Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 10:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Sestřenka má záněty močových cest asi 10let minimálně 5x do roka a soustavně na to bere antibiotika - takže bych řekla, že už je to začarovaný kruh - tělo zdecimované antibitikama a zlikvidovaná mikroflóra, která ho má chránit před záněty močových cest Samozřejmě na to probiotika taky užívá, zkoušela snad všechno možné, brusinky taky, ale pomohlo jí teďka něco nového, myslím říkala švédského (ale to si jistá nejsem, musela bych se zeptat přesně) bere to asi druhým rokem a počet zánětů srazila na 1 ročně...Třeba by to mohli i psi. Je to tuším něco přírodního, ale fakt nevím, tak ať nematu...Já už jsem to někde psala....jsem se toho zbavila tím, že jsem navštívila léčitele (kámošky mě ukecaly přes moji totální skepsi - já na to nevěřím doteď ) ale on mi řekl, že mám hýbnuté se zádama, pokroutil mi páteří, práskalo to tak, že kámoška, co tam byla se mnou byla úplně zelená a od té doby, jak když utne a nikdy nic, klep, klep. Můžu chodit s holýma zádama, sedět na studené zemi a nic. Sestřenka stačí, že si zapomene nahřát dečku a sedne do studeného auta a průser.
Maya
Proč kvůli kočkám musíš dávat na psy Frontline? Oni ti je kočky olizujou? - to ne, neolizujou, olizujou jenom psiska kočky. Ale Gucci se o ně šmoldí. A vet mi kladl na srdce, že pokud spolu přijdou do styku, tak nesmí psi ty ostatní látky mět na sobě, protože pro kočky jsou velice toxické...Tak to radši neriskuju. Celou noc jsou spolu venku - vím já, co je napadne??

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 10:58
- Nahlásit

worick
S těma kočkama je to blbost, moje kočky se taky šmejkaj o psy, lezou po nich, spěj v psích boudách, maj to na směny, kočky přes den, psi přes noc doma se válej na stejném gauči a nikdy za celých 20 let co ty pipety dávám kočkám nikdy nic nebylo.
To by každý kdo má kočku i psa nemohl ani pořádně psa proti klíšťatům uchránit a taky vlastně by ty psí pak nemohl používat nikdo, co kdyby pes venku potkal přátelskou cizí kočku??
Fakt blbost a slyším to teda prvně, tvůj vet je asi nějaký exot.
Jako jasný, že přímo na kočku nesmíš dát jinou pipetu než tu schválenou pro kočky, ale u psa žijícího s kočkama už je to fakt jedno.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 11:12
- Nahlásit

worick
taky jde urcite o koncentari. kdyz uz je to vsakle v kuzi, tak z toho kocka nemuze mit ani reakci jak kdybys ji kydla treba celou tubu za krk... leda mozna nejaka hodne citliva, ale taky bych se toho nebala, psi sou s kocourem taky v kontaktu nekdy az moc tesnem (pro kocoura a taky to budu dávat.

Maya
tak to se zkusíme zeptat na ten extrakt, doufám, že nám vet vyjde v týdnu.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2011 11:21
- Nahlásit

cernej caj
Tak dej pak vědět, jestli to psi můžou, celkem by mě to zajímalo, člověk neví, kdy to bude potřebovat. Asi bych si bych být tebou vytiskla to složení a vzala k vetovi, vet nemusí vědět o čem vůbec mluvíš ani co to obsahuje a bez toho nejspíš nebude schopný říct, jestli je to pro psa bezpečný.
Nás už čeká snad jen očkování, ťuk ťuk ťuk, všichni jsou zdraví, i kočky, ty dostaly na posílení imunity proti těm virům způsobujícím hnisavý oči nějakou pastu s lysinem myslím nebo jak se to jmenuje a to jim fakt pomohlo. Akorát teda je to ochucený tresčíma játrama a ty naše mlsky to nechtěj žrát, tak se musí na ně trochu násilím.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 10:42
- Nahlásit

Koukala jsem na ty granule co koupila mamča BauBon. Dokonce to mají být "veterinární granule" (samozřejmě je ustřižený anglický a německý popis, když je mamča načala), to složení je:
brambory, sušené kachní dehydrované maso, rostlinný olej, rozmarýnový extrakt a ještě nějaký olej, extrakt z juky.
cernej caj
brusinky ti můžu dát, koupila jsem je a on to nebyl problém s močákem, ale faleška

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 11:03
- Nahlásit

kachna_
Si zadám Baubon a vyjede mi samej sex, to jsou fakt divný granule.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 11:53
- Nahlásit

Maya
Si zadám Baubon a vyjede mi samej sex, to jsou fakt divný granule.
jj. Jsem si představila, že to hledám někde v práci... a vysvětluju šéfovi, že hledám složení granulí, který si koupila moje maminka pro psa

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 12:46
- Nahlásit

kachna_
tak jestli máš navíc, tak nepohrdnu, dej vědět co za ně. A říp chcete dopo nebo odpo?

jo ségra v sobotu přivezla dom štěně borderky, tak už se bylo seznámit se špicounama, doufám, že švagr dá nějaké fotky. taky mám pocit gřafla nějakýho špicouna do čumáku, že si moc dovoluje

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 13:01
- Nahlásit

kachna_
No já jsem v práci ale rozklikávat ty odkazy mě ani nenapadlo.
cernej caj
Odkud je štěně borderky?
Taky mám pár fotek špicouna z borderou, tak se pak taky pochlub.
Bohužel u nás to pak skončilo, borderák bohužel z těch co nesnáší psy, takže jak Kim dospěl, tak konec.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 13:44
- Nahlásit

Maya
jezis, to je suprova fotka

segra porizovala schvalne fenu kvuli nevrazivymu seltiakovi, spis spicouni sou hodne temperamentni a sou na nu moc divoci a hrr, takze chudak vyjukany stene si urco zvykne a aj moji ji nebudou brat jako atrakci.

Ma ji z fast and foolish

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 14:12
- Nahlásit

cernej caj
To vůbec neznám tu chovku, ale super spojení a mají tam i mainky, no to jsem se zase namlsala.
Jen počkej až chudákovi vyjukanému štěněti otrne a až trochu povyroste, pak budou špicouni bez šance.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 14:16
- Nahlásit

Maya
puvodne chtela z hardy horde, ale pak nejakyma machinacema kterym nerozumim ma aspon stene po fence z hardy horde, tak sou doma z ni nadseny

no to nevim, kdyz sme vzali tima a feri byla jeste stene tak mu porad visela na noze a na chlupech a na uchu a on si to nechal vsechno libit, takze to vidim tak, ze stene si tima omota kolem prstu

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 15:42
- Nahlásit

cernej caj
No jo, dobře vychovanej pes štěńatům toleruje všechno, Kim Dorinovi taky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 15:54
- Nahlásit

cernej caj
A říp chcete dopo nebo odpo?
dopo. Ráda se zbavim brusinek zadarmo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:07
- Nahlásit

kachna_

ok, tak ja pak napisu sms jak to s nama vypada a za brusinky budu vdecna.

Docela uvazuju o porizeni sedaku kdyz nekam du se psem ale nevim jestli pak nemusi byt porad na postroji?

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:21
- Nahlásit

cernej caj
nevim jestli pak nemusi byt porad na postroji?
V sedáku nebo na opasku (bez toho mezi nohama) je ten postroj výrazně lepší, nemusíš jim nadávat, že nemají tahat. Nejlevnější jsou na www.polarpesek.com (snad je to správně) aaanebo od trixie autopásy (super cena) anebo jsem viděla krásné ve zveráku v tescu, mají v logu nějakého psa, ale víc si nepamatuju. Já na ně slintám pokaždý.
sedák mně osobně teda vadí (i michalovi, já jsem hodně tlustá, tak se to podle mě moc brát nedá ), někdo je z něj nadšenej.
Ale pás na připnutí psů je super věc každopádně. Pěkně polstrovanej, máme takovou ledvinu, taky od trixie. Já vytáhnu večer foťák a nafotim to. Ještě by to chtělo kšandy, ty k tomu budu došívat.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:26
- Nahlásit

kachna_
jo ten opasek jsem taky videla a přišlo mi to lepší než sedák ale zase sedák asi dobře drží na těle, s tím opaskem bych měla strach, jak to sedí?

my máme postroje, ale myslím pro psa ze zdravotního hlediska, jestli je lepší postroj, nebo je to jedno?

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:30
- Nahlásit

cernej caj
my máme postroje, ale myslím pro psa ze zdravotního hlediska, jestli je lepší postroj, nebo je to jedno?
no když chceš, aby tahali, tak postroj, jinak je to jedno. Ale třeba rodičů Mili vůbec nechce chodit ven, v postroji. Asi se stydí nebo co . My máme na procházky obojky, na výlety, kde kus cesty tahají na vodítku postroj. Voni i líp táhnou, jak se do toho můžou opřít

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:34
- Nahlásit

kachna_
tak to nasi aj tahnou, to by problem nebyl, ale vetsinou ne zcela rovne ale zvazuju, ze bych to vyzkousela, ten pas ani neni tak drahej, kdyby to cloveku nevyhovovalo.

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:42
- Nahlásit

cernej caj
tuhle máme
http://www.spokojenypes.cz/dogtreking-na-kolo/dog- activity-multifunkcni-ledvinka-21x15x20cm-57-138cm ?id=24272

worick
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:47
- Nahlásit

kachna_
My máme na procházky obojky, na výlety, kde kus cesty tahají na vodítku postroj. Voni i líp táhnou, jak se do toho můžou opřít - máme to stejně, Worka na výlety (jelikož je to tahač ) vždycky v postroji a nám to do kopce velice pomůže Máme taky jen pás (od Zera), já bych asi nesnesla ty kšíry mezi nohama a přes zadek (ze stejného důvodu nesnesu kalhotky, pouze tanga ) Worka chodí v postoji celkem rád, i když Berry vedle kluše na volno, Worick vypadá spokojený Jediné co mi vadí, že na tom našem pásu nejsou žádné kapsičky (třeba na mobil, klíče, mlsky) a musím to řešit zbytkem oblečení Trixie tam tuším nějaké má....

cernej caj
Docela uvazuju o porizeni sedaku kdyz nekam du se psem ale nevim jestli pak nemusi byt porad na postroji? - tak teoreticky nemusí, ale jelikož do našeho tahacího postroje se celkem složitě pes štrachá a taky bych musela někde mít obojek s flexinou a pak zase někde dát ten postroj.....zbytečně složité. U nás se taky - zatím marně snažím, aby Worka rozlišoval postroj - můžu tahat, obojek - nesmím

worick
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 16:51
- Nahlásit

kachna_
jo, tenhle vypadá dobře Akorát já s ním občas běhám, je tam sice napsáno i na běh, ale já jsem ráda, že v tu chvíli na sobě mám navíc pouze ten pás

kachna_
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 17:18
- Nahlásit

worick
Akorát já s ním občas běhám, je tam sice napsáno i na běh, ale já jsem ráda, že v tu chvíli na sobě mám navíc pouze ten pás
je to velký a myslim, že při běhu se to pěkně klepe a při drobných nedokonalostech (povoluje se přeska - my máme dvě, tak jsem to zapošila a je to v pohodě), bych to myslim brzo proklínala. Navíc jak je ta ledvinka na zádech (ono to jinak moc nejde, to nepopírám), tak se do ní úplně jako pohodlně nedostaneš (ještě si představ, že se tam chceš dostat, když je pes připnutej. Ale vejde se tam půllitrovka vody a pod. peněženka, uvnitř je i malá karabinka a kapsičky, to je zase super a taky ten pás je dobře dělanej, takže nedře. A ještě je potřeba dát jinou karabinku. Tam je taková, no na šeltičku co netáhne asi stačí .
Ale poměr kvalita a cena super, pro běžnýho výletníka ideál.
Navíc provedení zipů a šití taky dobrý, jen bych zapošila ty přezky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2011 18:29
- Nahlásit

no na to mam batuzek, nebo muze s batuzkem, na naklad, ta ledvinka vypada docela neprakticky, mam nastesti malej asi 15l batuzek a to si myslim je mnohem lepsi kombinace (pro me). ale ten samotnej pas zvazuju. a segra by mozna chtela postroj tak jestli budem nahodou objednavat, aspon usetrim na postovnym

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 16:58
- Nahlásit

tim má zánět močáku, dostal na 4týdny sumetrolin a jeste v patek pry nejakou pastu si mame vyzvednout, akorat mamka kdyz tam jela tak mi volala ze tam jede a ja mela skoleni tak sem se nezeptala na brusinky ale su rada ze tam nasi sjeli protoze ja bych to nestihala. chudak malej... neda se to nejak resit i granulema? jako nejaky vhodnejsi na to?

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 17:14
- Nahlásit

cernej caj
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/strava-proti-zane tu-mocoveho/
já bych zkusila ty řasy, třeba v tabletkách

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 18:25
- Nahlásit

cernej caj
ahoj, prosim tě, mohli byste ten Říp v sobotu? Michal dostal na neděli brigádu a vzhledem k tomu, že se nám hodí fakt každá koruna, tak by jí nerad odmítal.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 19:12
- Nahlásit

Já mám kšíry na Kima, koupila jsem je když v pubertě chodil se stopovačkou, kdyby vyrazil, aby si nezlámal krk obojkem, ale vůbec je nepoužívám, mě nebaví do toho psa navlíkat
cernej caj
Jsou granule na močový kameny, Hills je dělá určitě, ale jsou fakt příšerně drahý, náš kocour musí žrát ty kočičí a jestli by fungovaly i na záněty to netuším.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 21:15
- Nahlásit

kachna_
jo v sobotu jo, ale odpo, i z jihlavy pojedem cca 3hodiny... do kempu prijezd v 11, ubytovani a po 13h jedine.

aha tak priserne drahy asi nee zatim prej hlavn vynechat vnitrnosti.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2011 22:27
- Nahlásit

cernej caj
jo v sobotu jo, ale odpo, i z jihlavy pojedem cca 3hodiny... do kempu prijezd v 11, ubytovani a po 13h jedine.
A to se ti chce, po příjezdu z Jihlavy ještě výšlap na Říp? Mně to to nevadí, ale je zbytečný, se honit jak nadmutý kozy, ne?
Já kdyžtak promyslim, koho nechám doma, páč na čtyři psy a dítě nemám nervy a sílu a můžeme i ve všední den příští týden.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání