| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:06
- Nahlásit
taky budem resit krb s vymenikem, ale letos uz asi ne, nicmene doufam, ze do 25 se vlezem. Neco podobnyho, jak mate.
Zrovna me se vetsina nabytku z ikey nelibi, protoze se mi zatim vsecko rozpadlo neuveritelne rychle - stul pod pc se po 2 tydnech prohnula deska pod monitorem ale zase je fakt ze radsi levna vec z ikey u ktery cekas, ze nevydrzi veky, nez neco, co stoji 10x vic a stejne to nevydrzi o moc dyl... ale budem objednavat pristi mesic postylku, na to se tesim (sbohem gauci, na kterym spal dnes 68ti lety pan uz jako dite
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:52
- Nahlásit
cernej caj
Ty kachlový kamna se dělají na míru, ty kulatý se mi taky nelíbí, ani by se mi nehodily, musela bych mít nějaký obdélníkový http://www.kamna-mlcoch.cz/cs/kachlova-kamna/fotog alerie-kachlova-kamna/
já co jsem se dívala, tak z Ikey se mi líbí nábytek asi nejvíc, Kika nebo Jamall vůbec, jako co se mi líbí moc a moc je Jelínek, brácha má od něj obývák, ale to už je fakt pro jiný finanční sféry http://www.jelinek.eu/
Ten výměník je jestli to dobře chápu na ten rozvod tepla po baráku mřížkama?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:18
- Nahlásit
Maya
Ten výměník je jestli to dobře chápu na ten rozvod tepla po baráku mřížkama? - ne-e, to je napojeno do radiátorů, takže pokud není moc zima, vytopíš s tím hodně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:43
- Nahlásit
worick
Hm, tak to by u nás asi nešlo, nejbližší radiátor je přes celou místnost. Navíc teda tomu moc nevěřím, že by to ohřálo celou vodu ve všech radiátorech v patrovým baráku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:56
- Nahlásit
Maya
ve všech určo ne, jen tak ve třech nejbližších.....ale dobré něco ne?!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 22:41
- Nahlásit
worick
No to si můžu nechat otevřený dveře do sousedních místností ale dík, alespoň už vím, že mě budou stačit nějaký kamna bez výměníku, teda doufám, že jsou alespoň levnější
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 23:53 - Změnil/a: lili grace
- Nahlásit
worick
Já jsem byla taky minulý týden na Nové Lhotě na běžkách. Ale byla to taková hurá akce. My jsme byli v neděli po obědě. Vy kdy?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 00:06
- Nahlásit
lili grace
v sobotu po obědě Toto je fotka louky, od sjezdovky přes silnici. Šli jsme z Kubíkova vrchu na Megovku (Filipov) po zelené http://imageshack.us/photo/my-images/24/p2110158.j pg/
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 00:17
- Nahlásit
worick
My od sjezovky(vyjeli jsme ju) po modré tuším ke Kameným vratům či jak se to jmenuje.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 07:53
- Nahlásit
Maya
tak kika se mi taky moc nelibi a jamal ani neznam. me se z tech levnych celkem libi jena treba na gauce, kuchyne. je fakt ze ikea ma docela dobry skrine zas, policky, komody atd.
No ono by bylo s tema kamnama asi nejlepsi zjistit u odbornika, ale s tim vymenikem to funguje jak psala worick, ono to napojis nekde na vymenik vody (ale to se stejne musi asi nejak specialne pripojit, ale nechci mystifikovat), a pak ti to ohriva vodu v trubkach, ale je fakt, ze treba me tatinek rikal, ze si tim na 20 stupnu nevytopim, ze vytopim treba na 12, takze spis je to dobry jako prihrivani mimo sezonu, jako hlavni topidlo v zime v mrazech ze uz by to nestihalo.
worick
worick te taha kdyz bezkujes?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:05
- Nahlásit
lili grace
jo, jo Kamená vrata a zase zpět, nebo kam dál?
Maya
cernej caj
tak, tak, na přihřívání mimo hlavní topnou sezonu, kdy ještě nemusíš pouštět například plynový kotel, jen aby jsi si přitopila na pohodu v kuchyni a obyvču. A tcháni právě ohřívají prvotně radiátor v koupelně, jelikož ta je mimo, tam se teplo z krbovek už ,,nerozleje". Ono jde o to, že teplo z krbu či krbovek je jinak poměrně málo využité a hodně ho ,,vyletí komínem" Takhle ještě ohřívá tu vodu do radiátorů a využitelnost se zvýší
worick te taha kdyz bezkujes? - ne, já vůbec běžky nemám, my tam šli pěškobusem Když jsem říkala Tomovi, ať si půjčí od kámoše běžky a s Workou to zkusí, tam i klepal na čelo, že se nenechá zabít
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:07
- Nahlásit
lili grace
My jsme byli v neděli po obědě. - a teď jsem si ještě uvědomila....tam nepršelo? Asi ne, je to výš...Já na prochajdě k večeru zmoknula jak myš
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:15
- Nahlásit
cernej caj
no ten výměník funguje tak, že ti část výkonu kamen odvede do trubek. Ta AnnaI má třeba výkon 14kW a teď fakt nevim, jestli 8 jde do trubek a 6 do místnosti nebo obráceně (máme fakt malej domeček). tohle právě musíš mít spočtený, aby to fungovalo tak, jak má, ani moc ani málo.
Pak dáš dolu zpravidla čerpadlo, který ti vytlačí tu ohřátou vodu a klasika expanzku.
Další možnost je rozvod teplého vzduchu, dělá se to zejména u krbů. do zdi zabuduješ hliníkovou trubku a čerpadlo na vzduch a ten rozvedeš do celýho baráku.
No a doufám, že to nečte žádnej kotlař - kamnař, páč ho asi právě trefilo. A doporučuju hledat na serveru tzb-info.cz
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:35
- Nahlásit
kachna_
tj, tak nejak teoreticky to vim, ale prave nevim jak konkretne je to propojeny s tema trubkama. Nicmene az uvidim na jare ucet od plynu, tak me klepne, loni sme topili jen petrama v nasem obytnym pokoju a protopili sme malo, mozna 3t za celou zimu ale zas sme furt chodili v bundach ted se trochu bojim, jak to bude s plynem a jestli neschlastne vsechny uspory... tak doufam, ze bysme ten krb meli uz letos, by se dost usetrilo
ps: tim okusoval kost, segra ho chtela pohladit, zavrcel na nu. prekvapilo nas to vsecky, i kdyz je to asi logicky bo segra neni "nasa", ale zrovna od tima teda sem byla prekvapena.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:47
- Nahlásit
cernej caj
Nicmene az uvidim na jare ucet od plynu, tak me klepne
no, kamarád to měl stejně
ps: tim okusoval kost, segra ho chtela pohladit, zavrcel na nu. prekvapilo nas to vsecky, i kdyz je to asi logicky bo segra neni "nasa", ale zrovna od tima teda sem byla prekvapena.
Já to dělám tak, že přede mnou nesmí vrčet na nikoho a když se mi stane, že takhle zavrčej, tak jim častějc držim žužlací kosti, o to častěji hladim, ale tak, že tomu psovi nejdřív řeknu, že ho pohladim, aby se třeba nelek.
tj, tak nejak teoreticky to vim, ale prave nevim jak konkretne je to propojeny s tema trubkama
na tom tzb jsou právě i schémata, ale mně se to nechce hledat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:50
- Nahlásit
kachna_
Ty rozvody teplýho vzduchu má brácha od krbu, ale udělal si to hned při stavbě baráku, to u nás nehorozí a myslím, že ani ten výměník, my máme barák jak kráva a metr tlustý kamenný zdi, do nich nic zabudovat nejde a pochybuju, že ty krbovky by to vyhřály víc než o stupeň dva, což mi ani nestojí za to
navíc od roku 2016 bude nutný na všechno nad 10 kW mít splněnou emisní třídu a každý dva roky revizi, tudíž jako doplňkový topení bude lepší koupit něco pod 10, ty revize by to stejně pěkně podražily.
ale díky za odkaz, to nastuduju
cernej caj
ségra měla Timovi hned jednu lupnout po čenichu, mě tohle nepřekvapuje, tohle na mě zkoušel každý pes, ale vždycky ho stačilo hned odkázat do patřičných mezí, akorát Dorinek to nikdy nezkoušel, protože pro něj jsem bůh nejvyšší
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 08:51
- Nahlásit
kachna_
no od nas si necha libit cokoli, hlazeni nebo drzeni/odebirani ty kosti bylo vzdycky v pohode, ale ja zrovna nebyla doma, segra se tam stavila ze jeli kolem tak sem to mela jen z doslechu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 09:00
- Nahlásit
cernej caj
Pokud nikdo z vás nebyl u toho, tak to je úplně jiná situace, to bych neřešila, Kim třeba bráchu a švagrovou zná odmalička, vídá je skoro denně, ale stejně ví, že nejsou z rodiny a vůbec je nebere vážně, neposlechne je ani na sedni apod.triviální povely, prostě přesně rozlišuje, že sice jsou cizí, tak je nemusí poslouchat, ale nejsou až tak cizí, takže před nima nemusí hlídat barák.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 09:01
- Nahlásit
Maya
revize by to stejně pěkně podražily.
nemám to ráda, tohlento svazování zákonama a vyhláškama , vadí mi, to - oblečení musí bejt zářivě bílý a vonět po arielu, dítě držený hygienicky čistě, psi nejlépe neštěkaví a hodní na každého, postavit sama si nic nesmíš...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 09:42
- Nahlásit
kachna_
nemám to ráda, tohlento svazování zákonama a vyhláškama
já to přímo nenávidím, ale bude asi ještě hůř, jinak pokud to jde, tak na to kašlu, třeba na hlášení k čističce, ale tady co se týká topení si myslím, že to bude svázaný s případným plněním pojišťovny při požáru, stejně jako je to s revizema komínů a to bych si asi jen tak neriskla to nemít, za chvíli budu vydělávat asi jen na ty revize nebo co
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 10:16
- Nahlásit
Maya
no oni uz nevi, jak maj z lidi vytriskat dalsi penize...
achjo, dneska den blbec, fakt. uz 14 dni skoro nemuzu chodit a kdyz mi konecne prijela obvodacka z dovoleny, aby mi napsala papir na ortopedii, tak cekacka mesic. do mesice mi noha bud upadne nebo vyleci sama
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 10:20
- Nahlásit
cernej caj
No jo, to je normálka, mě když bolel loket, tak jsem na ortopedii rovnou s tím, že papír donesu přístě, ani ho nechtěli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 10:32
- Nahlásit
Maya
no jestli mi timto ted naznacujes, ze sem uz mohla mit pulku te mesicni cekaci doby za sebou, tak me asi klepne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 10:52
- Nahlásit
cernej caj
Ne, tím ti chci naznačit, že kdybys šla na ortopedii hned jak tě začala bolet noha, tak už jsi jí mohla mít dávno vyléčenou.
Ale popravdě, co jsem slyšela, tak všude to tak nefunguje a někde by tě asi bez doporučení fakt vyhodili, u nás teď v nemocnici taky rekonstruovali ortopedii, tak bůhví jak to tam teď je, ale máme tu soukromého chirurga, s takovýmahle věcma chodím raději k němu, sice tam člověk čeká několik hodin, má narváno, ale vezme každýho hned a objednává až na příště
a nebo to chce samoléčbu, mě tenkrát na ortopedii loket sice opíchali, zabralo to na pár měsíců a pak když už jsem zase neudržela ani tužku, tak už jsem si ho radšii vyléčila sama magnetickým návlekem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 10:54
- Nahlásit
cernej caj
Každopádně to máš poučení pro příště, že když tě něco bolí, tak se nikam nevolá a neobjednává, ale rovnou valí do čekárny, to víš, to jsou ty životní zkušenosti.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 11:01
- Nahlásit
Maya
no ja tech zkusenosti zatim moc nemam, ale jednu vtipnou, jak se me v 16ti letech sestra asi 10x zeptala jestli nejsu tehotna, jestli si tim su jista atd, nez sem sla na rentgen plic, tak to me docela dorazilo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 11:07
- Nahlásit
cernej caj
Asi chudák sestra taky už měla svoje zkušenosti , stejně musí být dost těhotných, které o tom nevědí a zrentgenovat se nechaly, já byla x krát ozářená, když jsem držela Kima na všech rtg a to se mě teda nikdy neptali, ale zase mi dali vždycky olověný obleček, tak to možná stačí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 11:25
- Nahlásit
cernej caj
no oni uz nevi, jak maj z lidi vytriskat dalsi penize...
no pravě, že ví
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 11:59
- Nahlásit
kachna_
Ještě mají volné pole působnosti, vzduch co dejcháme a tak.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 12:01
- Nahlásit
Hele taky vám to tady tak blbne od tý doby, co jsou tu ty změny s nahlašováním? Se sem občas ani nemůžu dostat a občas mi to hrabe tak dlouho při vkládání příspěvku, až to celý spadne a příspěvek je v čudu. Jako fakt docela děs.
|