| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 17:18
- Nahlásit
lili grace
koketuju s tím,že bych si vzala pejska z útulku
no, já bych řekla, že černej čaj to má trošičku těžší s Timem, mám pocit, že se dost těžko motivuje.
Jinak je to pes od psa. Já bych vybírala mezi štěňaty, resp. psy do 1 roku.
Co jsme dostali psa když jsem byla malá, tak ten prostě neposlouchal nikdy, vlastně to byl takovej psí autista (asi měla opravdu nějak poškozený mozek).
2) Pitbul po nájemnících s náma začal spolupracovat od začátku (na volno tak po dvou měsících), ale k úplné důvěře psa, to byl tak rok a půl.
3) Máju mám z útulku, jako lovícího psa (tak dva-tři měsíce nácvik přivolání, potom výborný přivolání -po čtyřech měsících dovolená bez psa a všechno znova ) a donedávna jsem teda pouštěla s elektrikou, jenom kvůli tomu lovení, teď už jsem ho nedala několik měsíců.
4) Nelovící hluchou Haskynu jsem poprvé pustila po třech měsících (no ona mi teda vlastně zdrhla) a od té doby jsem jí pouštěla, pokud jsem měla dost prostoru, jí přilákat (nelovila).
(v současnosti mám čtyři psy - něm. ovčáka, šeltii, loveckýho křížence Máju, špice - seřazeno dle věku)
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 14 Pro 2011 17:40
- Nahlásit
kachna_
Já bych si taky psa staršího jak rok nevzala. V roce jsou to ještě docela "tvárné" štěňata a určité zlozvyky se dají změnit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 10:03 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
lili grace
no ono hlavně s timem máme ten problém, že se bojí psů tudíž je na ně agresivní a když by se dostal ke psu, tak "nevidí, neslyší" a šel by ho zahryznout. Jinak když sme někde kde to známe a víme, že tam nikdo není, tak je klidně pustím oba, ale taková místa moc nemáme, navíc já su nervózní a nejsu schopná je zavolat normálně
jinak si myslím, že na to že asi neměl moc dobrou minulost a ze začátku vzal roha okamžitě když se mu naskytla příležitost, tak v tomhle ohledu je Tim skvělej, protože jak si u nás zvykl a pochopil, že je doma, tak nemá ty tendence okamžitě zdrhnout, jak dřív, když sem ho zkusmo pustila tak nabral směr a rychlost a prostě běžel...
U nás je taky problém s tím, že se nestíhám psům moc věnovat, su ráda že su ráda. Bych potřebovala mít prostor pro každýho psa zvlášť, ale to je teď úplně nepředstavitelný pro mě časově...
Jinak si myslím, že i starší pes z útulku nemusí býtproblém, (pokud není fakt divnej, problémovej atd) ale tam to pak potřebuje hlavně 2 věci - hodně času s ním pracovat a dělat to správně. Já nemám žádný zkušenosti, nemám možnost aby mi to někdo fakt názorně předved, ukázal, nemám možnost setkávání s jinýma psama který bysme znali, aby si Tim zvykal... tohle sem hodně podcenila, takže bez vodítka ani ránu hlavně z tohodle důvodu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 10:19
- Nahlásit
cernej caj
Hele, já bych to s Timem tak nehrotila, no tak je furt na vodítku, ale má vycházky a všechno, nebýt vás, nejspíš by živořil v útulku ve výběhu 2x2m, na hraní má Ferinku, osobně si stejně myslím, že s těma psama by nebyl OK už nikdy. Kim už taky bez vodítka skoro neběhá, jak neslyší, tak si to prostě nelajsnu a myslím, že mu to ani nevadí, oni špicové stejně bez vodítka nelítají jak blázníi stovky metrů kolem, ale spíš tak pobíhají kolem páníka a to můžou v podstatě na flexi taky.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 11:04
- Nahlásit
Tak já teda taky nehrotím a naši psi chodí taky na prochajdy na vodítku. Tady je volný opohyb psl zakázanej a mně to ani nevadí. Já jsem toho názoru, že je raději budu vodit na vodítku než bych plnila rubriky ztracených nebo přejetých psů, když to přivolání prostě není perfektní. Na naší zahradě se smečka prolítá náramně, zvlášť když mezi ně vhodím kopačák, tenisáky nebo lítací talíř a na procházky je stejně musím střídat.
Taruše doktor zakázal kvůli DKK lítat ale vysvětlete 14 měsíčnímu dorostenci, že nesmí skákat, nesmí běhat, nesmí nic.
Tak procházky řešíme v klídku, vycházkovým tempem, ale doma stejně lítá
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 11:05
- Nahlásit
Teď bude na prodej špičkovej štřeďáček v CHS z Gipova - černej. Je to nádherný štěndo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 11:37 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
nefritt
I když teda ty jsi extra případ, protože za a) máš velkou smečku a za b) máš velkou zahradu
z Gipova to bude střeďák? ani jsem to nezaregistrovala
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 11:46
- Nahlásit
Maya
tak já to v podstatě ani nehrotím, jinak bych s tím stavem asi začala něco dělat a začala to víc řešit.
Osobně ale taky to beru tak, že se vylítaj na zahrádce, i když nějak obří není, ale vyběhaj se spolu, vyřáděj, pohrajem si doma a taky su radši než řešit přejetý, zastřelený nebo sežraný psy. U nás na volno psy taky nesměj, i když znám místa který sou na to bezpečný.
spíš že nejsou perfektně vychovaný, a ty stresový situace nemáme zvládnutý nějak rozumně.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 12:44
- Nahlásit
cernej caj
jinak bych s tím stavem asi začala něco dělat a začala to víc řešit.
znám horší, než je Tim, myslim, že kdybys je seznámila s pár psama-samcema, měl by asi pár psů samců, co by ignoroval a zbytek by byl možná na stejno.
Dokonce tady zvládli vypěstovat ve své ovčačce "nenávist" vůči našim psům, jak jí nechali lítat podle plotu a provokovat je. Pán jí zvládne v pohodě, ale když jde pani, tak ona stojí a já jí musim s dítětem a čtyřma svejma psama uhybat do pole
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2011 13:20
- Nahlásit
kachna_
a tak to zas neříkám, že sme extrémní případy spíš, že kdybysme na tom pracovali tak asi bysme byli někde jinde dneska.
když jde pani, tak ona stojí a já jí musim s dítětem a čtyřma svejma psama uhybat do pole no hlavně abys to zvládla i se 2ma dětma uhejbat
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2011 20:00
- Nahlásit
cernej caj
když jde pani, tak ona stojí a já jí musim s dítětem a čtyřma svejma psama uhybat do pole no hlavně abys to zvládla i se 2ma dětma uhejbat
Je fakt,že ty děcka jsou kolikrát horší jak psi :-D Kolikrát jsem si říkala,jestli by nebylo jednodušší pořídit na bráchu kšíry a vodítko-jako malý byl hyperaktivní dítě. :-D
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2011 22:30
- Nahlásit
lili grace
Hele ale to prodávají kšíry s vodítkem na děti
http://www.spuntik.cz/farlin-ksiry-voditko-na-dite /
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2011 19:31
- Nahlásit
cernej caj
Přišlo už ti to heslo na seznam?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2011 12:15
- Nahlásit
Maya
ještě ne...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 09:26
- Nahlásit
cernej caj
Tak bys měla mít heslo v mailu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 09:50
- Nahlásit
Maya
super, přišlo, moc děkuju
budu muset pohledat teda nějakou pěknou psí fotku.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 10:52
- Nahlásit
cernej caj
Tak to jsem ráda, že už konečně dorazilo.
Fotek tam pár dej, já bych taky je tam měla aktualizovat, ale se mi nějak nechce.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 13:48
- Nahlásit
Maya
právě ale asi musím najít nějakou, kde je hezká, ideálně z boku a rozumně, aby to mělo nějakou vypovídající hodnotu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2011 14:33
- Nahlásit
cernej caj
Ale tak samozřejmě to je ideál, ale jsou lidi, co si fakt nehoní triko, třeba tohle je prezentace krycího psa http://www.spic.cz/images/stories/kryci_psi/stredn i/bily/reno_vyzel.jpg
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 08:12
- Nahlásit
Maya
je nádhernej ale je fakt, že teda jako prezentační fotka teda nic moc...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 09:55
- Nahlásit
cernej caj
No ty máš navíc fenu, tu si nikdo podle fotek vybírat nebude, takže maximálně že byste plánovali štěnda, pak to chce hlavně roztomilý fotky.
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 20:22
- Nahlásit
Tak dneska jsme vyzkoušeli to nové flexi-trošku předčasný vánoční dárek Jsem nadmíru spokojená-tahá jenom občas,může víc čuchat a nemusím se bát,že zdrhne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2011 21:05
- Nahlásit
lili grace
tak to je super doufám, že psisko má z dárku taky radost jako ty
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2011 07:59
- Nahlásit
lili grace
Tak to je bezva, že vám to na flexi funguje. Já flexi používám pořád, tahat psiska u nás na dědině na krátkých vodítku mi přijde zbytečný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2011 13:30
- Nahlásit
ostříhaný pomík, to je i takhle docela hezký
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2011 15:03
- Nahlásit
náušnice
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2011 15:57
- Nahlásit
Maya
vypadá jak chlupatá čivava
ale nausnice sou super, kdyz vynecham barvu
|
lili grace
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2011 16:08
- Nahlásit
mně se ostříhaný líbí málem víc jak chlupatý ostříhaný pomík, to je i takhle docela hezký
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2011 09:25
- Nahlásit
se musim priznat, ze nemam jeste darky pro rodice, zato pro nase a jejich psy mam kramu plnou skrin pecete neco dobreho pro psiska nebo neresite?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2011 09:29
- Nahlásit
cernej caj
Nic psům nepeču, dávám jim pod stromeček buřta a kočkám kapsičku s masem, hračku mám pro bráchova psa a oni zase dají něco těm mým psiskám i kočkám, musí toho kupovat oni víc, ale já jim furt říkám, že mají rozšířit smečku, aby to bylo vyrovnaný, že já za to nemůžu, že mají jen jednoho psa
|