Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:13
- Nahlásit

Maya
každopádně doporučuju alespoň u nás jí keeshondem nenazývat.
neboj, to by mě ani nenapadlo podle mě je keeshond mnohem škaredší a ferinka je krasna

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 15:20
- Nahlásit

cernej caj
je keeshond mnohem škaredší a ferinka je krasna
přesně taaak, naprosto souhlasím

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2011 19:09
- Nahlásit

Maya
cernej caj
já nějak nechápu, jak se někdo může chlubit timhle

Nevastar VALS SEREBRYANYH TENEY
SLOVENSKÝ ŠAMPION KRÁSY MLADÝCH.
http://www.spic.cz/index.php/oznameni/1122-nevasta r-vals-serebryanyh-teney

tohle je špic podle mýho gusta

http://www.spic.cz/index.php/oznameni/1123-maxwel- z-prosenej
MAXWEL z Prosečnej

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 00:08
- Nahlásit

kachna_
Vals se mi taky nelíbí, ale Max je mezityp, ovšem i někteří čistí keesové jsou taky pěkní, oni jsou na rozdíl od vlčích špiců v typu dost rozdílní, ale trend je neodvratný a prozatím spěje k typu Valse, hodně srsti a světlá barva, za pár let tu čistý vlčí si myslím ani nebude, protože na výstavách nebude mít šanci, ještě pár vrhů keesů a bude vymalováno

worick
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 07:52
- Nahlásit

Jako neodborný pozorovatel k tomu jen dodám, že světlá barva mi nevadí, ale ten kontrast mezi tělem a ksichtem je děs - vypadá chudák jak opičák

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 08:22
- Nahlásit

Maya
ještě pár vrhů keesů a bude vymalováno
Tak třeba se tam fakt budou pořád štěpit ostřejší hlídací psi, jak někde psali. Navíc podle mě poptávka po tmavejch špicech je, tak snad... se bezdůvodně nezmrví takový krásný plemeno.
Batunka je celá máma, tak jí budu muset vyblejsknout někdy. I když občas se tak nějak zadívá a má výraz jako táta na jedný fotce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 11:13
- Nahlásit

kachna_
Tak musím říct, že mi někdo ukázat VALSE a zeptat se, zda bych někdy chtěla špice tak razantně odmítnu

worick
vypadá chudák jak opičák

jednu z dovči. Všimněte si, čí nohu Tim olizuje (timikova vlastni noha kouka mezi cervenym voditkem a druhou ferincinou tlapkou

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 19:18 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

cernej caj
To si Tim popletl a nebo to dělá schválně?
worick
Já to mám zase naopak, černý masky se mi líbí, tudíž i ten kontrast, ale vadí mi ta světlá barva, protože to podle mě už není vlkošedá, ale creme sable a tudíž nestandardní. Ale nikdo to tak nebere, ani rozhodčí na výstavách.
On Vals je ještě mlaďoch, nejspíš trochu zmavne a možná mu vypadají i ty dlouhý chlupy na čele, pak by vypadal pro mě líp, ale celkově to fakt můj typ není.
kachna_
Ty jsi teda optimista, vždycky se plemeno ubírá tam, co se preferuje na výstavách a to je tohle jako je Vals a vím, že spoustě lidí se líbí a jistě ho využijou ke krytí, možná se ti někdo něce v typu vlčouna vyštěpí, ale to už není ono, no každopádně já už si dalšího vlčouna kupovat nehodlám, takže je mi to tak nějak celkem jedno.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2011 20:24
- Nahlásit

Maya
nejsem si jistá tipovala bych teda to první, většinou olizuje akorát svoje tlapy, ale co já vim...

máš dobré, že když dalšího pořizovat nechceš, že ti nemusí vadit kam se to ubírá, na druhou stranu fakt škoda, že klidně takhle ty psi "šlechtí" a nedělí se to třeba na 2 podtypy... nerada bych aby se mě za 40 let děti ptali co sem to měla v mládí za divný vořechy

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 01:09
- Nahlásit

cernej caj
40 let? Počkej za 10, už teď je vidět podstatná změna oproti tomu co tu bylo před 10 lety, když tu ještě nebyly žádný importy.

kachna_
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 12:24
- Nahlásit

cernej caj
nerada bych aby se mě za 40 let děti ptali co sem to měla v mládí za divný vořechy
musíš hodně fotit
Maya
Ty jsi teda optimista
no když tu budou samí Valsové , pořídim si lapinkoiru .

