Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 20:39
- Nahlásit

Maya
prosim zmerit dog lover
sezrala me aj arden grange, pochutnala si vcelku na vsem, porad to zere rychlejc nez acanu (taky sou vsechny mensi proti ni), tak premyslim jestli nevzit fromm puppy, ma mensi granulky ale vyssi cenu. ale zas kdyz casto krmim aj masem, tak ta cena se asi rozlozi. v sobotu si jedu pro mrazak, kterej snas bude mrazit lip nez ten v lednici, tak zas zacnou vic masovy orgie tak to nebude s rychlosti zradla zadnej problem

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 23:14
- Nahlásit

cernej caj
Dík za připomenutí, má 1,2 cm.
Jinak taky koukej na dávkování, to taky hodně ovlivní cenu. Acanu mě taky nechtěli žrát a přitom jinak sežerou všechno, tak nevím, čím to je.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 07:48
- Nahlásit

Maya
tak to je mega Tim mi sežere vše, tudíž to řeším acanou pro něj a něčím žravým pro Ferinu. Zkusím asi ten Fromm Gold Adult, žere to jakžtakž rychle (Tima prostě už musím ráno hlídat, jestli ji nečumí do misky, ale na druhou stranu ještě není uslintanej k smrti že by do ní už čuměl nepřiměřeně dlouho uvidíme jak jí to sedne.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 08:09
- Nahlásit

cernej caj
Mě tyhle mega sežere i Dorin, Ferina teda musí být líná kousat.
Taky kupuju Gold Adult, jen myslím, že si na tom psi drží linii, rozhodně to asi není pro někoho, kdo potřebuje aby mu psi přibrali. Ale pro vlčího super, ti jinak tloustnou po všem.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 08:49
- Nahlásit

Maya
ferina možná je lína kousat ale jen granule ona to sežere, ale každý ráno čekat 30minut než to zmizí se mi vážně nechce

no a mě se zdá, že ať jim dám cokoli tak sou furt hubený (sem vážila Feri a zvážila sem jí 13 kg což mi přijde hrozně málo, ale zase na žebrovatýho psa s 43cm? potřebovala bych přístup k nějaké rozumné psí váze... Tima sem zvážila na 16 což by bylo ještě míň než když sme ho brali ale tak vychrtlej jako před rokem se mi taky nezdá, takže podezírám váhu)

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 09:31
- Nahlásit

cernej caj
Moje Mája má cca 40 cm a 13 kg a je pěkně štíhlá.
Baty má 18, a má nějakejch 47-50 cm.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 09:36
- Nahlásit

kachna_
tak to ti Baty krásně vyrostla Ferina vypadá, jako by pořád byla štěně, jak je "maličká", i když na výšku má postavu pěknou. Jestli se nám za měsíc podaří vidět s chovatelkou, tak jsem vážně zvědavá, co mi na ni řekne

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 09:51
- Nahlásit

cernej caj
Mě se teda podle fotek Feri i Tim zdají normální a ty váhy jsou fakt nějaký divný. Nemáš možnost je zvážit někde na veterině na digitálu? Jako moc se mi nechce věřit těm 13 a 16 kilům, to je fakt strašně málo, to by museli být oba chodící kostry a to podle fotek rozhodně nejsou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 10:07
- Nahlásit

Maya
právě mi to taky přijde dost podezřelý, možnost zvážení nemáme. jak sme byli s tím nadměrným pitím před 14 dnama tak na klasický váze co se musí nastavovat a tak nám u Tima změřil 13,5 a že pes stál nohou z váhy mu nevadilo

je fakt, že jsou oba spíš menší, těch 43 +/- a 47 +/- ale to co zvážím klasicky (já + pes) - já je prostě divný.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 11:13
- Nahlásit

cernej caj
Tak ty váhy vůbec neřeš, stejně je důležitější co na nich našaháš. Já třeba u Dorina taky o váze nic netuším, váhu doma nemám, Kima jsem vážila často jak jsme jezdili po vetech, ale Dorina naposledy v roce, když jsme byli na patelách, tam co chodíme na očkování vet váhu nemá, takže už několik let netuším kolik vlastně má.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 11:57
- Nahlásit

Maya
tak já je chtěla zvážit ze zvědavosti, se mi zdá že mc nepřibíraj i když se jim snažím dávat trochu víc žrádla, se mi zdá že by kilčo navíc mít mohli ale zatím bez úspěchu (ošahatelnýho) tak mě zajímalo zda se to projevilo aspon nejak

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 14:12
- Nahlásit

cernej caj
Aha, držej si tajli , no to mě Kim taky, v roce měl 25 kg a od té doby pořád, v 8 letech pořád 25 kg, prostě od roka váží pořád stejně, to já mu akorát závidííím

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:13
- Nahlásit

Maya
já bych nechtěla vážit celej život to, co sem měla v roce

(taky bych potřebovala názor někoho zkušenýho na ohmat mých psů, protože mam podvědomou hrůzu z obézních šeltií, aby moji nedopadli stejně a možná je udržuju hubenější než bych měla)

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:22
- Nahlásit

cernej caj
Roční pes je puberťák, chtěla bych vážit to co v 18letech
Jinak podle mě lepší hubenější pes než tlustej. Ale jsi psala, že se potkáte s chovatelkou ne? Ta je zkušená, tak ti je zkušeně ošahá.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 15:46
- Nahlásit

Maya
prave se snad za mesic potkame, tak uvidim co mi rekne. sme ji zatim jeste od porizeni psiska nevideli, jen si obcas napisem a to mela tenkrat ferina 15 a se ji zdalo malo

jasny, ja to pochopila me se ted podarilo zhubnout 8kg, takze jsem se hura dostala na vahu jako sem mela pri nastupu do zamestnani (tzn - porad su nejtlustci ze vsech co znam ale uz se zase vlezu do svyho obleceni

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 19:39
- Nahlásit

cernej caj
Ty jo, to gratuluju, já chci taky zhubnout 8 kg!! Já nemám tu vůli držet dietu, do oblečení se nevejdu, děs.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 21:09
- Nahlásit

Maya
dekuju

no ja dietu ani nedrzela, zacala sem akorat na obed jist polovicni porce (protoze pak v praci sem byla jak balon), a na snidani misto syrovejch bulek atd si davam celozrny pecivo abych vydrzela do obeda a slo to nejak samo vlastne nejvtipnejsi je, ze to ani nebyl ucel ale vedlejsi efekt.

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 22:08
- Nahlásit

cernej caj
No jo, jenže mě celozrnný pečivo nechutná a na oběd máme porce jak pro obry a samý omáčkový a mě je líto nechat půlku na talíři když to platím
já vím, jsou to jen výmluvy
ale taky by se mi hodil takový vedlejší efekt, to jsem zažila jednou asi před 10 lety, kdy se mi objevily alergie a než doktoři na to přišli, tak já se nemohla půl roku pořádně najíst, bylo mě furt blbě, jsem zhubla 10 kilo, ale byly to teda draze zaplacený kila

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 08:01
- Nahlásit

Maya
mě taky moc nechutná, ale už si zvykám U nás s obědama to samý. bylo mi líto to nechávat, samý omáčky a knedle... mám teda výhodu že máme v okolí několik stravovacích zařízení tak si můžu vybírat ale teď tu otevřeli novou hospodu kde fakt vyborne varej, a mega porce, tak si musim dat predsevzeti ze tam max. jednou tydne

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 08:24
- Nahlásit

cernej caj
My máme jídelnu v podniku a jinam se jít nedá, prostě je to buď jídelna a nebo bejt o hladu,což bych nevydržela, dovláčet něco z domova se taky nedá, není to kde ohřát.
No však už pomalu začne každotýdenní lítání za sekačkou, tak budu mít alespoń nějaký pohyb.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:06
- Nahlásit

Maya
aha tak to jak neni vyber, tak je to nejhorsi

morce ti to neposeka kdyz ho porad posunujes?

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:19
- Nahlásit

cernej caj
Morče by to posekalo, ale muselo by se stěhovat 10x denně,
jako jak ho přestěhujem, tak ten výběh spase za půl hodiny.
Na spasení by bylo lepší toto, má to velikost vlčího špice http://www.farma-gilarovi.wbs.cz/mini-ovce.html

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:26
- Nahlásit

Maya
tak to je super akorat na nasi 500m2 zahradce by posla ovecka hladem asi za par dni My sme domek pro morce jeste neslozili, dycky odpo prselo

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 10:57
- Nahlásit

cernej caj
Jj, tady taky pořád leje, ale stejně je zima aby morče bylo venku, tak vám to nespěchá a teď už se má počasí vylepšovat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2011 11:43
- Nahlásit

Maya
no právě, teď by nás asi nepochválilo za venkovní pobyt

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 18:26
- Nahlásit

mame loveckýho psa... byli sme venku, přimo před nama vyskočila z pole srna, ferina vyrazila za ni... v mziko tam bezelo asi 5srn, ferinu fascinuje vse comuze honit, takze zmizela za obzorem, aby se za 5 minut na obzoru zas objevila. tak jsem ji dala mlsek pak za privolani, (ne ze by predtim reagovala) ale dost me sokovala myslim zezmercitji dal, tak je to v klidu, ale jak vyskocila feri pred nosem, o pruser postarano

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 19:47
- Nahlásit

cernej caj
Pokud jsou dál a je v klidu, tak bych řekla,ž e to bude dobrý, tohle si jako mlaďoch zkusí asi každý vlčí špic, mě to udělal Kim přesně takhle za srnou asi v roce a kdysi Aran za zajícem ve stejným věku a už nikdy víc už to pak neudělali protože podle mě prostě zjistí že na to nemaj a že to není až taková zábava.
To Dorin to je jiný kafe a navíc je i mnohem rychlejší než vlčí, u toho to musím hlídat víc.
Ale jinak samo jsou i velcí a vlčí, co rádi honí, ale uvidíš, trénuj dál přivolání a s největší pravděpodobností jí to přejde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 08:47
- Nahlásit

Maya

no budu si muset mnohem víc hlídat, kde ji pustím a otázka, zda si to nezkusila, nezjistila že to je prdel a příště už bude mizet pořád? Hlavně tam je posedů jak blázen, sem se bála že mi ji někdo zastřelí a už sem v duchu vylepovala plakáty... No nicméně teď aspon vím, že Výhon je v tomhle ohledu nebezpečnej prostor nakonec sme včera viděli srny ještě asi 10x... teď budu mít strach ji ale pustit, protože v lese je vidět ještě hůř na nějakou zvěř...

Ale tim se včera zase pochlapil, byli sme venčit s psem berňákem a ze začátku trochu vrčení, ale po chvilce mohli jít skoro bok po boku a tim si ho skoro nevšímal

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 08:49
- Nahlásit

Maya
cernej caj
Chytají se vám na psy klíšťata? U nás všichni nosí klíšťata, protože jsem jim zapomněla dát antiparazitikum, jen špic nic a mamča s klíšťaty taky problém nemá.
cernej caj
mame loveckýho psa
jedna srnka lovce nedělá . Když jdete s mužem, ať si je dá jeden z vás na vodítko, druhý se schovejte a nechte psi, ať vás hledají. Běžně se takhle zlepšuje přivolání. Zejména u špice, kterej s čichem na štíru. Ideální je využít nepozornosti psa a schovat se mu - třeba hupsnout za křoví

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 09:11
- Nahlásit

kachna_
No jestli spíš ta absence klíšťat není v tom, že na špicovi se v podstatě jinde než na tlamě nedá najít.
Dávala jsem spot ony na veškerou zvěř v sobotu, i když psi je ještě neměli, ale kočky je nosí už 14 dní.
cernej caj
S tím schováváním to můžeš zkusit, ale třeba na Kima to fungovalo jen u štěněte, pak už neviděl důvod proč mě hledat, když si na procházku může jít sám a dělat si co chce a vrátit domů se umí, protože už to všude kolem vesnice zná.
Jinak já používala stopovačku, v pubertě to na pár měsíců byla nutnost, zdrhal jak mohl, většinou do vesnice za jednou fenkou a když to udělal párkrát a pak už jsem ho našla u těch lidí v kuchyni, šla jsem koupit stopku a chodili jsme s ní, naučila jsem ho s ní na povel Ne změnit směr, zdálo se mi to lepší než přivoláni a fakt to fungovalo, po pár měsících ho puberta přešla a zase fungoval jako hodinky a povel Ne jsem používala častěji než přivolání.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání