Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 08:50
- Nahlásit

Maya
Advantix neučinkuje stoprocentně
No a to špicové mi přijdou tou srstí fakt dobře chránění.
no my dávali nově levandulový olej, tak jsem zvědavá. Zatím měla Mája jedno (to by byl hodně dobrý výsledek, ale nejásám předčasně)
Včera jsem dala trošičku řasy, tak doufám, že se Batulka nezačne drbat.
A do léčebného použití bylinek dávala jana33 odkaz na Biosil, vypadá to zajímavě.

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2011 09:22
- Nahlásit

kachna_
No popravdě řečeno já na tyhle přírodní prostředky moc nevěřím a experimentovat nehodlám, nesnáším klíšťata a můj cíl je ani jedno klíště na psech i na kočkách, na mě naštěstí nelezou, a doteď se mi to u psů dařilo, u koček to je horší, takže i ty dvě klíšťata vytočily, spíš jestli se invaze zhorší, tak vyzkouším jinou značku ampulí.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 10:32
- Nahlásit

A hele co je na prodej, o tuhle knížku je mezi Amíky bitva, je to nějakej strašnej doják a je tam spousta obrázků http://cgi.ebay.com/Gabriel-Jean-Doty-Keeshond-Dog -illus-Story-RARE-BOOK-/190508115654?pt=US_Childre ns_Books&hash=item2c5b2b26c6

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 10:42
- Nahlásit

Maya
strašnej doják
dojemný romány o psech nezvládám ani v češtině (tuším nějaký blok od dob goro bílý pes ), ale psík je tam krásnej.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 11:00
- Nahlásit

kachna_
No já to taky nemusím, hned u všeho řvu, u mě za to může Bílý Bim, černý ucho a minulej víkend já blbka koukala půl filmu na Věrného Ćika neboli akitku Hačika, tak to jsem musela odcházet od tv bych to jinak nedala

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 11:44
- Nahlásit

Holky trpí špicové na nějaké choroby? Nebo na dysplazku? Myslím velcí špicové. Mám si na něco dávat bacha? A znáte něgdo chovku Z Kyjské zahrady?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 12:04
- Nahlásit

Biluška
No špicové nijak extrémně na nic netrpí, vyskytuje se samo občas dysplazka, pately, oči. Ale žádný vyšetření není povinný, u velkých špiců když už tak někdo dělá dysplazku, oči dělá málokdo.
Bacha spíš na povahu, ale to ty asi poznáš, no a pokud to chceš na chov, tak u VB bývá problém s pigmentem.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 12:05
- Nahlásit

Biluška
Chovku z Kyjské zahrady znám, ale ne osobně.

Biluška
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 12:19
- Nahlásit

Maya
Chovku z Kyjské zahrady znám, ale ne osobně.
V dobrým?

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 12:31
- Nahlásit

Biluška
Pro mě v dobrým, protože i když nemá moc odchováno, tak se snaží velkým pomoct a kryje v zahraničí nepříbuznými psy než tady udělat levnou příbuzenskou, fenky má vyšetřený na dysplazku, velký špice hodně propaguje, no prostě celkový dojem víc než příznivý.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 12:42
- Nahlásit

Biluška
štěně bude ladit s Mijenkou.
Choroby - rodičů Milli měla alergii (bydlej mezi dvěma dálnicema, takže vysoká prašnost), vloni operaci mléčný žlázy, Batuška letos něco autoimunitního. Minulej pes měl problém s loktem, ale to se ještě nevyšetřovalo (bylo to nejmenší štěně z vrhu)
Prostě normální psi.
Maya
Koukala jsem, že Batynina chovatelka plánuje na příští rok další štěňata.

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 12:43
- Nahlásit

Maya
já budu muset řešit nějakej klub a začít se připravovat aspoň na ZOPky.

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 14:56 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit

kachna_
Koukala jsem, že Batynina chovatelka plánuje na příští rok další štěňata.
Jj, já vím. Jsem zvědavá, jestli si nakonec vybere vlčího a nebo keese.
já budu muset řešit nějakej klub
jakej klub? jako že musíš být někde členem? tyhle aktivity jdou teda úplně mimo mě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 18:41
- Nahlásit

Ahoj, jen ve zkratce, 6let stary mobil neni na internetovani ideal koukam, ze novinky uz psat nemusim, kachna_ to zvladla ferina ma podrapanej/pokousanej (tezko rict) cumacek do krve a strzeny mistama to co tvori povrch cumaku (rika se tomu kuze?) mame desinfekci a pan veterinar je vazne moc sympatickej

aj pres advantix mame tak 2 klistata denne na obou psech a to mame davku do 25kg, tak bych rekla ze tu sme nepodcenili

Maya
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 20:07
- Nahlásit

cernej caj
Co se stalo Ferině? To jsem nějak přehlídla a nebo kachna zapomněla poreferovat.
Jestli myslíš, že má drápnuto do toho černého na čěnichu, tak to bude v poho, Kimovi to taky kdysi udělal pes, měl tam bílý čáry, byli jsme přihlášený na výstavu, taky jsem se děsila, ale za čas to zarostlo a vidět to vůbec není.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 20:24
- Nahlásit

Ferina nuchala kolem plotu a domaci cokl skrz otvor u zeme ji drapl/hryzl, fakt nevim. Tlamu mela celou zacakanou od krve, tak sem akorat volala kachne sos s nejblizsim vetem, ale jak sme tlamu prozkoumali a otreli, ukazalo se ze to je akorat cumacek a uz volala kachna ohledne veta, tak nam moc pomohla, vet byl fajn, ferina vypada jakoze nic, takze velke uf.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2011 00:17
- Nahlásit

cernej caj
Tak to je super, že to není nic víc, nejspíš jí vzal zubama přes čenich, to se jí brzo spraví.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 15:18 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

kachna_
diky za to rozmrazovani, takze den v lednici nebudu hrotit a vyzkousim i ten vaz zpusob do teply vody nemuze se to maso uvarit? asi ne, co, kdyz je to rychlovka

Maya
z ripu foto nebude, nevysli nicmene sme byli na takove "vychazce bilych prdelek" a to nejake fotky budou, ale nevim kdy, ale aspon mala ochutnavecka Batynky a Tima
a skokan Feri

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 16:38
- Nahlásit

cernej caj
Batynka a Tim - to je celý Woriček s Berrym - on mu taky lízajduje uši. A skokan Feri - skvělá fotka

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 19:58
- Nahlásit

cernej caj
Super fotky, Feri teda skáče, takhle mě skáče akorát Dorin, Kim ten se drží nohama na zemi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 20:09
- Nahlásit

akorát nevím, jestli nejsou moc černé a nezaniká kresba obličeje u té první, protože mám teď nouzový monitor a když na to koukám, mám pocit černého fleku

worick
je to roztomilý když se k sobě takhle mají, tak to musíš mít super pokoukání vždycky doma. u nás akorát ferina rve timovi ucho nebo nohu, určitě ho nikde nelízajduje

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:13
- Nahlásit

cernej caj
Trochu černější je ta první, ale u vlčí barvy hodně záleží na osvětlení, na některých fotkách jsou celý šedivý a na některých zase černý, to neovlivníš

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:24
- Nahlásit

cernej caj
akorát nevím, jestli nejsou moc černé a nezaniká kresba obličeje u té první,
každopádně je to takhle hezký, nepřijde mi to příliš černý a teda super je to rozvostřený pozadí. O tom se mi s obyčejnym digitálem může jenom zdát .
u nás akorát ferina rve timovi ucho nebo nohu
však u nás je to úplně stejný

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 08:01
- Nahlásit

kachna_
jojo, já si o tom taky nechám zdát až vrátím kolegovi zrcadlo

už jsem ti vytřídila nějaký fotky ale večer zastávkoval net, tak du na to teď.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 17:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
je to roztomilý když se k sobě takhle mají, tak to musíš mít super pokoukání vždycky doma - jo, roztomilé to je, Woriček takhle Berču opečovává často akorát jsem pochopila, že je to u psů nejspíš výraz dominance. Máte s tím někdo zkušenost, nebo to mám hodit jako samostatný dotaz na fórum? Možná jsem to tu už popisovala, tak mně když tak omluvte (zapomenu, jestli sem nebo na berňáky ) Worka Berrymu líže často uši, nebo tlamici, ale když to chce Berry oplatit, nebo se třeba pohne, tak na něho Woriček vrkne stylem mamky:,,drž přece!" Taky mi lízáním místa ukazuje, kde má Berry ještě klíště (a já ho nenašla ) Dneska ráno (protože pršelo) si mezitím, co jsem Berrymu vybírala klíšťata Worča lízal mokré packy a pak volně přešel na lízání (sušení) Berrymu Jenomže na druhou stranu, když jde do tuhého, tak si doběhne pro Berryho na pomoc a nebo se za něho vyloženě schovává a tulí (když řvu, kdo okousal kytku ) Řekla bych, že se k němu chová vyloženě žárlivě a majetnicky, ale pak se k němu tulí jak k mamince. Někdy je ale nakrknutý a jen povrkává - to ale nevím o co mezi nima jde, co si udělali. To ho ale dlouho nedrží
Rve nohu.... - to je normální, to při hře u nás taky

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 17:45
- Nahlásit

worick
akorát jsem pochopila, že je to u psů nejspíš výraz dominance. Máte s tím někdo zkušenost, nebo to mám hodit jako samostatný dotaz na fórum?
můžeš to vyhodit, ale měj na paměti, že každá psí rodina je jiná .
Já teda volizování neznám, ale pokud baty uzurpuje Besku, tak to prostě řešim citlivě, podle situace a hlavně podle toho, jak se chová ten podřízený. Když vidim, že podřízenej je ve stresu, houknu ať toho uzurpátor nechá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 17:48
- Nahlásit

worick
tak ta poslední je supr

kachna_
fotky zde: http://mawenzi.cz/download/baty.zip (budou tak za 10 minut,uz to kopiruju snad hodinu a furt to nedojelo

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 17:57
- Nahlásit

Tak moji se teda neolizujou, jen se perou ze srandy, to si Kim lehne na záda a šťouchá packama do Dorina, aby mu rafal po krku a skákal po něm, pak to většinou skončí honičkou.
S dominancí nevím, já ani nevím, jak je to u nás, Dorin když se naštve, tak Kima kouše až ten ječí a zdrhá, Kim Dorina nekouše nikdy, když jsem u toho tak to moc netrpí, ale stačí když zařvu a je klid. Když se vracím domů z práce, tak Kim skočí na Dorina a nakrejvá ho, pak se servou a teprve pak mě jdou vítat, jako nechápu toto chování, když normálně kolikrát zase když Kim leží, tak Dorin ho nakrejvá a Kimovi je úplně jedno.
Každopádně se nijak nervou a to je pro mě nejdůležitější, takže jinak nic moc neřeším.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 18:15
- Nahlásit

Maya
tak hlavně že máš doma klid, to je jasný

tak definitivně ve vlhkém, zaprášeném a smrdutém domově z prosluněné voňavé dovolené. (ale nějak se mi objevil během nepřítomnosti v koupelně beton na zemi a obklad na zdech

kachna_
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2011 18:53
- Nahlásit

cernej caj

ty jsou skvělý ty fotky.
Na to, že to není tvůj foťák a není úplně ideální je to fakt moc pěkný. Máš tam fakt krásně zachycený pohyb. A místy je moc pěkně vyvážená bílá.
nějak se mi objevil během nepřítomnosti v koupelně beton na zemi a obklad na zdech
tak to je supr

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání