Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 09:48
- Nahlásit

cernej caj
respekt stoprocentně u některých lidí budí
náš první špic dělal to, že se nastavoval a předváděl za plotem "pohlaď mě, pohlaď mě" a jakmile někdo prostrčil ruku, tak ho rafnul (nijak moc, jenom tak, aby se pobavil)
Taky si myslej, že je křížená s vlkem nebo ovčákem.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 16:39
- Nahlásit

Maya
Ahoj, prosím Tě, můžeš to předat na Klub?
Prosím, pomozte nám najít naší sedmiměsíční fenečku. Slyší na jméno Činta, je to trpasličí špic oranžové barvy a konec ocásku má lehlce černý. V případě nálezu volejte na 728 65 75 80
Je s PP a má čip s číslem 203098100308069.
Je oranžové barvy ale občas se tam mihne černý chlup
Vanda Frolíková
http://www.facebook.com/vanda.frolikova

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 17:53
- Nahlásit

kachna_
Předám, ale ještě by to chtělo info kde se ztratila, takhle je to k ničemu a hlavně potřebuju PP jméno, bez toho se obávám, že to neuveřejní, fb nemám, tak tam se nepodívám, jeslti to tam není napsaný

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:02
- Nahlásit

Maya
Tak aktuální info: . Chvilku počkám, jestli je to ona a pak to smáznu. Dík
Tak už mi volala nějaká dívenka, že ji našla, tak snad je to ona.. Koupím jí asi obojek s GPS...
Moc Vám děkuji a přeji hezký zbytek neděle.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 18:37
- Nahlásit

kachna_
Takže se našla? Tak to je super.

lili grace
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 20:03
- Nahlásit

Mně se právě líbí,že vypadá "zle". Vím,že v současné době neohlídá sám pes dostatečně-pokud někdo bude chtít barák vykrást,tak to udělá. ale pro ty podomní zlodějíčky je takový pes akorát na odehnání

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 08:11
- Nahlásit

lili grace
ale pro ty podomní zlodějíčky je takový pes akorát na odehnání
tak ty odežene spolehlivě, v naší vsi jsou pořád, furt něco nabízí a nebo svědci jehovovi a podobná individua, u nás už ani nikdo nezvoní, stačilo párkrát říct ať vypadnou a nebo na ně pustím psy, ty jsem nechala kolem sebe běsnit u branky a máme pokoj

lili grace
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 19:09
- Nahlásit

Maya
tak ty odežene spolehlivě, v naší vsi jsou pořád, furt něco nabízí a nebo svědci jehovovi a podobná individua, u nás už ani nikdo nezvoní, stačilo párkrát říct ať vypadnou a nebo na ně pustím psy, ty jsem nechala kolem sebe běsnit u branky a máme pokoj

To je přesně co potřebujeme. V součásné době je totiž "o hubu" si pořídit pořádného hlídacího psa. Někdo na pozemek vleze a na problém je zaděláno,když se o něho pes patřičně "postará".

Viděla jsem dva špiclíky naživo a je fakt,že se netvářili zrovna přátelsky. Měla jsem docela respekt.

nefritt
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 08:23
- Nahlásit

Náš Charlie je taky "hrozba" a vypadá dost zle když se rozčiluje za plotem, ale když jsem u něj, klidně může kdokoliv přijít a nechá se hladit, mazlí se.
Jinak on taky už není čistej vlčí ale mezityp.

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 08:35
- Nahlásit

nefritt
lili grace
Jj, Kim to má stejně, jak vidí, že je návštěva vítaná, tak se mazlí, Dorin ne, ten má tendenci zakousnout se do achilovky každému koho nezná kdo vkročí dovnitř
Ale lidi se jich fakt bojí, nevím čím to je, asi že s těma chlupama vypadají větší než jsou, že umí fakt pouštět hrůzu, no mají na to staletí tréninku a taky podle mě je to i barvou, vlkoši jsou tmaví, mají černou masku, nevím, ale myslím, že třeba bílého nebo oranžáka by se lidi tak nebáli.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 10:20
- Nahlásit

Teda holky, když to tak pročítám, tak se mi potvrzuje, že jsou špicové ,,malinko zákeřní" A já, že to byli jen ti naši rodinní - nevychovaní Tohle jsem u tohoto plemene nemohla pochopit. Jak může člověka, od kterého se nechá 10x pohladit, při 11.pohybu ruky kousnout?? Já právě myslela ale, že to bylo tou blbou výchovou
Worička se taky hodně lidí bojí, což nechápu vůbec, když pro mě (no jasně, já jsem úplně objektivní ) je to roztomilý mišánek Ale za plotem lítá a řve jak vzteklý...a to ještě někteří neviděli, jak umí hrozivě cenit zuby, když se zlobí na Berunu, nebo třeba na Mandy

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 11:43
- Nahlásit

worick
Hele, ale tady nikdo snad neřekl, že špic kousne do ruky, která ho hladí, to by moji psi nikdy neudělali a že jsou zákeřní? to už teda vůbec ne, to muselo být u vás fakt tou nevychovaností
tady je řeč jen o tom, jak hlídají za plotem a jak se chovají vůči cizím lidem před plotem a uvnitř

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 12:11
- Nahlásit

worick
jj, ferina je treba hrozne vzrusuva a jednou me grafla, ale za to si muzu sama ze sem prakticky ve spatnem okamziku dala ruku nekam, kde byt nemela a ona chtela akorat dar za vyucenou jinymu psovi. ale myslim, ze zadnej normalni pes by nemel jen tak kousnout domaciho... spicove sou spis vycurani, komedianti, ale ne zakerni... paradoxne treba i tim, kteryho zjevne mlatili, lidi bezmezne miluje a nechal by si od nich libit vsecko.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 12:13
- Nahlásit

worick
,,malinko zákeřní"
naši špicové jakmile dospěli do určitého věku, tak se téměř sami naučili krásně hlídat - za plotem hlídači jak víno, na procházce nebo když někdo přišel na návštěvu, mazlivci největší.
To, že Dája "lovila" skrz plot hladiče, považuju vysloveně za problém těch, co mají pocit, že je dobrej nápad, hladit si přes plot psa

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 12:19
- Nahlásit

kachna_
za plotem hlídači jak víno, na procházce nebo když někdo přišel na návštěvu, mazlivci největší.
presne si to vystihla jak je to i u nas

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 14:57
- Nahlásit

cernej caj
Zajímalo by mě, co by psi dělali, kdyby někdo přišel přes plot a nikdo nebyl doma. Určitou představu už mám od tetky, co k nám přelezla plot, ale u někoho úplně cizího fakt nevím.
Každopádně jsou špicové psi, co mají přehled, takže i když jsou venku, přesně vědí, jestli je někdo doma nebo ne a když doma, tak jeslti v baráku a nebo vzadu za barákem na zahradě.

lili grace
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 18:46
- Nahlásit

Taky by mě zajímalo,co by dělal náš pes,kdyby mu někdo cizí vlezl na pozemek a nikdo nebyl doma.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 19:08
- Nahlásit

kachna_
To, že Dája "lovila" skrz plot hladiče, považuju vysloveně za problém těch, co mají pocit, že je dobrej nápad, hladit si přes plot psa - jo, jo, na tohle jsem reagovala
a taky na tohle:
Maya
Jj, Kim to má stejně, jak vidí, že je návštěva vítaná, tak se mazlí, Dorin ne, ten má tendenci zakousnout se do achilovky každému koho nezná kdo vkročí dovnitř -

Já vím, že většina lidí chce hlídací psy, ale já si nedovedu představit, že bych do zahrady pustila návštěvu a musela dávat pozor, aby mi ji náhodou některý ze psů nekous

O tom, že jim může nějaké dítě strčit pod bránou ruku...ani nemluvím (chodí je tam muchlovat hodně lidí - mamky s děckama právě, důchodci na prochajdě...) Je jasné, že když někdo strčí psu pod plot ruku, riskuje že ho rafne. Pes prostě hlídá. Tohle jsem myslela: k tchánům přišla návštěva, pes se nechal hladit, tvářil se jako velký kamarád a zničehonic se ohnal a rafnul. Vlčí to tak měl taky. Ale jak říkám: byli to psi z jedné rodiny

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 19:10
- Nahlásit

lili grace
Taky by mě zajímalo,co by dělal náš pes,kdyby mu někdo cizí vlezl na pozemek a nikdo nebyl doma. - naši psi by byli nadšení, že tam s nima někdo je a rádi by ho dovedli k baráku a pak s tou televizí, vyprovodili až k autu

lili grace
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 19:35
- Nahlásit

worick
Já vím, že většina lidí chce hlídací psy, ale já si nedovedu představit, že bych do zahrady pustila návštěvu a musela dávat pozor, aby mi ji náhodou některý ze psů nekous
když si člověk pořídí opravdu hlídacího psa typu KAO,SAO,fila a podobné,musí počítat s tím,že psa budou pravděpodobně po dobu návštěv zavírat....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 20:18
- Nahlásit

no u nás doma byl jednou řemeslník, tatínek ho jen pustil do domu a mazal do práce, a on si pustil psy ze dvora do domu a pak tatínek hlásil, jak se panu řemeslníkovi naši psi hrozně líbili a jak jsou hodní... takže za mě mám obavy, že sice na lidi za plotem nebo na ulici řvou jak neurvalí, ale když už je někdo v domě, tak už ho berou jako návštěvu. Takže pokud by se zloděj nebál toho štěkání, a nějak by se k nám dostal, tak už by si taky asi odnesl cokoli...

lili grace
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 21:22
- Nahlásit

cernej caj
je dost možné,že by to tak dopadlo i u nás. Ale jak jsem psala,stačí,že štěká za plotem a svým zjevem budí respekt.

Uvažovala jsem před vlkouše třeba i o foxlovi nebo velšteriérovi(měli jsme doma),ale ten sice hlídá,ale zjevem neodradí. A jsou docela akční.

Ještě by se mi líbil molos-třeba caník,ale to neni pes na ven

ale vůbec bych se nebránila tomu vzít si kříženečka,nechtěné štěndo nebo psíka z útulku.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 21:53
- Nahlásit

lili grace
ale vůbec bych se nebránila tomu vzít si kříženečka,nechtěné štěndo nebo psíka z útulku - stačí říct
Teta zachránila před zastřelením feňuli a ta jí teďka porodila doma 6 prcků Zrovna dneska jsem byla na ně kouknout, akorát se jim otvírala očka Dá zdarma, ba ještě připlatí Mamka: cosi menšího až středně velkého, hladká hnědá. Štěnda: polovina hnědá (spíš trošku jako kavkazák - taková hnědočerná - každý chlup jiná barva ) polovina černá.

lili grace
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 22:21
- Nahlásit

Jeeej,tak tos neměla říkat. Ale to by u nás asi neprošlo. Každopádně díky za nabídku

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 22:42
- Nahlásit

worick
ale já si nedovedu představit, že bych do zahrady pustila návštěvu a musela dávat pozor, aby mi ji náhodou některý ze psů nekous
on ale Dorin není typická špicí povaha, je bázlivka a dělá to nejpíš ze strachu, ale popravdě mě tohle vyhovuje víc než povaha jako je Kim, kterej zase každýho otravuje na drbání a co teď neslyší, tak to je fakt peklo, se nedá ani korigovat, Dorin od cizího by se pohladit nenechal, takže sice vyvádí pár minut když návštěva přichází a odchází, ale na povel toho nechá a když je návštěva u nás, tak spořádaně leží z dosahu a jen pozoruje, nikomu se nevnucuje, což je pro mě ideální, no a když ho nechci hlídat, tak ho zavřu do kotce. Ono každý má svoje, když si vzpomenu, jak jsem Kima rok odnaučovala skákat z radosti na všechny lidi co jsme kdy v polích potkali, to bylo fakt maso, zlatej Dorin, kterej se k cizímu dobrovolně nepřiblíží ani omylem.

nefritt
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 07:33
- Nahlásit

No to jo, to skákání bylo šílený.

lili grace
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 22:18
- Nahlásit

worick
Teď mě napadlo-tahá ti Woriček? Já jsem objednala našemu výmarovi flexinu,když už ho nepouštím z vodítka,ať může počuchat. Ale problém je,že hodně tahá. Vím,že ty flexi používáš. Mám objednanou originál flexi do 50kg,takže ho udrží,ale i tak,chci tu procházku zpříjemnit sobě i psovi. Dřív mi to tahání tak nevadilo-kor na pevném vodítku,ale flexi pruží a mně je to nepříjemné,neb ho nemůžu korigovat. A když jsem na delší vycházku,tak mě bolí kolena,tak ho brzdím tělem a ruce taky nic moc.

Dřív jsme používali haltinu a asi se k ní vrátíme (akorát ji nemůžu doma najít:confused Nebude se to ale s tou flexinou nějak "rušit"?

Díky za postěhy i od ostatních. Chci starouškovi procházky zpříjemnit co nejvíc.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 22:41
- Nahlásit

lili grace
odnaučit tahat, ideálně, nebo to tahání zkorigovat aspoň tak, ať tě tolik netáhne a není ti to nepříjemné. jinak nevím, na jakém přesně principu funguje haltina, ale pokud bys měla flexi "zamklou" a pouzila ji v tom stavu stejne, jako normální vodítko, nebo bys ho "přitáhla" aby se ti flexi zkrátila, tak by to tý haltině nemělo vadit, ne?

lili grace
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 22:58
- Nahlásit

cernej caj
ted jsem viděla na youtube video,kde měla pani na haltině dogu na flexi,takže to asi problém neni.

Jako už jsem na psa vyzkoušela snad všechno. Stahovák,proti tahací postroj,halti,vodítko připlé ke košíku... poslední dvě trošku zabraly.

I co se týká výcviku,tak jsem zastavovala a vracela ho k noze,tahala ho k noze škubnutím.... Prostě nic. Já už ani nepotřebuju,aby šel přímo u nohy,ale aby netáhl.

eště zkusím variantu voňavého masíčka před čumákem. On totiž neni na hračky-bohužel. A venku mi nechce žrát ani klobásku To je pak těžké takového psa motivovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 08:22
- Nahlásit

lili grace
No odnaučovat tahání takhle starého psa je už asi k ničemu. Pokud chceš ty bejt v pohodě, tak kup postroj, na něj mu hoď pneumatiku nebo nějaký poleno a pak ho můžeš klidně vodit na flexi bez újmy na zdraví.

<< 1 ... 99 . 100 . 101 . 102 . 103 . 104 . 105 . 106 . 107 . 108 . 109 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání