| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 13:04
- Nahlásit
Maya
mušky mi nějak neva, jenom musím mít čepici, protože mně zbožňujou ty malé potvory, co koušou do hlavy. Jinak komáři, klíšťata apod. se mi celkem vyhýbají Ovšem onehdá se mi odpoledne při pletí v zahradě stalo, že na mne začala dorážet taková malá vosa, nějaký divoký druh, ne klasická vosa (nebo klasická, ale nějaká hlídačka hnízda či co) prostě pořád kroužila kolem, to bych ještě snesla, ale cpala se mi pod klobouk a sedala mi na hrudník, na krk a to bylo už celkem o hubu...trochu jsem se ohnala a myslela, že odletí, ale ta mrcha malá byla čím dál otravnější, tak jsem se zvednula šla odtud pryč, na druhou stranu zahrady a ona pořád kolem - normálně jsem musela utrhnout takovou velkou kytku, tím jsem se oháněla kolem sebe a zdrhala pryč.....tak jsem jí utekla - to se mi nikdy tohle nestalo Ještě druhý den jsem se ,,ohlížela přes rameno" kdy a odkud ta malá mrcha na mne vyletí
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 14:57
- Nahlásit
worick
Si tě nějak oblíbila.
Na mě taky nic moc nejde, klíšťata vůbec, komáři tak jeden dva za rok, ale ty malý večerní mušky mrchy jo, jako jediný, a vždycky mě poštípají kolem kotníků, nevím proč zrovna tam, včera nás vyhnali od stolu, ono u nás taky asi je to tím, že hned vedle máme potok.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2011 16:11
- Nahlásit
Maya
tak to na me klistata vubec, komari skoro vubec... do vcera. dneska mam postipanou pulku krku, hrudniku a vypadam jak po nestovicich., prestanu spat v tilku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 07:23
- Nahlásit
Tady je zataženo a fouká vítr, bych se vůbec nezlobila, kdyby sprchlo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 11:49
- Nahlásit
cernej caj
Maya
prestanu spat v tilku - jako, že se oblečeš víc? Teďka...v těch vedrech? No to jsi hrdinka teda.... My včera usínali, když bylo venku 25st o půlnoci!!! a doma 30st Myslela jsem, že nedožiju rána. Už snad 15let spíme nahatí. Nesnášela jsem, jak se mi nějaké to oblečení v noci obtočí kolem těla a probudím se ve ,,svěrací kazajce" Tohle zbožňuju - připadám si ,,volná jak ten pták" - což je i nejblíže mému naturelu. Ovšem tuto noc mi i tohle bylo prd platné - ležela jsem vybacená nahoře na peřině, házela v jednom kuse nohama, protože jsem měla pocit, že mi vaří...až někdy po jedné hodině v dáli byla bouřka a začal pofukovat mírně vlahý větřík - tak jsem konečně usnula. Ráno se probudím skoro v 8h a venku už 26st! nebe bez mráčku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 16:20
- Nahlásit
worick
no ale ti komari me fakt piji krev no ja spim celorocne v uzkym tilku a zadna kazajka se nastesti nekona, ale je to treba duvod proc nesnasim ty babickovsko/holcici nocni kosile po kotniky, to bych se asi rano vzbudila zamotana a nikdo by me uz nikdy nerozmotal
jj, u nas taky des. Hlavně ty kočky, co v noci mrouskaly, ty mě vadili asi víc, než vedro. u nás asi 26 v noci což se dá přežít, až se zaizoluje dům, bude to leháro.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2011 23:01
- Nahlásit
worick
cernej caj
Tak u nás v noci pohoda, metr tlustý kamenný zdi jsou znát, se musím v noci i překrejt, byla by mi jinak zima.
Teď se venku trochu blejská, ale nic z toho asi nebude, voda v bazénu má 30, takže osvěžení taky nic moc.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 09:02
- Nahlásit
Tak v noci byla pěkná bouřka a ještě teď je snesitelně, doufám, že to vydrží, vedra bez moře fakt už nechci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 11:20
- Nahlásit
Maya
tojo, vedra jsou hrozný když nemáš vodu. my máme kanceláře v betonový džungli bez stínu takže každodení ubohá 15ti minutová pěškobus cesta na nádraží se stává bojem o přežití
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 11:34
- Nahlásit
cernej caj
No my hlavně máme i kancl bez klimošky, o cestování autobusem už ani nemluvě.
Tady už zase pálí jak v Africe, to to moc dlouho nevydrželo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 21:42
- Nahlásit
Odpoledne jsem se cestou (autem) stavovala v cukrárně pro noviny a tcháni si objednali zmrzku. Vylezla jsem z auta a polilo mně děsné vedro (doma jsem jen zalezlá za domem na mole v chládku ) Ve frontě na zmrzku jsem funěla jak krmná husa a cítila, jak mi všude po ksichtě (pod kšiltovkou) vystupuje pot. Prodavačka vypadala normálně, chlap přede mnou taky. Přišla jsem na řadu a ona:,,ježíš, není Vám špatně?" Ne, špatně mi není, ale děsné vedro, Vám snad není horko? Vzdyť to se tohle nedá vydržet...!" Mám snad nějakou pokaženou termoregulaci, či co Já vyloženě lapám po dechu a to nemusím ani jít, ani nic dělat - stačí, když vylezu na sluníčko Jen funím a funím a lije ze mne pot Teď jsem zhubnula (jsem si myslela, že je to i tím, že jsem přibrala) a vůbec to teda nepomohlo Já vůbec nepochopím, že v tom někteří lidi můžou a musí! pracovat - třeba na poli nebo ti chlapi na dálnicích, s asfaltem!!! Já bych do 10minut asi zkolabovala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 23:20
- Nahlásit
worick
No ono si časem zvykneš, když ti nic jiného nezbyde.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 08:01
- Nahlásit
Musim se pochlubit s Batynkou. Včera jsme byli u rodičů, s dítětem a Batopsem. Rodičů špic je nevychovanej rozmazlenej žárlivej spratek. Lucka má na něj zakázáno šahat, protože už po ní jednou vyjel (ne teda s úmyslem ublížit, abych mu nekřivdila), celkem úmyslně jí poráží a krade jí jídlo (zní to teda o něco hůř, než to je, moje dítě se umí chovat ke psům, naprosto nemá potřebu Mili hladit a je-li potřeba, nemají rodiče problém Mili zavřít v dílně).
Lucce upadla sušenka, Milča se po sušence vrhla, ale taky se vrhla Baty po Milče a normálně jí od Lucky zahnala. Trvalo to celý asi minutu, a bylo fakt vidět, že se nervou.
Já mám skvělýho špice
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 08:08
- Nahlásit
kachna_
Já mám skvělýho špice - hmm, týýýjóóó, fakt máš
To u nás tak maximálně žárlivý Woriček, odděluje cpaním se před něho s temným vrčením, Berryho od všech
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 14:53
- Nahlásit
kachna_
gratulujeme k luxusnimu batopsovi
to my dneska byli na cvicaku, vzal nas svagr kdyz byli s borderkou,tak sme se podivali jak to tam funguje, trochu se vysmazily na slunicku. Ferinka teda obcas na nekoho vrcela, ale jinak i behala na volno se psama, takze v pohode. ale co me dostalo, prisel tam kluk, tak 12 se spicem a slecna trenerka ze pry super, spic agresor ze bude mit fenecku a bude v pohode. nicmene spic agresor na ferinu vyhruzne vrcel, takze nemame nejhorsiho spice na svete, proto vrci jen obcas. tendle ale na vsechno
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2011 18:46
- Nahlásit
kachna_
Batyna super, je vidět, že jste jedna smečka.
cernej caj
Špic agresor je zřejmě trochu bázlivý, popravdě pak by s ním měl pracovat někdo jiný než dítě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2011 08:50
- Nahlásit
Maya
no to slečna taky říkala, že pro takovýho kluka měli pořídit něco jiného a ne zrovna špice. Taky mi řikala, že teď už je špic agresor naprosto v pohodě a hodnej, proti tomu jak byl když s ním začali chodit někdy ve 4měsících...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2011 09:24
- Nahlásit
cernej caj
4měsíční agresor?? Jako sorry, slečna výcivkářka je asi tak trochu mimo, dejte si bacha, abyste si tam ještě nepohoršili se psema. Proč pro kluka špice ne?? To bych se jí hned zeptala, co si jako myslí, že je špic za extra psa. Jako pro kluka je špic ideál, můj 8letý synovec by klidně s Dorinem na cvičák mohl, ale vychovat toho psa musí nejdřív někdo dospělý a to neplatí jen pro špice, ale pro všechny psy a zvlášť jestli jde o trochu problémového jedince, třeba bázlivějšího a jestli tam na cvičáku toto nevědí, tak by to fakt neměli dělat, Dorin je taky bázlivka a šoupnout ho jako štěně dítěti ať se dítě postará, tak by to byla stejná katastrofa.
Fuj, sorry, ale mi to nedalo, ještě že jsem tam nebyla, by mi slečna hnula žlučí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2011 09:55
- Nahlásit
Maya
myslela to tak ze vycvik obecne by nemel lezet jen na deckach, ze kdyz uz je to plne na diteti, ze by byli asi vhodnejsi plemena nez spic. Ne ze spic neni vhodnej jako tak.
no prej kdyz prisel poprve, pustil stenatko a stenatko okamzite pokousalo psa co tam meli + i kluk ze to parkrat schytal od psa. nevim o tom nic presnyho, me prave naopak slecna celkem prisla ze vi co rika, jen me proste prekvapilo, ze ten spic hrozne vrcel na kazdyho psa a nebyl v pohode ani na fenu jeho velikosti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2011 10:21
- Nahlásit
cernej caj
No pak by mě zajímalo, co si slečna představuje jako vhodnější plemeno pro dítě. Měla pochopit, že takovéto hodně nestandardní chování psa není důsledkem plemene, ale špatný výchovy a ta by byla stejná i u jiného plemene a pravděpodobně by to dopadlo stejně.
Tak těch důvodů pro chování toho psa může být víc, pes mohl být pokousaný jiným psem, mohl být vzatý od feny a sourozenců v 5-6 týdnech a držený doma, taky jsem se s tím už setkala, nesocializovaný na dvorku, kluk s ním mohl provádět psí kusy, což teda děti uměj jako skvěle a když na dítě nikdo nedohlídne, tak chudák pes, a když pes není zrovna vyrovnaný v povaze, tak výsledkem je přesně toto, pes napadající ze strachu všechno.
No nic, my s tím nic neuděláme, super je, že ten kluk alespoň na cvičák chodí, rozhodně lepší něco než nic a lepší pozdě než nikdy.
Hlavně ať vám se tam daří s Feri.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2011 11:44
- Nahlásit
Maya
no my nevíme, jestli tam budem chodit, chodí tam ségra, jsou tam spokojený a byly by ochotný mě tam vozit, takže mě tam právě včera švagr vzal sebou. Já jinak nemám moc šanci se mhd dostat někam, aby pes nebyl utahanej jen z tý cesty.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2011 11:52
- Nahlásit
cernej caj
Tak to určitě choď, když máš takovouhle nabídku, pro psa z vesnice je vždycky dobrý když má možnost dostat se alespoň občas do smečky cizích psů, ti moji to nemají a je to znát.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 14:03
- Nahlásit
vcera byl historicky okamzik, Tim udelal "klokanka"
Po te co nemel rad vubec koukani na bricho, sahani na bricho, tak se pres oboji dopracoval do dobrovolnyho klokanka sem skoro myslela, ze hladim ferinu, ktera klokankuje pomerne casto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 23:10
- Nahlásit
cernej caj
Tak to je super úspěch. Kim to dělá pořád, jak na něj někdo sáhne, tak sebou hned flákne a chce drbat, Dorin to nedělá sám od sebe taky vůbec, ale když ho položím na záda, tak se pak už drbat nechá, asi ti bázlivější psi neradi odhalujou břicho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2011 23:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
jako by jsi popisovala ty naše dva Worka tak i láká i ,,potencionální mazliče" To člověk uslyší nějaké mručení, rozhlédne se a na zemi ve strnulé poloze natažený Woriček a když na něj promluvíme, tak mručí:,,hele, hele, dělám mimi, pojďte někdo za mnou mazlinkat!"
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 08:35
- Nahlásit
Mayaworick
jojo, ferina to ma stejne, ta se porad vystavuje tim se nenecha moc ani na zada od nas prevalit, kdyz jsem chtela cesat bricho tak vetsinou smula.
woricek je roztomilej, verim ze ulovi dost tech mazlicu takhle
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 08:41
- Nahlásit
cernej caj
tim se nenecha moc ani na zada od nas prevalit, kdyz jsem chtela cesat bricho tak vetsinou smula.
Je to velkej úspěch. kromě Haskýška to převalování na břicho vadí všem našim psům "od nemalička" a nikdy to nebylo hned, vždycky až tak za rok.
Co jsme měli pitbula (nebo amstafa, čert se v tom vyznej), tak ten začal sám ukazovat bříško až po roce a půl a pak se dokonce i rozblbnula a začala si hrát (v nějakých devíti a půl letech). To byl tak úžasnej pes
worick
ten komín patří k tý boudě?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 09:19
- Nahlásit
worick
Tohle je přesný a ještě se vrtí ze strany na stranu co?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 10:52
- Nahlásit
Maya
vrtí ani ne, spíš takhle strne na jednu stranu, pak sebou mrskne na druhou a zase strnulý a když pořád nikoho ,,neuloví" tak krátce poštěkává, spíš je to jen takové škytnutí
kachna_
ten komín patří k tý boudě? - toho jsem si ani nevšimnula - tedy toho, jak to vypadá - komín mám na očích denně zvláště poté, co vedlejší pozemek koupili noví majitelé, staré stromy v humně všechny vykáceli postavili dům a zasadili nové, lepší...pidi stromky
Komín je Pálenice (palírny ovoce) už roky nefunguje Naši tam 25 let pracovali
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2011 12:27
- Nahlásit
worick
Ale ten komín je pěkný, takový starodávný a ta bouda k němu ladí, ta je cihlová a nebo jen tak vypadá?
|