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 18:48
- Nahlásit

kachna_
Jj, lapinu mám taky v merku, doufám, že se tu trochu rozmůžou, aby cena spadla na přijatelnou mez.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 18:52
- Nahlásit

Maya
kolik ted za stene? na me je ale malo chlupata

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 19:00
- Nahlásit

cernej caj
Narodil se tu zatím jen jeden vrh, slyšela jsem že cena je 30 tisíc, ale přímo od zdroje to nemám, ale na první vrh bych to i tak nějak tipovala
na mě je chlupatá tak akorát, však od špiců se to zase až tak moc neliší

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 20:50
- Nahlásit

Maya
to je vlastne fakt, i kdyz me by asi desil ten pohyb nejvic, pisou tusim ze potrebuje hodne pohybu, treba beh u kola... a nevim jestli je v mych silach travit se psem treba 4h denne venku. No Nechci byt morbidni, ale protoze mas nejstarsiho vlcouna, tak budes jako prvni psat zkusenosti tak si pekne pockam , s cim prijdes

worick
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 21:31
- Nahlásit

přidám se
Já už tuším psala, že jsem měla v merku lapinkoiru pro mamku. Ta už teda má Mandy (to je taky pěkná vopice: ostrá je, řve na každého, kdo se přiblíží ) No a jak jsem četla u lapiny to :moc pohybu - tak jsem to hned zamítnula Ale pes je to krásný, koukala jsem právě teďka před dvěma dny na různé stránky a ten český vrh má být z Litomyšle - což mám trošku obavu, jestli v tom nemá prsty chovatel Worička, jelikož měl právě finské importy i u samojedů, tak přitáhnout lapinu na chov by pro něj asi nebyl takový problém... A taky se trošku divím, že vzhledem k tomu, že je to první vrh u nás, nemá zamluvena všechna štěňata a prodává je přes inzerci...cena tam byla 25tisíc.
Mě by se ale líbily ty světlejší barvy, třeba tahle http://lapinkoiraitalia.files.wordpress.com/2011/0 2/4-taz.jpg

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 22:17
- Nahlásit

cernej caj
worick
S tím pohybem to nebude tak horký, ve Finsku je to jeden z nejoblíbenějších rodinných psů, jsem se ptala pár Finů, hodně jich má lapiny i špice právě proto, že jsou prý povahově i nárokově na držení dost podobní, jestli oni si ti tvůrci atlasů nepletou lapinkoiru a lapinporokoiru, u těch je ta potřeba pohybu fakt velká.
Mě se taky líbí ty světlý barva a nebo hnědý nebo vlkoší, klasika černí s pálením spíš míň.
worick
Tady jsou jejich stránky, je tam i jméno, tak se můžeš mrknout jestli jsou to ti samí chovatelé jako do Worička http://lapinkoiracz.webnode.cz/

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2011 22:19
- Nahlásit

Jen tak pro info
lapinkoira

a lapinporokoira

worick
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 00:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
Tady jsou jejich stránky, je tam i jméno, tak se můžeš mrknout jestli jsou to ti samí chovatelé jako do Worička - aha, dík, mě se otevřela jiná stránka, někde v té inzerci a tam byl jen mobil. Ne, tohle nejsou oni, i když to jméno by tam ale souvislost mít mohlo...byla řeč o někom, známém, kdo půjčí samce na ,,výrobu" Worička když jejich pes selže. Ale v papírech má Worka jejich psa, i když na klubu se moc divili, když byl vyřazený z chovu pro velkou výšku, divné móresy v klubu samojedů, že jo
lapinporokoira - znám, ale tohle ne to je pro mně něco jako ,,podivný kříženec" třeba německého ovčáka s lapinou
Poznali by jste, že je to ,,bílé cosi" Woriček? A poznali by jste, že je to pes?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 07:38
- Nahlásit

Maya
takže říkáš s pohybem a náročností jako špic, jo?

worick
se nediv, jestli je to u nás první vrh, import a k tomu vlastně "neznámý plemeno" za 25 000 štěně, tak se o něj asi zájemci netrhnou. Jinak je to krasavec, člověk by nad ním taky klidně uvažoval, ale tak až za pár generací, kdy spadne s cenou (a navíc se obávám, že ty první vrhy budou mít nějakou podmínku vystavování a množení).

kde to má hlavu ?

worick
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 08:09
- Nahlásit

cernej caj
kde to má hlavu ? - že jo?! Hlava je ten ,,černý knoflík" vepředu (poznáš to podle toho, že ocas je vzadu )
No: fotograf ,,divé zvěře" ze mne asi nebude...

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 08:24
- Nahlásit

worick
Super fotka Jak z tý reklamy s Polívkou a komodorem teď
Ale v papírech má Worka jejich psa, i když na klubu se moc divili, když byl vyřazený z chovu pro velkou výšku
hele jak je toto možný, že když byl vyřazený z chovu, že ho má Worka v papírech? to mi fakt hlava nebere, fakt klub samojedů musí být super
cernej caj
takže říkáš s pohybem a náročností jako špic, jo?
říkaj Finové, když se podíváš po finských stránkách, na mnohých maj fakt oboje dohromady, tak akorát doufám, že ví o čem mluví, protože nějaký akční pes by byla moje smrt

worick
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 08:28
- Nahlásit

Maya
Jak z tý reklamy s Polívkou a komodorem teď - ha, komodor A já si za boha nemohla vzpomět, jak se ta ,,ovce" jmenuje (jít se podívat do atlasu se mi nechtělo )

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 08:52
- Nahlásit

worick
jojo, ocas sem našla hned, uhlavy sem chvíli přemýšlela jestli ji nema strcenou ve vode jak kacena a pak sem nasla ten cumak

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 13:43
- Nahlásit

worick
Nebylo to náhodou focený zrovna když se otřepával? Jednou se mi podařilo vyfotit podobnou fotku, když jsem si chtěla zvěčnit mokrého psa.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 13:52
- Nahlásit

Maya
Nebylo to náhodou focený zrovna když se otřepával? - jasně já myslela, že tohle je jasné Chtěla jsem vyfotit, jak nadšeně ,,zaryje" čumákem do vody a hned se otřepe, jenže pokaždé, než jsem to zmáčknula, už se třepal
Dělají to i vaši špicojdi? Berry to nedělá, jen se normoš napije, ale Woriček vypadá jak potapěč...jako by chtěl lovit aportky ze dna

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 14:05
- Nahlásit

worick
ferinka to nedela, jen chodi vodou a pije, a tim se vody boji (zato ferina v 50% pripadu leze k vode se napit a spadne do hloubky

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 14:10
- Nahlásit

worick
Dělají to i vaši špicojdi?
ne. Batyna ale strašně ráda cárá vodou.
šeltička chodí po kraji a bublá čumákem do vody

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 15:13
- Nahlásit

worick
Dělají to i vaši špicojdi
Kim běhá vodou a nabírá jí do otevřený tlamy jak nějaká velryba.
Dorin vodu nemusí, ten do ní jde jen s donucení.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2011 20:52
- Nahlásit

bléééééééééééééééééééééééééééé
http://www.novinky.cz/koktejl/245479-nejroztomilej si-pes-sveta-vypada-jako-afro-tulen.html
blicí smajlík tu občas bolestně chybí

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání