Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:33
- Nahlásit

lili grace
tahala ho k noze škubnutím....
na tohle je ideální cvičák, protože většina lidí to prostě neumí, ale taky si myslim, že u starouška už to moc nemá efekt.
Osobně si myslim, když to bude s haltinou problém, tak jí prostě nebudeš používat, ne? . Jinak ano, ten protitah flexiny na haltinu si myslim, že trošku ruší smysl haltiny.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:35
- Nahlásit

Maya
kup postroj, na něj mu hoď pneumatiku nebo nějaký poleno a pak ho můžeš klidně vodit na flexi bez újmy na zdraví.
čoveče to bych se dost bála o to, že si třeba vyhodí plotýnku, nebo tak něco. Nebo myslíš takový to poleno, co ho mlátí přes nohy, když běží?

lili grace
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:42
- Nahlásit

kachna_
Maya
kup postroj, na něj mu hoď pneumatiku nebo nějaký poleno a pak ho můžeš klidně vodit na flexi bez újmy na zdraví.
čoveče to bych se dost bála o to, že si třeba vyhodí plotýnku, nebo tak něco. Nebo myslíš takový to poleno, co ho mlátí přes nohy, když běží?

Vím,co Maya myslí. Ale bojím se,aby to v jeho věku nebyla zátěž. No vyzkoušíme flexi na obojku a podle toho se zařídím. Ale děkuju

lili grace
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:44
- Nahlásit

URL

Myslíte,že je to čistý špiclík?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:35
- Nahlásit

lili grace
je nadhernej a klidne by mohl bejt "cistej"

lili grace
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:41
- Nahlásit

Ještě že je to tak daleko...
Kdybych dotahla domu psa,asi by mě vydědili :-D

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 13:16
- Nahlásit

kachna_
Ne ne přes nohy, myslím normální zátěž na tahání.
lili grace
Jaký je rozdíl mezi tím, jestli tahá tebe a nebo by tahal nějakou zátěž? Jediný podle mě v tom, že ty bys byla po procházce OK a on utahaný stejně.
Ten špiclík být čistý může, ale spíš bych na to nespoléhala, u bezpapíráku je čistokrevných špiců fakt minimum, protože lidi označujou za špice všechno co má uši a ocas nahoru.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 13:23 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

a co tenhle ?

Strašně mi připomíná dvouměsíční špičátko

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 14:18 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

kachna_
vypadá to jako králík (plyšovej, ale se vsadím, že nám dává kachna_ ukázky ze života

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 14:24
- Nahlásit

cernej caj
vypadá to jako králík
nene. Maya jasně psala, že lidi označujou za špice všechno co má uši a ocas nahoru. a ocas neni vidět
se vsadím, že nám dává kachna_ ukázky ze života
to je prosím emerickej králík angora - mazlík

lili grace
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 17:08
- Nahlásit

Maya
Jaký je rozdíl mezi tím, jestli tahá tebe a nebo by tahal nějakou zátěž? Jediný podle mě v tom, že ty bys byla po procházce OK a on utahaný stejně.

To je fakt,je to asi jedno. Ale skoro ve 13 letech začít s taháním... to asi ne. Každopádně dík za tip

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 18:26
- Nahlásit

kachna_
Ani se nedivím, že emerickej králík, to je jasnej pomík a ne německý špic.
lili grace
Jo tak jasně, ty musíš vědět, jak na tom v tom věku je a co dá a co ne.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 18:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

lili grace
Dopoledne uklízím, pak jsem se mořila s dárkama na NETu dvě hodiny prochajda, objednávání vybraných (a schválených ) dárků a konečně jsem tu
Prosím Tě, já jsem ostrašující příklad toho, jak se se psem chodit nemá Jo, Woriček tahá, Woriček má flexinu a Woriček většinou tahá na flexině a je mu to šumák Taky je mu šumák, že mu rvu krkem, nadávám a mám už ,,jednu ruku dlouhou" Dneska půl prochajdy rval flexinu, půl šel úplně vzorně. Neptej se mně proč, netuším.... Někdy to skončí už opravdu mým šíleným řevem a to ho tak zhoukám, že netáhne, ale jde jak zpráskaný pes. Někdy jde sám od sebe celkem v normě, což u něj znamená, že popoběhne, cuk, já popoletím, počká, popoběhne, cuk, já popoleletím...a tak pořád dokola. Osobně si myslím, že on se to snad ani není sto naučit. Když ho sleduju, má úplně jiný styl chůze, jak například Berry. Není schopný jít pomalým krokem ,,co noha nohu mine", ale když musí jít bez tahání, neskutečně začne cupitat, dělat pidikrůčky, jenže rychlé, takže stejně vždycky zatáhne a ještě u toho vypadá jak blbec
Já zapoměla na tu haltinu......No, myslím, že by to s ní jít mohlo, je to sice mírně kontraproduktivní, protože ho asi bude mást ten trvalý tah, stejně tak, jako by Worka, co nemá naučené netahání, neměl vůbec chodit na flexině. Jenže my chodili i na krátkém vodítku, na 20m stopovačce a bez jakéhokoliv efektu a už jsem to vzdala. Učení nezdrhání i učení netahání. Takhle se alespoň trochu proběhne

lili grace
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 20:07
- Nahlásit

worick
stejně tak, jako by Worka, co nemá naučené netahání, neměl vůbec chodit na flexině. Jenže my chodili i na krátkém vodítku, na 20m stopovačce a bez jakéhokoliv efektu a už jsem to vzdala

to je jako u nás. Naprosto s tebou soucítím :-D Je mi jasné,že Amon bude taky tahat i na flexině,ale stejně to zkusím.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 08:05
- Nahlásit

worick
Nechci nic říkat, ale teda nebyl by ideální pro vás vozejček? Ty by ses vezla, Woriček by tahal a Berry běžel vedle.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 08:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
ale teda nebyl by ideální pro vás vozejček? - to by byl Jenže u nás nejsou možnosti, kudy s ním jet. Všechno kolem velké kopce (jsme v úzkém údolí) - to bych těch samíků musela pořídit šest, aby mně tam vytáhli
Vedle ,,krásná ukázka agility" - dosaď si tam jinou babu a jsme to my, přesně

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:47
- Nahlásit

tak vám tady tu debatu zas rozvířím obojkama... viděla sem včera LUXUSNI obojek, bohuzel byl na psu a nemam sajnu, pod cim to hledat... ale proste prochazim weby s obojkama kus po kuse a bez uspechu

- obojek byl spis latkovy, mozna nylonovy, mel plastovou prezku (klasickej x-zubec) ale byl neco na styl polostahovaku. mel jeste jednu plastovou "prezku" ve ktere mel provlecen konec obojku s krouzkem...
- ty cernobilocerveny diry na mem luxusnim nakresu predstavuj takovy ty casti plastovejch spon kteryma se provlika latka.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:18
- Nahlásit

cernej caj
Tak takový obojek jsem v životě nikde neviděla, jenže ono dneska už si spousta lidí i obojky a vodítka vyrábí, takže to klidně mohla být samovýroba.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:38
- Nahlásit

Maya
prý to koupila na aukru. našla sem jen tudle "verzi" ale se zapináním klasickým se sponou což se mi teda moc zapínat dokola nechce

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:50 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

cernej caj
našla sem jen tudle "verzi" ale se zapináním klasickým se sponou což se mi teda moc zapínat dokola nechce
na ovčáka třeba je tohle super, na špice nevím
Já mám tyhle:

od
http://www.placek.cz/kategorie/1739-dog-fantasy-re flexni.aspx
Jestli se líbí, tak doporučuju v krámě objednat podle kódu, Plačka berou skoro všichni, stál do 80 Kč, ten větší a spokojenost.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:41
- Nahlásit

kachna_
muži právě vadí ten kroužek u přezky, že to víc namáhá tu přezku a nechce to tak když už, tak mi schválil toto řešení

no ale uvidíme, kdybysme nesehnali tak ten reflexní navíc za tu cenu je luxus

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 15:30
- Nahlásit

cernej caj
Ten jak sem dala kachna s kroužkem u přezky není ale polostahovací a na přezku ten kroužek vůbec nevadí, ten kroužek je vlastně pojistka a je tam právě proto, aby při prasknutí přezky zůstal obojek na krku a pes ti neutekl a nebo tě flexina nešvihla do hlavy, taky mám takový obojek normálně ze zveráče a ještě to má pojistku na zapínací přezce, mě se to teda blbě zapíná jak se ta přezka musí provlíknout tím kroužkem, takže ho moc nepoužívám.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 15:43
- Nahlásit

Maya
v tom případě si ten kachnin nedokážu řádně představit, podle obrázku má ten kroužek vedle přezky, takže prasknutí přezky nemůže mít vliv na to, aby obojek neupad ze psa (tak jak sem schopná chápat obrázek, neříkám, že to není tak jak říkáš).

jinak já nechci v podstatě polostahovák, jen že se nám ten obojek dost líbil (hlavně u něj muž nedržkoval, což u všeho jinak držkuje a brání koupi nového

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 16:16
- Nahlásit

cernej caj
já ti ho nafotim, až přijdem z procházky zejtra (jinak by se ná asi pomátli psi). A naživo by ho měli mít i v brněnskym petplanetu, páč v tom pražskym jsem ho kupovala.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 16:20
- Nahlásit

kachna_
do petplanetu se tak nějak chystám snad příští tejden, tak to očíhnu když tak tam. akorát kdyby nebyl na opačný straně města

lili grace
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 18:57
- Nahlásit

cernej caj
v pet planetu jsem co týden a tyhle obojky tam mají. Cena tak do 200,- Ale viděla jsem asi za 90Kč. záleží jaký si vybereš.

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 19:17
- Nahlásit

lili grace
Ale viděla jsem asi za 90Kč.
cernej caj
no jestli je zdražili, tak se daj objednat přes Internet, hele http://www.vse-pro-zviratka.cz/nylonove-obojky-pro -psy/obojek-pro-psy-df-reflexni-nylonovy-l
Vyhledávala jsem to třeba podle kódu: 454-12562

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 20:04
- Nahlásit

cernej caj
Máš pravdu, teď se dívám, že jsem se blbě koukla na ten obojek od kachny
myslela jsem toto, kde ten kroužek je na konci a přezka kousek dál, takže pro zapnutí ten druhý konec musíš provlíknout kroužkem a pak teprve zapnout do přezky, takže když se přezka rozlomí, zůstane to zaháklý za ten kroužek
a na tý druhý fotce to červený je ta pojistka, ta se posune a ta přezka pak nejde rozepnout, takže si to pes nemůže omylem rozepnout, mám to i s tím kroužkem na jednom obojku

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 20:11
- Nahlásit

Jinak teda musím říct, že reflexní obojek mi na špice přijde úplně zbytečný, měla jsem ho jednou a vůbec to stejně nebylo vidět, nakonec se ta reflexní vrstva oloupala, ale byl to obyčejný neznačkový a co jsem slyšela, nejsou na nich moc vidět ani ty blikací

worick
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 21:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Maya
nejsou na nich moc vidět ani ty blikací - Worka má svítící návlek modrý, Berry bohužel kratší variantu - oranžový. Workovi krásně prosvítá kolem krku modře srst - vypadá jak vánoční ozdoba (třeba ti svítící sobi se sáňkama ) http://www.berylo.cz/svitici-navlek-na-obojek-19-6 cm/
Akorát by potřeboval dva, aby pokryl celý obojek. Když se mu přetočí pod krk, je to vidět jen z určitého úhlu. Berynkův malý oranžový se mu ztratí v chlupech doslova Možná by pomohlo taky, kdyby měl alespoň dva - na tom obojku připnuté. Jenže, to se pak člověk nedoplatí za baterky No a když jsem to vloni objednávala, ani už stejně víc neměli

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání