| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 08:30
- Nahlásit
Naši psi mají na krku jen tu hliníkovou placku od veta, kde je potvrzení očkování na vzteklinu, nějaké ident.číslo a telefon na veta. Tak si říkám, že kdyby se ztratili, tak nás najdou podle záznamů na veterině (a taky doufám, že to jaktěživ nebudu potřebovat )
cernej caj
mame tady pole a silnice zadnej les, ani louka - to je mi vás fakt líto já mám na lesy nějakou úchylku a tohle bych asi nevydýchala...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 08:41
- Nahlásit
worick
jo, já chtěla taky koupit dům na jakoukoli jinou stranu brna než na tuhle... (sem rok a pul bydlela v blansku v moravskym krasu prakticky) ale tahle strana brna měla výhodu. dalo se tu sehnat něco se zahradou za milion bez toho, aby to bylo urceny k demolici...
proste jsem mela dve moznosti, vzit tohle, nebo cekat dalsich 20 let az nasetrim dost aby mi to s pujckou stacilo, mezi tim bydlet v najmu, cimz bych logicky nic nenasetrila a byla bych za 20 let akorat uz stara a rizikova, aby mi nekdo neco pucil
ale napadlo me dat treba podnet na radnici ze by udelali vybeh pro psi. v tydnu nam staci i to nic co tu mame a o vikendu pravidelne kdyz je moznost vyrazime pryc, takze na druhou stranu to neni zas tak zly jak to vypada. kdyz jsem 20 let zila v centru brna, taky moc moznosti nebylo a clovek 15 let chodil do stejnyho parku 3x denne a taky ho nekleplo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 08:42
- Nahlásit
Maya
mám knížku o psech z roku 1903 kdy se ještě neočkovalo a co tam píšou o vzteklině a jak vybíjeli psy kvůli ní, to je dost děsný
Však vono šílenství z devadesátejch let kolem BSE nebylo o nic lepší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 09:50
- Nahlásit
kachna_
Jj, to je přesný přirovnání.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 10:06
- Nahlásit
Nevíte náhodou někdo, v čem spočívá ta výhoda kazety All-In-One? Jinak jako chápu výhodu oddělených tonerů, ale toto ve spojení s válcem a dalším součásmi mi nějak uniká. http://www.alza.cz/canon-mf-8030cn-d135908.htm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 17:56
- Nahlásit
kachna_
pas askina se prestal vyrabet, v pet planet nemeli a uz nikdy nebude.
Maya netusim ale proverim z domu, jestli sd tam dostanu jeste dnes...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 18:01
- Nahlásit
cernej caj
tak u toho polarpesek.com, ten to šije. A třeba ti poradí něco lepšího.
Já se pak koukala i do askiního katalogu a tam taky nebyl.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 21:55
- Nahlásit
Maya
to all in one je asi snadnejsi udrzba, protoze to menis prave cely, tak treba predejdes problemum s valcem. bylo by zajimavy podivat se, kolik stoji ta all on one vec a kolik samotnej toner, aby sis mohla porovnat jestli to nebude drazsi.
rekla bych ze to bude na principu cartridge X napln do inkoustovek. samotna napl je levnejsi ale muze zaschnout v cartridge a pak je drazsi oprava, protoze tiskarna neni delana na vyjmuti cele cartridge. zatimco kdyz ma tiskarna vymenitelne cartridge, tak vlastne je "napln" drazsi ale nezajima te zadny zasychani inkoustu, protoze to proste vymenis cely a hotovo, je ti to fuk. tak na tomhle proncipu bych cekala i ty all in one tonery, jinak by to nemelo smysl.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2011 22:25
- Nahlásit
cernej caj
Díky za vysvětlení, ale s tím vysycháním, já právě myslela, že u laserovek to nevysychá nikdy, i když je tam jen obyč toner, právě proto si chci koupit laserovku, mám inkoustovku a to je děsný, vždycky když chci jednou za čas něco vytisknout tak nic, protože je to vyschlý.
Ty se v tom nějak vyznáš? Nevíš jak jsou na tom tiskárny Samsung? Jsou totiž celkem levný i ty tonery do nich, ale vůbec je neznám, jen HP nebo Canon, ale ty už jsou dražší.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 12:10
- Nahlásit
Maya
mám inkoustovku a to je děsný, vždycky když chci jednou za čas něco vytisknout tak nic, protože je to vyschlý.
a děláš údržbu? Takový to "hloubkový čištění hlav"? Mně to vždycky pomůže.
worick
já mám na lesy nějakou úchylku a tohle bych asi nevydýchala...
My měli teda asi kilometr do Průhonickýho parku, ale tam byla hlava na hlavě.
Teď to máme 150 metrů na louku, 300 do lesa a i po těch dvou letech jsem pořád nadšená. Jen doufám, že časem oba seženeme práci někde poblíž
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 18:15 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
tak samozřejmě, že u laserovek to nevysychá, ale byl to příklad, proč to může mít toner all in one, v něčem to prostě lepší být může.
samsung: tiskarny sou prumerny, dokonce vyrabi nektery tiskarny pro Xerox, otazka by spis znela, jakej bys mela vyhlidnutej typ te tiskarny, a jestli bys tiskla hlavne klasicky text nebo treba i fotky, to by pak chtelo podivat se po netu po recenzich, abys mela jistotu ze na tu vec co to chces predevsim to bude dobry.
kachna_
koukam na polarpesek.com a nejede mi tam ta jejich fotogalerie, jinak teda premyslim vazne nad tim pasem pás skjr, ale nekdo psal ze to "lanko" po kterym muze cestovat voditko je lepsi, nez tohleto pevny. vy to mate jak? asi neni duvod se moc bat tohohle uchyceni, kdyz mi pes extremne nevybocuje, ze
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 19:52
- Nahlásit
kachna_
No já mám louku za zahradou, do lesa tak kilák, ale práci poblíž se mi teda sehnat nepodařilo, tak nevím, co je lepší.
cernej caj
Díky moc, já se mrknu po těch recenzích, to je dobrej nápad.
Údržbu u tý inkoustovky občas dělám, většinou se to pak na chvíli zmátoří, ale prostě mi připadá, že pořád jen kupuju tonery a přitom vytisknu pár papírů, ten inkoust rozhodně nemůžu spotřebovat, prostě vyschne a už mě to štve. Netisknu zase tak často, ale občas přece jen člověk něco potřebuje a na to ta inkoustovka asi moc není.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 20:09
- Nahlásit
Maya
no asi zalezi, ja doma tisknu obcas, spis vyjimecne a s inkoustovkou sem problemy nemela, ale ono zalezi na hrozne moc faktorech u te tiskarny a pokud te stve, tak asi je lepsi ji vymenit.
klidne i napis, na co bys ji chtela a ja se muzu podivat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 20:37
- Nahlásit
cernej caj
No já už tu tiskárnu mám taky x let, takže nějaký starý HP model.
Chci barevnou laserovku multifunkční, bych rovnou vyhodila i skener, ten už taky něco pamatuje a i když je dobrej, tak zabírá místo navíc a kopírka by se mi taky občas hodila, hlavně ta zvětšovací, ale to jsem koukala mají všechny, no tisknu hlavně texty a občas potřebuju barevný texty a obrázky, přímo fotky na fotopapír to ne.
To bys byla hodná, kdyby ses mi mohla mrknout, nespěchá to, já tomu vůbec nerozumím, no taky vidíš, co za krám jsem si koupila předtím. A taky samozřejmě ne něco moc drahého, co jsem koukala, tak by se mělo dát i koupit za 5-7 tisíc, ty dražší za 10 a více to už fakt ne.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2011 22:48 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
koukam na polarpesek.com a nejede mi tam ta jejich fotogalerie, jinak teda premyslim vazne nad tim pasem pás skjr, ale nekdo psal ze to "lanko" po kterym muze cestovat voditko je lepsi, nez tohleto pevny. vy to mate jak? asi neni duvod se moc bat tohohle uchyceni, kdyz mi pes extremne nevybocuje, ze
normálně na horolezecký karabince a dobrý
tady jsem ti našla diskusi, kdyžtak jí oživ, uvidíš, co ti kdo řekne
sakra
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_2920_0.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 10:41
- Nahlásit
kachna_
tak sem ji ozivila, diky, pro pas sem uz pevne rozhodnuta jinak
Maya
taky maj rodice asi 6let starou hp a sme teda vsichni spokojeni, az na me, protoze musim obcas po praci dom zaskocit na servis, kdyz to prestane tisknout ale zase ja tiskarnu nemam, tak je to dan za tisk
ja se ti podivam, su rada ze to nespecha, protoze dneska mam doma plno prace, ale myslim ze multifunkca, u ktere nebude zalezet na super kvalite tisku fotek, chapu tim tedy i tech obrazku, se za ty penize urcite najde.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 10:54
- Nahlásit
cernej caj
ale nekdo psal ze to "lanko" po kterym muze cestovat voditko je lepsi - na tom našem je taková ta kulatá tkanice - nevím jak to popsat, no prostě jako centimetr tlustá kulatá tkanička do bot. A jak po ní karabinka od vodítka jezdí sem-tam, tak se prošoupala asi za týden Normálně jsem to vadné místo zauzlila a kupodivu, už se to jinde netrhá Asi tím, jak tam vadí skoro v polovině ten uzel, tak to právě nejezdí levá pravá pořád.... a tolik se to neprodírá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 18:07
- Nahlásit
muz by si mohl zalozit ryci firmu
worick
ja uvidim, kdyztak casem optimalizujem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 23:55
- Nahlásit
cernej caj
Ty jo, to jsou krásný známky, mohli byste je klidně dělat na zakázku.
Tiskárna fakt vůbec nespěchá, stejně teď nemám prachy, až v červnu po vejplatě. Tu kvalitu tisku netuším jak si představuješ, já asi tak, že když si vytisknu obrázek, tak bude k poznání.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 07:43
- Nahlásit
Maya
jojo, tak nějak jsem to myslela, aby obrázek byl k poznání ale není třeba se zaměřovat přímo na to aby to tisklo obrázky excelentně.
tojo, muž prej "jestli to das na czpsa, tak budu muset jit do prace na celej vikend, abych to stihal"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 07:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
Ty známky jsou fakt super, moooc pěkné Kolik za to bere?
Nevím, jestli se to k vám dostalo, tak to kopčím z berňáků (možná kachna_
nakouknula
Woriček je tentokrát nevinná oběť trdla bráchy Berči a nespolehlivé paničky
Včera jsme vyšli na prochajdu, byli jsme asi 300m nad barákem a koukám z toho kopce - ták hoši, tuším zmoknem Šli jsme přes pastvinu, jelikož kolem už to strašně zarostlo a nedá se tam bez poškrabání prolézt. Za minutku kolem proběhnuli koně a Worick lítal na flexině a ječel - že on je prožene Vzápětí volá Tom, co se tam děje, proč Worka ječí...a že se žene bouřka, ať jdem radši zpátky...Možná víte, jak to u el. ohradníku je: tam kde se nějakým způsobem prochází, není páska, ale jen drát - ukončený takovým umělohmotným držadlem a vyhákne se z očka - dá bokem. Nepříjemné je jen, že na zemi ,,prská" (probíjí do země) Dole jsme to udělali - vyháknu spodní drát, držím to bokem, z druhé strany tam pošlu psy, podlezu horní drát a zase to za sebou zaháknu. Nahoře, když jsme chtěli ven - to stejné, akorát do velkého stoupáku, takže k drátům celkem svah. V levé ruce flexinu s Workou na dlouho, aby prošel a šel co nejdál, Berry na volno, v pravé ruce držím prskající drát. Řeknu Workovi běž...a on projde na druhou stranu. Teď Berrymu - ten udělá tři kroky, zavrtí se a vrátí zpátky. ,,Berry sakra běž a nemotej se!" a Worka to vidí, tak se vrací zpátky Znovu pošlu Worička a Berry stojí jak osel a nejde,,běž Berry, honem, běž za Woričkem!" Projde na druhou stranu a po metru se zavrtí a vletí zpátky. ,,Ku... Berry co děláš?! Běž dopr....!" a už vidím po očku Worku, jak se otočí a utíká zpátky. Řvu:,,ne Wori, zůstaň, pozor elektrika! A protože mně chtěl oběhnout ze strany, kde jsem držela drát, tak jsem drát hodila na zem a snažila se rukama zadržet Worku a šťouchnout ho zpátky. Jenže to zase nadskočil Berča a poplašeně vletěl zpátky, já se po něm s nadáváním ohlédnula....a Worick proběhnul přes drát ke mně. Nechtějte to vidět Jak drát ležel na zemi, tak ovšem neležel, ale držel různě zvlněný ve spirálách, tak do té Worka vletěl, teď ho to koplo, udělal kotrmelec a lehnul na drát celý, začal skákat a točit se v tom drátě a flexině a utáhnul si ho na nohu do smyčky ta umělohmotná koncovka z háčkem se mu zaháknula někde do flexiny a on prostě nějak smotaný v tom el. drátu Řval chudák příšerně, zmítal se a snažil utéct, já celkem v šoku, hlavou mi blesklo, že to nejde nikde poblíž vypnout, skočila jsem botama na ten drát a rvala ho za flexinu - až se nám to povedlo stáhnout z té nohy. Trvalo to snad 10 sekund....ale byla to celá věčnost (Tom mi tvrdil, že nejmíň minutu ) Pes v šoku, já skočila, drapla ho za obojek, aby se nepohnul a znovu nedotknul, protože drát prskal 20cm od něho, pozahákovaný do té jeho šňůry, do toho jsem řvala na Berču, ať se nehne. Jo a tohle všechno ještě pod tím horním drátem pod kterým musí člověk podlézt....Opatrně jsem vymotala ten prskající drát a flexinu a dala ho bokem a odtáhnula Worička do bezpečné vzdálenosti, kde jsem ho utěšovala a řvala na Berryna, že je to kvůli němu. Kdyby nedělal pořád jakési ciráty kolem toho, v klidu jsme prošli, jako už kolikrát....Bylo mi úplně na nic a do toho zvonil mobil - Tom slyšel od baráku! ten strašný řev a volal, co se stalo. Měli jsme strach, aby mu to něco nepoškodilo Chvíli byl v šoku, ale pak začal normálně fungovat, tak jsem zase chytla tu debilní objímku, podržela bokem, řekla Workovi běž - ten prošel, řekla Berrymu, že jestli nepůjde normálně, tak ho zmlátím - ten prošel, zastavil se,,ku...nezastavuj se a šlap! nebo ti fakt už nařežu!" zaháknula jsem to a šli jsme dál. Pak jsem celou dobu pozorovala Worička, jestli mu něco není. Byl trochu přešlý, ale po nějaké době už na to asi zapoměl a choval se normálně. U báby pak honil slepice jako vždy. Akorát až doma, když nám Tom vyšel naproti a volal ho k sobě, tak se pomalu došoural a počůral se - to nikdy nedělá, Tom na ně totiž ani nikdy neřve, tak jeho se ani nebojí, ale asi dostal strach, že za to může sám a že má průser Snad to nebude mít následky - zdravotní. Já z toho byla v šoku celý večer Pořád jsem to jak řval a já byla úplně bezmocná měla před sebou...a co kdyby nešla ta smyčka z nohy dostat, co bych dělala dál?? Mohl mít zástavu......Že se to takhle semele, mně ani nenapadlo, prostě se to stalo úplně nejhůř jak mohlo...
Vypadá to, že snad poznamenaný nijak není...Včera jsme česali
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 08:03
- Nahlásit
worick
zadax, más zájem?
no to teda sem četla celkem s napětím, jak to dopadne, ještě štěstí, že to nakonec dopadlo dobře, chudák worick ale teda vyčesala si z něj chlupů hromadu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 08:19
- Nahlásit
worick
To je teda story. Já myslím, že následky to mít nebude, fyzický by to mělo hned na místě a fyzický si myslím, že samojed je jako špic, žádná měkkota, se oklepe a jede dál. Ale chudák Woriček.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 08:35 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
známky jsou krásný, my nenosíme žádný, se přiznám. Doufám, že nám stačej čipy a v půlce případů tetování. Ale možná to zkusím napsat látkovou barvou na vnitřní stranu obojků.
I když, byla jsem platit za psy (hlásil je Michal) a měnit Baty za Hasky. Tak tam mají jméno, pohlaví a plemeno. Žádný čip, tetování, datum narození... Prostě chlap
worick
nakoukla (smajlík je k tomu nakoukla, historku nezávidim, ještě že byl na vodítku a neutek)
Maya
koukala jsem na Baubon granule. Italové mají stránky jen v Italštině. My hloupí a méněcenní, co ovládáme jen podřadné jazyky jako angličtina a němčina (tak jako na složení granulí mi to stačí), se asi máme jít vycpat
Procenta masa nemají nikde
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 08:39
- Nahlásit
Maya
koukala sem jedním okem na alfacomp.cz - sou tam dobry ceny celkem, tak pro orientaci a vetsina multifunkcnich laserovych jsou cernobily, ne barevny, takze aspon to nebudou tuny tiskaren pro zkoumani
ale ja jsem si vzpomela na jednu brutalne vtipnou sobotni scenu. jeli sme na prochazku, zaparkovali jsme pred obchodakem na parkovisti. takovej ten typickej tvar, ze je pas kolmejch mist na stani, pak misto pro projizdeni aut a naproti mistum ke stani jsou dalsi mista na stani.
My zaparkovali cumakem dopredu, takze jsme koukali pres misto na projizdeni aut na to druhy parkovaci misto. psi byli zacvaknuti v zacvakavacich na pasy, ale uz meli voditka pripnuta, jen sme si sli koupit vodu, kdyz se vracime z obchodu, koukame, ze mame auto preparkovany do toho protejsiho parkovaciho mista, tudiz auto se posunulo na 2% klesání asi o 3 metry.
Psi se vyhákli se zacvakavacu, oba.. prelezli dopredu a jak se tam motali, tak omotali radici paku voditkama a vyradili rychlost a protoze sme nemeli zatahlou rucku (nebyl duvod) tak se projeli po parkovisti. jestli to nekdo videl, muset se umlatit smichy, nicmene jeste ze psi nikoho neprejeli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 10:29
- Nahlásit
cernej caj
ale ja jsem si vzpomela na jednu brutalne vtipnou sobotni scenu - no to je scéna jak z blbého amerického filmu b Ti řeknu, že to se hned tak nepovede...ještě, že netrefili nějaké auto To je fakt něco - úplně je vidím, jak se tam kývají, aby se to hnulo
Ty chlupy z Worky - to nic není, ještě to pouští strašně málo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 10:33
- Nahlásit
worick
no já se prvně lekla že nám to auto někdo ukrad, protože sem koukala na špatnou stranu parkoviště , ale pak sme se akorát řezali smíchy, jak tam tak seděli v předu na těch sedačkách a koukali ven
no tak jestli teď to pouští málo, i tak vypadá že pouští fakt hodně, skoro jako ovečka, můžeš si úplést svetýrek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 11:08
- Nahlásit
cernej caj
...ale pak sme se akorát řezali smíchy, jak tam tak seděli v předu na těch sedačkách a koukali ven - právě, já bych si snad urvala žaludek
no tak jestli teď to pouští málo, i tak vypadá že pouští fakt hodně, skoro jako ovečka, můžeš si úplést svetýrek - z Worky bych měla kožich jak Leoš - až na paty Zatím mu pouští víceméně jen za krkem a trochu záda
Sestřenka na něm onehdá zkoušela Furminátor (co si koupila na svoje štěndo) a nevěřila svým očím - jak má tu podsadu hustou. Právě jsme v sobotu mluvili o klíšťatech, tak se ptala, jestli vůbec může mít Worka klíště, že to snad není ani podsada, že je to jak nějaký tepich, že se mu vůbec nedostala na kůži. A její brácha se smál, že když tam náhodou klíště vleze, tak se stejně udusí Bohužel to pravda není, ty mrchy si vždycky cestičku najdou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 11:43
- Nahlásit
cernej caj
Taky dobrý. No já bych se asi neřezala smíchy, já jsem katastrofista, bych si jako první představila co všechno se mohlo stát. Ale skvělá historka když se to děje někomu jinýmu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 12:43
- Nahlásit
Maya
taky sem si říkala, štěstí, že tam nikdo nestál, nejel nebo nešel, asi by dost blbě koukal že na něj najíždí pes za volantem
|