Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 19:39
- Nahlásit

kachna_
Tak na špice v nouzi ho nedávej, je to opravdu Damián, bohužel majitelka nebere telefon a nikomu jinému ho nechtějí vydat když je čipovaný, v nabídce bude až kontaktujou majitelku i dopisem.

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:17
- Nahlásit

Maya
Tak na špice v nouzi ho nedávej, je to opravdu Damián, bohužel majitelka nebere telefon a nikomu jinému ho nechtějí vydat když je čipovaný, v nabídce bude až kontaktujou majitelku i dopisem.

pozdě , teď jsem ho tam dala, připsala jsem, že není v adopci a čeká se, až se ozve majitelka

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:22
- Nahlásit

kachna_
No třeba nakonec v adopci skončí, když tak ti řeknu. Ale doufám, že se povede majitelku sehnat.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2011 20:26
- Nahlásit

kachna_
A koukám ten bílý z Troji, co ho máš v nabíce jako prvního, už na jejich stránkách není, toho asi můžeš smáznout.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 08:57
- Nahlásit

Maya
No třeba nakonec v adopci skončí, když tak ti řeknu. Ale doufám, že se povede majitelku sehnat.
Poslala jsem to na MÚ Praha 10, kam Skalka spadá.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 20:43
- Nahlásit

kachna_
Tak už je to vyřešený, Damiána můžeš smáznout. Majitelka zemřela, byl u sousedů, těm utekl, oni už ho nechtěli, ale alespoň ho vyzvedli v útulku a už se mu podařilo sehnat novou paničku, která si ho vyzvedla v dočasném domově. Takže šťastný konec.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2011 21:52
- Nahlásit

Maya
Takže šťastný konec.
no snad . Ale je fakt že malym až středním PP pejskům se novej domov hledá dobře.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 11:04
- Nahlásit

tak snad už špiclík u nich zůstane

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 14:58
- Nahlásit

článeček na fauně o plemeni norbottenský špic
http://www.ifauna.cz/clanek/psi/norbottensky-spic/ 5890/

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 19:45
- Nahlásit

cernej caj
Určitě jo, šel ke známé od chovatelky, která má fenku ze stejné chov. stanice, prý už jí chodí za patama po bytě.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 19:47
- Nahlásit

kachna_
Severští špicové se mi líbí, ale nemohla bych mít loveckého psa, to by mě asi zabilo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 22:37
- Nahlásit

Maya
chápu, moc chápu , ale mít loveckýho psa od malička je asi něco jinýho. I když tvrdohlavej špic s loveckym pudem, to je fakt smrtící kombinace . Myslim, že tušim, proč ten pes je tak málo rozšířenej.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2011 23:27
- Nahlásit

Maya
kachna_
Severští špicové se mi líbí, ale nemohla bych mít loveckého psa, to by mě asi zabilo.
chápu, moc chápu , ale mít loveckýho psa od malička je asi něco jinýho. I když tvrdohlavej špic s loveckym pudem, to je fakt smrtící kombinace
- ahoj holky a copak si myslíte, že mám asi já?! No áno, Worušu - severského špice lovícího....
Nevím, jestli jste zachytily, jak se mi povedlo na začátku prázdnin si ,,odvařit" pravou ruku? Už mám vytahané stehy, sundané obvazy, jenom chytit palcem se nic zatím nedá. Ale už si sní kde co přichytnu a klepu na klávesnici prostředníkem, tak už je to veselejší

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 07:52
- Nahlásit

worick
teda, u vás je veselo koukám, asi budu muset prozkoumat historii vaseho vlakna, ja obcas nakouknu ale ze bych to cetla peclive, to teda ne

Maya
tak asi si zazil chudak svy, tak se drzi panicky

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 20:10
- Nahlásit

worick
No a samojed je navíc ještě saňový pes, to už bych byla asi na mašli.
Co máš s rukou? Taky k vám občas nakukuju, ale pravidelně nečtu, takže nevím cos vyváděla.
kachna_
Nejen tento, v podstatě všichni ti lovečtí špicové jsou málopočetní, ono těch plemen je dost, rozšířili se dost jen lapiny, protože to jsou jen ovčáčtí špicové, to bych mohla, nerozšířený z ovčáckých zůstali jen buhund a island, a to údajně proto, že buhund je fakt palice tvrdá a island je akční uštěkanec.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 22:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Co máš s rukou? Taky k vám občas nakukuju, ale pravidelně nečtu, takže nevím cos vyváděla. - aha, já že jste to četly...Měla jsem problém levou vůbec něco nadatlit - už je to skoro dobré...akorát úpalec je polomrtvý - snad se ještě zlepší. Zatím si ho polovinu necítím, je jak válec a chytit jím nic nemůžu (to teda ještě pekelně bolí) ale už si s ním pomáhám alespoň něco přidržet. Tak kopíruju:
Raduška debílek má zašité dva prsty na pravé ruce - palec a trochu prostřdník! A co myslíte, že vyváděla?! No, plotostřih je správně Tak jsme si ho šikovně podávali na žebřík, že jsem ho držela za lištu a každý jsme zmáčknul jeden spouštěč - prostě trdla Tom měl mít za chvilku tenis, tak jsme to chtěli honem stihnout dodělat - chyběly nám dva metry.... Jak probíhalo ošetření hysterky, která se začala v nemocnici nekontrolovatelně třást a tekly jí krokodýlí slzy - to ani nechtějte slyšet To byla groteska...
Sám by si člověk snad maximálně klepnul po holeni Jenže plot je vysoký přes tři metry a dlouhý tak 20m - takže stříhat jde jen ze žebříku a to ještě jen Tom, protože je vyšší a obsáhne i celou šířku. Tak lozil nahoru dolu jak veverka, potahoval si žebřík a já mu podávala nehoru ten plotostřih. A jak už to trvalo moc dlouho a umdlévala síla i chuť před sebou na odpoledne ještě jeden tenhle velký a dva menší tisové a za chvíli měl přijet ten kámoš na tenis - tak jsem to prostě blbě chytila, respetive jsem to tak určitě zvedla víckrát, ale ta druhá ruka byla trochu níž, ne na tom spouštěči A je po práci - nejmíň na 14dní
Já jsem Toma ukvokávala, ať mi to nějak zamotýlkuje a nejedem do nemocnice..jenže ten palec byl moc a nevěděli jsme, jestli to nechytlo i kost či šlachu Tak a mám taky ATB - kterým jsem se roky vyhýbala...

Takže teď už je to po 14 dnech a vypadá to takhle:
palec je z té vnitřní strany šitý až ,,za roh" ale mi to nešlo nijak nafotit

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2011 23:22 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Maya
No a samojed je navíc ještě saňový pes, to už bych byla asi na mašli
hele nám tvrdila veterinářka (ne naše), že s vlčím špicem musíme naběhat denně dvacet kilometrů, a že už se nic nenaučí, když jsme se psem necvičili (popisovala jsem, že do roka jen výchova, přivolání, až teď učení)
Jsem kdysi měla jednu knížku o špicech a na tyhle plemena si vůbec nepamatuju. Za to si pamatuju,že ta knížka měla na obalu rezavýho finskýho špice. To je strašný, jak je ta paměť děravá .
rozšířili se dost jen lapiny, protože to jsou jen ovčáčtí špicové
no u nás lapinkoira vystrnadila kelpii, takže až se bude obměňovat smečka, bude to čistej vlkošpic, čistá lapinkoira a já bych chtěla ještě čistýho pikardskýho ovčáka, ale to fakt nevím, jestli se ho nevzdám ve prospěch nějakýho špičatýho malýho útulkáčka.
A nejlepší na tom je, že v tom se mnou Michal souhlasí (jen by teda ty psy chtěl "jen" dva) a neni to takovej ten vynucenej souhlas
worick
lity lity lity
tak hlavně, že už se to hojí.

Batynka už má jen jeden boláček, jak si vydrbala klíště a ono se jí to zhnisalo.

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 00:41
- Nahlásit

worick
Ty wogo, tos měla štěstí, že ty prsty vůbec máš. Teď už to vypadá dobře, určitě se ti to časem zlepší i na palci, ale trvá to dlouho, já si kdysi prožízla bruslí ten velkej polštář pod palcem, mám tam dodneška jizvu, to holt jsme my holky šikulky.
kachna_
No já bych chtěla norskýho buhunda, ale zvenku nic vozit nehodlám, takže nejspíš druhá v pořadí také lapinkoira, teď se narodil u nás první vrh, tak než já budu kupovat dalšího psa, tak snad už jich tady bude povícero. Z němců vlčího už asi ne, spíš opět střeďáka, jestli tady teda ještě nějaký bude, tihle malí psi mají taky něco do sebe.
Jiný plemena než špicoidní mě moc nelákají, jediný který mě zaujalo byl clumber španěl a to doma nechtějí ani omylem.
Pikard se mi taky celkem líbí, ale na mě už je moc velký. Čím jsem starší, tím zmenšuju psy, asi skončím u trpošů.
Batynce zhnisalo klíště? S tím jsem se nikdy nesetkala, tak ať se jí to brzo zahojí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2011 09:26 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

lapinkoira je super, i když už je mi jasný, jak to bude u nás, když sem si já prosadila špice, tak budu muset vzít šeltii příště, už jsem to muži slíbila. Nicméně já asi neumím říct, co bude příště, prostě se něco najde, možná vlkošpic, možná útulkošpic... určitě něco špicího ale bude, do páru k šeltičce
edit: bych teda nejakyho malinkyho, klidnyho psa brala i ted, si myslim ze jeden malej a hodnej by se ztratil, nicmene muzu byt rada, ze muz skousl aspon 2, natoz tri, to by se asi definitivne odstehoval

nojo, chudák Baty, ta to s těma klíšťákama nemá lehky Co králičice, už ji budete stěhovat?

kachna_
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 11:27
- Nahlásit

cernej caj
lapinkoira je super, i když už je mi jasný, jak to bude u nás, když sem si já prosadila špice, tak budu muset vzít šeltii příště, už jsem to muži slíbila.
Jsem koukala, že z Bebinky byl nadšenej. Podle mě je s ní nuda
Co králičice, už ji budete stěhovat?
Teď obejvá kotec pro samice s mladejma (160cmx60cm) a vloženou klecí (70x40), což se mi letos strašně osvědčilo, váhám, jestli jí ještě letos jednou nepřipustim, protože je v dobrý kondici.
Nicméně já asi neumím říct, co bude příště, prostě se něco najde, možná vlkošpic, možná útulkošpic...
no však před čtyřma lety to byl: špic, bordera, pikard
pak špic, kelpie, pikard
pak se stal špic realitou a je to špic, lapinkoira coby ovčáckej špic je 100% naplnění představ (tak jsem zvědavá na povahu) a pikard už to má nahnutý.
U špice a lapinkoiry bych si dokázala představit, že bych zkusila odchovat.
Vim určitě, že nechci víc jak tři psy. Myslim, že tři větší psi a dvě děti jsou až dost, o králících a plánované drůbeži, ovcích a koze nemluvě.
chudák Baty, ta to s těma klíšťákama nemá lehky
už je krásně zarostlá, jen ten jeden stroupek se ne a ne vyhojit
No a naštěstí polevila ta klíštěcí invaze zjara

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 13:21
- Nahlásit

kachna_
Jsem koukala, že z Bebinky byl nadšenej. Podle mě je s ní nuda proto se mu tak líbíla rodičů šeltie jsou taky kliďasi, podobní jako Bebinka, takže celkem chápu že takováhle šeltie versus Feri je dost rozdíl

Já to měla vlčí špic - vlcak - lajka - seltie - vlci spic akorát v těchto myšlenkových pochodech byl rozdíl od návrhu k realizaci asi 15 let. Teď si pořád říkám, že pro muže ta chtěná šeltička by se s dvěma špicounama asi zmáknout dala, ale musím být rozumná

tak hlavně, že ta invaze vám polevila, teď jen aby se jí zahojilo i to poslední a především ať tě to nečeká příští rok nanovo

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2011 17:53
- Nahlásit

cernej caj
No já mám teda jen dva psy, ale musím říct, že pes jako Dorin, teda ve velikosti šeltie, o tom ani nevíš že ho máš, člověk jak je nastavenej na větší velikost, tak už ho tak ani nebere, takže jako myslím, že dva větší a jeden mrňavej, to ani nepoznáš rozdíl. Pravda je, že u nás to akorát hapruje s výcivkem a navíc je Dorin strašně rozmazlenej, toto mít s vlčím, tak to by bylo na blázinec, ale u toho malýho to až tak nevadí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 11:45
- Nahlásit

Maya
ale on jako spic stejne bude spis vykuk, nez lenoch, ne?

Sem vcera muzi rikala opostrehu kachny, jak obdivoval Bebinku a on prej "no bodejď, dyť to je dokonalej pes"

worick
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 14:48
- Nahlásit

Včera jsme byli na nákupech a při cestě autem, jsme viděli pána na prochajdě s vlčím špicem - pes nebyl nejmladší, ale hlavně byl tlustý jak prase a kolébal se při chůzi jak kachna (kachno, neber si to osobně ) Byl to žalostný pohled Takového psa je mi líto a páníky bych nakopala nejraděj do zadku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 15:11
- Nahlásit

worick
to ale bohužel je možno vidět u jakéhokoli psa. Když ztlouste na stáří, že má mít pohybu i když málo žere, člověk by to ještě pochopil... ale víš co, když vidíš ty děti který vypadaj taky 2x těžší tak to tuplem ještě nechápeš, že ty rodiče to ignorují a neřeší... natož u psa.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 15:50
- Nahlásit

cernej caj
no, děti...ani nemluv máš pravdu, to tuplem nepochopím, jak může matka ignorovat, že má obézní děcko? Vždyť tam ještě (stejně jako u psa) má možnost jídlo korigovat..Všichni furt jak děsně milujou dětičky a jak to, že je jim jedno, že jim zadělávají na milion zdravotních problémů v dospělosti? Vlastně už v dětství je invalidizují - a k tomu patří i odhlášení děcek z tělocviku Já taky nesnášela běhy...ale naše by nikdy nenapadlo shánět mi nějaké omluvenky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 16:13
- Nahlásit

worick
já měla v poho, kvůli komplikovanýmu zápalu plic, na kterej přišli asi až po 6ti měsících diagnźy choroby sem byla celou střední osvobozena člověk neřekne nic na oplácaný děcko, takový byli vždyky, ale když vidí, že se nedokáže ani ohnout a rodiče jim ještě ten džusíček koupí, vždyť je mají rádi a co by pro ně neudělali... tak to samé pro psy. Mají je rádi, tak jim ty piškotky dají, když tolik chutnají. Prostě tyhle lidi nikdy nepochopíš, takže asi nemá smysl se nad tím pozastavovat...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2011 18:32
- Nahlásit

cernej caj
No špic je vykuk určitě vždycky a lenoch klidně taky, to je podle páníčka, když je páníček lenoch, tak bude lenošit, když ne, tak bude akční, v tom je ten rozdíl oproti akčnějším plemenům, že se prostě přizpůsobí a je mu to jedno.
S těma tlustejma ať už psama nebo dětma je to děs, špiců tlustej je určitě dost, oni jsou dost žravý a když jim páníčci dopřávaj, naši takhle vykrmili kdysi našeho vlčouna Arana, měl 32 kg!! ale podařilo se ho zhubnou a ani jakos starý pak nebyl tlustý.
O dětech už ani nemluvím, nedávno jsem viděla na zastávce paní s tlustou holčičkou, čekali jsme tam čtvrt hodiny a holčička do sebe pořád něco ládovala, sušenky, bonbony, no děs.

kachna_
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2011 21:59
- Nahlásit

Tak jsem dneska u nás viděla samojeda nebo spíš bílýho špice. Paní se vznášela vsí kolem hospody, pes za ní klidně capkal na volno a paní měla kolem sebe aureolu dokonalé paničky.
Špic to věděl, takže ignoroval volání "pocem" a zaplul otevřenými dveřmi do jedné zahrady. Paní se ho chvilku snažila přivolat a potom pro něj došla. Zajímavý bylo, že aureola dokonalosti byla ta tam.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Čec 2011 00:14
- Nahlásit

kachna_
pes za ní klidně capkal na volno a paní měla kolem sebe aureolu dokonalé paničky - jak se pozná ,,aureola dokonalé paničky"? Já, když někde pustím Worku chvilku na volno - tak spíš vypadám, že se chystám vykrást Spořitelnu Těkám očima, potím a třesu se...

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání