Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2012 14:09
- Nahlásit

Maya

to ja si ted objednala takovy pekny rucne malovany trika dovazeny z USA, sem se trochu bala ze to "S" a to sem mela obavy abych to natahla a ono je to obrovsky jak neco... by ti americani meli trochu zhubnout, aby se taky dalo od nich obejdnavat nejaky obleceni

nefritt
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 12:55
- Nahlásit

cernej caj
žlučník mně zlobí od tý doby když jsem čekala prostřední holku. Dodnes nějak nebyl čas dát ho ven a občas mně teda dokáže potrápit dokonale - doporučuju koupit si febichol a když budeš jíst něco co tě prohání vzít si ho před jídlem. Mně to funguje

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 15:21
- Nahlásit

nefritt
asi bych ale tady s těma vašema žlučníkovýma zkušenostma měla jít možná taky k doktorovi. Nicméně ten febichol určitě zkusím, včera mě prohnala i sýrová bulka protože ten rozteklej sýr nahoře je "mastnej"

a co Charlie, už máte nakryto?
ted v sobotu jedeme do frýdku místku tak sem na chvíli zvažovala že napíšu p. Krpcové že se stavíme s Ferinkou,ale nakonec stejně je pro psy lepší být doma než v autě, takže sem jí ani nepsala, ale su zvědavá, jak to s Bellou máte

worick
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2012 16:53
- Nahlásit

cernej caj
on Ti teda doktor moc nepomůže, maximálně mrkne, jestli tam máš kámen a řekne, ne tučná jídla, ne moc najednou, malé porce jídel častěj - což stejně všichni víme, leč neděláme Muž na to taky bere Febichol a Pancreolan. Ale od té doby, co se snaží stravovat zdravěj a střídměj, nenervuje se, má celkem pokoj

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 07:50
- Nahlásit

worick
vidis a to ja mastny skoro nejim, jim relativne casto, asi 4 - 5x denne, nejaky hranolky, smazenej sejr, rizek si dam mozna 3x za mesic, snazim se dost zeleniny, sunku kupuju jen 90% a uzeniny jinak zadny nejim krome burtu na carodejnice atd. A to mam prej vysokej cholesterol a trygliceridy mi rekla pred vanocema dr. a mela bych prej najet na dietku - omezit smazeny veci a uzeniny. No me rekni jak to mam asi omezit, kdyz to nejim...
Takze rozhodne du dneska do lekarny, a o vikendu budu testovat, kdyz jedem do jihlavy, tam na me dycky ceka mastny prekvapko k obedu

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:03
- Nahlásit

cernej caj
aha tak to vypadá, že máš vrozenou poruchu (ono se to nějak přesně jmenuje, ale si to nepamatuju ) ale hlavně, by jsi to měla (že jíš zdravě - což je ale poznat i podle postavy) říct doktorce, protože tohle je opravdu závažná porucha, která se musí držet pod kontrolou určitými léky, jinak to končí mrtvicí či infarktem - klidně ve 20letech!! Opravdu, nech si na to udělat speciální testy - doktorka bude vědět. V lékárně pořešíš možná ten žlučník, ale vcelku to situaci neřeší Opravdu nechci strašit, ale ať Tě radši testne. Neměl někdo z rodičů či prarodičů infarkt či mrtvici v mladém věku? Hodně jsem toho načetla v době, kdy v umřel na infarkt taťka. V 51letech...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:22
- Nahlásit

worick
tak já se na to zkusím zeptat, až pudu příště na další odběry, jestli mi ta "dieta" snížila hodnoty.
Jinak babička od tatínka měla infarkt/mrtvici 2x (první přežila), ale až po 80tce a jinak zatím v rodině nikdo. Ale oba rodiče maj vysokej tlak, tatka se s tím léčí tak od střední a už měl i operaci toho žlučníku, tak možná tam nějaký dispozice jsou, ale si říkám že mě není ani 30 a mám problémy jak některý lidi v 60ti a přijdu si trochu jak hypochondr

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 08:52
- Nahlásit

cernej caj
Nech si žlučník vykuchnout, dneska to dělají laparoskopicky, za 3 dny jdeš domů, pak nějakou dobu dieta a máš pokoj navždycky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 09:03
- Nahlásit

Maya
a není ten žlučník v tělě k něčemu potřeba? jako jestli není lepší aby tam byl (sem v biologii nikdy moc pozor nedávala...

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:29
- Nahlásit

cernej caj
Tak to fakt netuším, ale vzhledem k tomu, že jsou mraky lidí, co ho mají vyndaný léta, moje mamka taky, a žádný potíže s tím nemají, tak myslím, že až tak nezbytný v těle není.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 10:52
- Nahlásit

cernej caj
...maj vysokej tlak - tatka se s tím léčí tak od střední a už měl i operaci toho žlučníku - tak tady ten problém a nějaká predispozice bude, prober to s doktorkou podrobně, i s taťkovou anamnézou...tam bude asi zakopaný pes
Maya
žlučník si vyndat nechat může, ale dělají to až když dostane záchvat (to je zánět žlučníku, většinou vlivem ucpání žlučovodu kamenem) - preventivně se to nedělá. Žlučník je zásobárna žluči, která se tvoří v játrech, ve žučníku skladuje a žlučník ho dávkuje do trávící soustavy podle potřeby - tučné jídlo velká dávka, dietní - malá dávka Tuto funkci po vyjmutí žlučníku částečně převezmou žlučovody, ale ideální už to není. Dietu by právě v tomto případě měl už člověk držet doživotně, protože při dávce ,,těžkého" jídla, pak není žluči na trávení dost a potíže se přesunou dále, do žaludku, do střev (plynatost, průjmy, zácpy atd...)

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 11:04
- Nahlásit

worick
Tak preventivně určitě ne, ale když už má potíže tak jo a nemusí to být přímo záchvat na hospitalizaci, třeba písek ti nějakej extra záchvat nevyvolá, akorát ti je blbě, to spíš kámen skončí akutně. S tou dietou nevím, mamka jí tenkrát držela tuším 3 měsíce a pak už jí řekli, že může jíst normálně, si myslím, že pokud se člověk extra nepřejídá tučným a smaženým, tak může pak jíst normálně a nic mu není. No možná to vyndání není úplný ideál, ale si myslím, že ty bolesti a záchvaty taky nejsou pro tělo zrovna hitparáda.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2012 11:22
- Nahlásit

worickMaya
no zeptam se doktorky, rozhodne bych ale nic nevyndavala dokud se to nebude drat ven z tela samo a pokud by treba pomoh ten febichol obcas, tak by to bylo super

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 07:55
- Nahlásit

Máme kolobky a sou velký jak kráva, muž na ně musel vzít imbusák, abysme je dostali do auta, takže to fakt nebude moc cestovní záležitost (pokud nepořídíme zahrádku), ale je to super a kdo na kolobce ještě nejel, tak z toho bolí stehna jak sviňa, moje teze že na tom budem jezdim na výlety, muž na kole a já na kolobce okamžitě vzala za své neboť již 10 minut na koloběžce stačí k tomu abyste z ní chtěli okamžitě slézt

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:11
- Nahlásit

cernej caj
Jen neboj, až ty stehna natrénuješ, tak ty výlety dáš.
A co psi na to?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:24
- Nahlásit

Maya
zatím jsme zkoušeli jen s ferinou, tak v pohodě, pěkně tahá, tak třeba nebude ani nutný ty stehna trénovat ale je vidět, že měla radost, že může běžet z žádnej pomalej pánicek ji nezdrzuje

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:30
- Nahlásit

cernej caj
a kdo na kolobce ještě nejel, tak z toho bolí stehna jak sviňa - ne-e nejela jsem...fakt jo? Budu si ji asi taky muset pořídit Aby jsi pak nevypadala jako v té reklamě...na chytrý telefon, či co to je...

nefritt
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:33
- Nahlásit

Nakryto nemáme - zatím se Jarka neozvala.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:49
- Nahlásit

cernej caj
Kim by se mi teda na to nejspíš vybod, toho nejvíc vždycky zajímala čuchačka v trávě a to za běhu nejde
Jinak musím říct, že po tý kastraci se mu už mění srst, má jí vlnitou a takovou měkkčí, bude to asi děs cuchací

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 09:27
- Nahlásit

worick
kdyz mi tu reklamu najdes, nebo aspon reknes na co to je, az ji znova uvidis... to vis, my co nemame tv moc reklamy nesledujem

nefritt
tak snad to vyjde, bylo by fajn kdyby po charliem byli stenda, je to krasavec

Maya
tak hlavne, ze uz nejakou tu srst ma, ne? snad to nebude tak hrozne s tim cuchanim (srsti, ne v trave

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 10:36
- Nahlásit

cernej caj
http://www.tvspoty.cz/t-mobile-komplet-vojta-kotek -a-lukas-pavlasek/

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 10:39
- Nahlásit

worick
tak ta je hustá

worick
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 10:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
já na reklamy taky nečumím, minimálně vypnu zvuk a nebo je prostě nevnímám, protože si u nich čtu. Ale Tom se vždycky řezal smíchy, tak jsem si to pustila Se těším, až mi ukážeš taky taková stehna Mimochodem, i ta předešlá reklama ,,na rotopedu" je dobrá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 10:50
- Nahlásit

worick
tak to já občas koukala, některý sou fakt dobrý, si třeba z mládí pamatuju takovou s indulonou, kde se i mazala na chleba, ale nikdo z mych vrstevniku mi to neveri

no je fakt, že s takovejma stehnama by po mě venku čučel asi fakt uplne každej

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 15:28
- Nahlásit

cernej caj
Já na reklamy taky nekoukám, ale si to budu muset pustit až doma, tady nemám zvuk a tak nějak předpokládám, že němý by to nebylo ono.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:00
- Nahlásit

novinka psí miska pro hltavce

nefritt
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:17 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Tak to je dobrý - to než by se Crazy nažrala tak jí to přestane bavit - pro tu není žrádlo středobodem života. Zato Charlese by štvalo jak to jde pomalu

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:41
- Nahlásit

Maya
nefritt
Tak to je dobrý - to než by se Crazy nažrala tak jí to přestane bavit - pro tu není žrádlo středobodem života - já mám oba psy nežravé....ti by to z toho odmítnuli žrát 100%

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:45
- Nahlásit

Maya
to je dobry, to by bylo dobry pro Tima. pobavilo me, kdyz v sobotu krmil psy tatinek, jak byl prekvapenej z ferinina stylu - peclive vybranou jednu granulu na jazyk, 5minut kroupat a pak si vybrat druhou... to jak pise Nefritt, nez by se nazrala tak ji to prestane bavit

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:58
- Nahlásit

cernej caj
Takhle jako Ferina žere bráchy borderák, když jsou pryč a ho krmím, tak mám vždycky dojem, že zapustím kořeny než vyžere misku, po těch jednotlivých granulkách to jde fakt poooomaaaluuu
já jsem zvyklá na pár vteřin a je sežráno, z týhle misky by mi ale nežral asi ani jeden když se mi oba vykvákli i na kvákací míč, oni sice sežerou rychle, ale musí to mít přímo pod nosem

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání