| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 10:47
- Nahlásit
nefritt
Charlie je ale moc pěkný mezityp. Jsou pěkní i někteří čistí keesové, některý bych si klidně vybrala, i když pravda většinu ne, ale je fakt jen o vzhledových prefencích, pes se mi musí líbit a pak mě až tak nezajímá jeslti je vlčí nebo kees, jen prostě díky mým preferencích se mi líbí víc vlčích než keesů.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 10:55
- Nahlásit
No tak to jsme na tom asi tak stejně.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 11:09
- Nahlásit
mezitypy, pokud to nejsou fakt skoro 100% škaredí keesové, my taky neva, vzhledově to je taky jedinec od jedince, akorát je pravda, že mezi keesema je spíš těžký najít pro mě fakt pěknýho psa, mezi vlčíma či mezitypama je těžký najít fakt škaredýho
Sem zas psala na spic.cz o tu moznost editovat si udaje v te genealogicke knize, uz to bude taky tak 3 tydny - 4 a furt nic... ja uz nevim, co mam delat aby mi tam ten pristup dali, nebo to nekdo aspon upravil
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 11:42
- Nahlásit
cernej caj
No jo, vypadl jeden webmaster na databázi a je to znát, ale neboj, to dohoníme
nefritt
nemůžeš pošťouchnout Dášu na fb ať se na to mrkne? nejspíš mail do černej čaj někam zazdila nebo přehlídla
jinak jí zkusím dohonit večer
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 12:44
- Nahlásit
Maya
a co to obnáší, to webmasterování všechno? si to tak nějak moc nedokážu představit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 12:51
- Nahlásit
cernej caj
doplňovat strašný kvanta dat, je to dost časově náročný, jen si vem pro každý nově narozený štěně musíš založit kartu, to jsou desítky až stovky měsíčně, u importů udělat celý pp, neustále dopisovat výsledky z výstav + dělat všechny další změny, ne každý si to tam dopisuje sám, je to fakt makačka, já bych to kvůli času dělat nemohla, taky mám právo jen editovat, ne zakládat, abych tam mohla dopisovat věci z bonitace, takže kdybys tam potřebovala něco nutně změnit, tak ti to můžu udělat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:24
- Nahlásit
Maya
nutně ani ne, spíš mě to tak zajímalo ze zvědavosti. Tak to musí být pěkná makačka, a opruz, to snad pracující ani nemaj šanci stíhat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 15:14
- Nahlásit
cernej caj
No makačka to je, nejen databáze, ale vůbec celý stránky a když si vezmeš, že to ti lidi dělají ve volném čase víceméně zdarma..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 15:49
- Nahlásit
Maya
jj, to celkem chápu. práce hafo a vděk žádnej a ještě maj lidi problémy že jim to trvá, neodepisou, neaktualizujou a tak...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 15:52
- Nahlásit
cernej caj
Jj, přesně.
Ale ten přístup ti vyřídím, jestli nezapracuje moje skleroza, psala jsi tam z mailu, co máš uvedený tady pod členem?
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 16:59
- Nahlásit
Maya
Tak zkoušky určitě nejsou na škodu, ale se obávám, že to u špiců moc lidí neocení.
To je ale docela škoda ne? Větší cenu by měl mít pes,který i něco umí a ne jenom ten,který sbírá tituly. Ale na druhou stranu je fakt,že špic neni pracovní plemeno...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 17:02
- Nahlásit
lili grace
že to u špiců moc lidí neocení
Na škodu to určitě není )) A vidět u špice pár zkoušek rozhodně potěší
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 17:26
- Nahlásit
lili grace
To je ale docela škoda ne?
jenže špic není primárně pracovní pes. Spíš bych to řekla tak, že je naprosto skvělý, když každej může najít špice s takovýma předkama, jaký hledá.
A pro špice bych jako ideální sport viděla agility nebo dogdancing. I když je hodně učenlivej a zvládne vše, jenom nespěchat . Jenom teda na pachový práce bych řekla, že bys s ním musela pracovat od miminka.
U nás teď zrovna cvičíme odložení na dálku (ale bez cvičáku, mě cvičáky nebaví )
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 17:37
- Nahlásit
kachna_
Když má aspoň ZOP a ZZO, tak už je pracovní ))) když to stačí pro pracovní plemena, aby byli pracovní
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 18:40
- Nahlásit
kachna_
No a v zahraničí celkem úspěšně s keesama dělají obedience.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 18:54
- Nahlásit
A Akim z Viktorinku byl záchranářský pes http://old.zbkkk.cz/uzasnaci.html
na obrany si myslím, že špic taky moc není http://www.youtube.com/watch?v=mBFfQUCLg8Y
Rally
http://www.youtube.com/watch?v=fqUQ-xBYDgA
dogdancing
http://www.youtube.com/watch?v=WMSRYE_nT44
agility
http://www.youtube.com/watch?v=EfsRwOA-sx8
a perlička na závěr, jak je špic fakt všestrannej
http://www.youtube.com/watch?v=SoVvBsFx6Rk
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 18:58
- Nahlásit
kachna_
jenže špic není primárně pracovní pes. Spíš bych to řekla tak, že je naprosto skvělý, když každej může najít špice s takovýma předkama, jaký hledá.
A pro špice bych jako ideální sport viděla agility nebo dogdancing. I když je hodně učenlivej a zvládne vše, jenom nespěchat
Tak jasně,že bych to nelámala přes koleno. Pokud bude psíka bavit tancovat,budeme to zkoušet. Pokud bude chtít skákat,vyzkoušíme agility. Pokud mu pujde aport a bude ho bavit,můžeme zkusit flyball... Je spousta možností.
Maya
díky za vide a inspiraci
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 22:43
- Nahlásit
Maya
vidíš, já bych řekla, že na obrany by zrovna mohl být super
a zase bych netipla tu obedience.
Agilitní pán mi imponuje, neb neběhá, ale chodí . To se mi líbí.
jak je špic fakt všestrannej
a já zrovna o víkendu tvrdila sousedovi, že špic nepase. Ale Dája uměla zahánět slepice do výběhu a kurníku, a to vůbec nemluvim o tom, že se naučili s navolnokrálíkem si nahánět slepice navzájem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 22:46
- Nahlásit
kachna_
No co vím o obranách, tak špic radši štípe do zadku než visí na rukávu, zákus prostě nemá a bere to jako srandu, však na tom videu ten pes taky pořád vrtí ocasem a jen se ohlíží proč ho ten člověk otravuje a v podstatě až tak moc ani nereaguje
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 13 Pro 2011 23:21
- Nahlásit
Maya
No co vím o obranách, tak špic radši štípe do zadku než visí na rukávu, zákus prostě nemá a bere to jako srandu, však na tom videu ten pes taky pořád vrtí ocasem a jen se ohlíží proč ho ten člověk otravuje a v podstatě až tak moc ani nereaguje
Tak pokud psa bude zajímat přetahování a pešek, mohlo by ho to bavit. Ale nic se nemá lámat přes koleno.
Ale na těch agility je to teda líné :-D To ale určitě taky záleží pes od psa.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 08:08
- Nahlásit
lili grace
No vlčí špic je takový těžkotonážní a na agi podle mě proti těm rychlým mrštným jako je bordera ve stejný kategorii nemá šanci.
Na agi si lidi kupujou střeďáky, protože ti jsou mnohem rychlejší a pohyblivější.
Jako můj názor je, že s vlčím špicem můžeš dělat v podstatě skoro všechno, ale tak nějak rekreačně, nikdy to nebude na nějakou špičku, ono i v tom dogdancingu nevypadá nijak mrštně jako bordery nebo alespoň elegantně jako dlouhonozí psi, takže působí tak nějak, nevím, nezáživně.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 08:15
- Nahlásit
Střeďák na agi A3 šampion http://www.youtube.com/watch?v=kVwDtkva9as&feature =player_embedded
pár sportujících střeďáků je tady, jsou tam i videa a tak http://mittel-spitz.webnode.cz/sport/
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 09:08
- Nahlásit
Maya
Jako můj názor je, že s vlčím špicem můžeš dělat v podstatě skoro všechno, ale tak nějak rekreačně, nikdy to nebude na nějakou špičku
ano ano ano
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 13:36 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
nee. posilala sem z tajneho mailu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 14:23
- Nahlásit
cernej caj
Mám to, můžeš to smáznout jestli chceš.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 14:26
- Nahlásit
cernej caj
Jo vlastně já už ráno dala ten mail mawenzi, vadí to nějak? tam by ti to teda mělo přijít
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 14:45
- Nahlásit
cernej caj
Tak mě napadlo-můžeš Tima pustit na volno?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 16:30
- Nahlásit
Maya
nevadí mě to nijak, akorát tam ten je takovej "oficiální", děkuju
lili grace
muzu - kdyz sem si jista, ze siroko daleko neni zadny pes. Coz je dost problematicke, protoze to nepoznas nikdy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 16:45
- Nahlásit
Maya
add. obrany - víš co je zvláštní? Když jsem si ať s Batu nebo s Mili hrála na obrany (jako fakt hrála, jenom abych jim umožnila vypustit páru povolenym způsobem), tak se zakusovaly obě krásně a s chutí, ať do ruky nebo do rukávu. Ale bylo to jenom na mě, ne na někoho cizího, tak nevim
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 16:49
- Nahlásit
cernej caj
muzu - kdyz sem si jista, ze siroko daleko neni zadny pes. Coz je dost problematicke, protoze to nepoznas nikdy
Já totiž trošku koketuju s tím,že bych si vzala pejska z útulku,tak mě napadá,za jak dlouho se na tebe pes fixuje...
|