| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 07:15
- Nahlásit
Maya
Jen tak ze zajímavosti, proč už muž nechce špice? Nevyhovujou mu povahově? Ono žádný plemeno nevyhovuje všem a kdo má třeba radši klidnější psy, tak špice na perkách moc nedá - já se taky přidám do diskuze - tak jako povahově, by Tomovi totálně vyhovoval Berry(berňák) a taky ho hrozně chtěl. Ale když vidím, jak se muconí s Workou myslím, že další život bez samojeda, už by si nedovedl představit, i když jinak je to torpédo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 08:16
- Nahlásit
nefritt
No jo, ty snižuješ od jiný laťky , ale popravdě vůbec si nedovedu představit mít nějaký zdravotní potíže s takovým obříkem jako je leonberger, mě to fakt stačilo s Kimem, protože když k tomu přidá tu hysterii, tak je to na palici, Dorin hysterka není, ale i kdyby byl, tak ta manipulace je s ním mnohem jednodušší, už jen to, že ho člověk může vzít v pohodě do náruče
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 08:17
- Nahlásit
cernej caj
Zase ale musí uznat, že se špicema je větší sranda ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 08:22
- Nahlásit
worick
No jak mám zkušenosti s jinejma plemenama, tak myslím, že špicové obecně jsou extra mazlící vtěrky, co se vnutí každému a moc dobře vědí, že jim to pomáhá omotat si člověka kolem packy
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 08:38
- Nahlásit
Maya
jo, to vtěrky jsou teda bezkonkurenční
worick
kdysi jsem strašně chtěla samojeda, ale známá mi to rozmluvila, že to jsou likvidátoři sousedovic zvířectva
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 08:53
- Nahlásit
jojo, pokud je u nefrit to snizovani velikosti "na chodaka" tak to me leonberger ani neprekvapuje jinak stenisko nevypada nejak tluste, ale je pekny
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2011 09:39 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit
cernej caj
No, silně převyšuje váhový standard štěňat ve svém věku ))
Tak ta fotka je když jim byl týden - v sobotu jim bude už 14 dní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 09:14
- Nahlásit
nefritt
tak jestli je i větší, tak to takhle z fotky stejně nepoznám. Tak aby ti psisko nepřerostlo extrémně
ferina zacala po vzoru tima obcas drapat tlapou
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 14:00
- Nahlásit
nefritt
Maya
jo, to vtěrky jsou teda bezkonkurenční
No já jenom doufám, že lapinkoira bude stejná
Mně to úplně strašně vyhovuje. A dokonce i Michalovi. Jen by chtěl psa. Myslim, že doufá, že pes nebude tak mazlivej . Myslim, že doufá marně .
Jsem zvědavá, co si budou po Milče pořizovat rodiče. Jesti střeďáka, nebo něco jinýho.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:12
- Nahlásit
kachna_
Tak já teda nemám srovnání s fenou, ale pes je mazlivej až hrůza.
cernej caj
Ferinka je chytrá a ví, že si stejně jako Tim určitě něco vydrápe.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 15:33
- Nahlásit
Maya
Ferinka je chytrá a ví, že si stejně jako Tim určitě něco vydrápe jediny, co se chysta vydrapnout je moje voko
ja mam porovnani a musim rict, ze fena si to mozna trochu vic vynucuje tim, ze se dycky rozvali do mazlici polohy nekam tesne vedle nas, ale jinak sou mazlivy stejne.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2011 22:34
- Nahlásit
Ahoj holky Přidávám se k Vám. V budoucnu plánuju vlčího špiclíka Poctivě jsem pročetla celou diskuzi a našla jsem tu cenné rady. Všimla jsem si,že cernej caj je někde z Brna. Já tam taky přes týden pobývám. A kdybych zjistila dřív,že jedete do Bzence,jedu s Váma. Bydlím vedle Veselí nad Moravou-asi 15 minut vlakem do Bzence Ta naše republika je malá...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 00:15
- Nahlásit
lili grace
Čau, já sice nemám špice, ale samojeda....jak jsi jistě vyčetla - špice měli naše rodiny před tím, byla jsem na tohle plemeno zvyklá, tak jsem se rozhodnula pro samojeda, který je ještě mírumilovnější povahy (holky prominou )
Jsem z Velké Zrovna dneska, sorry, už vlastně včera jsme s mužem plánovali výlet na sobotu a Váté Písky byly ve hře nakonec to ale vyhrálo okolí Zlatnické doliny při Skalici....my tam dáme okruh od Chvojnice
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 01:19 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
A hele, nová dušička, to je super, nakonec se ještě rozrosteme a nebudeme tu jak chudý příbuzný
worick
samojed není špic??? takhle urazit Worička
tohle forum není jen pro německý špice, ale pro všechny špice, však tu jednou bude i kachna s lapinou jako s ovčáckým špicem, no tak ty máš loveckého saňového samojedského ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 08:27
- Nahlásit
Maya
samojed není špic??? takhle urazit Worička - ne, ne, jasně, že je špic - proto vám sem taky lezu ale povahou se trochu liší. Hlídání se u něj scvrknulo pouze na upozornění štěkotem, protože je tam obrovská láska k lidem...bohužel i k těm zlím U špice jsem byla zvyklá na to, že když se mu něco znelíbilo, klidně se ohnal a kousnul člověka, který ho do té doby hladil. Ale netvrdím, že to je jejich povaha, opravdu nevím, protože já se setkávala jen s blbě vychovanýma A pro změnu u japonců, je zase vygradovaná ta jejich neláska k ostatním psům....O zálibě severských špiců v lovu, se už rozepisovat nebudu....nefritt kdysi jsem strašně chtěla samojeda, ale známá mi to rozmluvila, že to jsou likvidátoři sousedovic zvířectva - kamarádka měla pravdu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 18:19
- Nahlásit
Maya
tohle forum není jen pro německý špice, ale pro všechny špice,
mám pocit, že sice není jen o německých špicech, ale když vemu to skóre: 5x vlčí, 1x strední a 1x samojed, tak to skoro vypadá, že pokud někde tu chodí majitelé špiců, jedině vlčích
lili grace
co znamená v budoucnu? a máš už vyhlídnuté, odkud štěně bude? jinak jo, su kousek od Brna a v Brně pracuju.
worick
to ste dobri, ze ste dali vylet, my dneska behali cely den po brnenskem vystavisti na veletrhu sportlife, a dost sem tam ocihnula trekovy kolobezky s amortizerem na behani se psem a celkem sem se zamilovala
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 18:34
- Nahlásit
cernej caj
Koloběžka pěkná, ale nevím, to chceš absolvovat s vlčounama? to aby si sis spíš koupila taky toho samojeda
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 18:54
- Nahlásit
Maya
Vsak oni docela behaj, kdyz muzou, takze to beru jako moznost aby se vic unavili za stejne casovej usek jako kdyz du pesky a zadnej pocit unavenosti nemaj
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 19:52
- Nahlásit
cernej caj
Fakt? Mě by Kim asi brzo z kolobky sejmul, protože by se někde začuchal.
Ale jinak nevím, Kim taky docela běhá, ale spíš poklusem, rychle jen na krátký vzdálenosti, oni na to nejsou stavěný, to i poloviční Dorin vydrží dýl a mě přijde, že kolobka jezdí docela rychle na ně, no uvidíš, pak když tak poreferuj jak jim to jde, by mě to docela zajímalo, protože si fakt neumím představit vlčouna jak sviští vedle kolobky třeba několik kilometrů.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 19:57
- Nahlásit
Tak ještě vyhlídnuté nemáme,pořád se rozhodujeme jaké plemeno,ale já jsem spíš pro špice,mamka by nejradši znovu výmara a taťka si vyhlédl appenzellského salašníka.
Mně se líbí ta jejich "jednoduchá údržba" a povaha.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 20:17
- Nahlásit
lili grace
To máte teda poměrně dost široký rozptyl, každý pes jiná ves.
No hlavně ať se dobře rozhodnete, aby vám pes vyhovoval do životního stylu.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 20:51
- Nahlásit
No já hlavně vím,že na výmara už nebudou stačit pohybově,toho ne. Chtít sice mamka může,ale nepořídím domu psa,aby pak trpěl.
Applíka je taky menší,hlídací,ne tak přehnaně aktivní,ale povahově jiný než špic.
A vlčouny všechny znáte. Proste univerzální a hlavně vzhledově nádherní psi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 21:20
- Nahlásit
Maya
tak jasne ze nepojedu 10km/h nekolik hodin, to by je asi fakt nepotesilo ale tak na "pohodu". No já už o koloběžce uvažuju dlouho, ale pořád sem se nerozhodla, ona ta cena není nic, co bych si mohla dovolit tak z fleku, takže je to pořád ve fázi přemýšlění
lili grace
tak uvidíte, důležitý je dobře vybrat. A je fakt, že vlčouni sou nádherný (a neuzurpujou si celou postel, dycky se nacpou jen tam,kam se vlezou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2011 22:58
- Nahlásit
cernej caj
No ty ceny jsou teda děsný, to jsou pomalu dražší než kolo. U nás by to moc nešlo, jsou tu samý kopce, to bych akorát do kopce tlačila a cestou z kopce se zabila.
lili grace
No já nevím, kdysi jsem se zajímala o entlebucha a okrajově i o apenzella a u toho speciálně se uvádí, že je nejaktivnější ze všech švýcarských a potřebuje opravdu hooodně pohybu a hlavně jako pracovní pes zaměstnání. Takže to tvoje ne moc aktivní asi moc neodpovídá. Což mě ho vyřadilo ze zájmu hned, mám zkušenost s borderkou a to mi úplně stačí a to jsou to na rozdíl od apenzella ještě na výchovu poměrně jednoduchý psi. Pokud by vaši nestíhali výmara, tak se obávám že apenzella už vůbec ne.
Entlebuch je to samý v bledě modrým, akorát bych řekla podle toho co píšou, jednodušší na výchovu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2011 19:47
- Nahlásit
Maya
no prave... tak zvazuju nejakou malou "mestskou", to se da koupit nova kolem 3, ale nevim. ona to je otazka priorit a rekla bych, ze kolobka nejvyssi mista zatim nezabira
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 08:19
- Nahlásit
cernej caj
ale nevim. ona to je otazka priorit a rekla bych, ze kolobka nejvyssi mista zatim nezabira
no to celkem chápu, taky zatím novou tiskárnu mít nebudu, i když už jsem měla vybráno, prioritu měl vet na ty moje všechny nemocný, to byla fakt pálka, pak dárky na vánoce a teď potřebuju novou myčku, ta je teda rozhodně přednější
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 13:45
- Nahlásit
Maya
a teď potřebuju novou myčku, ta je teda rozhodně přednějš mě by stačil i dřez s tekoucí vodou
s těma dárkama, to zas bude. vůbec nevím, co komu pořídit... a to se to už docela blíží
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 18:44
- Nahlásit
Tak pokud je applík tak akční,toho si dovolit nemůžeme. Ale všude mi tvrdili,že tolik pohybu nepotřebuje.
Mě jenom tak mimochodem hrozně láká kavkazák,ale na takového drsňáka si netroufám.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 19:39
- Nahlásit
cernej caj
No ale počket, až budete mít baráček hotovej, ještě budeš vzpomínat, jak jste si ty polní podmínky užívali.
lili grace
Applík je pes od krav, co celý den lítal po pastvině a pásl krávy, to fakt lenoch není a hlavně potřebuje práci, nejspíš je to jak bordera, pohybem neutahatelný pes, s tou dáš 60 km na kole a doma si na 5 minut lehne a může jít znova a unaví se jedině prací, když jí budeš 2 hodiny házet míček a hrát různý hry, tak je utahaná mnohem víc, bez toho akorát všechno ničí, protože se nudí.
Kavkazák je moc krásný, mě se zase dost líbí komodor, ale nešla bych do pastevce ani omylem, přece jen mám radši psy, se kterejma mi nehrozí kriminál na každém kroku. U nás mají čuvače a průser už je na spadnutí a to je proti kavkazákovi slabý odvar.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2011 23:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
lili grace
Maya
Mě jenom tak mimochodem hrozně láká kavkazák,ale na takového drsňáka si netroufám.
Kavkazák je moc krásný, mě se zase dost líbí komodor, ale nešla bych do pastevce ani omylem, přece jen mám radši psy, se kterejma mi nehrozí kriminál na každém kroku. U nás mají čuvače a průser už je na spadnutí a to je proti kavkazákovi slabý odvar. - když ještě chvilku vydržíš.....tady u sousedů bude za chvíli jeden kavkazák volný Pořídili si je důchodci - první jen psa, ale vnukova slečna naléhala, že ona si vezme tu fenečku ještě...tak mají psa a fenu a slečna už je nějakou dobu v tahu. Staří je nezvládají, teďka pán onemocněl...nevím, nevím jak to dopadne Psi jsou tedy ne moc vychovaní, naštěstí celkem vymazlení (rozuměj....ode mne....co je chodím denně drbat přes metrový plot )
|