Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2011 11:34
- Nahlásit

Jojo, ten co si teď posílala ten provlíkací, to se nám líbilo taky, nicméně asi bych se nebála toho, že si to pes omylem rozepne

lili grace
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2011 16:19
- Nahlásit

My jsme teda reflexní obojek nenosili. Já jsem pořídila takovou tu blikačku na kolo,co má na sobě gumičku na pověšení

A jako dobrý,svítí to nebo bliká dost a myslím,že ani v chlupech se to neztratí.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2011 19:29
- Nahlásit

lili grace
No ale tohle když se mu přetočí pod krk, tak zezadu to stejně nemůžeš vidět ne? Každopádně nevím, ve špicích chlupech na krku se ztratí všechno asi by to musel někdo vyzkoušet, tak třeba budeš první.

lili grace
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2011 20:57
- Nahlásit

No tak ono to bliká vlastně až na zem,takže se to na té zemi jakoby odráží a vidíš to. Těžko se to vysvětlu,ale dá se říct,že vidíš psa podle toho,kde svítí zem :-D

Opravdu úžasné vysvětlení :-D

Jinak jsem zjistila,že náš psisko je už taky asi hluchý. Dneska jsem ho volala ze zahrady domu a dlouho nešel. Podívám se a on je za rohem a vůbec nereagoval

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 00:01
- Nahlásit

lili grace
No jo, v tom věku by nebylo divu kdyby byl minimálně nahluchlý. Můžeš to vyzkoušet pytlíkem piškotů, na ten reaguje každý pes, až bude stát někdy k tobě zády, aby tě neviděl. Třeba na pár metrů ještě slyší.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 00:03
- Nahlásit

lili grace
Takže vlasně vidíš světlo na zemi a tak víš, že někde kolem je pes?
Celkem by mě to fakt zajímalo, jestli by to fungovalo u špice, protože pod krkem pod obojkem má nejdelší a nejhustší srst, jestli to fakt skrz prosvítí nebo ne.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 08:38
- Nahlásit

Maya
ty blikáta na kolo nejsou zas tak špatný, ty kvalitnější prosvítí srst v pohodě, navíc to je na takové šnůrešce a je to tak 2 cm dlouhý, takže už pokud to přiděláš na obojek, tak to má až po 3 cm žárovku a tudíž to nemusí překonat tolik chlupů. Problém je v tom, že ty kvalitnější, co svítí dobře stojí třeba přes 100 a za tu cenu, pokud to nepoužíváš zároveň i na kolo je asi jedno, jaký řešení koupíš...

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 16:52
- Nahlásit

cernej caj
To je teda dost drahý, kolo vůbec nemám, já to teda až tak nepotřebuju, jen mě to zajímo, člověk níkdy neví, kdy se mu co bude hodit.

lili grace
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 16:57
- Nahlásit

Maya
Ty světýlka se dají sehnat i u vietnamců,viděla jsem je tam. Takže vlasně vidíš světlo na zemi a tak víš, že někde kolem je pes?
přesně tak to funguje :-D Jako my po tmě moc nechodíme,bojím se,že by mě někdo ukradl i se psem,ale v nouzi nejvyšší to funguje.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 17:32
- Nahlásit

lili grace
Já potmě občas chodím, ale jen po vsi pod světlama a to jsou psi na vodítku, jít někam do tmy, to bych se přerazila o první drn.

lili grace
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 22:07
- Nahlásit

Maya
Já potmě občas chodím, ale jen po vsi pod světlama a to jsou psi na vodítku, jít někam do tmy, to bych se přerazila o první drn.

Nebo no. Taky už jsem párkrát zahučela do nějaké díry. Nedejbože,když si chci zkrátit cestu někde přes pole :-D

Holky,chtěla jsem se zeptat-kolik jste za své psíky daly peněz. Myslím pořizovací cenu. Díky moc,snad to neni tajné

nefritt
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 08:43
- Nahlásit

Já mám tento polostahovák URL Byl ve výprodeji asi za 60 kč.

nefritt
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 08:47
- Nahlásit

Pokud nejsou konkrétně míněni špicové, tak já dala nejvíc za psa 18tis. Jinak vlčí se pohybují kolem 8 tis +-

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 09:09
- Nahlásit

nefritt
pro rogz obojky mám slabost
lili grace
kolik jste za své psíky daly peněz
nějak kolem sedmi tis. Za Dáju začátkem 90. let dva a půl metráku broskví (Dája stála 2500 a zrovna jsme chytli krásnou cenu za broskve ve výkupu)

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 09:59
- Nahlásit

lili grace
Já čtyři a pět tisíc. Dneska je cena za vlčího od pěti tisíc vejš, průměr tak těch 7,8.

lili grace
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 12:26
- Nahlásit

No právě třeba Od Královny Támar mají štěňátka tak za těch 7,8 tis. a jsou to spíš vlčí, kdežto třeba z Re-jan Moravia mají kolem 10tisíc a to jsou víc keeshové.

Ono třeba 2tisíce vypadá jako malý rozdíl,ale dobré dva tisíce na krmení,očkování a vybavení

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 12:55
- Nahlásit

lili grace
No protože v Re-jan Moravia jsou ta štěńata po importované feně a krytí bylo u zahraničního psa, takže tam je logicky ta cena vyšší, ani tak nejde o to, jestli jsou to keesové nebo ne. Ale právě z těhle důvodů zatím jsou keesové dražší, zatím nedorostla generace českých keesů.
Pokud chceš něco levnějšího, koukej po chovkách, kde mají české feny a kryjou českými psy jako jsou třeba ty od Královny T., ten Alberto co s ním kryli je fakt moc pěkný pes, byli jsme spolu v kruhu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 12:56
- Nahlásit

lili grace
hlavně si vyber chovku podle toho, jak se ti líbí, jak se ti třeba komunikuje s majiteli, atd. 2 tisíce rozdílu nejsou málo, na druhou stranu to není zas tak moc navíc, když jsou třeba po fakt špičkových rodičích a maj tři prdele výstavních titulů.

Já dala za Feri 8, timík byl zadarmo

kachna_
nefritt
je pěknej a co sem se na ty rogz obojky koukala, tak celkově vypadají moc dobře, takže docela děs vybrat. polostahovák obecně asi pro špice taky v pohodě, ne?

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 13:11
- Nahlásit

cernej caj
obecně asi pro špice taky v pohodě, ne?
obecně asi jo, ale mně se třeba Baty z polostahováku umí vyvlíknout
lili grace
my máme Batynku z Břekový aleje a spokojená jsem maximálně.
Jé ale teda teď jsem našla stránky Litožnický tvrze a ten tam vyfocenej pes se mi teda už moc nelíbí

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 18:30
- Nahlásit

No já bych dneska hlavně koukala po vyšetřených rodičích na DKK, i když to není povinný, hodně chovatelů už vyšetřuje.

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 18:31
- Nahlásit

kachna_
ten tam vyfocenej pes se mi teda už moc nelíbí
nejspíš to je ta dovezená fenka Chelsy, mě se taky moc nelíbí, ale vzhledem k tomu, že Kim je z půlky Litožnická tvrz, tak je to trochu kontraproduktivní

lili grace
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 19:57
- Nahlásit

kachna_
cernej caj
hlavně si vyber chovku podle toho, jak se ti líbí, jak se ti třeba komunikuje s majiteli, atd. 2 tisíce rozdílu nejsou málo, na druhou stranu to není zas tak moc navíc, když jsou třeba po fakt špičkových rodičích a maj tři prdele výstavních titulů.

Já teda výstavní ani chovatelské ambice nemám,ale na druhou stranu-není škoda při tak nízké populaci vlkouše neuchovnit,když to není bůh ví jak náročné?

kachna_
Jé ale teda teď jsem našla stránky Litožnický tvrze a ten tam vyfocenej pes se mi teda už moc nelíbí
Mně se taky moc nelíbí a ta CHS má divné stránky

kachna_
Bessy z Davidova dvora tahle fenečka se mi líbí,takový typ špice bych si představovala. Čím tmavší,tím lepší. Ti světlí jsou takoví "vyblití". Navíc má nulky kyčle,nějaké ty sportovní úspěchy. Kdyby nám pejsek nedejbože nepřežil zimu,vezmu si štěně od ní

A nebo Kim,Tim,Ferinka...to jsou všechno krásní vlkošpici. Ale ten vrh,co je teď v Re-jani Moravia jako nic moc. Teda ta fena je fakt hodně keeshovitá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 21:26
- Nahlásit

lili grace
když jsem hledala chovku, re-jan moravia me vzhledem tech psu moc nenadchli, i kdyz maji velkou spoustu titulů.

Já teda výběr extra neřešila, Spíš taky jsem měla tenkrát rozhodnuto - rozešla sem se s bývalým a odstěhovala se z jeho bytu, protože zakázal psa (to je fakt důvod, že a protože sem se prakticky stěhovala do svýho, tak sem chtěla štěně ideálně "hned" a zrovna v zimním snu čekali štěnata a paní Krpcová mi přišla celkem sympatická, špiclíci se mi u ní líbili, všechno v poho, tak sem ani neřešila nějaké další chovky. A jsem spokojená. Ty to evidentně tak impulzivní nemáš, takže máš dost času si třeba i s chovateli napsat maily, očíhnout jejich psy třeba i naživo... a rozhodnout se potom

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 21:41
- Nahlásit

lili grace
Tak uchovnit můžeš, s tím žádné výstavní ani chovatelské ambice u špiců nesouvisí, v podstatě ti uchovní všechno co nemá vylučující vadu, což u vlčích bývá většinou chybějící zub, akorát když toho psa pak nebudeš nikde ukazovat, alespoň na klubovkách třeba, tak je malá pravděpodobnost, že ti s ním někdo nakryje. Málokdo si jezdí obhlížet psy sám.
Můžeš dojet třeba na klubovku příští rok, bejvá i v Brně a obhlídnout některý psy na vlastní oči. Ono fotky taky někdy dost klamou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 22:12
- Nahlásit

Hele, roztomilý pološpicátko: http://www.zvirecipohoda.cz/foto/hledaji%20domov%2 0-%20psi/stenata.jpg
Vpravo:

kachna_
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 22:27
- Nahlásit

Vlčáčková
Prosimtě zvířecí pohodu ani neznám. Teda ale štěňátko je nádherný

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 23:25
- Nahlásit

kachna_
Taky jsem o nich slyšela jen asi jednou: http://www.zvirecipohoda.cz/index.html
Ale vypadají sympaticky.

lili grace
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 00:19
- Nahlásit

Maya
Tak uchovnit můžeš, s tím žádné výstavní ani chovatelské ambice u špiců nesouvisí, v podstatě ti uchovní všechno co nemá vylučující vadu, což u vlčích bývá většinou chybějící zub, akorát když toho psa pak nebudeš nikde ukazovat, alespoň na klubovkách třeba, tak je malá pravděpodobnost, že ti s ním někdo nakryje. Málokdo si jezdí obhlížet psy sám.
Můžeš dojet třeba na klubovku příští rok, bejvá i v Brně a obhlídnout některý psy na vlastní oči. Ono fotky taky někdy dost klamou.

Tak jasně,že pokud psa nebudu ukazovat,nikdo o něm vědět nebude. Já vím,že na to špicové nejsou,ale třeba zkusit nějaké zkoušky a byl by "kvalitní" v jiných směrech. Ne moc špiců má zkoušky-pokud se nemýlím teda. Nějakou tu výstavu bysme samozřejmě absolvovali,ale nemám s tím vůbec zkušenosti.

Myslela jsem to spíš tak,jestli neni škoda,psa neuchovnit. Třeba jako u velkých špiců-tam je podle mě potřeba každý aspoň kvalitní jedinec.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 09:46
- Nahlásit

lili grace
Tak zkoušky určitě nejsou na škodu, ale se obávám, že to u špiců moc lidí neocení.
Neuchovnit psa je si myslím vždycky škoda, protože nikdo neví jakým přínosem do chovu bude dokud s ním nikdo nenakreje. A u špiců zvlášť když jak píšeš je jich celkem málo, i když konkrétně vlčí se teď dost rozmohli, já když kupovala Kima, tak byly za půl roku dva vrhy.

nefritt
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 09:57 - Změnil/a: nefritt
- Nahlásit

Tak zrovna ten poslední vrh v Re-Jan Moravia je dost luxusní i když já příznivcem keesů moc nejsem.
U Královny Támar se mi ta fena nelíbí - znám ji osobně. Povahově jo, ale na vzhled teda vůbec ne.
A pokud se nic nezmění, tak v Břekové aleji se na jaře chystá krytí.
No a můj Charlie už taky není čistě vlčí, ale mezityp

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání