| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2012 08:00
- Nahlásit
no on se clovek casto pozastavuje i ohledne chovani lidi navzajem, takze co teprve k tem psum, ze...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 01:09
- Nahlásit
tak nám to tu nějak usnulo, tak něco na pokoukání
http://www.youtube.com/watch?v=rUwQSYNGDTE&feature =related
http://www.youtube.com/watch?v=cYFxd--yAOU&feature =related
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 08:23
- Nahlásit
Maya
tak nám to tu nějak usnulo....
Čau holky, jo jo, hodím vám sem jednu od ,,berňáků":
Naši kluci, když se vrátíme z velkého výletu, dostávají Pribiňáka. V sobotu jsem dva vytáhnula, oba 14 dní prošlé na jednom bohužel plíseň Druhý jsem opatrně ochutnala, chuť v pořádku....jenže byl jen jeden. Tak jsem plesnivý vykydnula, vypláchla kelímek, přelila tam polovinu toho druhého a doplnila je jogurtem. Šoupla do každého půl lžičky medu, pořádně rozmíchala.....a jak mlaskali Včera přijdu z větší prochajdy, Pribiňáky nejsou, co teď? No, tak už jen jogurt Dostali ho do kočičích misek (neměla jsem ty kelímky od Pribiňáka ) vločky, trochu mléka a med. Nadšením nejásali, ale zblajzli. Dneska přijdem z toho celkem velkého výletu a nějak mne ani nenapadlo, zase jim něco dávat, i když Tom Pribiňáky koupil už včera - ale jsem si je chtěla šetřit na sobotu On za dvě hodiny po mě přijel a hned hlásí:,,Woriček ti vzkazuje, že tam máš okamžitě naklusat s těma Pribiňákama!" A na to jsi přišel jak?? Zacouvám do garáže, Worka něco štrachá vzadu u pytlů s odpadem. Vysednu z auta a vyjde - v hubě nese kelímek od Pribiňáka a:,,prosím Tě, vyřiď té babě v baráku, že jsme byli na výletě a chtěli by jsme tohle...Ne ten jogurt, co se nám snažila nacpat včera ale tohle - Pribiňáka! - toho totiž my máme ze všeho nejraděj!" Pochopitelně jsem hned letěla....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 09:18
- Nahlásit
Maya
to první video je fakt super, to sem se nasmála jak běhal kolem vody a pak si do ní hopsal a nechtěl z ní ven
worick
to víš, oni moc dobře ví na co maj nárok
Tak sem včera zas viděla koloběžky, a hrozně mě to láká si nějakou pořídit... navíc by muž mohl jezdit u toho na kole a moh by být spokojenější, než pěšmo...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 10:07
- Nahlásit
Maya
ano, ta videa super, samozřejmě jsem tam pak čuměla a čuměla na všechna možná. Ale teda naše psiska by do vody, potažmo do bazénu, nikdo nedostal
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 16:30 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
worick
naše psiska by do vody, potažmo do bazénu, nikdo nedostal
no Baty má vodu celkem ráda, vloni lovila u rodičů v bazénu zlatý rybičky a štěkala na ně s tlamou ponořenou ve vodě (podotýkám, že ulovila jen jednoho šneka)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 17:21
- Nahlásit
worick
Dobrá historka, mi připomněla našeho Arana kdysi, když jsem jezdila domů jen na víkendy a vždycky jsem mu přivezla 3 taveňáky, měl to přesně spočítaný a jak někdy nějaký chyběl, tak byl průser
Do bazénu by u nás Kim určitě lezl, bohužel nemáme takovýhle bazén.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 18:17
- Nahlásit
worick
někde na netu jsem zahlédla, že jste měli psa na operaci vazů? Jak to probíhá? Nás to zřejmě čeká - první anamnéza zatím bez RTG je prasklý meniskus+vazy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2012 20:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
nefritt
Jo, náš starý Alfík si v jedenácti urval vazy na zadní(někam zmiznul za zajícem a dobelhal se jako úplný mrzák ) No probíhá....je to tak dávno, že si už skoro nevzpomínám Ale celkem v pohodě. Bylo nám řečeno, že mu dají umělý. Měl oholenou nohu, šev tak nějak přes to zadní stehno, po operaci se musel držet v klidu, což u nás byl děsný problém - museli jsme od sousedů (naštěstí měli) vypůjčit takové ty hotové plotové díly a zdrátovat mu malý kotec, aby nevybíhal na každého psa k zadnímu plotu. Dostal ty sirupky ve stříkačkách od bolesti, tuším na 5 dní. Snášel to dobře - krom toho omezeného pohybu. Tehdy to stálo tuším 5 tisíc za malého psa (10kg) My jsme zprvu mysleli, že prostě nějak špatně skočil bůhví kam a narazil si záda. Ale když po 14dnech pořád pajdal, jeli jsme s ním na veterinu. Dostali jsme zprda, že ho týráme, neb urvané vazy se rozhodně samy nespraví. To nás tehdy vůbec nenapadlo že si i pes může něco takového udělat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 09:45
- Nahlásit
tak jsem právě vyčesala další kýbl vlčího špice a ten zbytek teď trucuje pod gaučem . Skoro je mi líto tu "špicovlnu" vyhazovat.
worick
Dostali jsme zprda, že ho týráme, neb urvané vazy se rozhodně samy nesprav
A jak to má člověk poznat? Když blbě šlápnu, taky hned nejdu k doktorovi, i když mě to bolí.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:20
- Nahlásit
kachna_
Špicovlnu nemusíš vyhazovat http://srstavlna.bretorri.cz/ramec2p.htm
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:30
- Nahlásit
kachna_
můžem ti všichni poštou posílat špicovlnu, ať jí máš víc
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:35
- Nahlásit
cernej caj
můžem ti všichni poštou posílat špicovlnu, ať jí máš víc
to myslim nebude nutný
Špicovlnu nemusíš vyhazovat
to já vim, že to jde, ale neumim plést ani háčkovat, tak váhám, jestli to má cenu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:50
- Nahlásit
kachna_
Ani nikdo v rodině neumí plést? Jako bez toho by ti to bylo fakt na nic a špicovlna pak je dobrá leda tak do popelnice. Nebo leda, že by se našel někdo, kdo by si jí vzal, pak by ti někde běhal svetr ze špicouna, taky dobrý ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 11:52
- Nahlásit
kachna_
Koukám na těch stránkách co jsem sem dala, dělají různé věci ze psí srsti a prodávají je, tak třeba jí vykupují.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 15:59
- Nahlásit
Mám sepředenou psí srst, ale pozor. Když se v tom člověk zpotí, příšerně to smrdí (jako pes)
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 16:00
- Nahlásit
worick
Hm, tak nám dneska diagnostikovali nikoli vazy apod, ale rakovinu kosti v pokročilém stádiu. Prognoza max. rok - spíš míň
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 16:30
- Nahlásit
nefritt
Hm, tak nám dneska diagnostikovali nikoli vazy apod, ale rakovinu kosti v pokročilém stádiu. Prognoza max. rok - spíš míň
ježiš ale ty máš s těmi psy strašnou smůlu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 18:29
- Nahlásit
nefritt
Hm, tak nám dneska diagnostikovali nikoli vazy apod, ale rakovinu kosti - proboha to mně strašně mrzí....je to moc špatné...a neléčitelné. Ani nevím, co k tomu dodat Je to už i všude jinde? Vím, že plno lidí zkoušelo všechno možné - nepomohlo nic Zeptám se jinak....nepomůže...stejně jako u lidí ...amputace??
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 20:04
- Nahlásit
worick
Amputaci nám nabídli, ale u psa velikosti leonbergera to není to nejlepší řešení. Je moc těžká. Sám doktor tomu není nakloněn. Navíc mi řekl, že mi nezaručí, že to nemá už rozlezlý ještě jinde. Většinou to prý bývá v kombinaci kosti=zasažené plíce. Má to na kosti od kolene ke kyčli - 2/3 v prčicích - rozpadá se jí. Koukala jsem jako pako na ten rentgen, co to tam je......
Budeme to řešit pomocí tlumících léků dokud budou zabírat, tak by zase nohu mohla začít používat a odlehčit té, co teď tak zatěžuje. Má 60 kilo a to je pro tu "zatím" zdravou nohu šílený nápor...... Navíc u leonbergerů je rakovina v poslední době nejčastějším důvodem, že se pes musí nechat uspat.....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 20:44
- Nahlásit
nefritt
Je mi to moc lito. Zkus procist http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_3039_0.html - ode mne je tam par tipu na dietu, od dalsich lidi homeo a tak... ale s touhle diagnozou je to konecna . Je to strasne bolestivy, metastaze muze mit pes vsude mozne. Sono ji nedelali? Nezbyva, nez poprat hezke krasne posledni dny/mesice a podstrojujte ji, muchlejte a uzivejte si spolecne, co to jde. Postizenou nohu pouzivat nezacne. Prozila jsem si to se psama dvakrat, tuhle hnusotu a neda se proti ni bojovat, jen ho nenechat trpet zbytecne dlouho.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2012 22:14
- Nahlásit
nefritt
To mě mrzí Teď jenom udělat pejskovi ten nejkrásnější konec života a nenechat ho zbytečně trápit. Už jenom z tohohle důvodu mi nesmí berňák ani podobně náchylné plemeno přes práh.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 06:33
- Nahlásit
lili grace
Nevím jak jsou na tom zdravotně berňáci, ale u leonbergerů se rakovina rozšiřuje čím dál tím víc - bohužel
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 07:52
- Nahlásit
nefritt
Nevím jak jsou na tom zdravotně berňáci - jak píše lili grace - stejně tak špatně Bohužel to ale vidím u všech ani ne tak velkých, ale přešlechtěných plemen...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 08:24
- Nahlásit
Je to smutný. (
Ale si myslím, že se to v některých plemenech může nést, však i u lidí se přepokládá, že rakovina nebo alespoň sklony k ní jsou dědičný a když se to projevuje až takhle ve vyšším věku, kdy už psi mají spoustu potomků, tak je to zamoření plemene asi celkem rychlý.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 08:58
- Nahlásit
Myslíte si, že jak začala kulhat v tom r.2010 že už to mohlo být ono?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 09:19
- Nahlásit
nefritt
Těžko říct, ale myslím že ne, asi by to samo od sebe nedalo pokoj na takovou dobu.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 13:26
- Nahlásit
Hm, už nevím jak si to vysvětlit, ale pro tohle asi vysvětlení není....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:10
- Nahlásit
nefritt
To víš že pro to vysvětlení není, nad tím vůbec nedumej. Co vůbec máte za ty prášky na bolest?
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2012 14:24
- Nahlásit
Do zítřka Cimalgex + antibiotika, protože měla teplotu. Ten Cimalgex prý dávají po operacích kostí. Fakt je, že už včera když ho dostala, tak k večeru se občas o tu nohu opřela .......
|