| Autor |
Zpráva |
lili grace
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:17
- Nahlásit
Právě proto vybírám psa,který u nich může zůstat- a to bude nejlepší ten špic. Můj sen je pitbul nebo podobné plemeno,ale takového psa si můžu pořídit,až budu mít na to možnosti-svůj domek,peníze a dostatek času. Nejde ho hodit rodičům na krk přes týden a starat se o něho jenom o víkendech.
Mně by se líbil třeba i australský ovčák,belgičák,ale to jsou psi na práci a potřebují někoho,kdo se jim bude intenzivně věnovat a makat s nima,což naši nebudou. Ven ho vezmou,ale to neni pro psa ta pravá práce...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 18:14
- Nahlásit
lili grace
Tak pár střeďáků běhá agi na špičkové úrovni, porážej i šeltie a určitě je to baví, s vlčím to nejde, protože je pomalejší než střeďák a méně mrštný a jelikož na agi velikostí spadá do stejné kategorie jako bordery, tak fakt nemá šanci,ale tak nějak obecně se špicem můžeš dělat cokoliv, ale bez velkých ambicí, špice to určitě bude bavit, ale zase se extra nepřetrhne. Dogtreking stoprocentně a třeba Kima hodně baví takový ty blbinky, cvičili jsme ty prvky z tance, obíhání, slalom mezi nohama a tak, to ho fakt bavilo hodně, akorát couvání bojkotoval
Jinak podle toho co píšeš bych čaua nedoporučovala, je to pes jednoho pána, takže nechat ho pak rodičům by asi nebylo moc dobrý. Špic miluje celou rodinu a nemá s tím problém když na ně bude zvyklý.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 19:11
- Nahlásit
Tak na ten tanec se psem jsem právě myslela. Vím,že agi bysme se nemohli ani vrcholově věnovat,ten čas na to nebude,ale chci nějaké zpestření. Mě kynologie obecně zajímá a chtěla bych si něco z toho určitě vyzkoušet. Nechci,aby náš další pes zas "jenom" ležel na dvorku a neměl žádnou aktivitu kromě procházek...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 19:35
- Nahlásit
lili grace
Agi a klasický výcvik dělá s vlčí fenkou a malýma špicema chovatelka Baty od kachny, klidně jí napiš a vyptej se, je moc hodná a určitě ti ráda odpoví. Má na stránkách videa a tak, ale to už jsi asi viděla.Tanec s vlčí fenkou dělala chovatelka od Dorina, bohužel toho musela brzo nechat kvůli zdravotnímu stavu tý fenky. Viděla jsem i video, ale nevím, jestli někde ještě visí na netu, je to už pár let.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 19:54
- Nahlásit
lili grace
Ještě Chazar hodně sportuje, jestli jsi to nenašla http://www.chazar.websnadno.cz/Vycvik.html
a to starý video dogdancingu jsem teda nenašla, ale našla jsem s tou fenkou novější, nejspíš je už teda zase v pořádku, akorát teda ošmikaná http://www.youtube.com/watch?v=TNdhjjd-RRA
no a náhodou jsem našla tohle, to se nemůžu nepodělit, super střeďák, taky po šampionovi agi http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd ed&v=o5cTFVAoBEI
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:22
- Nahlásit
Chazar je šikovný pejsek A ta omydlená fenečka je taková zvláštní,prostě bez chlupů je divná :-D
Ale potěšilo mě,že i špic může takhle makat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 07:45
- Nahlásit
Maya
videa super. To poslední video co si dávala, to mě fascinovalo, to mám pocit, že u nás by rozhodně to s tím salámem na pacičkách nikdy neprošlo
Nicméně ten kurz, recallers či tak nějak si zaplatila segra k ježíškovi, ty videa mi někde ukazovala na nějakých stránkách tak su zvědavá, jak se jim to nakonec bude líbit. Dělají s borderkou kde co a rozhodně je šikovná.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 13:09
- Nahlásit
Ještě mě napadlo-jsou samci dominantní k ostatním psům? Třeba výmaři jsou ve většině případů dominantní a nedělá to vždycky dobrotu hlavně u setkání pes x pes. Pro jsem i mívala problém psa pouštět na volno mezi jiné psy. Nešel s úmyslem psovi ublížit,ale vysvětlit mu,že on je šéf,což ne každý pes akceptoval. Na feny je zlatý. Zanedbaná socializace,je to tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 16:29
- Nahlásit
lili grace
Tak jestli myslíš dominantní jako že by se prsil na každého psa co potká, tak to ne, ale nejsou ani nijak extrémně přátelští, když se nějaký pes vyprsí na ně, tak jdou do toho taky. Jde jen o to, to hned v počátcích utnou a nenechat ho jít do rvačky při prvním konfliktu. A samozřejmě zvykat na cizí psy od štěněte. Kim třeba si cizích psů víceméně nevšímá, očuchají se a jde si po svým, radši si čuchá okolo v trávě a se psama si teda nehraje, ale asi je to taky tím, že u nás na vesnici ta socializace na psy nic moc, určitě pes ve městě zvyklý denodenně potkávat x psů by se choval jinak. Problém podle mě mají psi blbě socializovaní a navíc nezvládnutí, jo to opět opakuju důslednost důslednost, to je základ
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 17:30
- Nahlásit
Maya
že u nás na vesnici ta socializace na psy nic moc
to je náš hlavní problém, u nás je to buš samý ořech co si běhá bez dohledu a k tomu vlastního psa nepustím nebo majitelé,kteří nenechají svého psa hrát si s jiným.
To že si nehrají se psy mi nevadí,na jednu stranu taky dobře. Ne každému psovi se líbí,když se na něho řítí maniak a chce si hrát.
Tou dominancí jsem myslela přesně to prsení se,vrčení a podobné věci. Teď už vím,co a jak a dalšímu psovi žádné takové výbrky tolerovat nehodlám.
kachna_
Jak se prosím jmenuje tvoje fenečka celým jménem? Respektive z jaké je chovky? Díky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 17:36
- Nahlásit
lili grace
Bathara z Břekové aleje
http://spitz.mysteria.cz/z-brekove-aleje.htm
lili grace
To že si nehrají se psy mi nevadí,na jednu stranu taky dobře.
rozumnej přístup
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 18:18
- Nahlásit
lili grace
No hodně přátelskej pes, co se řítí ke každému psov a skáče po něm že si chce hrát, by mi asi taky vadil. Úplně mi stačilo, že Kim jako mlaďoch tohle dělal s lidma kdy navíc většina reagovala Jé to je krásný medvídek a podrbala ho, jako odnaučování byl děs, ale zadařilo se, dneska si lidí nevšímá stejně jako psů. Navíc lidem se dá omluvit a nevyhrotí to do rvačky.
I když jsem nějaké vlčí na výstavě startující po psech viděla, tak si myslím, že je to chyba páníka, normálně socializovaný špic, zvyklý na psy a naučený, že konflikty ne, ty že řeší páníček, tak nemá problém. Ostatně můžeš se zajet podívat na klubovku, konflikty mezi psama jsou fakt spíš jen výjimka.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 19:43
- Nahlásit
Musím říct,že mi taky jednou nebo dvakrát pes zdrhnul za jiným a netvářil se zrovna přátelsky,ale neublížil mu,jenom se očichávali. Ale mě samotné to bylo trapné,nepříjemné a velice jsem se omlouvala,ač se vlastně nic nestalo. Nechci dělat jiným něco,co se nelíbí mně
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 08:07
- Nahlásit
Čau holky, na berňáky jsem hodila fotodokumentaci zpod stromka a jelikož je toho moc, tak to nebudu cpát i sem, když budete chtít - mrkněte
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 12:33
- Nahlásit
worick
pěkný fotky. hlavně to růžový prase je bestiální
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 14:26
- Nahlásit
lili grace
Tak já z vlastní zkušenosti můžu říct, že čaua bych nechtěla ani náhodou (měl ho švára) a byl to vskutku samorost (oba
Vlčí taky je ale závislák - alespoň náš Charlie je někdy na zabití jak by si pořád vymáhal aby byl s námi.
