin nejradši spí na podlaze opřenej o gauč, takže ho každou chvíli někdo zašlápne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 21:39
- Nahlásit
Koukněte k berňákům... A já se tak těšila, až jim seženu pěkného útulkového špice...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 22:25
- Nahlásit
worick
Pěkně vyměkli a nalítli no hlavně oproti špicovi tam bude rozdíl ve velikosti a v povaze když je tatínek labrador, tak snad se s tím nějak poperou a psice se bude mít dobře.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2011 00:43
- Nahlásit
Maya
....a psice se bude mít dobře - tak to je jediné, o čem nepochybuju U nás jsou zvířata milované a rozmazlované - jenom mamka není s to pochopit, že se musí taky cvičit, aby se s nima dalo vyjít na ulici Ona si představuje, že pes bude fungovat s ní na dvorku a všechno se naučí tak nějak sám....Něco jako Drakopesové kluci Rozdíl je ovšem v tom, že berňáci jsou ,,tak nějak přirozeně inteligentní" a hlavně - vyrůstali v takové rodině....a to je setsakra rozdíl...
Kluci se z toho ,,zvencnou" Teprve jim přibyla prcoňa Darinka, ještě si ani nestačili zvyknout na novou kámošku a další!
Já přijela od té báby, našla Toma u zahradního domku sbírat jahody a kluci - po bouřce zchlazení a rozdivočení - si chtěli hrát, tak jsme kopali s balonem. Hned mi někam odletěl mobil....a na konci jsme ho pak šli hledat. Říkám:,,klučíni, nemám telefonka, kde je telefonek, hledejte! Honééém, hledáme telefonek..." A tentokrát jsem nedělala blbou - že jako nevím ale fakt jsem neviděla kdy mi spadnul a kam. Berry tradičně hledal stylem,,kuk sem, kuk tam, no já to s...u, hledej si ho sama " ale Woriček šel do trávníku zodpovědně s nosem u země pobíhal, čenichal (já taky ) - pár sekund, zvednu hlavu a Worka ke mně kráčí s mobilem v papulce Ten teda dostal veeelikou pochvalu a běželo se do garáže pro nejlepší kokinka To udělal vážně skvěle Já jsem nadšená, jak bez nějakého usilovného tréninku okamžitě pochopil, jak je výhodné věci najít a přinést mi Jsem si jistá, že Berry taky ví, co po něm chci, ale on to nedělá tak nějak ,,zásadně" Je mu to vyloženě vidět po ksichtě Když je u toho Worka, tak: ,,ať to udělá blbeček Woriček" Navíc tedy ví, že nepřijde zkrátka - já najdu něco, za co ho odměním taky, třeba že:,,je pomocníček" a dostane alespoň jednoduchý povel - pozdrav, lehni, či tak něco
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Čen 2011 19:25
- Nahlásit
worick
Tak to je Worka borec, mě by se na to vykašlali oba. I když teda Dorin by možná snaživě lítal a alespoň dělal, že hledá.
A aporty neumí vůbec, Kim to bojkotoval od začátku, jak se mu něco hodí, tak se za tím jen ohlídne, ale neudělá ani krok, Dorin to má zase rád a běhá a nosí, ale nikdy mě, ale vždycky metr za mě, tam to položí, já proto musím dojít a zase znova hodit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 08:37
- Nahlásit
Maya
Jako nemysli si, že naši kluci aportujou jak aportovací psi - to ani náhodou Oni mají aportování jen jako hru a ta spočívá v tom, že já hodím hračku, ani vyrazí, pak se o ni dohádají a jden s ní přiběhne, abych se s ním tahal. Většinou je to tak, že Berry si žužlá svou kost a hraje si jen Worka, protože on se s ním přeci nebude rvát. A když Worka projevil snahu, že by mohl i přinést, tak jsme to začali pilovat. A teď to máme tak, že jako na znak ukončení hry (buď je mu horko, nebo už má hlad ) mi hračku přinese, položí k nohám a sedne - klasicky Jenomže Woriček neumí koukat na páníčka (takové to dychtivé čumění do ksichtu ) ale odvrací zrak stejně jako vlci tak mu ještě říkám s náznakem:,,Wori očička!" aby na mně alespoň kouknul Jenže Woruška to asi špatně pochopil, teda on koukne, ale asi si myslí, že špatně sedí, tak tak srandovně podsune zadek, až by se převrátil dozadu
A Berrynek ne, že by neuměl (když hrajou oba, tak to schválně mrskne někam opodál a ať to přinese Worka ) když je sám (Worick lítá někde po zahradě za ptákama) tak mi honem dychtivě předvede, že on to samozřejmě přinést umí taky
Včera jsem konečně měřila: Worka 60cm, Berry 66cm (+-1cm )
A taky fotila Tady je našich Mandy (ten bordel je u báby na dvorku )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 19:45
- Nahlásit
worick
Mandy je pěkná, ale tatínek bude asi labrador jen z leknutí ani nevypadá tak velká, kolik jí je? labradoří štěńata v 8 týdnech bývají mnohem větší. Ocásek má jak špic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 20:00 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
worick
parádní štěnisko
edit: jak sme dostali od doktora naordinovanou pro tima plzen, tak sme to zkusili. Tim byl znechucen a odmital se toho dotknout, zato z feriny asi bude pekna nasoska
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 22:24
- Nahlásit
cernej caj
Tim byl znechucen a odmital se toho dotknout, zato z feriny asi bude pekna nasoska -
Maya
ani nevypadá tak velká, kolik jí je? - no bodejď, ani nemluv... Mamka mi tvrdila, že jí říkali, že má 4!! týdny Když jsem zařvala: ,,cože, to ji vzali od mamky 4týdenní??!" tak začala tvrdit, že teda asi 6 týdnů Nepřipadlo jí blbé ani jedno, protože ví prd
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 00:05
- Nahlásit
worick
No jo, můžeš se jí zkusit zeptat jestli ví, jak by asi bylo ročnímu dítěti kdyby ho vzali od mámy a že to je jako stejný, ale ono už je to stejně asi jedno. Tak ať jí hlavně alespoň berou ke psům, ať z ní není ustrašená chudinka a aby jí časem nějaký pes nenapadl.
cernej caj
Teda tak že by vet ordinoval pivo, to slyším prvně, člověk se pořád učí. A teď budete před Ferinou zamykat lednici.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 07:30
- Nahlásit
Maya
cernej caj
Vím, že lidem se plzeň na ledviny taky ordinuje (taťka měl kameny) a asi zjistili, že to funguje i na psy
To s miminem jsem na mamku vybalila hned, jóó miminka, na to ona slyší Mezi pejsky chodí, až se jí to asi nelíbí - z kluků byla chudinka dost vytlemená a schovala se pod postel a nevylezla skoro celou dobu Oni jsou moc velcí. Má tam vedle strejdovu Emu, která je u babči věčně, mamka tam vodí Alfíka, já kluky a setřenka teď svoji štěníčku Daru - ta má 3 měsíce. Mamka hlásila, že je Mandy nadšená z kocoura, už si na sebe zvyknuli a parádně si hrajou. Že tam včera nad nima stáli se sestřenkou a strejdou s tetou celé odpoledne - lepší než kino
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 09:25
- Nahlásit
worick
Tak to je super, že má tolik kámošů. Až vyroste, tak sem dej fotku, by mě fakt zajímalo, jak bude vypadat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 10:09
- Nahlásit
Maya
Až vyroste, tak sem dej fotku, by mě fakt zajímalo, jak bude vypadat - to nás všechny taky
Hlavně, že mamka vždycky říká, jak je strejdova Ema škaredý pes a sami si teď vezmou štěndo, co ví pánbů, co z něho vyleze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 10:45
- Nahlásit
worick
A tak minimálně je hezky strakatá, někteří psi jsou strakatí hnusně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2011 14:06
- Nahlásit
urcite z ni bude krasavice nedozirne krasy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 12:47
- Nahlásit
Rodičům olínal špic, včera se mamča chlubila, že už obrůstá (nevim kde teda). No a přišla jim návštěva, koukla na Milču a zahlásila: "Jé, voni tě vostříhali"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 13:03
- Nahlásit
kachna_
koukla na Milču a zahlásila: "Jé, voni tě vostříhali" si to dovedu silně představit. Vem si Ferinku, která vypadá jak bez srsti a to prosím měla zimní a začíná trochu línat až teď
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 13:52
- Nahlásit
kachna_
"Jé, voni tě vostříhali
cernej caj
Mám to podobný s Dorinem, v zimě chlupy jakžtakž a v létě naprosto holej pes bez podsady s pár krycíma chlupama, ale má to jednu velkou výhodu, nikdo právě nepozná že líná a všem připadá krásnej celej rok, kdežto u chlupáčů to vylínání každý okomentuje.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 14:18
- Nahlásit
cernej caj
Hele, dneska jsem se náhodou dozvěděla zajímavou věc: už si nevzpomínám....víš, jak Tim k tomu zánětu přišel? Prochládnul někde? Ráno jsem mluvila se sestřenkou, co má štěndo Darinku s hlásila mi, že Darča je marod, že byli na veterině, protože celou noc učurávala, pak i s krví a zvracela. Vetka jí řekla, že je to zánět močáku a jestli někde neprochladla a přišly společně na to, že si hrála o víkendu se sousedovým štěndem, které právě prý bylo taky léčené na zánět močáku Vetka jí potvrdila, že to určitě chytila od něho. Věděly jste holky, že je to u psů nakažlivé Nebo je to snad nějaká nemoc štěňátek??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 14:23
- Nahlásit
Maya
kdežto u chlupáčů to vylínání každý okomentuje - přesně Včera se tchýně dívala na Woricka a říká:,,ježíš, ten Worka je nějaký vysoký, nohatý, nevyrostl on zas ještě?" Ve třech letech asi sotva, ale jak se zúžil, tak vypadá asi vyšší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:24
- Nahlásit
worick
U nás to zase bejvá - Nejni ten pes nějakej hubenej? Ty ho málo krmíš.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2011 15:59
- Nahlásit
worick
Věděly jste holky, že je to u psů nakažlivé
no že by zánět močáku byl nakažlivej, to teda nevím... u nás asi spíš prochladnul, hodně si lehá na různá nechráněná místa, v zimě v garáži jen na dlažbu. Navíc jak se říká že to je chronické, mohl to mít ještě když žil na vysočine... a teď se mu to jen vrací. jinak sme epřišli do styku s žádným takovým nemocným psem co vím já.
Maya
U nás to zase bejvá - Nejni ten pes nějakej hubenej? Ty ho málo krmíš
to u nás taky. ještě že to na nich není vidět, maximálně pohmatem a ten nikdo moc nepraktikuje
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 11:49
- Nahlásit
to by byla kombinace na zabiti: stenata spice X borderky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 12:37
- Nahlásit
cernej caj
Náhodou to je zajímavý, chtěla bych vidět, co z toho vyroste, akorát teda minimálně to jedno štěně je vlkošedý, s barvou se asi sekli. Škoda, že jsou tam tak blbý fotky štěńat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 12:56
- Nahlásit
Maya
no jestli z toho vyroste extremne aktivni a extremne vycuranej pes, tak nevim ale sou nadherny, taky bych to chtela videt v dospelosti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2011 13:09
- Nahlásit
cernej caj
Pravda, kombinace povah může být šílená ale taková bordera s povahou špice, to by mi celkem vyhovovalo. Naopak už teda ne.
Taky blbý, že je darujou, bůhví kam se dostanou, myslím, že by je v pohodě prodali, jen by to chtělo lepší fotky.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 08:59
- Nahlásit
cernej caj
tak abych se moc nechlubila tim vlkošedym spratkem, tak mi moje psina postpubertální se skvělym přivolláním zvlčila (je to vlčí špic koneckonců) a vyplašila hejno dětí. Jenom k nim teda doběhla, páč se daly na útěk a to už bylo hodně neodolatelný. Taky jsem blbá já, o dětech jsem věděla, jenže Batůže prostě vždycky přiběhla na první houknutí.
Ale pán formát. Sebral děti a šel jim ukázat, že pejsek neni zlej a jenom k nim přiběhl, já se samozřejmě omluvila. Já měla psy už na vodítku, řekla jsem, který může (Mája to nemá ráda), pak jsme se usmáli a odešli.
Na druhou stranu, nevrčí, neštěká, neskáče na cizí děti, tak jsem docela ráda.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 09:35
- Nahlásit
kachna_
Jseš si jistá, že je psina postpubertální? Jako teda Kim měl pubertu taky až po roce a taky se vyznačovala zvlčením spojeným s ohluchnutím.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2011 09:55
- Nahlásit
Maya
seš si jistá, že je psina postpubertální?
už ne
|