| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 08:16
- Nahlásit
kachna_
tak já s tím problém nemám, já jedu na dovolenou kde budu každej den chodit 15 - 20 km, takže říp si dáme jako zahřívací kolo
tak pokud tobě to vyhovuje, tak napiš kam máme na 13,00 přistavit vůz (odkud tam chodíte?) a my tam budem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 08:33
- Nahlásit
cernej caj
říp si dáme jako zahřívací kolo
naivo! říp tě zabije! je to obří hrouda! a hlavně jak byl Praotec primitif ešče, nešel jako normálně po vrstevnici ale vyšlapal tu CESTU KOLMO! takže esli nemáš sobí spřežení, cípneš. A esli máš sobí spřežení cípneš stejně, páč ti vod něj kachna ukradne volant
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 09:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
PetraK
kachna ukradne volant
kachna volanty nekrade. Kachna má dokonce spousty náhradních dílů na škodovku, kterou díky svému debilnímu švagrovi už nemá , páč jí tento zdědil, že jí opraví a když jsme jí po něm o tři roky později, kdy na ní ani nešáhl a jeho manželka by do škodovky stejně nesedla, chtěli, tak to odmítnul s tím "že to není auto na denní ježdění"
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 09:22
- Nahlásit
cernej caj
Buď je parkoviště pod Řípem a nebo v nedaleké vesnici - v Rovném. Tam je myslím tenhle týden i výstava králíků, drůbeže a holubů, kdyby jste se chtěli podívat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 09:28
- Nahlásit
PetraK
A esli máš sobí spřežení cípneš stejně, páč ti vod něj kachna ukradne volant
no beru to tak, že pokud přežijem ten říp, tak nás v těch končinách už nic nepřekvapí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 09:30
- Nahlásit
kachna_
to my sme se v unoru s nasi 120 loucili se slazami v ocich, kdyby nemela v prdelce motor (3ti za posledni 2 roky).
Ale mame znamyho, ten si 120 oprasuje a shani budiky do palubky, kdybyste neco meli?
s tim srazem je mi to jedno, hlavne abys nas tam cekala
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 09:31
- Nahlásit
cernej caj
pokud přežijem ten říp, tak nás v těch končinách už nic nepřekvapí
hele PetraK kecá, jsme se už viděli a volant maj furt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 09:43
- Nahlásit
kachna_
aby ten volant nebylo v tomto pripade to jedine, co jim zbylo z auta
nasi mela vcera u veterinare mecheche, protoze on si do pc opsal "GLEN" z ockovaku z utulku, ale my sme ho vlastne premenovali a ted nasi nevedeli, pod jakym menem maj psa hledat, protoze on jim tvrdil ze zadnyho spice tima tam nema nakonec ho poznali az podle cipu, tak sme ho konecne vyuzili
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 10:28
- Nahlásit
cernej caj
možná je znáš, tyhle odkazy:
http://www.klubturistu.cz/vyhledavac-znacenych-tra s
http://www.tourmapy.cz/
nakonec ho poznali az podle cipu, tak sme ho konecne vyuzili
tý jo, no ale je dobrej, že to nakonec našel
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 10:57
- Nahlásit
kachna_
týjo, to neznám. škoda že na netu jsem už jen dneska, jinak bych se asi vyřádila. díky za tip
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2011 21:56
- Nahlásit
Koukám, Říp je asi pěkný maso to Blaník je lepší, tam si můžeš vybrat jestli vrstevnici nebo kolmo, zato Malý Blaník, to je asi maskovaný Říp, tam se mnou nechtěli šplhat ani psi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 09:09
- Nahlásit
ať žije placatá jižní část moravy pod brnem, kde je nejvyšším kopcem pálava
tim dostal včera novej obojek, když je chudák nemocnej, at z toho taky něco má zacvakávací na přezku, tak snad to vydrží. akorát sem netrefila velikost, na nejmenší obvod to má tak tak a možná je i širší než by mu stačilo, ale určitě bude snažší mu ho dávat a on má dycky radost když dostává obojek tak byl včera při zkoušení nadšen
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 09:31
- Nahlásit
cernej caj
Já používám jedině tyhle zacvakávaci. Jestli mu je teď velkej, tak pak v zimě mu bude akorát, stejně buď musíš mít dva a nebo jeden posouvat.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 09:50
- Nahlásit
cernej caj Maya
Já mám teď textilní stahováky zaplý na nestahování. Tak jsem zvědavá, jestli už u nich zůstanu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 09:59
- Nahlásit
Maya
tak ja spis obcas posouvam, predtim mel timik kozenej - jedinej pozustatek jeho drivejsiho zivota, ale to zadelavani nekdy pres ty chlupy... vsak to znate
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 10:10
- Nahlásit
cernej caj
Koženej s kovovou přezkou mám taky někde ještě po Aranovi, to tu jiný obojky nebyly a protože to děsný zapínání v chlupech teda znám, tak jak se objevily zacvakávací přezky, tak nic jiného nekupuju.
kachna_
Mě ty stahováky přijdou nějaký nepraktický, taky jsem ho měla i klasický kovový, nevím, asi s tím neumím zacházet.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 11:23
- Nahlásit
Maya
tak hlavně já nikdy neviděla obojek, kterej by se mi líbil anebo nebyl nechutně předraženej. ten včera byl náhodnej kup, prostě tam visel a já ho chtěla nicméně má bílý pruhy na sobě tak su zvědavá jak dlouho bílý budou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 12:34
- Nahlásit
cernej caj
No to bílý asi dlouho nebudou.
Na těch zacvakávacích mi vadí jedině to, že některým se posouvá ta zarážka a to stačí když je pes jen na vodítku, takže se samovolně prodlužujou a bohužel při koupit to není poznat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 12:50
- Nahlásit
My máme taky jenom zacvakávací - přesně jak říkáte - na dlouhosrstého psa si ani jiný představit neumím, i tady je někdy problém dostat chlupy z přezky. Tom nadával, že má Woriček ty chlupy pod obojkem orvané (že ho má moc utažený) tak jsem mu ho povolila tak, že mu málem jede z hlavy, když zůstane někde čichat a já jdu dopředu a mám ho za sebou jak ,,kozenku" ale pohoda, ještě se nevyvléknul (protože když jsou srnky, tak táhne dopředu, tudíž mu nesjede ) a já jsem ráda, že ho nemusím na něm škrtit (když už musí být pořád na flexině )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 13:10
- Nahlásit
worick
nám pod jakýmkoli obojkem "plstnati" a chuchvalcujou se chlupy, tak hodne doma sundavame... ale je to nekdy fakt hruza. kdyz bych jim dala obojky volnejc, tak to bych si zas nedovolila, aby se nevyvlikli bestie. akorat mam strach aby vydrzel krouzek, na kozenym ho tchan svaril, protoze z posledniho vznikla elipsa
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 14:28
- Nahlásit
worick
cernej caj
Moji psi nosí obojky jen na procházky, takže srst v pohodě, ale když ho měl Kim na krku po operaci nepřetržitě 2 měsíce, tak ty chlupy pod tím byly fakt něco.
Kroužek nám teda ještě žádný nerupnul, obojek dokonce i vydržel, když byl Kim po operaci uvázanej na řetězu a vyrazil na psa za plotem, obojek vydržel a přerval se řetěz.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 17:05
- Nahlásit
cernej caj
Doma nemají obojky nikdy - ty jsou jen na prochajdu. Berry chodí většinou na volno, tak ten ho má polovinu prochajdy jen aby se neřeklo a tak volně, že si ho sundá v pohodě - Worka teď už taky volně. Naštěstí nikdy neměli tendence dělat na vodítkách vyloženě ,,cirkus" - ani s těma srnkama, ani se psama Kroužky na obojkách máme taky takové ty pevné (asi svařené) tak to by snad nepřervali
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 20:57
- Nahlásit
Mayaworick
no v jihlave treba jim je musim nechavat, oni sou v garayi a kdzy nekdo de ven, tak je pusti a ve volnym pobihani po silnici jim brani jen metrovej plotek, coz je nic... doma kde jsou jakoby ve vnitrobloku a tudiz nehrozi nic, tak jim ho taky sundavam, ale nekdy staci ty 2 dny v jihlave a je to des. co ted tyden na dovoleny...
u veta sme dneska dostali tohle a na brusinky se muz zeptat zas zapomel, tak tam asi budu muset zavolat.
kachna_
mapis kde presne sraz, zitra do 7.00 budu jeste na netu, pak uz jen sms. dik pocitam v tech 13
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2011 22:12
- Nahlásit
cernej caj
Podobnou pastu na rozpouštění kamenů jsme měli pro kocoura a fakt to pomáhá, akorát teda nechápu, jak to může pomáhat i na záněty? Možná tím že to upravuje ph moči. Ale určitě tím nic nezkazíte.
S těma obojkama je to blbý, to s tím asi nic nenaděláš. Co zkusit takový ty kulatý? Nevím, že by jako dřely tu srst menší plochou, ale vyzkoušeno nemám.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2011 00:06
- Nahlásit
cernej caj
vzhledem k tomu, že má bejt zejtra teplo a slunečno, bych zkusila zaparkovat pod řípem na tom parkovišťátku (ve směru z Rovnýho).
http://mapy.cz/#mm=ZTtTcP@sa=s@st=s@ssq=%C5%99%C3% ADp@sss=1@ssp=120380524_126643916_150199404_150073 036@x=132783710@y=137018397@z=13
vyfuníme nahoru, druhou cestou dolu a pak okolo řípu zpět. Protože nemusíme vyflusnout duši už někde v rovnym
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 14:50
- Nahlásit
Tak hlásim, že Říp je fakt trapnej a je tam strašně lidí, Blaník je teda lepší.
Ferinka vypadá proti Batynce jako drobeček a Batulka je proti ní strašně tmavá.
A Timíčkovi se povoluje ten novej obojek
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 15:00
- Nahlásit
Pro černej čaj:
Rozmrazování potravin
Nikdy nenechávejte potraviny rozmrznout jen tak venku, nebo na kuchyňském desce. Takový postup podporuje růst škodlivých bakterií, které se již v jídle mohou vyskytovat.
Nejbezpečnější a nejefektivnější metodou rozmrazování je použití mikrovlnné trouby. Doba rozmrazování je tak co možná nejkratší, což omezí hromadění bakterií.
Rozmražené maso by mělo být skladováno v nejspodnější části ledničky.
Je to nejchladnější místo v ledničce a pokud budou z masa odkapávat šťávy, tak se nedostanou na ostatní potraviny v regálech ledničky.
Rozmrazování potravin ve studené vodě je rychlejší, než rozmrazování v lednici, ale vyžaduje více pozornosti.
Potraviny musí být uvnitř neprodyšného obalu, nebo v plastové tašce, jinak hrozí, že se do rozmrazovaných potravin dostanou bakterie ze vzduchu a z okolního prostředí. Platí také, že některé druhy masa mohou vodu absorbovat jako houba a stanou se vodnaté. Obal s rozmrazovanými potravinami by měl být ponořený do studené vody, kterou bychom měli každých 30 minut vyměňovat, aby stále odčerpávala ze zmražených potravin chlad. K rozmrazování bychom nikdy neměli používat horkou vodu.
agronavigator.cz
Rozmrazování v chladničce
Plánování s předstihem je klíčem k úspěšnému použití této metody, neboť se musí počítat s jistou časovou náročností. Větší zmrzlé kusy vyžadují na rozmrazení celý den (24 h) na každých 2,5 kg hmotnosti. Také menší kusy, např. kuřecí prsíčka, se rozmrazují i den. Při rozmrazování v lednici je nezbytné vzít v úvahu rozdílné teploty v různých částech lednice. Potraviny umístěné v nejchladnější části lednice se budou rozmrazovat déle. Pokud je teplota v lednici nastavena na 2°C, rozmrazování bude trvat déle než při teplotě 4,5° C.
Potraviny rozmražené v lednici, např. kuře, lze zpracovat druhý den, červené maso i 3 den po rozmrazení.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 19:38
- Nahlásit
kachna_
Tak koukám, že jste si Řip užili.
Budou fotky?
To rozmrazování má být sranda nebo co? To už jsem asi otrávená bakteriema, celej život rozmrazuju přes noc v dřezu.
Ta dnešní posedlost bakteriema a hygienickou čistotou mi přijde ve světle alergií poněkud kontraproduktivní.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2011 21:21 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Maya
dnešní posedlost bakteriema a hygienickou čistotou mi přijde ve světle alergií poněkud kontraproduktivní.
no tak nemyslim si, že by bylo zrovna nutno budovat svou odolnost na potenciální nákaze salmonelou (což je hlavní riziko toho rozmrazování) . Ale jinak souhlas.
Jinak pomalý rozmrazování šetří svalový vlákna (v tom mase), takže vlastně narozdíl od zmrazování, který má bejt co nejrychlejší, aby se netvořily krystalky, má bejt rozmrazování co nejpomalejší ze stejnýho důvodu = když budeš mít nějaký fakt kvalitní a křehký maso, mělo by bejt lepší (líp držet vodu a tak).
Což nic nemění na faktu, že obyčejně v osm večer vytáhnu maso, naleju na něj dvě konvičky vařící vody a v deset to dám psům
celej život rozmrazuju přes noc v dřezu.
Cir tenhle způsob rozmrazování považuje za nejvhodnější též, poněvač do dřezu na rozdíl od holek dosáhne. Zmetek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2011 08:36
- Nahlásit
kachna_
Kim by si taky z dřezu posloužil, kdyby nebyl na noc v kotci.
V sobotu jsem mu vytáhla obrovský nacucaný klíště z krku a včera jsem další našla vypadlý na schodech, ještě že na něj nikdo nešlápnul, nevím z koho to vypadlo, to je po letech poprvý, co Advantix neučinkuje stoprocentně, asi už si klíšťata zvykaj nebo co.
|