A do molose bych už nešla. Mojí Corynce bude 7 roků. Její máma na 7 letech musela být utracena kvůli pohybovým problémům- nemohla na nohy a já se toho dost děsím, protože mi Cory chvilkama kulhá a to celkem dost. Taky když jsme jí měli na operaci, ta manipulace to je šílený. Takže já už molose NE
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:25
- Nahlásit
tohle sem nemůžu nedat pro Woricka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 19:53
- Nahlásit
worick
Pěkný fotky, to růžový prase je fakt masakr měli jsme kdysi podobný, ale bylo teda oranžový už to nekupuju, u nás to vydrží tak 2 minuty
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:07
- Nahlásit
Maya
dobrej prasopes
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:10
- Nahlásit
Maya
tohle sem nemůžu nedat pro Woricka -
cernej caj
hlavně to růžový prase je bestiální - to je, ta barva je něco, ale alespoň ho hned v zahradě vidím A parádně chrochtá, celá Olympie z toho měla šou, jak jsem ho nosila pod paží a chrochtala s ním Dostali ho včera večer, pak ho měli mezi sebou u dveří a bylo tam nějaké dohadování, čí je to prase Kdo vyhrál nevím, v noci jsem slyšela Worku štěkat někde u boudy, tak buďto prase vyhrál berry a nebo s ním Worka lítal a lákal Berryho na hraní. Jisté je, že když jsme vyšli ráno na zahradu, první letěl Worka do boudy a vítězoslavně vynesl prase
lili grace
Táááák a dneska jsme byli na Buchlově, ani jsem Ti nestihnula dát vědět Bylo to takové na honem Trasu naplánoval Tom, pokusím se popsat, snad správně Parkovali jsme pod hradem, pak po červené? (na mapě do leva) pak kousek po cyklostezce a po zelené k těm břesteckým skalám. Od nich po zelené do toho šíleného kopce - výstup pro horolezce - na Barborku a odsud k hradu........nejhorší úsek ten k té Barborce myslela jsem, že tam zhebnu
To jsme my a sestřenky Darča Tady já ,,už melu z posledního"... A u Barborky A před vchodem (zamčeným) na Buchlov
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 20:42
- Nahlásit
worick
To je přesně ta trasa,akorát vlastně obrácene;) Líbilo se?
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 22:08
- Nahlásit
Tak co holky,kdo si ho vezme?
URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 00:20
- Nahlásit
lili grace
Líbilo se? - spokojenost jen ty skály na konci nás málem přizabily proto Ty jsi je obezřetně šla opačně - tedy slézala dolů, či kousek dál šla po jiné značce - tou pěšinou. Dobře jsi udělala Zítra nevím, jestli se někdo z nás postaví na nohy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 00:34
- Nahlásit
lili grace
no o tom, že je to japonec bych celkem pochybovala, když je jich tady pár, že by ho někdo dával zdarma??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 01:01
- Nahlásit
Maya
Jééé, co Ty tu strašíš?!
Jo ,,japonec" jasně Asi stejný jako ta sestřenek čaučau Špic šmrnclý nějakou akitou či šibou Jako náš ,,čistokrevný špic" Mandy
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 07:19
- Nahlásit
Jaký chrochtací prase? Já chci takyyyyyyyyy. Já potřebuju zabavit toho ničemu mrňavýho neúnavnýho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 08:43
- Nahlásit
nefritt
Jaký chrochtací prase? - tohle
A nemysli si, že si s ním někdo hraje Od včera stojí na cestě před boudou, ale bodláky z truhlíku před barákem jsou vytahané všechny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 16:18
- Nahlásit
worick
To máš hodný psíky. Takovýhle hračky jsou u nás akorát zábavou pro mě, protože Kim je rozcupuje během pár minut na miniaturní kousky a já to pak dvě hodiny sbírám po celý zahradě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 17:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
To máš hodný psíky - ale ne, vždyť píšu, že mi místo toho roztahají výzdobu z truhlíků...teda Worka a běhá s tím za Berrym Druhou dostali takovou tu eko hračku a ta se jim líbila moc...na ně právě obdivuhodné a během 10minut byla rozcupovaná na prvočísla - jenže my z toho měli radost, že se jim zalíbila protože mě zase právě mrzí, že si jinak s ničím moc nehrajou, neokusujou a nežužlají hračky.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2011 18:10
- Nahlásit
kachna_
si tu??? někdo po mě chtěl nějakýho špice ztracenýho,ale nevim kdo a kdy,jeden je tady
evidenční číslo: 2667/2011
plemeno: špic
popis: fena, 7 let
srst: hnědorezavá, dlouhá
velikost: menší
nalezen: 30.12.2011
charakteristika: Čipovaná,hledáme majitele.
k odebrání: V Zámcích 56, Praha 8
telefon: 283 011 711, 233 554 242
|