| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 09:23
- Nahlásit
Včera jsem dala psům slámu do boudy, když jsou jako ty mrazy, tak jsem zvědavá, jak dlouho jim tam vydrží, naštěstí je sucho, tak jestli to Kim vyhrabe, tak to půjde sebrat a hodit zpátky, horší to bylo loni, kdy byl sníh, do kterýho to zašlapali a já pak na jaře uklízela z kotce napůl shnilou břečku místo slámy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 09:52
- Nahlásit
Maya
myslím, že moji psi oceňují, že nemusí spát na rozmoklé břečce
tuhle sme byli v kavarne se znamou, ktera je pedant na cistoskvouci domacnost a zvire toleruje leda plysovy, se me zeptala, kde mam ty psy kdyz su v praci... tak sem ji rekla, ze kdyz su v praci, tak sou venku a kdyz su doma, tak sou doma. a prej "a kde u vas spi, kdyz sou doma?" tak "v posteli" a chudák se tak zatvářila hodně šokovaně a vydešeně prohlásila že kdo se moc ptá, moc se doví
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
tááák a teďka dám já trochu indiskretní dotaz a možná, ale úplně blbý jenže: všimla jsem si, že pejsům z pindíka se tam ukápne taková žlutá kalná tekutina a za 1) nevím, jestli je to normální? (mají to, ale co pamatuju) Normální fyziologický výtok u samců (třeba při rozrušení-vzrušení) a nebo to může být příznak nějaké choroby? Jak jste na tom vy? A za 2) pokud to je u všech psů normoš, tak tohle bych v posteli mít nechtěla Z podlahy to setřu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:43
- Nahlásit
cernej caj
no fůj, moji přece nespí na rozmoklé břečce, mají boudy, ale to co bylo kolem nich když začal tát ten sníh se slámou byla fakt břečka a hnůj dohromady, ale tedy jako vybírat slámu ze sněhu by mě nikdo nedonutil ani omylem
to mají z toho, že než stihnu ten sníh z kotce vyházet, tak ho udupou a pak to vyházet úplně do sucha nejde, nemaj tam pobíhat jak cvoci, teda hlavně Dorin, Kimíček ne, ten je hodnej, ten nepobíhá
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 10:46
- Nahlásit
worick
Je to normální, ale nesmí to být nijak hodně, pak už by to mohl být zánět. Jako nevím, ale já kdybych měla psa v posteli, tak bych tohle až tak neřešila, však třeba tam i naslitá a naprdí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:23
- Nahlásit
Maya
Jako nevím, ale já kdybych měla psa v posteli, tak bych tohle až tak neřešila, však třeba tam i naslitá a naprdí - to si tam i sama Slintání mi nevadí zvlášť, když mi Worinek olizuje náruživě ksicht...tak jsem na to zvyklá, jinak oni nijak moc neslintají
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:25
- Nahlásit
Mayakdybych měla psa v posteli, tak bych tohle až tak neřešila, však třeba tam i naslitá a naprdí.
no u Tima sem úkap snad nezaznamenala, nicméně v nějaké rozumné míře to je opravdu normální.
oni naštěstí ani neslintaj a moc neprděj ale je třeba pravda, že když ferina hárá, tak máme hárací plachtu, protože se jí občas svlečou kalhotky nebo si je sundá sama a to vyprat prostě nejde ale vysvětli psovi že 6měsíců do postele může a měsíc ne... tuplem špicovi ale naštěstí spává v rohu, takže to neohrožuje žádné další prádlo.
horší je, když si tim olizuje nohu. on to vydrží třeba 30 minut v kuse a s tím olizuje i tu postel když na ní leží, takže to je skoro jako by slintal, akorát soustavně na jedno místo a taky občas zabere flek páníčkovi, když se večer fláká a nejde do postele včas
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 11:47
- Nahlásit
cernej caj
Tomovi občas do postele lehne Gucci, obzvlášť vyšiluje, když zrovna na polštář. A pak se po ní při každém pohybu rozletí chumel chlupů do všech stran
Musím říct, že v tomto je Tvůj muž velmi tolerantní
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:20
- Nahlásit
worick
muž přijde, řekne "se mi zdá, že ležíš na špatně" odsune psa a je to ale je fakt, že ferina občas ráda leží v rohu postele u hlavy, takže občas když mám hlavu hodně v tom rohu, tak mi přistane psí tlama v oku
ale je fakt, že kočky sou asi horší, žigul hrozně drápe a kouše a toho bych do postele fakt nepustila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 12:37
- Nahlásit
cernej caj
U nás kočky v posteli chrněj, ale nesmí tam být nikdo jiný, potřebujou jí celou pro sebe, jak dorazí příslušný člověk,tak zhnuseně odchází.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 13:25
- Nahlásit
U nás mají psi obývák a ložnici zapovězenou. Mimino se naučilo, že leží u dveří do obýváku, aspoň packy nacpe za práh a má pocit, že je tam s námi
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 13:28
- Nahlásit
Teď jsem u té malé choďandy řešila změnu krmení. Od chovatelky měla Acanu, ale najednou po ní měla nepředstavitelnej průjem. A teď co jí dát? No nakonec to vyhrál opět u nás oblíbený Fitmin. Změnili jsme krmení a zatím ťuk ťuk je po problému.
Jen nechápu, že napřed tu Acanu mohla úplně v pohodě a po sežrání cca 11 kilo najednou takový trable se zažíváním. Mrzí mně to, ale to se opravdu nedalo. Zkoušela jsem to 2x a vždycky katastrofa
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 13:46
- Nahlásit
nefritt
U nás mají psi obývák a ložnici zapovězenou.
U nás mají obývák a kuchyň (páč je to spojený) povolenej, ale patro, kde jsou ložnice, mají zakázané.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 14:06
- Nahlásit
nefritt
taky mohli změnit složení jestli si měla jinej pytel, nebo začal pes na něco reagovat. ono můžeš vyzkoušet třeba jinou recepturu, jestli tě mrzí že acanu nežere, ale jestli po tom prujmuje opakovane, tak lepsi prodat nebo nechat sezrat jinymu psovi...
nam ted dochazi fromm, ale jaksi vyplata v nedohledu, ferinu krmim timovou acanou a teda nezere to moc...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 14:08
- Nahlásit
kachna_
taky tak... Máme to taky propojeno, i když kuchyni bych mohla zavřít a tím by se ani nedostali do pracovny za ní - kočkám do misek Ale nedělám to, protože v pracovně máme ranní muchlování, česání, čištění zubů, vybírání klíšťat v létě atp, tak jim to nechci z druhé strany zakazovat, abych jim nedělala v hlavičkách zmatek Do haly bych mohla zavřít taktéž, ale tudy je zase většinou pouštím přes vchod (když je zima, Tom nechce abych otevírala francouzké okno přímo v obýváku ) takže stejně už tu halu prošmatlinkají...a při té příležitosti nakouknou taky do Tomovy pracovny ...Přízemí tedy prochodí skrz na skrz (tudíž ho pak musím lautr celé setřít ) patro mají zakázané aniž by to věděli neb se ani nesnaží na to schodiště vlézt a pokud se jdem nahoru třeba převlékat, čekají poctivě v hale pod schody
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 14:21
- Nahlásit
cernej caj
Problémy právě nastaly v polovině pytle. Tak mně to je už teď jedno, když jí sedí ten Fitmin. U ostatních jsem žádnou změnu při přechodu na Fitmin z Acany nezaznamenala, tak doufám, že to u téhle bude taky tak. A když jo, ak na trhu je tolik granulí, že určo něco vyhovujícího najdu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 14:42
- Nahlásit
cernej caj
Mám to teď tak nějak stejně, všem zvířatům dochází krmení a já nemám prachy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 15:12
- Nahlásit
Maya
tak my sme na tom u žigula dobře, koupili sme mu ten From pro kočky a docela jede nejen jemu, tak v nejhorším vykrmíme kocoura a Ferince naservírujem dobré masíčko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2012 15:25
- Nahlásit
cernej caj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 11:48
- Nahlásit
tak co, už ste zamrzli? já pustila ve čtvrtek topení v celém domě naplno, jinak ho udržuju tak na 1/4 na těch cca 16 stupnu, a v pokoji kde prebyvame tak tech 19 pres den a ted mi topi naplno na 16 v pokoji a ten zbytek radsi nechci vedet
nicméně jediný nasrstěný zvíře u nás je žigul, ale naštěstí si psi zalezou (nevím ale kam, když starou deku vytáhli ze zimní ubikace a dotahli ke dverim do domu a na noc ani nevypadaj, že by jim těch 16 stupnu vadilo, normalne chrapou v posteli a nehledaj zadny chladny mista
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 12:10
- Nahlásit
cernej caj
jediný nasrstěný zvíře u nás je žigul,
chvilku mi trvalo, než mi došlo, že žigul není auto, páč naše galaxy je poměrně slušně osrstěná
My topíme jak vzteklý, malý dítě spí v zavinovačce a přes sebe má tři deky a "velkýmu" jsme zavřeli pokoj a spí s náma. Taky už jsme ztopili dříví, co nám mělo vydržet až do půli března.
Psi jsou venku nadšení, ale už mi mrazem umřeli dva králíci (ještě v jednu v noci jsem na ně koukala a byly v pohodě)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 12:38
- Nahlásit
kachna_
no u vás to musí být ještě horší, když jižní morava je nejteplejší část čr... su opravdu šťastná, že od té půlky prosince topíme ústředním topením, loni sme přebývali v zimních bundách doma a teď stačí jen mikiny
Chudáci králíci, to abys je pomalu přestěhovala taky domů, i sebelíp zateplená králíkárna je teď asi málo
segra je dneska s dorostencem na výstavě v Brně, tak doufám, že Pandička něco vyhraje
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 18:11
- Nahlásit
A když jo, tak na trhu je tolik granulí, že určo něco vyhovujícího najdu.
Na tak můžu hledat dál - našemu mláďátku Fitmin taky nevyhovuje - stejný problém jako po Acaně - průjem. Ach jo, tak co teď vzít to opravdu teda netuším. Zkoušeli jsme Brit Care, Belcando, obyčejnýho Brita - nic z toho nevezme ani do huby....Zatím stále vařím
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 18:12
- Nahlásit
Jinak s topením - máme taky ztopenýho víc dříví než kdy jindy a to všichni říkali, že nejsou takový zimy, že se tolik topit nemusí. Houby houby
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 18:36
- Nahlásit
Tak u nás bylo v noci na dnešek -23, psiska mají v boudách slámu a tváří se, že jim to stačí, tak snad nemrznou, králíci i slepice taky žijou všichni.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 19:22
- Nahlásit
nefritt
Tak jestli chceš pořád hledat granule, tak si vem ty receptury, co nesedly, vypiš si věci, co jsou všech a zkus najít něco, kde nejsou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2012 20:00
- Nahlásit
nefritt
jestli taky není na něco alergik, ale projevuje se to jen "mírně"... zkoušela si třeba kuřecí X jehněčí atd?
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2012 10:49
- Nahlásit
No jelikož vařit nadále nemíním, tak hledat budu. Mně připadá, že nestojí o granule, který jsou malý prťavky. Belcando s
kuřetem (malý) nechce, ale s jehnětem (ty jsou podstatně větší) klidně zkřoupne, hlavně když vidí, že je baští ostatní psi taky. Je to mlsná potvora
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2012 12:48
- Nahlásit
nefritt
no hlavně aby to nebyly nějaké zdravotní problémy
můžete mě říct, kde má ten pes nějakou srst? fotka z minulé neděle...
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2012 16:08
- Nahlásit
cernej caj
můžete mě říct, kde má ten pes nějakou srst? fotka z minulé neděle...
Asi si myslí,že ju nepotřebuje
|