| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 14:48
- Nahlásit
Já taky vykrmuju, Kim napůl plánovaně a napůl neplánovaně při tý kastraci zhubnul celkem o asi 4 kg, což se mi zdá už dost, ale on se vykrmuje i sám, naposledy ukradl čtvrtku chleba, co se měl sušit pro králíky.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 15:08
- Nahlásit
kachna_
no tak je fakt, že Tim je vykrmenej trochu míň ale na to že už přes měsíc krmím tak o 50% větší dávkou bych čekala lepší výsledky, zato feri si žebra obalila pěkně.
Maya
[ale on se vykrmuje i sám
moji by se taky vykrmovali sami, kdybych jim dala příležitost tim krade i ohryzky jablek z odpadáku, sem ho tudle zapoměla schovat a to slyším jen "chlamst" a má v sobě i z hrušky třeba velkej ohryzek, to fakt nechápu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 15:38
- Nahlásit
cernej caj
Kim žere jablka normálně, zrovna minulý víkend jsme ho sledovali, jak si vyhrabává zapomenutý v listí na záhonu a žere je, to klidně Timovi dávej, ale po tom ti moc nepřibere, to chce spíš ty rohlíky a chleba, prostě sacharidy, ale teda jako chápu, že bufetit v odpaďáku jako nic moc, Kim mi to už taky párkrát udělal, jsem myslela, že ho zabiju.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 16:31
- Nahlásit
Maya
to on si klidně ze zahrádky dopřeje opadaný jablka a to máme takový obrovksý, i když mal... a to si pak to jabko furt nosí sebou, ferina mu ho občas pro formu ukradne ale ta je moc nežere tak si ho časem zas šlohne zpátky a třeba během 30ti minut celý zpracuje.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 17:48
- Nahlásit
Když už jsme u toho jídla-čím krmíte? Já bych chtěla částečně BARFovat a dávat i granule. Tak půl napůl. Vím,že každému psíkovi sedí něco jiného,ale jaké granule máte vy?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 19:19
- Nahlásit
lili grace
Já granule pořád střídám, někdy mají suchý, ale většinou jim do toho dávám alespoň konzervu a nebo co dům dá, když zabíjíme králíky nebo slepice, tak jim povařím ty odřezky, někdy mají těstoviny, rejži a tak. Jsem zastánce spíš pestrý stravy a jednou značkou granulí bych nekrmila, pak ti psi mají problémy když sežerou něco jiného, moji mají průjem jen výjimečně. Granule kupuju spíš ty kvalitní, to pak záleží na tvojí peněžence, chce to se trochu orientovat a neplatit hříšný prachy za pytel obilí, když už levnější, tak za adekvátní cenu.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 20:55
- Nahlásit
Já už jsem hledala něco v dostupné cenové relaci-našla jsem ontario,fitmin a nebo možná Anku. Chtěla jsem i eminent,ale to je prý šrot. A nebo sportmix,ale to už je zas jiná kvalita.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 22:16
- Nahlásit
kachna_
kachýnko, je tu požadavek: "nevíte o mladé bílé psí holce někde v útulku plemeno ŠPIC??????do adopce". Odeslala jsem kontakt na plivníka, ale kdybys o něčem věděla navíc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 22:20
- Nahlásit
lili grace
no zrovna bzch rekla, ze eminent jsou uplne stejne kvalitni granule, jako ty ostatní, co jsi vyjmenovala. koukni sem do diskuze. zalezi, jak to sedne psovi. my granulujem X barfujem jak to zrovna vyjde, do granuli klidne dam maso, vnitrnosti. at sou zvykly zrat vsechno. jinak ja znacky moc nestridam, pes by mi ale zezral cokoli a fena zere hlavne maly granulky, vetsi to je boj, zvyka to tak dlouho az ji to pes sezere
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2011 22:31
- Nahlásit
my granulujem X barfujem jak to zrovna vyjde, do granuli klidne dam maso, vnitrnosti. at sou zvykly zrat vsechno.
Tak to dopadne i u nás. Asi prozatím nedokážu barfovat na 100%,ale je to lepší jak nic.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 05:59
- Nahlásit
Vlčáčková
nevíte o mladé bílé psí holce někde v útulku plemeno ŠPIC?
nic mě nenapadá, většinou vím o psech, fen špiček je obecně docela pomálu, tak 10% co psů.
Ještě mě napadá tenhle inzerát, ale nevím podrobnosti, není ani na špicech, protože já se přiznám, že tahat sem takhle psíky mi hodně vadí.
http://www.svetpejsku.cz/psi-inzerce/detail/507650 9
lili grace
Já bych sportmix nezavrhovala. Rozhodně teda moj psi ho jako jedny z mála granulí jsou ochotní žrát na dovolených, protože tam teda povinně žerou granule, jinak krmim tak z 95% jenom masem a přílohama, páč mám těch psů trochu moc a vyjde to nejlevnějc, při zachování velmi dobrý kvality.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 08:08
- Nahlásit
lili grace
Z těch tvých jmenovaných je všechno spíš průměr, já bych si vybrala Fitmin a nebo Anku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 08:10
- Nahlásit
Vlčáčková
Pokud by to bylo radši do domku, tak co tato? http://www.lukatogold.cz/clanky/hledame-novy-domov /hledame-novy-domov.html
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 08:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
kachna_
Když jsem se tak poslední dobou rozhlížela mamce po náhradním špici místo Alfíka, tak jsem probírala slovenské útulky v okolí (jsme na hranicích) a Slováci v nich mají mnohem víc špiců a skorošpiců než se vidí u nás. Taky jsem mínila nějakého odtud vzít (pro mně je to totiž takřka jedno, pořád to neberu jako jiný stát ) Mamka už ale má Mandy, tak to padlo.
Po roce vykrmování psů vařeným (jen malinko ovařeným) se mi povedlo z Worky udělat normálního psa. Není už vychrtlý jak z koncentráku myslím, že teď je akorát Zůstanem u krmení dvakrát denně (kvůli hrozbě torze u berňáka) akorát jsme změnili to, že masem krmí teďka Tom večer (to jim víc chutná, ráno se jen ponimrají) Ráno dám trochu granulí a kousek syrových žeber každmu. Granule máme Canine Caviar a jí je už spíše jako mlsku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 08:38
- Nahlásit
lili grace
rodiče zas krmí eminentem občas, jednou sme to měli na dovolené a psům to minimálně fakt chutnalo, takže ono je spíš nutný se koukat na to, jak po tom pes prospívá, jestli nemá zdravotní problémy na základě stravy. Tím, že složením je to na velmi podobné úrovni, tak to fakt záleží spíš co si vybereš a bude to zrovna vašemu prospívat.
Teď krmíte jak? jestli je pes v pohodě tak třeba ani nebudete muset řešit nějaký novoty a zkusit nového psa na to co jste zvyklý.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 09:40
- Nahlásit
kachna_
Máš pravdu, taky je mi to proti srsti. Ale přeposlala jsem.
Maya
Díky. Chtěli spíš nějakého útulkáčka. Ale taky jsem přeposlala.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 09:42
- Nahlásit
Teď krmíte jak? jestli je pes v pohodě tak třeba ani nebudete muset řešit nějaký novoty a zkusit nového psa na to co jste zvyklý.
jsme na granclích,ale teda nic moc kvality,takže vybírám lepší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 09:57
- Nahlásit
worick
Worka vypadá moc pěkně. U vás už je sníh nebo co??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 10:14
- Nahlásit
Maya
Worka vypadá moc pěkně - děkuju, vyřídím
Sníh ne, jen takhle přimrzá mlha. Ta druhá je ze sobotního výletu nahoru do hor a to už bylo 800m.nm. - tam to přimrzalo hodně Ale nefoukalo, bylo to fajn. Tady už je dva dny siberie...těsně kolem nuly, s větrem -4st...no a právě fučí.Brrr
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 10:49
- Nahlásit
worick
tak tady konečně po 14 dnech inverze je krásně, škoda, že si to užiju akorát z okna
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:02
- Nahlásit
to ja se chystam dneska na navstevu k rodicum pro moji zimni bundu, uz zacinam docela omrzat venku a na vikend jedem do beskyd, tak to jeste budem ve vetsi n.m at o uz bych omrzla zcela jiste
woricktěsně kolem nuly, s větrem -4st...no a právě fučí. to sou super vyhlidky teda na ten vikend
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:37
- Nahlásit
cernej caj
tady nefičí, alespoň myslím podle pohledu z okna a svítí sluníčko jak v létě, hned bych se šla projít, ale mám smolíka, než dorazím domů, bude tma jak v pytli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
kam přesně do Beskyd jedete? Já pořád pátrám prstem po mapě a vymýšlím výlety....kam by se dalo dojet, kdyby se chtělo.... Na víc dní, na chatu, nebo jen na skok?
Umývám okna....když ho otevřu a myju z venku...fuj hnus ...psa by nevyhnal
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 12:51
- Nahlásit
worick
jedem do Velkych karlovic, patek - pondeli do chaty.
Pokud mate nejake umysly vyrazit na vylet, tak se muzem nekde srazit, akorat si budes muset hlidat psy, aby se netahali za Timem. A nevim, jestli to taky od vas uz neni hodne daleko?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 13:40
- Nahlásit
cernej caj
Pokud mate nejake umysly vyrazit na vylet, tak se muzem nekde srazit, akorat si budes muset hlidat psy, aby se netahali za Timem - né, neboj, já jen pro zajímavost....
A nevim, jestli to taky od vas uz neni hodne daleko? - jo, to je. Dojezdově jsem se onehdá koukala tady blíž, na Lopeník - to by ještě ušlo Udělej nám, prosím, fotoreportáž, ať si taky užijem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 14:17
- Nahlásit
worick
na lopenik sme chteli jet, ale termin byl obsazen... tak mozna zas na jare to vyjde.
fotoreportaz bude, dik za pripomenuti k nabiti baterek
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 16:06
- Nahlásit
worick
Když jsem se tak poslední dobou rozhlížela mamce po náhradním špici místo Alfíka, tak jsem probírala slovenské útulky v okolí (jsme na hranicích) a Slováci v nich mají mnohem víc špiců a skorošpiců než se vidí u nás.
To chápu, stejně tak mi nevadí zveřejnit nabídku slovenského útulku, ale tahat psy ze Slovenska do depozitu v Čechách a pak jim hledat páníčka? To je podle mě postavený na hlavu
Taky koukám, co mají na slovensku špiců.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 16:14
- Nahlásit
kachna_
ale tahat psy ze Slovenska do depozitu v Čechách a pak jim hledat páníčka? To je podle mě postavený na hlavu
to je postaveny na hlavu podle vetsiny lidi
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 16:35
- Nahlásit
Holky,jestli někam pojedete třeba na den (tak jak ten Bzenec) hlastě se.
Znám parádní okruh Břestek-Chabaně-Břestecká skála- Barborka-Buchlov a zpět. Neni to extra dálka,malinko těžší terén,ale bez problémů. Kdyby někdo chtěl,průvodcovsky posloužím
hlavně se ráda seznámím se špiclouny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2011 18:14
- Nahlásit
kachna_
Špiců s PP je na Slovensku málo, ale bezpapíráci tam jedou fakt fest, jedna množárna měla dokonce i stránky s fotkama.
lili grace
černej čaj choděj pořád někde, to se určitě domluvíte a předvedou ti dva špicouny.
|